Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Στον "τείχο" του ΠΑΜΕ



H αξία της μαζικότητας, της οργάνωσης και της πειθαρχίας φάνηκε και χθες.

Οι Δέλτα - Διας μόλις έφτασαν μπροστά στον "τείχο" του ΠΑΜΕ έστριψαν προς τα πάνω! Εκεί δεν μπορούσαν να ξέρουν τι θα γινόταν αν χτυπούσαν... και το άφησαν.

Η χθεσινή απαγόρευση δεν πέρασε. Διαδηλώσαμε και αγνοήσαμε την τρομοκρατία και το φόβο που θέλουν να σπείρουν παντού.

Οι φραγμοί που έστησαν τα ΜΑΤ σε Σταδίου Παν/μίου, εχοντας φυσικά σαφείς εντολές να κρατήσουν τις γραμμές τους ό,τι κι αν γινόταν, μπορούσαν να γκρεμιστούν, αν υπήρχε λόγος, μονο με πολλές φορές μεγαλύτερη μαζικότητα και αν δεχόντουσαν πίεση μεγάλων μπλοκ από πολλές μεριές. Τότε θα ένιωθαν ότι μόνο αν χτυπούσαν πολύ άγρια μεγάλα μπλοκ χιλιάδων θα είχαν ίσως αποτέλεσμα. Το πολιτικό κόστος όμως γι αυτούς θα ήταν τότε ανυπολόγιστο.

Η λογική των "αποφασισμένων" που ορμάνε "κι ό,τι  γίνει" δε λέει τίποτα. Οι 100 κ οι 200 διαλύονται για πλάκα και γίνονται κάποτε και η αφορμή για επίθεση σε όλη τη διαδήλωση. 

Στην κρίσιμη ώρα ο λαός δεν θα ακολουθήσει αυτούς.

 Η στάση και η τακτική του ΠΑΜΕ και χθές, που δεν υποχώρησε βήμα όταν έγινε η επίθεση, αλλά κ προστάτεψε τον κύριο όγκο της πραγματικά μεγάλης διαδήλωσής του, έδωσε μαθήματα παντού.
Το κύριο και κρίσιμο αυτή τη στιγμή είναι η όσο γίνεται μεγαλύτερη συσπείρωση του λαού και των εργαζόμενων γύρω από μια μαχητική, ταξική, αποφασιστική, ανυποχώρητη  και βαθιά στοχευμένη αντικαπιταλιστική γραμμή.
Με λίγα λόγια δεν μπορεί να στηρίζεις την ΕΕ, να σπέρνεις καταστροφικές αυταπάτες του στυλ "ψηφίζουμε-απαλασσόμαστε" και μετά να κάνεις βόλτες με αδύναμα μπλοκ πάνω κάτω Κλαυθμώνος-Ακαδημίας-Προπύλαια χωρίς να ξέρεις τι θέλεις ακριβώς, προσπαθώντας να σπάσεις δήθεν μια σκληρή και δύσκολη απαγόρευση. Ο στόχος γι αυτούς ήταν οι εντυπώσεις αν και όλοι αναρωτιόντουσαν και πάλι που στο καλό ήταν και πάλι αυτό το 27%.

Για το ΠΑΜΕ ο στόχος ήταν και είναι το χτίσιμο μιας μαχητικής και ανυποχώρητης συνείδησης αγώνα, ήταν και είναι η  επόμενη μέρα.

Επόμενο βήμα ο σταθμός της μεγάλης απεργίας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω κανένα πρόβλημα που δε συγκρούστηκε το ΠΑΜΕ. Συμφωνώ με αυτά που λες.
Το πράγμα όμως που γίνεται αστείο είναι οι διθύραμβοι για το μπλοκ που νίκησε την αστυνομικη επίθεση που... δεν έγινε. Και μετά από αυτή την περήφανη νίκη απέναντι στο τίποτα, καλείς με τους εργατοπατέρες της γσεε αδεδυ στη μεγάλη απεργία που θα γίνει ΑΦΟΥ εχει παράσει το πολυνομοσχέδιο, ΑΦΟΥ έχουν περάσει οι απολύσεις κλπ κλπ.
Τότε θα υπάρχει κι άλλη μεγάλη νίκη απέναντι στο κεφάλαιο. Και αν οι εργαζόμενοι δε συμμετέχουν μαζικά θα είναι ενσωνατωμένοι, καναπεδάκηδες και άλλα.
Ενωμένοι εργατοπατέρες μας περνάτε όλους για φοιτητές και μας πουλάτε τα παραμύθια σας.
Σήψη, υποταγή και εκφυλισμός. Αυτό είστε μαζί με όλες τις καθεστωτικές δυνάμεις

