Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

Ο 902 κλείνει - Ο αγώνας συνεχίζεται

Δυσάρεστη σίγουρα η είδηση του κλεισίματος του 902 αριστερά. Ηταν όμως κάτι που όλοι όσοι βρίσκονταν κοντά στον 902 και το ΚΚΕ γνώριζαν. Ηταν εντελώς αδύνατον για το ΚΚΕ να αντέξει το οικονομικό κόστος της λειτουργίας του σταθμού. Οταν και αν δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες από το ΚΚΕ θα αναφερθούμε κι εμείς.
Θέλω να πω ότι θεωρώ τιμή μου που βρέθηκα αυτούς τους 7 περίπου μήνες στο ραδιόφωνο του 902 προσφέροντας όσο μπορούσα στη στήριξη του σταθμού και ότι φυσικά θα είμαι στη διάθεση της όποιας νέας προσπάθειας αποφασιστεί.
Από εκεί και πέρα για τα όσα λέγονται και γράφονται εδώ κι εκεί με αφορμή  το κλείσιμο του 902 Αριστερά έχω να πώ μόνο ένα. Και μόνο το ότι τόσο πιστοί "φίλοι" του λαού και των εργαζόμενων βρήκαν αφορμή και πάλι να επιτεθούν στο ΚΚΕ δείχνει ποιος είναι πραγματικά ο πόνος τους και ποιο  κόμμα αποτελεί πραγματικά απειλή για το σύστημα. Εκτός κι αν κάποιοι θεωρούν για παράδειγμα ΤΑ ΝΕΑ αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης και σχολιασμού για να βγάλουν συμπεράσματα. Μάλιστα δεν μπορεί να μην προκαλεί έστω κάποια ερωτήματα το ότι αυτοί που κυρίως αναφέρονται στην πρόταση για πιθανή  χρήση του 902 από "την Αριστερά" γενικά, χρησιμοποίησαν σαν πηγή τους το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ για το κλείσιμο του 902. Όσο γι αυτούς που καλοπροαίρετα μπορεί να σκέφτονται ότι μπορεί μια τέτοια προοπτική να είχε κάτι να προσφέρει στην υπόθεση του λαού και το "να αλλάξει επιτέλους κάτι" ας απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα:"Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουν να αλλάξει;"

Ο αγώνας φυσικά δε σταματάει, ούτε επηρεάζεται από το κλείσιμο ή το άνοιγμα ενός σταθμού. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Μπροστά μας είναι μόνο το δίκιο της υπόθεσης για την οποία παλεύουμε. Εμείς θα νικήσουμε στο τέλος! Πάντα μπροστά με πίστη στη νίκη!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον «902»


Σε ανακοίνωσή του για τον «902» το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους φίλους του σταθμού ράδιο – τηλεόραση "902 αριστερά στα FM" σχετικά με το σταθμό. Όπως γνωρίζετε, για δυο και πλέον δεκαετίες με το σταθμό "902" δώσαμε ένα σοβαρό και πολύμορφο αγώνα για ουσιαστική ενημέρωση του λαού, ώστε να ξέρει την αλήθεια, να διαμορφώνει άποψη μέσα στον κυκεώνα της στρέβλωσης των γεγονότων και της παραπληροφόρησης.

Ο σταθμός στήριξε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας και συνέβαλε στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό. Στήριξε την πολιτική του ΚΚΕ για να απαλλαγεί ο λαός από την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τη φτώχεια, το καπιταλιστικό σύστημα που τη γεννά.

Ο "902" ραδιόφωνο – τηλεόραση χτίστηκε και αναπτύχθηκε με την ολόπλευρη βοήθεια του ΚΚΕ και τη στήριξη φίλων του κόμματος και του σταθμού, με τη δουλειά και το μεράκι των εργαζομένων σ’ αυτόν, δημοσιογράφων, τεχνικών, καλλιτεχνών.

Ο σταθμός στηρίχτηκε ως εκφραστής του δίκιου του λαού και από ευρύτερο λαϊκό κόσμο.

Στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της οικονομικής κρίσης η εταιρεία "Ραδιοτηλεοπτική", καθώς και οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους στο σταθμό, κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες για να αντέξει ο σταθμός στις οικονομικές δυσκολίες. Παρ’ όλες τις προσπάθειες και τη στήριξη του ΚΚΕ, δεν έγινε δυνατό να αποφευχθεί η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του σταθμού.

Για τα προβλήματα αυτά και τις δυσκολίες είχαμε ενημερώσει επίσημα και δημόσια, πριν ένα χρόνο, μαζί με το γεγονός ότι η συνέχιση της λειτουργίας, ιδιαίτερα της τηλεόρασης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν αδύνατη. Αυτό που κυριαρχούσε στην προσπάθειά μας ήταν και είναι να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους, καθώς και στα ασφαλιστικά Ταμεία. Στις προσπάθειες που κάναμε ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρέη και οι δυσκολίες πληρωμής στους εργαζόμενους, εξετάσαμε και την περίπτωση να πωληθεί η εταιρεία "Ραδιοτηλεοπτική".

Η σημερινή οικονομική κατάσταση της "Ραδιοτηλεοπτικής" δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλέον τη λειτουργία του σταθμού και την αντιμετώπιση συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων. Δεν είναι σε θέση και δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Υπήρξε τελικά δυνατότητα πώλησης και καταλήξαμε να δοθεί αυτή η λύση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις του σταθμού. Η πώληση αφορά υποδομές, μηχανήματα και αυτοκίνητα της εταιρείας. Ο διακριτικός τίτλος και τα σήματα, λεκτικά και ηχητικά, παραμένουν στο Κόμμα.

Έγινε αυτή η επιλογή σε σχέση με το κλείσιμο, γιατί δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Γνωρίζετε ότι ο σταθμός στηριζόταν πάντα οικονομικά από το ΚΚΕ. Στις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ενίσχυση για τη λειτουργία του σταθμού.

Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει έλλειμμα στην ενημέρωση του λαού, αλλά δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση.

Γνωρίζουμε ότι η επιλογή αυτή θα αποτελέσει μια ακόμη αφορμή για κακόβουλες επιθέσεις στον "902" και το ΚΚΕ. Είμαστε όμως σίγουροι ότι οι φίλοι του Κόμματος και του σταθμού θα υπερασπιστούν το Κόμμα και την πολιτική του και θα βρουν τον τρόπο να αναπληρωθεί το κενό στην ενημέρωση που αφήνει η έλλειψη του "902". Αυτή η έλλειψη της άλλης φωνής μπορεί να καλυφθεί με συζητήσεις μέσα στο λαό που οργανώνει το ΚΚΕ, από τον Ριζοσπάστη, το portal 902.gr στο διαδίκτυο. Παρά τις δυσκολίες που δημιουργούνται είμαστε σίγουροι ότι το δίκιο δεν πνίγεται και ο λαός θα βάλει τέλος στο άδικο σύστημα που ζούμε».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ερωτήματα παραμένουν:
1.Ποιός αγόρασε ό,τι αγόρασε;
2.Τί αγόρασε;Τα μηχανήματα ή και την συχνότητα;
3.Πόσο το αγόρασε; Όσο όσο για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων & τα ασφαλιστικά ταμεία ή κατιτις παραπάνω;
4.Τι γίνεται με τους εργαζόμενους, απολύονται ή οχι, και με ποια διαδικασία;
5. Υπήρξε εναλλακτική πρόταση για αυτοδιαχειριζόμενη λειτουργία και με τον Σύριζα;
6.Αν ο αγοραστής ανήκει στο μνημονιακό μπλοκ, υπάρχει ή δεν υπάρχει ζήτημα;
Αν εσεις συντρόφια, διαβάζοντας το Γραφείο Τύπου και τα δυό ανώνυμα του πόρταλ, καταλάβατε, πείτε το και σε μας τους αργόστροφους!

THE SLOW MOTION

Γιώργος Σαρρής είπε...

Παραπλανητικό το slow motion. Γάτος φαίνεσαι!
Τρομερά τα ερωτήματα! Ακου πόσο τα αγόρασε! Πόσο ακόμα θέλετε να χώσετε τη μύτη σας; Απίστευτοι!
Έλεγε κάποιος στο fb πολύ ωραία: Αν αυτοί που ενδιαφέρθηκαν για τους εργαζόμενους του 902 ΕΝΔΙΑΦΕΡΌΝΤΟΥΣΑΝ το ίδιο για όλους τους εργαζόμενους θα είχαν λυθεί όλα τα προβλήματα.
Εκεί φίλε μου δεν υπάρχουν αφεντικά και καταπιεσμένοι εργαζόμενοι. Ψαξε αλλού. Εκεί υπάρχουν επαναστάτες και επαναστατικό κόμμα παντός καιρού. Αγνωστες λέξεις βέβαια για κάποιους.
Ρωτάς αν υπήρξε "εναλλακτική πρόταση για αυτοδιαχειριζόμενη...κλπ"από το ΣΥΡΙΖΑ. Αστεία πράγματα! Που τους βρίσκετε τόσο εντυπωσιακούς τίτλους! "Αυτοδιαχειριζόμενη λειτουργία"! Καταπληκτικό! Σχεδόν κομμουνιστικό! Πάει το μυαλό του καλοπροαίρεταου. Για να γίνει τι; Συνεργασία για μια αντικειμενική ενημέρωση; Σαν ποιάν ενημέρωση; Αυτή της ΑΥΓΗΣ που βρωμίζει αηδιαστικά το ΚΚΕ, αναδημοσιεύοντας ΤΑ ΝΕΑ; Λέγοντας ας πούμε ότι "το ΚΚΕ πουλάει το σταθμό στους καπιταλιστές για να τον στρέψουν εναντίον του λαού": Υπάρχουν μήπως μή καπιταλιστές επιχειρηματίες των ΜΜΕ; Υπάρχουν "αντιμνημονιακοί μεγαλοεπιχειρηματίες"; Για πόσο ηλίθιους ψάχνουν; Ο ρόλος των συμβιβασμενων του καιροσκοπισμού πρέπει να αποκαλύπτεται κάθε μέρα. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνεται σπέρνοντας ψευδαισθήσεις ότι το ΚΚΕ αγκαλιάζεται μαζί τους, κι ότι πάνω κάτω στην ίδια μεριά βρισκόμαστε. Δε βρισκόμαστε καθόλου στην ίδια μεριά. Το ΚΚΕ παλεύει για την ανατροπή του καπιταλισμού ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί για να τον βοηθήσει να ξεπεράσει την κρίση του. Για ..."το καλό του λαού φυσικά". Μάλλον είμαστε απέναντι. Κι αυτό θα φανεί σύντομα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει ως κυβέρνηση να επιτίθεται και να χτυπάει ανοιχτά στους δρόμους που θα φωνάζουν. Οχι επειδή είναι παλιάνθρωποι αλλά γιατί δε θα γίνεται αλλιώς για μια κυβερνηση διαχείρισης. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται με κανενα τρόπο να βάλει πλάτη για να αθωωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να θολώσουν τα νερά. Τέτοιους "ελιγμούς" τους κάνουν μόνο οι μέλλοντες γκρεμοτσαικισμένοι.
Τέλος "συντρόφια"(πως μπορείτε τόσο υποκριτικά;) καταλαβαίνει μόνο οποιος θέλει να καταλάβει. Οποιος δε θέλει δεν πειράζει, στο επόμενο κεφαλαιο.

Ανώνυμος είπε...

Καλοπροαίρετα ρωτάω. Δεν θα ήταν καλύτερα να μην χαθεί η συχνότητα για το Κόμμα και να "μπει" μέσα και ο ΣΥΡΙΖΑ (υπό όποιους όρους θα έθετε η ΚΕ του Κόμματος) παρά να δοθεί απλά σε οποιονδήποτε μνημονιακό καναλάρχη; Τώρα πάντως στην πράξη (και αυτό είναι που μετράει) αυτό γίνεται. Τις ειρωνείες στο παραπάνω σχόλιό σου σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ τις καταλαβαίνω (μερικές τις συμμερίζομαι). Όμως διάολε όχι καθαρό χάρισμα η συχνότητα στον τυχόντα διπλεκόμενο. Και για τις απολύσεις δημοσιογράφων και τον τρόπο που γίνανε; Ποιος φταίει γιαυτές;

Γιώργος Σαρρής είπε...

Καμιά φορα το καλοπροαίρετο από το κακοπροαίρετο απέχουν μια τρίχα. Φαίνεται καθαρά ότι είσαι αρκετά "διαθέσιμος" στα όσα λένε οι Αυγίτες και οι συν αυτοίς.
Αν ξέρεις τους όρους της πώλησης να μας πεις κι εμάς. Αλλιώς από που βγαίνει το "καθαρό χάρισμα"; Δε μου φαίνεται και πολύ καλοπροαίρετο...
Ο σταθμός πουλήθηκε και φυσικά δε χαρίστηκε όπως λένα οι διαφοροι βρωμεροί.
Ακόμη ο σταθμός αυτός δεν είναι η μια και μόνη ευκαιρία της αστικής προπαγάνδας να διεισδύσει στις τηλεοπτικές συχνότητες. Εχει ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;;;;
Αυτός που αγοράζει την εταιρεία θα μπορεί αργότερα να αγοράσει και κάποια άλλη. Το μοίρασμα έτσι κι αλλιώς μετά την ΕΡΤ καλά κρατεί.
Ακόμη, ποιος θα πει στο ΚΚΕ ποις είναι ο καλύτερος τρόπος γι αυτό να βρεί πόρους για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Και από που προκύπτει ότι θα δεχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει το ΚΚΕ το πάνω ΄χερι στο να θέτει όρους σε μια ενδεχόμενη -λέμε τώρα- "μοιρασιά" του 902;
Το μόνο που θα γινόταν θα ήταν να δοθούν δεκάδες ευκαιρίες σε όλους αυτούς να χτυπήσουν το ΚΚΕ.
τΈΛΟς οποιαδήποτε "συνύπαρξη" του ΚΚΕ μ εοππορτουνιστές θα έδινε την εντύπωση ότι βρίσκεται στην ίδια μεριά με αυτούς.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΤΣΙ και το είπα πιο πάνω.
Η ΣΥΖΉΤΗΣΗ τώρα για τις απολύσεις της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ειναι μια άλλη ιστορία που δε μπορεί να κουβεντιαστεί ξανα εδώ.
ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Η Ο 902.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ.
Και μονο το οτι καποιοι επιμενουν να προσπαθουν να δημιουργησουν τετοιες βρωμερές συγχύσεις είναι αρκετό για να μη θέλουν οι κομμουνιστές να έχουν σχέση μαζί τους.

ShareThis