Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν είναι τόσο απλό

Aναρωτιέται πρωί πρωί ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη για το γιατί ζητούν το κλείσιμο της ΕΛΒΟ.
Δίνει μια ολόκληρη λίστα με τα  χιλιάδες LEOPARD τελευταίας τεχνολογίας, οχήματα μεταφοράς προσωπικού κ.α. που κατασκεύασαν στο προηγούμενο διάστημα.
"Είμαστε παραγωγικοί" φωνάζει.
Γι αυτό ακριβώς φίλε μου, γι αυτό ακριβώς...

Κάτι ανάφερε για τον όμιλο Μυτιληναίου.

Καπιταλισμός σημαίνει "ο θάνατός σου η ζωή μου".

Η αυτοί ή εμείς. Απλά είναι τα πράγματα.
Την εξουσία τώρα την έχουν αυτοί. Αυτοί κρατάνε το μαχαίρι και κόβουν όπως θέλουν αφού αυτοί ορίζουν.
Κάτι πρέπει να αλλάξει χέρια, κι αυτό δεν είναι η κυβέρνηση.
Δυστυχώς δε φτάνει αυτό.
Η εξουσία δεν παραδίδει τα κλειδιά της έτσι απλά επειδή σού ήρθε να ψηφίσεις αλλιώς.
Θα σου πουν να ξαναψηφίσεις και να το κάνεις σωστά. Θα σε εκβιάσουν και θα σε ..."πείσουν".
Δε φτάνει λοιπόν, δεν είναι τόσο απλό.
Πρέπει να φτύσεις αίμα, αλλιώς δεν καθαρίζεις μαζί τους.

ΥΓ: Σε πόσες και ποιές χώρες είναι η αμυντική βιομηχανία βιώσιμη και χωρίς ελλείμματα;
Ας μην τρελαθούμε.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οχήματα τελευταίας τεχνολογίας ! ? πού τή βρήκαν τήν τεχνολογία ? παράγει ή Ελλάδα τεχνολογία ?
Τί παραμύθια είναι αύτά μωρέ πού τσαμπουνάνε...

Γιώργος Σαρρής είπε...

Είδες πόσα δε ξέρεις ότι μπορείς να κάνεις;
Άλλαξε ενημέρωση. Προσπαθούν να σε πείσουν ότι είσαι άχρηστος και συ το πιστεύεις.
Ουτε όνομα δεν έχεις...

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή τί έννοείς ? ΄΄οτι ή Ελλάδα μπορεί νά έχει πολεμική βιομηχανία ? ή έστω όποιαδήποτε βιομηχανία? Αν πιστεύεις κάτι τέτοιο ...μάλλον έσύ πρέπει ν' άλλάξεις ένημέρωση.
Τό όνομά μου είναι Γιώργος Βλάχος καί ζώ στή Λευκάδα .

Ανώνυμος είπε...

τελικά δέν είναι ή άνωνυμία...τό περιεχόμενο τών μνμ σέ πειράζει ε?
Γι' αύτό καί ή λογοκρισία...

Γιώργος Σαρρής είπε...

Φίλε Γιώργο Βλάχο η Ελλάδα προφανώς και έχει βιομηχανία. Η ΕΛΒΟ ειναι βιομηχανία, όπως και η ΛΑΡΚΟ και άλλες μεταλλουργίες όπως η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ,ο ΜΥΤΙΝΗΝΑΙΟΣ είναι βιομηχανία, ο ΤΙΤΑΝ είναι βιομηχανία κ.λ.π.
Αν κανεις ένα πιο αναλυτικό ψάξιμο θα βρεις όσες πληροφορίες θέλεις για το πόσο κομμάτι της Ελλ.Οικονομίας αποτελεί η Βιομηχανία σε σχέση με άλλους τομείς κλπ.
Το αν η βιομηχανία είναι όσο ανεπτυγμένη θα μπορούσε και θα 'επρεπε να είναι σε σχέση με τις ανάγκες και τις δυνατότητες που υπάρχουν είναι το ζουμί. Φυσικά δεν είναι όσο θα μπορούσε ανεπτυγμένη για τον πολύ απλό λόγο ότι οι ανταγωνιστές της δεν έχουν κανένα λόγο να θέλουν στην Ελλάδα ανταγωνιστική βιομηχανία που να παίρνει μέρος από τις αγορές που διεκδικούν. Με λίγα λόγια τα κλάματα των Γερμανών,Γάλλων κ.α. για την 'ανταγωνιστικότητα" της Ελληνικής οικονομίας είναι κούφια γιατί κανένας δεν θέλει απέναντί του αντιπάλους να τον ανταγωνίζονται. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς στα παραμύθια της"ενωμέμνης Ευρώπης" με τα κοινά συμφέροντα και τους κοινούς στόχους. Τ'ετοια δεν υπάρχουν. Υπάρχει ένας πόλεμος επιχειρηματικών συμφερόντων, όπου το μεγάλο ψάρι εξοντώνει το μικρό, και του οποίου θύματα είμαστε όλοι εμείς, εσύ κι εγώ.
Φυσικά η Ελλάδα και οι 'Ελληνες δεν είναι άχρηστοι,ούτε έχουν χαμηλό iq για να μην πιάνουν την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ουτε φυσικά είναι πρόβλημα "ανίκανων" διαχειριστών πολιτικών. Κι αυτοί εκτελούν τις εντολές που έχουν από τα αφεντικά τους, δηλαδή τις μεγάλες επιχειρήσεις και το χρήμα που κατέχει στην Ελλάδα την εξουσία και που φυσικά συνεργάζονται με τους συνεταίρους τους σε άλλες χώρες. Αν δεν έκαναν καλά τη δουλεια που τους έχουν αναθέσει θα τους άλλαζαν ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ, "δημοκρατικά ή όχι.Αυτα

Γιώργος Σαρρής είπε...

Αυτά που λεει το άρθρο για τα leopard τα είπαν οι εργαζόμενοι με στοιχεία και δεν τα έβγαλαν απ το μυαλό τους αφού είναι οι ίδιοι που τα παραγουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην πιστεύει καποιος τους εργαζόμενους που παράγουν, αλλά όποιον άλλον λέει κατι επειδή έτσι το αισθάνεται ή για άλλους λόγους.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Από wikipedia για την ΕΛΒΟ.
"H Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ΑΒΕ (ΕΛΒΟ) είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία οχημάτων στην Ελλάδα. Κατασκευάζει λεωφορεία και στρατιωτικά οχήματα...."
ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΔΩ:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%92%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1_%CE%9F%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD

Γιώργος Σαρρής είπε...

Αν τυχον έχεις όρεξη για διάβασμα δες κι αυτό, που είναι μια έρευνα από κάποιον μαρξιστή επιστ'ημονα, το Δ.Μπάτση που λόγω της περιέργειάς του εκτελέστηκε το 1952 μαζί με τον Ν.Μπελογιάννη.
Παρα τα όσα λέγονται, φυσικά οι κομμουνιστές ενδιαφ'ερονται από τα παλιά χρόνια για τον πλούτο που μπορεί να παράγει η Ελλάδα κι ο λαός της και για τις δυνατότητες της Ελλ.Οικονομίας.
Πρόκειται για το γνωστό
"Η ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" γραμμένο το 1947(!)
http://www.scribd.com/doc/78535896/%CE%97-%CE%92%CE%91%CE%A1%CE%95%CE%99%CE%91-%CE%92%CE%99%CE%9F%CE%9C%CE%97%CE%A7%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%91-%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9D-%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%91-6-%CE%94%CE%97%CE%9C-%CE%9C%CE%A0%CE%91%CE%A4%CE%A3%CE%97

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά καί δέν είναι άχρηστοι καί ούτε έχουν χαμηλότερο aq άπ' τούς άλλους ,όμως ή βιομηχανία φίλε προυποθέτει πολλά πράγματα , τό κυριώτερο καί βασικώτερο είναι ή παιδεία πού δυστυχώς στήν Ελλάδα δέν ύπάρχει . Τό τραίνο τής έκβιομηχάνησης τής χώρας έχει χαθή άπό τότε πού έγραψε τό βιβλίο ό Δ .Μπάτσης , άφού δέν άνεβήκαμε τότε στό τραίνο...δέν πρόκειται ν' άνεβούμε ποτέ . Οί έργαζόμενοι στή ΛΑΡΚΟ καί στήν ΕΛΒΟ δέν παράγουν συναρμολογούν ...'εχει τεράστια διαφορά .
γιώργος-λευκαδα

Ανώνυμος είπε...

