Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Είμαι βέβαιος!

To ποιο ήταν το γεγονός της Κυριακής δεν ξερω πόσοι ακριβως το ξέρουν. Σιγουρα οι 250000-300000 που κατέβηκαν στο κεντρο και όσοι άλλοι συμμετείχαν στις συγκεντρωσεις των άλλων πόλεων. Οσοι ηταν στην τηλεόραση μεχρι το απόγευμα ήξεραν ότι ήταν μερα προδοσίας και βεβαια αντίστασης.
Μετά τα καναλια πηγαν να τους πείσουν οτι δεν ηταν ουτε το ένα ουτε το άλλο. Ηταν λεει μερα καταστροφών. Δεν θα υποτιμησω φυσικα τις καταστροφές ουτε τη δράση των γνωστων ομάδων που εχουν αναλάβει τη διάλυση διαδηλώσεων και το κρυψιμό τους από τα ΜΜΕ, αλλά και λίγη αλήθεια παραπάνω δεν κάνει κακό.
Με βγάζει απ' τα ρούχα μου  όσο δε λέγεται η μεθοδευμένη υπερβολή και το στημένο, τόσο που κάποτε να περνάω  από την αλλη μεριά και να παρεξηγούμαι ή να εκτίθεμαι.
Ομως πραγματικά κάηκε η Αθηνα; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Η αλήθεια είναι ότι έγιναν ζημιες σε κτίρια και σε μερικά πολύ σοβαρές. Αλλά όποιος κάνει μια βόλτα στο κέντρο θα δει αν "καηκε η Αθήνα". Σε λίγες μερες κανείς δεν θα το συζητάει πια. Δε θα χρειάζεται άλλωστε.
Οσο για την πραγματικη καταστροφή, το πραγματικό πλιάτσικο, την αληθινή λαίλαπα, θα μαίνεται καθε μερα μεσα στα σπίτια μας καταστρεφοντας΄ότι υπάρχει που να θυμίζει τα ανθρώπινα, που να μοσχοβολάει κοινωνία και αληθινή ζωή. Τα πραγματικά ερείπια θα γεμίζουν όλα τα δωμάτια και τους διαδρόμους της ζωής μας κάθε στιγμή, όχι στο γυαλί της τηλεόρασης όμως από χαμηλό γκρο πλαν-ή όπως αλλιώς λέγεται- αλλά στην πραγματική ζωή  ή ότι άλλο μενει που να της μοιάζει.
Αυτοί τέλος που κατ' εντολή μαζευτηκαν με κεράκια μεσω fb να θρηνήσουν τα κτίρια, απλά ξεπερνανε το γελοίο. Να θρηνησουν για τους εκατοντάδες που εχουν πηδηξει από τα μπαλκόνια δε σκέφτηκαν; Να αγανακτήσουν για τους εκατοντάδες χιλιάδες που εχασαν τις δουλειες τους; Ουτε κι αυτό. Ισως αν καταντήσουμε ζώα να στενοχωρηθούν λίγο έστω και ψευτικα. Ως φιλόζωοι βεβαια.


 Να τι λέει η Πυροσβεστική που είναι και πιο αρμόδια:
"Σύμφωνα με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτη Μπονάτσο, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων εκδηλώθηκαν 65 πυρκαγιές εκ των οποίων οι 28 σε καταστήματα, 20 σε τράπεζες και δύο σε κινηματογράφους. Τα υπόλοιπα συμβάντα ήταν μικροεστίες ως επί το πλείστον σε κάδους απορριμμάτων." Εκαναν τρομερή δουλειά τα γνωστά παρακρατικά παιδιά χωρίς αμφιβολία.
Αλλο όμως εκδηλώθηκαν πυρκαγιές κι άλλο κι άλλο έγιναν "σταχτη 50 κτίρια". Οπως θα διαπιστώσουμε μάλλον  2 ή 3  ίσως, "έγιναν σταχτη". Σταχτη έγινε ο ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ-Κ.ΜΑΡΟΥΣΗΣ πριν 30 χρόνια, στάχτη έγινε η ΜΑΡΦΙΝ. Οχι 50 κτίρια προχθές λες και πέρασε ο Αρμαγεδώνας.

Και βεβαια ακόμα πιο σταχτη γίνεται η ζωή μας κάθε μέρα, κάθε μερα φίλε μου.
Αλλα ακόμη κι έτσι, ποιος και τι φταίει για όλο αυτό; 
Τι άλλο μπορεί να φταίει από την κρίση που περναμε...
Οι ομαδες που κατέστρεψαν και εκαψαν ηταν οι εξής: Προβοκάτορες και οργανωμένοι παρακρατικοί δολοφόνοι, οργισμένοι μουρλοί, χουλιγκάνοι αλήτες και ληστές για πλιατσικο ειτε επαγγελματιες ειτε της αναγκης. Βεβαια αν δεν εδινε την αιτία η φοβερή κρίση και τις αφορμες η καταστολή τίποτα από όλα αυτα δεν θα γινόταν και καμια ομαδα δε θα αναλάμβανε δράση.