Γιώργος Σαρρής είπε...

Άθλιο ...χρυσαυγίτικο σχόλιο που είναι απλά για γέλια. Αλλά κ για κλάματα, αφού δε μας λεει τι θέλει. Να γίνει ή να μη γίνει απεργία. Από τα συμφραζόμενα η γνώμη του είναι να μη γίνει. άποψη πιστή στα μεγάλα αφεντικά και στην "κοινωνική ειρήνη"... Το ΠΑΜΕ είναι η μόνη δύναμη που παλεύει κ ξεμπροστιάζει τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που ψήφισαν με μισή καρδιά την απεργία. Για την ακρίβεια η ΠΑΣΚΕ είπε όχι(να με ποιους πρέπει να πας λοιπόν) κ η ΔΑΚΕ ΝΑΙ(...μεν αλλά). Κάποιες "αριστερές" δυνάμεις στην ΑΔΕΔΥ δε είπαν καθαρά ΟΧΙ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) κ πρότειναν ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!!! Κι αυτό τη στιγμή και σήμερα όσες ΕΛΜΕ επιχείρησαν ΓΣ τις μετέτρεψαν σε συζητήσεις λόγω έλλειψης απαρτίας... Το ΠΑΜΕ είναι όαση μέσα στην κατάσταση, κ ποτέ δε βρίζει τους εργαζόμενους. Αλλά αυτό για να το δει κανείς πρέπει να βγάλει τα χοντρά αντιΚΚΕ γυαλιά του. Σε παρακαλώ μην ξανασχολιάσεις. Δεν έχω χρόνο να απαντάω σε ΄τετοιες χοντράδες. Υπάρχουν χιλιάδες μπλογκ για να κάνεις την πλάκα σου.

ΥΓ:Για τα χθεσινά. Η επιθεση ΔΕΛΤΑ ΔΙΑΣ ξεκίνησε αλλά όταν το ΠΑΜΕ δεν κουνήθηκε ούτε πόντο σταμάτησε λόγω ψαρώματος.Επίσης το ΠΑΜΕ έφυγε τελευταίο από το δρομο όταν όλοι οι άλλοι διαλύθηκαν. Οπότε... το φόβο μας νά χουνε.
Τέλος το ΠΑΜΕ δεν κάνει ποτέ κινήσεις χωρίς νόημα, κ ποτέ τις αναμενόμενες που έχει προβλεφθεί πως θα αντιμετωπιστούν

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο, τι εννοείς ότι έγινε επίθεση στο μπλοκ του ΠΑΜΕ? Από την αστυνομία? Ισχύει ότι έγινε επίθεση και από αναρχο-κουκουλοφόρους? Δωσε μια εικόνα και για εμάς που δεν είμαστε απο Αθήνα..
Inspector

Γιώργος Σαρρής είπε...

Όχι δεν έγινε επίθεση από κουκουλοφόρους. Αν έγιναν μικρές προκλήσεις σε κάποια σημεία δεν το ξέρω. Δεν κατάλαβα να έγινε κάτι σοβαρό πάντως.
Αυτό που έγινε ήταν η "έφοδος" των ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ πρός το μπλοκ μας(με σειρήνες κ ρίχνοντας κρότου λάμψης στο πουθενά για να κάνουν κλίμα)που σταμάτησε λίγα μέτρα πριν την πρώτη γραμμή όταν είδαν ότι δεν κουνήθηκε κανείς

ShareThis