Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Εμείς και οι άλλοι


Ρίχνουμε μια ματιά στις ανακοινώσεις για τη διόγκωση του χρέους που όλο και αυγατίζει παρά τις "σωτήριες" πολιτικές.

"Άφωνοι και αποσβολωμένοι, τόσο ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός, όσο και ο ίδιος (ο υπουργός Οικονομικών),παρακολουθούν το χρέος να εκτινάσσεται αναμένοντας το νέο μνημόνιο, το οποίο, όπως και τα προηγούμενα, θα έχει γραφτεί από τους πιστωτές στο Βερολίνο...
...η σημερινή κυβέρνηση στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης, δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο και να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο και νέα μέτρα. Οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι, οι συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, οι εργαζόμενοι στην υγεία και την αυτοδιοίκηση, οι καθηγητές στα σχολεία δεν θα επιτρέψουν να τους διαλύσουν κι άλλο τη ζωή. Θα επιστρέψουν τα τελεσίγραφα στους συντάκτες τους, γιατί δεν αξίζει στην πατρίδα μας μια τέτοια κυβέρνηση σαν τη σημερινή".
Ποιός το είπε;
Θα μπορούσε να το έχει πεί οποιοσδήποτε, από όλους αυτούς που "όλοι μαζί" μασάνε τα λόγια τους για ό,τι συμβαίνει. Ο δειλός πρωθυπουργός, το κακό Βερολίνο,το 4ο Ράιχ, τα 7 κακά της μοίρας μας και λίγος πόνος για την πατρίδα και καθαρίσαμε.
Αίτημα; Κανένα! Η για να είμαστε πιο δίκαιοι "να μη επιτρέψουμε να μας διαλύσουν κι άλλο τη ζωή. Να επιστρέψουμε τα τελεσίγραφα στους συντάκτες τους" Δηλαδή εκλογές δια πάσαν νόσο. Tο τι θέλουν οι εργαζόμενοι και ο λαός, τι σόι ζωή θέλουν να ζήσουν, με εκλογές ή χωρίς, καλύτερα να μην το θίξουμε. Θα το λύσει η καλή αυριανή κυβέρνηση που θα διαδεχτεί την κακή σημερινή κυβέρνηση. Όσο για την εξουσία, αυτή που θα βάλει εμπόδια και τρικλοποδιές σε οποιαδήποτε προσπάθεια, οποιασδήποτε κυβέρνησης δεν "κάνει καλά τη δουλειά" για λογαριασμό αυτής της εξουσίας , αυτό κι αν δεν το πιάνουν στο στόμα τους.
Πάμε στον επόμενο.
"Απεδείχθη και πάλι η απάτη του μνημονίου. Χιλιάδες Έλληνες αυτόχειρες, εκατομμύρια άνεργοι, μηδενική παραγωγή και διόγκωση του ελληνικού χρέους. Οι τοκογλύφοι καταστρέφουν την οικονομία μας με στόχο να αρπάξουν τον εθνικό μας πλούτο. Μόνη λύση η άμεση διαγραφή του παράνομου χρέους και η καταγγελία του εθνοκτόνου μνημονίου." 
Αυτό πάλι ποιος τόπε; Και πάλι κάποιος από αυτούς που διαπιστώνουν το κακό αλλά δε μας λένε κάτι καθαρό για το δια ταύτα. Γενικόλογες κραυγές για κάθε χρήση, κάτι σα φούμο για να κρυφτούν οι φταίχτες. Μπόλικος θυμός και λίγο "έθνος" αντί για πατρίδα. Λύση; Η διαγραφή του "κακού" χρέους. Υπάρχει και το "καλό" όμως... (Και οι προηγούμενοι το πιστεύουν αυτό)

Τρίτος στη θολή παρέα...
"Παρά τις θυσίες του ελληνικού λαού στα πέτρινα μνημονιακά χρόνια, το δημόσιο χρέος ξέφυγε από κάθε έλεγχο, με αποτέλεσμα η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες Άσμουσεν, να προετοιμάζεται για νέο μνημόνιο το οποίο, παρά τις διαψεύσεις Στουρνάρα, θα συνοδεύεται με νέες σκληρές δεσμεύσεις σε βάρος της πατρίδας μας. Μοναδική λύση αποτελεί η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και διαγραφή του επονείδιστου χρέους."

