Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής; Σιγά...

Αποφασίστηκε λένε στη σύνοδο κορυφή ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής.
Δηλαδή οι εκπρόσωποι και το πολιτικό προσωπικό των μεγάλων μονοπωλίων στην ΕΕ, αποφάσισε να υποχρεώσει τα μονοπώλια να πληρώνουν περισσότερους φόρους; Γιατί φυσικά όποιος δεν είναι ηλίθιος ξέρει ότι αυτοί που κυρίως φοροδιαφεύγουν(νόμιμα) δεν είναι οι φτωχοί μικρομαγαζάτορες, αλλά τα μεγάλα μονοπώλια.
Κάτι τέτοιο, να φορολογηθούν τα μονοπώλια δηλαδή, δε βγάζει νόημα.
Επομένως για ποιον χτυπάει καμπάνα;
Μα για τους μικρούς ανταγωνιστές των μονοπωλίων που σ' αυτό το στάδιο δε χωράνε πια στο σύστημα και πρεπει να φύγουν από τη μέση. (Και φυσικά κατά του λαικού εισοδήματος αφού κάποιος πρέπει να πληρώσει το λογαριασμό.)
Απαιτείται η καταστροφή των μικρών επιχειρήσεων προς όφελος των μεγάλων.

Οπως είπε το πρωί ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ.Παφίλης, οι περίφημες 57 σκανδαλώδεις φοροπαπαλλαγές των εφοπλιστών, θα επεκταθούν και στους ξλενους επενδυτές που θα έρθουν να "επενδύσουν" (κερδοσκοπήσουν άγρια) στην Ελλάδα.
Οσο για τους άλλους μικρούς επιχειρηματίες, και θερμούς οπαδούς του καπιταλισμού, ας το ξανασκεφτούν την ωρα που θα ψάχνουν τρόπο να προκαταβάλουν το 90% των φόρων της επόμενης χρήσης(!!!) όπως αναφέρεται στο υπο συζήτηση φορολογικό.

Υ.Γ. Μίλησαν για "διαφάνεια" και άρση τραπεζικού απορρήτου. Που; Στην ΕΕ της ελευθερίας διακίνησης κεφαλαίων;
Και ο κ Γιουνκερ από το Λουξεμβούργο που αντιδρά και λεει πως δεν είναι ώριμες οι συνθήκες πριν γίνουν επαφές με χώρες όπως η Ελβετία; Ε, μέχρι να ωριμάσουν θα ψάχνουν τις μικρές καταθέσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis