Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Αρχίζει η Απεργία των καθηγητών-Δυο λογικές, δύο πρωτοσέλιδα


Ξεκινάει αύριο η απεργία των εκπαιδευτικών.
Είναι ένας αγώνας δύσκολος και θα μάθουμε πολλά και από αυτή τη σύγκρουση.
Φυσικά θα αναφερθούμε πολλές φορές σ'αυτή την απεργία, αφού θα την παρακολουθήσουμε από πολύ κοντά.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι αύριο τα περισσότερα σχολεία θα είναι κλειστά, πράγμα που δεν έχει συμβεί σε καμία από τις απεργίες των τελευταίων χρόνων. Το ΠΑΜΕ, παρότι η πρότασή του δεν πέρασε στις ΓΣ, θα είναι στην πρώτη γραμμή, στηρίζοντας με κάθε τρόπο την απεργία.
Άλλωστε αυτό φαίνεται και από το σημερινό πρωτοσέλιδο του Κυριακάτικου Ριζοσπάστη.
Συγκρίνοντας με το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ μπορεί κανείς να δει τις διαφορές. Η Αυγή και πάλι παραπέμπει στις εκλογές(στο κόκκινο πλαίσιο λέει "πολιτικές ανατροπές φερνουν οι δημοσκοπήσεις"). Η προοπτική του αγώνα από τη μια και η κοινοβουλευτική λογική που σπέρνει αυταπάτες από την άλλη εντάσσοντας τους αγώνες στην προοπτική των εκλογών που θα φ'ερουν δηθεν τη λύση.
Τη λύση όμως μόνο οι σκληροί ταξικοί αγώνες που θα είναι προσανατολισμένοι στο στόχο της τελικής ανατροπής και την αλλαγή τάξης στην εξουσία μπορούν να τη φέρουν.
Καλό αγώνα λοιπόν στους καθηγητές, στους γονείς και φυσικά στους μαθητές που θα βρεθούν στην ίδια πλευρά και το ιδιο χαράκωμα.

ΥΓ: Στη φωτογραφία της ΑΥΓΗΣ βλέπουμε στη γελοιογραφία, ότι και για το θέμα της Παιδείας, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, φταίει η κ.Μέρκελ και όχι η λογική "σχολείου της αγοράς" που επιβάλλει το σύστημα και τα μονοπώλια για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους. Και πάλι η κυβέρνηση εμφανίζεται ως δήθεν άβουλη να τρώει σφαλιάρες από "τους Γερμανούς".
Θα δούμε φυσικά στη συνέχεια ότι οι καπιταλιστές και τα μονοπώλια των ΜΜΕ, που ξέρουν πολύ καλά τα συμφέροντά τους και φυσικά δεν είναι καθόλου άβουλα, δεν θα ενθουσιαστούν καθόλου από την απεργία.

3 σχόλια:

AvantGarde είπε...

Καθηγητές: Απεργία σύγκρουσης ή απεργία ζύμωσης;

sort link: http://wp.me/pryYN-1no

Γιώργος Σαρρής είπε...

Διάβασα το άρθρο. Απορώ πως δε βαριούνται κάποιοι να λένε ψέματα για το τι λέει και κάνει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.
1. Το ΠΑΜΕ πρότεινε 48ωρες, συνελεύσεις και κλιμάκωση και όχι μια 48ωρη "τουφεκιά στον αέρα. Το άρθρο αλλού λέει ότι πρότεινε μια 48 ωρη μόνη της και αλλού ότι θέλει να μη γίνει τίποτα. Μπραβο παιδιά. Αξιοι.
2. Το ΚΚΕ, λέει το άρθρο, "ανησυχεί για την κυβέρνηση" και "απο τα συμφραζόμενα δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση". Γκαιμπελισμός αισχρός. Πες πες κάτι θα μείνει. Τα στελέχη του ΚΚΕ λένε σε όλους τους τόνους ότι φυσικά και θέλουν, όχι απλά να πέσει αλλά να γκρεμοτσακιστεί η κυβέρνηση. Το θέμα όμως είναι το τι θα γίνει μετά και το τι λύσεις μπορεί να επιβάλει το λαικό κίνημα που πρεπει να οργανωθεί και να επιβάλει όρους. Καποιοι που υποτίθεται πολεμούν την άποψη ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν την εκλογολογία που φυσικά μόνο αυταπάτες έχει να προσφέρει. Ας σκεφτούν ότι το κίνημα έχασε το βηματισμό του από πέρσι το Φεβρουάριο όταν προκυρήχτηκαν εκλογές και όλοι αφέθηκαν να πιστέψουν ότι η λύση ήταν στις κάλπες.
Επαναστάτες μου αποφασίστε επι τέλους τι θέλετε και ποια άποψη έχετε. Αλλιώς συμπορευτείτε με το ΣΥΡΙΖΑ κι αφήστε τις άκυρες κραυγές.

Ανώνυμος είπε...

Για το αντικομμουνισμό που κυριαρχεί γενικώς, από την "αριστερά" μέχρι τους φασίστες του τότε ΛαΟΣ και τώρα των νεοναζί της Χ.Α. είχε πει, ο Αντώνης Κακαράς (Αρχιπλοίαρχος ε.α., δρ Νεότερης Ιστορίας) το 2009 και το είχα ανεβάσει με αφορμή την αντικομμουνιστική επίθεση που είχε γίνει σε μαθητές στο 3ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης.
Δείτε τι είχε πει: http://geranista.wordpress.com/2009/04/24/περί-αντικομμουνισμού-στο-3ο-γυμνάσιο/

ShareThis