Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

"Καταπέλτης" η Ευρωβουλή...

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν κάτι παραμυθάδες φοβεροί και τρομεροί κυριολεκτικά.
Και δεν ήταν φοβεροί και τρομεροί απλά γιατί ήταν άσσοι στο παραμύθι, αλλά γιατί κυριολεκτικά έσπερναν το φόβο και τον τρόμο στο ..πέρασμά τους.
Μιλάμε για τη γνωστή ιμπεριαλιστική συμμορία της ΕΕ και των οργάνων της και το γνωστό ράβε ξήλωνε που εδώ και κάτι χρόνια πάει κι έρχεται στην Ελλάδα που υποφέρει.
Το τελευταίο παραμύθι, μετά τα περσινά επιτυχημένα παραμύθια του "λάθος πολλαπλασιαστή" που ποτέ δε διορθώθηκε βέβαια αλλά αντίθετα η λεηλασία συνεχίστηκε κανονικότατα, είναι η τελευταία "γνωμοδότηση" του Ευρωκοινοβουλίου, που μιλάει για λάθη και υπερβολές της Τρόικας(λες και η ΕΕ είναι εκτός τρόικας), που "παραβιαζουν τη συνθήκη της ΕΕ(!) και τον κοινωνικό χάρτη του Συμβουλίου της ευρωζώνης"!
 Τα ακούει όλα αυτά ο κάθε ταλαιπωρημένος που μαζεύει δεκάρες από δώ κι από κεί για να πληρώσει το ποτάμι των λογαριασμών που τον πνίγουν κι ονειρεύεται ότι μπορεί αύριο το πρωί να ξυπνήσει και ο εφιάλτης να έχει τελειώσει....

Διαβάζουμε σε έγκυρο σάιτ αλλά ακούμε κιόλας στα δελτία το ίδιο πάνω κάτω κείμενο:
"Καταπέλτης κατά της τρόϊκας και των πρακτικών της είναι η Ευρωβουλή καθώς με γνωμοδότησή της αναφέρει ότι οι περικοπές στην υγεία, στους μισθούς και στις συντάξεις που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια στην Ελλάδα και σε άλλες τρείς χώρες παραβιάζουν την Συνθήκη της ΕΕ και τον Κοινωνικό Χάρτη του Συμβουλίου της ευρωζώνης."
Στη συνέχεια αφού αναφέρονται σε διάφορα ...σημεία και τέρατα, και τη " ζημιά που έχει προκληθεί στα συστήματα κοινωνικής προστασίας" ανάμεσα σε άλλα απίστευτα, τραγικά και γλαφυρά, λένε πως η εν λόγω γνωμοδότηση "... εκφράζει τη λύπη της Ευρωβουλής για το γεγονός ότι βρέθηκε στο περιθώριο σε όλα τα στάδια του εγχειρήματος. Το σχέδιο γνωμοδότησης επικρίνει ακόμη το γεγονός ότι τα εν λόγω προγράμματα σχεδιάστηκαν χωρίς καμία εκτίμηση των συνεπειών μέσω μελετών αντίκτυπου ή συντονισμού με τα διάφορα ευρωπαϊκά όργανα. Ειδικότερα, για τις επιπτώσεις των μνηνομίων στην απασχόληση, αναφέρει ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στις τέσσερις χώρες οδήγησαν σε δραματικά ποσοστά ανεργίας, ιστορικά υψηλά ποσοστά απώλειας θέσεων εργασίας και υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας"

Θα περίμενε κανείς μετά από τέτοιο ..."καταπέλτη" την άλλη μέρα το πρωί η ΕΕ να βάλει την ουρά κάτω απ' τα σκέλια, να ζητήσει ταπεινά συγνώμη για το κακό που μας έκανε, και να πάρει πίσω όλους τους κακούς νόμους που έφεραν αυτή την καταστροφή.
Όμως αυτό που δεν πολυλένε είναι η ουσία που περνάει στα ψιλά και που είναι η εξής:

Η ευρωβουλή  έχει   συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν μπορεί να επιβάλει αποφάσεις.
Και φυσικά δεν θα μπορούσε ένας μηχανισμός-εργαλείο και δημιούργημα της εξουσίας των μονοπωλίων να στρέφεται εναντίον του δημιουργού του.

Έτσι την ώρα που εμείς εδώ εξατμιζόμαστε λίγο λίγο , η Ευρωβουλή, αυτός ο τρομερός θεσμός της "δημοκρατίας" της ΕΕ, απλά εκφράζει τη λύπη της με ανακοινώσεις "καταπέλτες".
Μόνο που όλοι αυτοί οι καταπέλτες-παραμύθια, έχουν στόχο το μυαλό και την κλονισμένη λογική του κάθε απελπισμένου, που πάνω στη φρίκη του ψάχνει από κάπου να πιαστεί, αντί να οργανωθεί και να παλέψει για την έξοδο από κάθε ιμπεριαλιστικό μηχανισμό που του πίνει κυριολεκτικά το αίμα. 
Όταν όμως εκτός από τα συστημικά δελτία ειδήσεων υπάρχουν και "αριστεροί" που μιλάνε για τα καλά της "Ευρώπης" και την αλλαγή συσχετισμών στο ευρωκοινοβούλιο που θα φέρει δήθεν ανατροπές, άντε να βγάλει άκρη και να καταλάβει ο κάθε φτωχός τι του συμβαίνει, την ώρα που ακούει κυριολεκτικά παντού, εκτός Ριζοσπάστη και 902 φυσικά, πόσο σημαντικό είναι δήθεν, το ότι "...ο εισηγητής εκφράζει την μεγάλη του ανησυχία..." για όλα όσα φουντώνουν και θεριεύουν τη φτώχεια του.
Κι από πάνω λένε όλοι αυτοί οι "ουδέτεροι αναλυτές": Και τι θέλετε να κάνουμε; Να πουμε ότι "η ΕΕ είναι όργανο της εξουσίας των μονοπωλίων", 'ετσι σκέτα και ξύλινα όπως λενε οι κομμουνιστές;
Ε, όχι ...ας το κρατήσουν μυστικό μη τους παρεξηγήσουν. Αν είναι να μην υπάρχει άλλος τρόπος από τον ξύλινο(και η αλήθεια είναι πως κάποια πράγματα μόνο "ξύλινα" λέγονται), καλύτερα να μην το πούμε καθόλου... Ας μείνει μεταξύ μας.

Κι έτσι το μυαλό μένει θολωμένο, και η ...καλή μας η "Ευρώπη"- ΕΕ, συνεχίζει απτόητη την έφοδο και ζούμε εμείς χάλια και τα μονοπώλια τέλεια.

1 σχόλιο:

ange-ta είπε...

πολύ σωστός!!

Ομως, (αχ αυτό το όμως) δεν πρέπει να βγούμε μόνοι μας εκτός ΕΕ, αλλά να την διαλύσουμε! Να υποχρεωθεί η ΕΕ να διαλυθεί στα εξ' ών συνετέθη. Να επιστρέψουμε στα εθνικά μας νομίσματα όλοι μαζί την ίδια ώρα και μέρα, ωστε να μην γίνουν σπέκουλες και λοβιτούρες που θα μας σπρώξουν πιο βαθιά στο χώμα.

Οχι παρεξηγήσεις, Μισώ την ΕΕ περισσότερο από κάθε τι. Αλλά αυτοί είναι δυνατοί και έχουν στόχο να σβήσουν από τον χάρτη την Ελλάδα, είναι ενα παλιό τους όνειρο και σήμερα έχουν την δύναμη να το πετύχουν.

Ανοιχτά σύνορα, ελεύθερη διακίνηση υπηρεσιών και προϊόντων, πού νομίζεις ότι οδηγούν; Σε μια καλύτερη ζωή στον πλανήτη, ή σε μεγαλύτερη και αγριότερη εκμετάλλευση.

ShareThis