Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Πολλοί νομίζουν -..."έκοψαν το ρευμα σε σπίτια με -10 στις Σέρρες"

Πολλοί νομίζουν οτι  μνημόνιο πάει να πει τσακωμός στην τηλεόραση. Αλλοι πάλι ότι σημαινει απεργίες, διαδηλώσεις και χαλασμός από κάποιους που βρήκαν την ευκαιρία να βγούν στην επιφάνεια. Κάποιοι της άλλης πλευράς ότι είναι ευκαιρία για τους επιχειρηματίες να πετύχουν χαμηλά μεροκάματα ή ώρα για ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση και ξεσκέπασμα του αναθεωρητισμού ή του ρεβιζιονισμού.
Υπάρχουν όμως πολλοί που έχουν καταλάβει κι άλλοι που άρχισαν να καταλαβαίνουν σιγά-σιγά.
Γιατι μνημόνιο σημαίνει να σε διώχνουν απ΄'το εργοστάσιο  και να μη μπορείς να πεις λέξη, να μένεις μηνες χωρίς δουλειά και να τρέχεις με το κεφάλι κατεβασμένο στο συσσίτιο για να πάρεις πρωινό για τα παιδιά σου φιλώντας το χέρι του παπά της ενορίας, παρότι ποτέ σου δεν πήγαινες στην εκκλησία και δε γούσταρες το παπαδαριό. Σημαίνει να μην έχεις ουτε για τα βασικά και να αναγκάζεσαι να μην πληρώνεις ακόμη και το εισιτήριο στο λεωφορείο, ακόμη και το ρευμα που στο φορτώσανε και με παράνομο χαράτσι που δε σου πέρναγε από το μυαλό όταν τους ψήφιζες. Και να λες δεν μπορεί, άνθρωποι είναι κι αυτοί, δεν θα το κόψουνε χειμωνιάτικα. Και να πέφτει η μεγάλη παγωνιά, να σπανε τα θερμόμετρα και να δείχνει -10, να είσαι στο Νομό Σερρων και ξαφνικά το μεσημέρι να πατάς το διακόπτη και να μην αναβει το φώς γιατί στο κόψανε τελικά τα καθάρματα.
Και να μαθαίνεις πως το κόψανε σε 360 σπίτια γύρω...
Πως δεν 'ηταν άνθρωποι τελικά. Γιατί μνημόνιο σημαίνει πως έφτασε η ωρα να το δείς και να το νοιώσεις, πως αυτοί που ψήφιζες δεν ήταν ανθρωποι, πως ούτε εσύ ήσουνα ανθρωπος, αριθμός ήσουνα μόνο.
Μνημόνιο σημαίνει να μην είναι πια άνθρωποι. Να μην υπάρχουν άνθρωποι κι ανθρώπινα. Μόνο μέτρα, ύφεση, έσοδα, υστέρηση, ΑΕΠ, ελλειμμα, χρέος, λογαριασμοί, σύνοδοι κορυφής, αηδιαστικά χαμόγελα του πουστη του Σαρκοζύ με τα άλλα καθάρματα με τα κουστούμια και τα συνολάκια και εκατομμύρια αναλύσεις ειδικών και εσύ στη γωνία ή ...στο πουθενά,το ντεπόζιτο άδειο χωρίς πετρέλαιο...και το ρεύμα κομμένο.
Και κρύο, πολύ κρύο...πολύ κρύο αδερφέ μου.

 






*στη φωτο οι Χαλυβουργοί που συνεχίζουν 93 μέρες μες το κρύο.


4 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Η στυγνή εκμετάλλευση αυτού του σάπιου συστήματος πήγαινε πάντα χέρι-χέρι με την απανθρωπιά.
Ειδικά στη σημερινή εποχή αυτό παίρνει διαστάσεις πρωτοφανείς υπό την έννοια ότι πέφτουν και τα προσχήματα. Είναι αυτό που λένε, "έφτασε ο κόμπος στο χτένι" ή... όχι ακόμη;;;;;;!!!

Ανώνυμος είπε...

Αντε .......... Σαρρή.
Ψάχνε το θέμα πριν γράψεις.

Ζημιά στο δίκτυο ηταν λόγω χιονιά, και άλλων καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Βγήκε ενας ανεγκέφαλος παπάρας χθές στα πρωινάδικα και την αμόλησε την αρλούμπα του, και αμεσως τα παπαγαλάκια επι έργον.

Ετσι ευκολα κόβεται το ρεύμα απο 360 σπίτια?
Και δεν πήρε καννένας χαμπάρι την ωρα που το έκοβαν?
Η πήγα, και το έκοψαν τίποτε φαντάσματα?

Τελικά φτιάχτηκε η βλάβη και το ηλεκτρικό επανήλθε κανονικά.

Αντε ........ Σαρρή και κάποιοι σαν και εσένα, βάλτε λίγο φρένο σε αυτά που μας αραδιάζετε.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Μάλλον έχω καταλάβει λάθος ότι υπάρχει χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ και διακοπές ρευματος σε απλήρωτους λογαριασμούς. Επίσης θα είδα λάθος τους εξοργισμένους κατοίκους του χωριού του Ν.Σερρων που ούρλιαζαν στα γραφεία της ΔΕΗ και ο διοικητης δεν ηξερε τι να πει. Το αν το πρωί υπήρχε και βλάβη μαζί με τη διακοπή τωμν απλήρωτων ή όχι δεν μπορούσα να το ξέρω αλλά δεν ηταν και το κύριο. Κόπηκε το ρευμα σε φτωχούς ανθρώπους μεσα στην παγωνιά κατ'εντολή κι αυτό έχει σημασία. Οι ακριβείς αριθμοί είναι δημοσιογραφία και στατιστική. Το κομάτι που έγραψα μιλάει για την ουσία του ζητήματος και δεν είναι δημοσιογραφικό. Εδω δεν γράφονται ποτε αρλούμπες ανώνυμε εκτός αν κανείς φοράει καταπράσινα γυαλιά για να βλέπει την αλήθεια.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Αχ πατρίδα μου καημένη, που νάξερες τι σε περιμένει! Και να φαντασθείς οτι έχουμε και αυτόματο ηδροηλεκτρικό σταθμο που θα μπορούσε να καλύψει και με περίσευμα τις ανάγκες όλων των φτωχών μοικυριών! Η ΔΕΗ και το κράτος άραγε πλήρωσαν ποτέ τίποτα για το ρεύμα που παίρνουν απο εκεί;

ShareThis