Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Αναλυταράδες με όλη τη σημασία της λέξης

Αναλυταράδες με όλη τη σημασία της λέξης.
Όποιος ακούει δελτία ειδήσεων αυτές τις μέρες και σχολιασμούς για το σκάνδαλο του ΤΤ, αλλά και τα άλλα ψιλοπταισματάκια των ...αγγέλων του συστήματος δε βγάζει άκρη με τίποτα.
Κι αυτό γιατί κανείς δεν θέλει να πάρει ο κοσμάκης χαμπάρι τι τού συμβαίνει.

Φυσικά, ούτε γι αστείο δεν ακούγεται πουθενά ότι για όλα αυτά φταίει ο καπιταλισμός και η θεοποίηση του κέρδους. Αυτά είναι άχρηστες γραφικότητες. Χωρίς κέρδος και κερδοσκοπία, χωρίς κίνητρο δηλαδή μπορεί να υπάρξει κόσμος; Κόσμος καπιταλιστικός δηλαδή, που άλλωστε είναι και ο μοναδικός κόσμος που μπορεί να υπάρξει... κατά τους αναλυταράδες.

Οπότε για το δια ταύτα δεν ακούγεται λέξη. Ποιος φταίει; Όλοι και όλα εκτός από αυτό που πραγματικά φταίει. Ο ψεύτης κι άδικος ντουνιάς, η κακή απληστία, που φυσικά είναι λέει στο dna του ...κάθε ανθρώπου, εχετε δει άπληστο φτωχό και άνεργο φαντάζομαι, και άλλα πολλά.

Σε κάποιο "δημοκρατικό" ραδιόφωνο μάλιστα, ο αναλυτής που μιλούσε για το σκάνδαλο ΤΤ και την κ. Σακελλαρίου που βρίσκεται παρά την εμπλοκή του ονόματος της στη θέση της, όταν τον ρώτησαν πως θα το ονόμαζε όλο αυτό, εκείνος είπε:
"Θα το ονόμαζα μεταμοντέρνα νεοαποικιοκρατία"...
Βέβαια κανείς δεν κατάλαβε τίνος αποικία είμαστε. Των καπιταλιστών επιχειρηματιών που βρίσκονται στη σέντρα ας πούμε; Μα αυτοί είναι όλοι τους άξιοι Έλληνες...

Πάλι καλά πάντως. Θα μπορούσε και χειρότερα. Όπως ας πούμε να το ονομάσει"νεοσοβιετική μετακονστρουκτιβιστική φαυλοκρατία" ή κάτι τέτοιο.

Πάντως σύγχρονο και συνηθισμένο καπιταλιστικό επιχειρείν με τίποτα.
Μην παίζουμε και με το μεροκάματό μας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis