Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Περί σπόρων, και ΕΕ ενθουσιασμών...



Διάβασα το πρωί σε κάποιο σάιτ(ERTOPEN.COM) την παρακάτω(λίγο παλιώτερη) ενθουσιώδη είδηση:

"Υπερψηφίστηκε και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, για την απόρριψη της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα επέβαλε συνθήκες καθολικού μονοπωλίου των πολυεθνικών στην εμπορία των σπόρων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά. Με την υπερψήφιση αυτή η νομοθεσία απορρίπτεται από το Ευρωκοινοβούλιο και υποχρεώνεται στην πράξη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να την αποσύρει."

Ακολουθούν σχόλια ενθουσιασμού από τον ίδιο τον Κρίτωνα για τη μεγάλη αυτή νίκη της Δημοκρατίας, για το ότι δεν περίμενε ότι με τέτοια μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια ...κλπ.  και άλλα τέτοια ωραία και γλαφυρά.

Το πρώτο που έχει όμως σημασία, είναι το γεγονός ότι μια τέτοια εξωφρενική πραγματικά πρόταση κατέβηκε ύπουλα και στα μουλωχτά από την Ευρωπαική Επιτροπή, πράγμα που δείχνει  τι είναι ακριβώς και η Ευρωπαική Επιτροπή (και εκείνοι που σχεδιάζουν και καταθέτουν τέτοιες προτάσεις) και τελικά και η ίδια η ΕΕ. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να αναλύσουμε ποιών συμφέροντα εξυπηρετεί η πρόταση ή τι άλλο μπορεί να κρυφτεί πίσω της.

Το ότι απορρίφθηκε η πρόταση δεν είναι και για μεγάλους ενθουσιασμούς βέβαια, αφού σε μια διαφορετική συγκυρία με άλλους συσχετισμούς ή κάτω από κάποια πίεση, ξέρουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα από τέτοιες πιέσεις όπου νόμοι ολόκληροι και ρυθμίσεις περνάνε όλοι σε ένα άρθρο "για το καλό της πατρίδας", η πραγματική ηγεσία της ΕΕ θα επαναφέρει το θέμα και θα το περάσει με το ζόρι.
Επίσης η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου δεν είναι το ανώτατο όργανο της ΕΕ αφού βρίσκεται κάτω από το Ευρωπαικό Συμβούλιο (των αρχηγών των κρατών) και τις αποφάσεις των "συνόδων κορυφής".

Αυτό που έχει σημασία βέβαια είναι, όλοι αυτοί που τόσο εύκολα ενθουσιάζονται από κάποιες προσωρινά "θετικές" αποφάσεις, που τις ονομάζουν μάλιστα "οριστικές", να ομολογήσουν επιτέλους  ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η ΕΕ, που φυσικά είναι ένα όργανο που δημιουργήθηκε όχι από τους λαούς αλλά εναντίον τους, από την πραγματική εξουσία που τους εξουσιάζει και δεν είναι άλλη από την εξουσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που στην "ξύλινη γλώσσα" λέγονται και μονοπώλια...

Να πούμε επίσης ότι ο Κρίτων Αρσένης είναι ένα όμορφο παιδί, που επιλέχτηκε και εκλέχτηκε ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ... και τώρα κινείται στις γειτονιές του ΣΥΡΙΖΑ... για να συνεχίσει αυτός την καριέρα του και κάποιοι άλλοι τα παιχνίδια τους μοιράζοντας ρόλους σε φωτογενείς και συμπαθητικούς που έχουν το χάρισμα να περνάνε στο μυαλό των ανυποψίαστων αυτά που δεν μπορούν να περάσουν οι ίδιοι.

Έχει κάποια σημασία τέλος να δούμε το πως επιχείρησαν να περάσουν την πρόταση αυτή. 
Ηταν μια " πρόταση εισαγωγής νέας νομοθεσίας σύμφωνα με την οποία από το 2016 κανείς δεν θα μπορεί να εμπορεύεται σπόρους στην Ε.Ε. που δεν είναι καταχωρημένοι σε εθνικούς καταλόγους." (Ποιός άραγε θα καθόριζε ποιοί σπόροι θα έμπαιναν στους εθνικούς καταλόγους;)

Εννοείται πως σε μια άλλη κατάλληλη στιγμή θα επανέλθουν με κάποια άλλη πονηριά...

Θα έπρεπε επίσης να είναι αυτονόητο πως αν οι ίδιοι οι λαοί δεν καταλήξουν στο ποιος είναι ο χαρακτήρας της δήθεν καλής  Ευρωπαικής Ένωσης, κατά άλλους "αριστερούς",  και όσο δεν βρίσκονται σε θέση μάχης κυριολεκτικά για να υπερασπιστούν τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους κόντρα στην ΕΕ, είναι εντελώς αφελές να περιμένουν ότι θα σωθούν από νόμους και τροπολογίες που καταθέτουν κάποιοι ωραίοι αντιπρόσωποι κι εκπρόσωποι.

ΥΓ: Μήπως θυμάται κανείς,  πριν από 2 χρόνια μόλις, την περίπτωση κύματος αυτοκτονιών και διαμαρτυριών στην Ινδία όπου καλλιεργητές βαμβακιού ήταν υποχρεωμένοι να αγοράζουν σπόρους κάθε χρόνο(ενώ με τους κανονικούς σπόρους που γνώριζαν κάτι τέτοιο δεν χρειαζόταν αφου αναπαράγονταν) από το Αμερικανικό μονοπώλιο της Μονσάντο και κατόπιν φυτοφάρμακα από την ιδια εταιρεία για τη θεραπεία προβλημάτων που μέχρι τότε δεν υπήρχαν; Οι καλλιεργητές αυτοί είχαν τελικά οδηγηθεί στη χρεωκοπία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά το ΥΓ. Το έγκλημα είναι διαρκές Γιώργη.

Από πρόσφατη είδηση, αξίζει να δει κανείς πως, όλο αυτό παρουσιάζεται σαν φυσικό φαινόμενο, μιας και "αφού ακραία καιρικά φαινόμενα κατέστρεψαν τις καλλιέργειές τους" όπως "δήλωσαν ακτιβιστές" ... "εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών και των χαλαζοπτώσεων" ... "δήλωσε ο επικεφαλής μιας ομάδας υποστήριξης των γεωργών" ... "συχνές οι ξηρασίες".
ΠΗΓΗ: http://www.alphatv.gr/news/international/india-perissoteroi-apo-30-hreomenoi-agrotes-aytoktonisan-tis-teleytaies-evdomades

Κουβέντα για μονοπώλια, σπόρια μεταλλαγμένα και υποθήκες αγρών. Σκηνές ίσως από ταινία προσεχώς στον κάμπο της Θεσσαλίας ή/και αλλού. Βλέπε ρευστοποίηση-πώληση δανείων Αγροτικής από Πειραιώς σε δευτερογενή αγορά.

Κουράγιο κι απαντοχή μας.
graf

Ανώνυμος είπε...

Ααααα για αυτό ήταν χτες 5 τον μηνός στο κανάλι της βουλής και έλεγα εγώ τι λένε τα σουργελα για την εε αυτός και κάτι άλλα παλικάρια με δύο κυρίες. Τους άκουγα τι λέγανε και γελούσα.


Johngr1973

ShareThis