Μάλιστα..."Παράνομο χρέος" ο ένας, "επονείδιστο χρέος" ο άλλος, δυο-τρεις τζούρες πατρίδα κι εδώ  και κατά τα άλλα φωτιστήκαμε. Και πάλι φταίει η κακή συγκυβέρνηση, άρα χρειάζεται μια καλή.

Για την ιστορία αποκαλύπτουμε.
Η πρώτη δήλωση είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ.Σκουρλέτη. Η δεύτερη από τη Χρυσή Αυγή και η τρίτη από τους ΑΝΕΛ και το Ν.Μαριά. Ύστερα κάποιοι μιλάνε για αποκάλυψη του φασισμού... Πώς άραγε; Οταν τίποτα το διαφορετικό δε λένε στην ουσία από τη Χρ.Αυγή για τα τρέχοντα που καίνε, πως θα καταλάβει ο λαός τη διαφορά; Από ένστικτο;

Από την απέναντι ακριβώς πλευρά η ανακοίνωση του "μοναχικού" ΚΚΕ που λέει:

"Παρά τον τσακωμό μεταξύ ΔΝΤ και χωρών της ΕΕ, τμημάτων του κεφαλαίου, γύρω από το μίγμα διαχείρισης της κρίσης και του χρέους, με βάση τα επιμέρους συμφέροντά τους, όλοι μαζί ζητάνε την επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής και την αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων. Καμία αναμονή, οργάνωση της Λαϊκής Συμμαχίας και συμπόρευση με το ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία. Αυτή είναι η μόνη, ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση".

Τι συβαίνει λοιπόν; Τσακωμός για τη διαχείριση ανάμεσα σε τμήματα του κεφαλαίου.
Αποτέλεσμα; Διόγκωση του χρέους, επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Λύση; Οργάνωση της Λαϊκής Συμμαχίας, συμπόρευση με το ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία.
Δύσκολο; Φυσικά. Δε θα μπορούσε σε μια τέτοια κατάσταση να βρεθεί μια απλή κι ανώδυνη λύση χωρίς σκληρό αγώνα. Οποιος το λέει δεν είναι παρά άλλος ένας πολιτικός απατεώνας που χαιδεύει αυτιά για να μας κάτσει στο σβέρκο.

Φτάνει λοιπόν η ώρα να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιούς θα αφήσεις.

Με την αλήθεια όσο σκληρή και δύσκολη κι αν ακούγεται, ή με το "εύκολο" ψέμα που βγάζει όλο στα ίδια;

Με τα ταξικά συνδικάτα και τον αγώνα μέχρι τέλος ή με το φόβο και το συμβιβασμό που θα πονέσει στα σίγουρα πιο πολύ από το κόστος του όποιου αγώνα;

Για τη σωτηρία του λαού ή για τη σωτηρία του "καλού" και "υγιούς" κεφαλαίου και του έξυπνου, "αιώνιου" καπιταλισμού ενάντια στους εργάτες;

Υ.Γ:Δέ λέω φυσικά ότι π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο με τη Χ.Α. Σκέφτομαι και λέω όμως που μπορεί να οδηγήσει η θολούρα. Το που θα καταντήσει ο καθένας από όλους αυτούς(ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ κλπ. μένει να το δούμε σύντομα)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωχ ρε Γιώργο συνέχεια με κείμενα που χρειάζεται να σκεφτώ!
Άσε ρε φίλε που θα κάθομαι να ψειρίζω κάθε φορά ποιός και πως θα λύσει το πρόβλημα, στο κάτω - κάτω της γραφής αυτά ήταν να γίνουν και γίνονται, εντάξει κάποιοι πλήτονται από αυτά, τι να κάνουμε δηλαδή να βγούμε στους δρόμους και να γίνουμε "γραφικοί", σαν κι εσάς που περιμένετε τη δευτέρα παρουσία;
Όχι ρε φίλε εγώ θα ψηφίσω ένα νέο παιδί, τεχνοκράτη, όχι σαν αυτά τα λαμόγια που είναι τώρα στη βουλή και τα αρπάζουνε, έναν άλλο φρέσκο πρόσωπο, άφθαρτο, που θα έχει όρεξη για δουλειά και θα είναι πατριώτης, δεν θα αφήνει τους γερμανόφιλους ή τους αμερικανόφιλους να κάνουν κουμάντο στην πατρίδα μου, γιατί ως γνωστόν υπάρχουν τέτοια παιδιά αλλά δεν τα αφήνουν οι καρεκλοκένταυροι να προχωρήσουν.
Όσο για το ΚΚΕ, τι να μας πει μωρέ τώρα και αυτό, όλο λόγια είναι. Τόσα χρόνια που ουσιαστικά κυβερνάει, τι έκανε; Όλο διάσπαστικές κινήσεις κάνει. Άσε που ευθύνεται για το κλείσιμο των εργοστασίων και το ξεπούλημα των λιμανιών, αλλά έχει δίκιο ο κ, Υπουργός που είπε: "Έπρεπε να σας απολύσουμε να δείτε τι θα πει βερύκοκο", να απολυθήτε όλοι ρε να ξεβρωμίσει ο τόπος.
Άντε τώρα τα ίδια και τα ίδια, πάω να δω τον ΣΚΑΙ να μάθω πέντε αλήθειες να (ξε)στραβωθώ που κάθομαι και ασχολούμε μαζί σας, παλιοκουκουέδες, που κλείσατε τον 902 και τον πουλήσατε σε εταιρία.

akrat είπε...

μάλιστα

αφού καλυφθήκατε εσείς έχει καλά

αυτό είναι ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΑΤΟ

Γιώργος Σαρρής είπε...

Aν ήμασταν σε προδικτατορική εποχή και είχαμε ας πουμε κυβέρνηση ΕΡΕ, ανακοίνωση σαν του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε κάνει η Ένωση Κέντρου ή το κόμμα Φιλελευθέρων. Πάντως τίποτα το αριστερό δεν υπάρχει εδώ. Το ίδιο φυσικά ισχύει για ΑΝΕΛ,ΧΑ ή ΔΗΜΑΡ αλλά αυτούς δεν τους περνάει κανείς πια για αριστερούς φυσικά.
Οταν έρθει η ώρα ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει και αρχίσουν τα γνωστά, δώστε λίγο χρόνο κλπ, και μετά φανει ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς λαό στα κάγκελα και καλά οργανωμένο με καθαρό στόχο, τότε θα βγούν τα διάφορα φασιστοειδη και θα καταγγέλουν τα κόμματα γενικά "από δεξιά μέχρι αριστερά" και θα ζητάνε το κεφάλι "της Δημοκρατίας που κατάστρεψε τον τόπο". Αυτό είναι τι θέμα μας.
Εκτός φυσικά από την απογοήτευση που επίσης θα έχει συνέπειες.
Υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό θέμα με την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς. Ενώ προσπαθει να δώσει την εντύπωση ότι βαδίζουμε προς την ανατροπή, στην πραγματικότητηα κάνει ότι χρειάζεται για να βαδίσουμε προς ένα "τίμιο συμβιβασμό" χωρίς μάχη που φυσικά θα μας σπρώξει ακόμηπιο βαθιά και μάλιστα χωρίς αντοχές και κουράγια.

Γιώργος Σαρρής είπε...

geranista βλέπω όσοι δε σε ξέρουνε να σε πετροβολάνε:))

ShareThis