Και βεβαια αν δεν είχαμε προχθες το μεγαλύτερο και δυναμικότερο συλλαλητηριο όλων των τελευταίων 40 χρόνων που έπρεπε να εξαφανιστεί από τα δελτία ειδήσεων πάση θυσία(όπως κι έγινε) ούτε οι προβοκατορες θα έπαιζαν μπάλα ανενόχλητοι όπως είδαμε.

Το τί πρέπει να κάνουμε λοιπόν είναι φανερό. Να τους ξεφορτωθούμε εδω και τώρα.

Λυπάμαι πραγματικά για τους επαγγελματίες που έπαθαν ζημιές όπως λυπάμαι και για τους εργαζόμενους των καταστημάτων που θα μείνουν μερες χωρίς δουλειά. Πρεπει όμως κι αυτοί πιο πολύ από όλους να δουν ποιος είναι ο εχθρός τους και η αιτία που δημιουργεί όλο αυτό το κλίμα. Και όλο αυτό βεβαια όχι μόνο δεν θα εξαφανιστεί με την ενταση των κατασταλτικών μετρων και της "νομιμότητας" αλλά θα γίνει ακόμη χειρότερο.  Η κυβερνηση αυτή είναι τόσο επικίνδυνη όσο δε λέγεται και ως γνωστον δεν είναι κυβερνηση ΠΑΣΟΚ πια. Ειναι κυβερνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που από κοινού συναίνεσαν σε όλο αυτό που είδαμε και βλέπουμε καθημερινά. Προσπαθησαν να τρομοκρατήσουν, να κρύψουν την αλήθεια, να ταπεινώσουν,  και να υποτάξουν το λαό. Απέτυχαν όμως.
Το μονο που κατάφεραν ήταν να πείσουν μερικούς που ήταν έτοιμοι να πειστούν. Και βεβαια να εκτεθούν ανεπανόρθωτα στα ματια των υπολοίπων και να γελοιοποιηθούν. Το ίδιο και τα ολοφάνερα δικά τους ΜΜΕ όπως το ΣΚΑΙ και το ΜΕGA  που φυλλοροούν καθημερινά.
Οτι κι αν κανουν όμως, θα είναι πια εναντίον τους.
Το παιχνιδι αυτό θα το χασουν.
Η αρρώστεια είναι πολύ βαριά και δεν εξαφανίζεται με σπρευ και παλιά κόλπα.
Παλευεται στους δρόμους με αγώνες και όπως φαίνεται οργανωμένους αγώνες.
Ο λαός καταλαβαίνει όλο και πιο πολύ την ανάγκη της οργανωμένης πάλης. Το είδα με τα ματια μου την Κυριακή το απόγευμα όταν τουλάχιστον τις πρωτες ώρες του συλλαλητηρίου όσο άδειαζε η πλατεία από τα δακρυγόνα τόσο δυναμωναν τα οργανωμένα μπλοκ.
Ο λαός οργανώνεται και θα τους συντρίψει. Είμαι βέβαιος

4 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ είπε...

Το παιχνίδι ήταν στημένο , η συνεργασία κράτους και παρακράτους έβγαζε μάτι.
Ακόμη και κάποιος που θα μπορούσε να έχει επιφυλάξεις για το τι είναι όλα αυτά τα ΄΄καλόπαιδα΄΄ τώρα νομίζω πως κατάλαβε.
Τόσες φωτιές ταυτόχρονα και σε διαφορετικά σημεία,ε! παραβρωμάει το πράγμα.
Παρόλα αυτά οι μέρες τους είναι μετρημένες.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Και στου λαού το αυτι κυριολεκτικά

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ο λαός πάντως και ιδιαίτερα η νεολαία-οχι το οργανωμενο κοματι- δεν έχει καταλάβει. Ψιλιάζεται αλλά βασικά τους συμπαθεί. Την εντυπωσιάζει το στυλ κουκουλα πετρα. Κι αυτό γιατί σε μεγάλο βαθμό απέχει από τους α΄γωνες λόγω μάλλον υπερβολικής αισιοδοξίας οτι καποια μερα θα ξυπνήσουμε και θα εχει περασει.Κι όταν κατεβαινουν στο δρόμο νομίζουν οτι σε λίγες ώρες θα εχει γινει η εφοδος στα χειμερινα ανακτορα και αυτοί οι τυχεροί θα είναι από συμπτωση παρόντες! Θα καταλάβει όσο πιο πολυ μπει στο παιχνίδι. Και θα το καταλάβει ακόμη πιο καλά όταν της επιτεθούν ανοιχτά φασιστικά κι αλήτικα. Γιατι θα το δουμε κι αυτό. Η μαλλον θα το ξαναδούμε πιο καθαρά

Liza Giannouri είπε...

Την Κυριακή παρακολουθήσαμε άναυδοι τα δρώμενα
σε εκείνο το σκηνικό του επίπλαστου τρόμου!
Γνωριζουμε καλά την αληθεια ,
όσο κι αν οι "διαμορφωτές" της κοινής γνώμης πιστεύουν στο αντιθετο.
Είμαι βέβαιη πως βαδίζουν με βήμα γοργό προς το τέλος τους!

ShareThis