Το 1965 πρωτοδούλεψα, 12,5 χρονών, σε Βιομηχανία Κατασκευής Μηχανημάτων Κεραμοποιίας (Αφοι Σιδερίδη), από τότε και μέχρι το 1984 δούλευα κατα βάση σε βιομηχανίες πχ Κατασκευές Αμαξωμάτων (Κιολεϊδης), Ναυπηγεία (Σακκάς), Σωληνουργεία (Τσαούσογλου), Πλαστικών (Πετζετάκις) και για ενημέρωσή σου, γιωργο βλαχο, όλες ήταν οι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, εκείνη την εποχή, αλλά και οι άλλες βιομηχανίες που δούλεψα δεν ήταν μόνο για το ελλαδιστάν.
Να μάθεις ότι στην Ελλάδα από την δεκαετία του '20 λειτουργούσε Βιομηχανία Κατασκευής πΠρομαχικών (Μποδοσάκης) η σημερινή ΠΥΡΚΑΛ.
Να σου πω μόνο, έτσι για να δεις το επίπεδο της τεχνογνωσίας που υπήρχε, ότι στην Σπύρου Πάτση ο μαστρομήτσος έφτιαξε το διαφορικό που μετέδιδε κίνηση χωρίς γρανάζια!!!! (εξάρτημα που "αγοράστηκε" από την Αμερικανική κυβέρνηση στη διάρκεια της χούντας.
Αν θέλεις το πιστεύεις οι παραγγελίες που έπερναν μικρά μηχανουργεία στην Ελλάδα, από βιομηχανίες της Ευρώπης για την κατασκευή εξαρτημάτων, πλαστικοκάλουπών, διαμορφωτικών κλπ, δεν είχε να κάνει με το φτηνό κόστος κατασκευής αλλά με την καλή δουλειά, την τεχνογνωσία δηλαδή.
Δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά από τον τρόπο που σκεφτεσαι μάλλον έχεις την ηλικία των παιδιών μου, την ηλικία των παιδιών της "πληροφόρησης" από τα αστικά μέσα προπαγάνδας και τα σχολεία της αμάθειας.
Και κάτι τελευταίο την εποχή που ήμουν φαντάρος 1972-1975 υπήρχε το 301 στρατιωτικό εργοστάσιο στους Αγίους Αναργύρους, που κατασκεύαζε πυροβόλα όπλα και μικρά οχήματα, οχήματα που δεν πήραν ποτέ "έγκριση" από τους συμμάχους μας, όπως γίνεται και τώρα δηλαδή με την ΕΕ που απαγορευει στην Ελλάδα οτιδήποτε έχει σχέση με την βιομηχανία, όχι γιατί μας ζηλευουν ή μας φοβούνται.

akrat είπε...

τι τα θέλουμε τα όπλα... τα κανόνια τα σπαθιά...

Ανώνυμος είπε...

φίλε geranista ,πολύ ρομαντικά τά βλέπεις τά πράγματα .Η τεχνογνωσία καί ή έπιστήμη ,δυστυχώς ή εύτυχώς δέν είναι κάτι πού παραγέται έκ τού μηδενός άπαιτεί είδικές πολιτικές συνθήκες . Η διαφορά σήμερα τών λαών δέν κρίνεται ούτε άπό τήν τέχνη τους ούτε άπό ότιδήποτε άλλο , παρά μόνο άπό τήν συμμετοχή τους στήν έπιστήμη ,δηλαδή σ' αύτό πού ύστερούμε έμείς καί όλοι οί σάν κι' μάς ύπανάπτυκτοι λαοί . Ο Λένιν έλεγε : "Κομμουνισμός=Σοβιέτ+ήλεκτρισμός" γιατί κατάλαβε ότι τά θεμέλια τής σοσιαλιστικής κοινωνίας έπρεπε νά στηριχθούν πάνω στήν έπιστημονική παραγωγή . Κατά τ' άλλα συμφωνώ akrat ,τί τά θέλουμε τα όπλα? Αφού οί άλλοι τρέχουν ήδη μέ χίλλια ...΄ύπάρχει περίπτωση νά τούς προλάβουμε? καί νά φτιάξουμε κι' μείς αύτά πού θά φτιάχνουν αύτοί?
γιώργος-λευκαδα

Ανώνυμος είπε...

γιώργος-λευκαδα, Αν η δική μου ζωή και η εμπειρία που έχω από αυτή είναι ρομαντισμός, τότε αυτό που λες εσύ, μήπως είναι πεσιμισμός;
"Υπανάπτυκτοι λαοί"!!!!!!!!!
Είναι αλήθεια τελικά, η προπαγάνδα τους τόσα χρόνια έχει "πιάσει τόπο".
Η απόλυτη θέση σου αποδεικνύει αυτό που έγραψα για τον Γιώργο Βλάχο, σε σχέση με την ηλικία και την προπαγάνδα που έχι φάει με τον "φορτωτή" από τα ΜΜΕ και την αστική τάξη.
Δηλαδή πιστεύεις ότι δεν έχουμε ικανότητες, δεν παράγουμε τίποτα, είμαστε τεμπέληδες, "μπαταχτσήδες", ανατολίτες και όλα τα άλλα ελαττώματα που λένε οι εξουσιαστές - εκμεταλλευτές. Μήπως αυτό θυμίζει εκείνες τις εποχές που οι "Ελληνες" φώναζαν στους Αγάδες "Σφάξε με Αγά μου, να αγιάσω".
Έχεις δίκιο τελικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί αποφασίζουν για 'μας άλλοι και μάλλον πρέπει να ψάξουμε να βρούμε καλύτερους διαχειρηστές για να μας κυβερνήσουν ...καλύτερα.
Έχεις απόλυτο δίκιο από αύριο δεν θα ξαναδιεκδικήσω τίποτα, θα ψάξω να βρω έναν που θα του αναθέσω να μου λύνει τα προβλήματα γιατί οι έλληνες είναι άχρηστοι και δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα!!!!!

ShareThis