Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόοδος...

H πλειοψηφία των εφημερίδων και των ηλεκτρονικών μεσων λένε ότι "υπήρξε πρόοδος" και οτι η Τρόικα επιστρέφει την επόμενη εβδομάδα.
Την ουσία(ή ένα μερος της)  θα την μάθουμε μαλλον αύριο. Την πραγματικότητα θα την δούμε φυσικά αργότερα και πάντα σε δόσεις, αφου όπως φαίνεται έχουν μπει στη συζήτηση μόνιμα μέτρα που έχουν να κάνουν με το 2012, 2013 και 2014.
Μόνο το Banking news μιλάει για εμπλοκή αλλά δεν νομίζω ότι έχει κάποια βάση.
Όπως και να εχει το μενου που θα ανακοινωθεί είναι το γνωστό. Μετρα, μετρα, μετρα, απολύσεις , φόροι, κατάργηση δικαιωμάτων, περικοπές.
Το πόσες οικογένεις χωρίς εισόδημα ή πόσους ανθρώπους στη φρίκη της ανέχειας περιλαμβάνει η "προοδος" που σημειώθηκε θα το δούμε.

Αλλά ότι άλλο κι αν είναι αυτο που θα ανακοινωθεί, είναι φανερό πια οτι η όποια λύση δεν θα "βρεθεί" στην Αθήνα. Το πρόβλημα είναι στο Ευρώ, την Ευρώπη και το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Οσοι ισχυρίζονται οτι μπορεί να λυθεί το Ελληνικό πρόβλημα μόνο του, ή οτι υπάρχει Ελληνικό πρόβλημα άσχετο και ανεξάρτητο από την διεθνή κρίση και την κρίση του Ευρώ, απλά μας δουλεύουν.

Εχει σημασία -για να καταλάβουμε την νοτροπία που επικρατεί- το σχόλιο της LE MONDE που γραφει στην ηλεκτρονκή της σελίδα:
"Η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρεους θα έρθει αργα ή γρήγορα. Το θέμα είναι η αποφυγή των συστημικών συνεπειων  για τις χώρες(μαλλον εννοεί τις άλλες χωρες) και τις Τράπεζες."
  Οσο για μας, ας γίνουμε στάχτη...

Ο Guardian λέει απλά το γνωστό: Beggars can't be choosers(οι ζητιάνοι δεν γίνεται να επιλέγουν-δεν έχουν λόγο)

2 σχόλια:

http://eparistera.blogspot.com/ είπε...

Κι όμως Γιώργο. Η λύση μπορεί να δοθεί μόνο από την Αθήνα. Από την Ελλάδα. Και πιο συγκεκριμένα από τους δρόμους της. Είμαι επίσης βέβαιος πως συμφωνείς.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Γιωργο έχεις δίκιο. Προσπαθωντας να συντομευσω ισως δινω την εντυπωση στο ποστ οτι η λύση θα ειναι από τεχνοκράτες στην Ευρωπη που θα ενδιαφερθουν για μας. Καθε άλλο.

Η λύση θα πρέπει να είναι πολιτικη και για να εχει νόημα για μας θα πρεπει να επιβληθεί από τους δρομους. Το κακό είναι ότι οι δρόμοι είναι σιωπηλοί αυτό τον καιρό και τα κινήματα κομάτια.
Αν υπήρχε ενα δυνατό οργανωμενο λαικό κίνημα η Ευρωζώνη θα καθόταν προσοχή τωρα.Θα την καναμε Ευρωσκόνη την ευρωζώνη . Ομως ένα αδύναμο κίνημα ποσο αντεχει στον πόλεμο που θα γίνόταν(και θα γίνει)

ShareThis