Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Η μεγάλη κατακόκκινη Νίκη των Λαών!

Συγκλονιστική φωτό με  χιλιάδες από τα εκατομύρια των Σοβιετικών που επεσαν στον Ανιφασιστικό αγώνα.Κάποιοι πονηροί και βρωμεροί είπαν πως ήταν "συνεργάτες" με τους Χιτλερικούς...


Mεγάλο πρόβλημα πρέπει να είναι και για την κυβέρνηση της Ρωσίας και για τη Δύση ο γιορτασμός της 9ης Μάη, μέρας της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης.
Στη Δύση, Ευρώπη και Αμερική, έλυσαν το πρόβλημα σβήνοντας την ημέρα αυτή από το χάρτη της ιστορίας.
Ο πόλεμος αυτός, ο καταστροφικότερος που έγινε ποτέ, πρέπει να μείνει μέσα στη θολούρα κάποιου πατριωτισμού γενικά, ενώ φυσικά η νίκη εναντίον του φασισμού δεν πρέπει να γιορτάζεται! Οι λαοί δεν πρέπει να γνωριζουν και να συνειδητοποιούν τη νίκη τους ενάντια στην πιο βίαιη μορφή του καπιταλισμού που είναι ο φασισμός.
Γιατί βέβαια σε ένα τέτοιο  γιορτασμό δεν θα γινόταν να μην αναφερονται οι πρωταγωνιστές. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι, πρώτα από όλους από τους ίδιους τους λαούς που πάλεψαν και θυσιάστηκαν, αλλά και από τα κατακόκκινα κινήματα που τους ενέπνευσαν και τους οδήγησαν. Ακόμη περισσότερο δεν θα γινόταν να μην αναφέρονται, ο κόκκινος στρατός και οι Μπολσεβίκοι, ο ηγέτης της Σοβ.Ένωσης Ι.Στάλιν που τότε αγαπήθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, και βέβαια η ανωτερότητα του σοσιαλισμού που κατάφερε το ακατόρθωτο μέχρι τότε, δηλαδή να αντιμετωπίσει με αυτοθυσία αλλά και κεντρικό σχεδιασμό ακριβείας το ναζισμό και να τον νικήσει. Ας μην ξεχνάμε ότι τότε η Σοβ.Ενωση σε χρόνο μηδέν και με τεράστια κινητοποίηση του λαού, κατάφερε να μεταφέρει όλη τη βαριά βιομηχανία της, μιλάμε για μονάδες παραγωγής γιγάντιων διαστάσεων,  από τα Δυτικά της σύνορα προς το εσωτερικό πίσω από το Βόλγα και να τη διασώσει λύνοντας έτσι και το πρόβλημα του εφοδιασμού του στρατού και του λαού της με τα απαραίτητα για τον πόλεμο.
Σε έναν τέτοιο γιορτασμό επίσης, δεν θα ήταν δυνατόν να μην αποκαλυφθεί ποιο ήταν το κύριο πολεμικό μέτωπο, που ήταν φυσικά το Ανατολικό μέτωπο, όπου και βρισκόταν το 80% των δυνάμεων των Ναζί. Το δεύτερο μέτωπο που ζητούσαν με κάθε τρόπο οι Σοβιετικοί να ανοίξει στην Ευρώπη, άνοιξε μόνο το καλοκαίρι του 1944 όταν είχε ήδη αρχίσει η έφοδος του Κόκκινου Στρατού! Γιατί άραγε;
 Ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος δηλαδή, ακόμα κι αν εξελίχθηκε σε πολλά σημεία του πλανήτη, αυτό που λένε οι αριθμοί είναι ότι κατά κύριο λόγο ήταν ένας πόλεμος μεταξύ των στρατών της ναζιστικής  Γερμανίας και του Κόκκινου Στρατού. Οι αριθμοί βέβαια δεν λένε όλη την αλήθεια αλλά βοηθούν να βγουν συμπεράσματα...

 Μεγάλος νικητής τότε  ήταν ο Κόκκινος Στρατός, ήταν ο κόκκινος λαός της Σοβ.Ένωσης, ήταν όλοι οι λαοί που πολέμησαν με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, ήταν το σφυροδρέπανο εναντίον του αγκυλωτού σταυρού.

Δεν θα ήταν δυνατόν λοιπόν να γιορτάζεται η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών χωρίς σφυροδρέπανα.
Στην εποχή όμως που σε ΕΕ και ΗΠΑ, γίνεται μεγάλη προσπάθεια το σφυροδρέπανο όχι απλά να ξεχαστεί, αλλά και να "λερωθεί" με βρώμικες συκοφαντίες και να τεθεί εκτός νόμου όπου αυτό είναι δυνατό, αυτό αποτελεί μέγα πρόβλημα.
Αν είναι να σβηστεί, με αυτό τον τρόπο,  το σύμβολο του σοσιαλισμού-κομμουνισμού ας σβηστεί και ολόκληρος ο Αντιφασιστικός αγώνας! Ποιος νοιάζεται για την πραγματική Ιστορία...

Οι βρωμιές που χρησιμοποιούνται για να λερώσουν τον αγώνα εκείνο είναι γνωστές. Ο "αντισταλινισμός" χωρίς όριο δίνει και παίρνει. Και τα παιδιά στα σχολεία, χωρίς πολλές κουβέντες, πρέπει να μάθουν πως το σύμφωνο μή επίθεσης(και όχι συνεργασίας...) Ρίμπεντροπ- Μολότοφ, ήταν "συνεργασία των Ναζί με τους κομμουνιστές"!! Μόνο που αν δεν είχε υπογραφεί αυτό το σύμφωνο ο Σοβιετικός λαός δεν θα είχε το χρόνο να προετοιμαστεί(και να μεταφέρει μεταξύ άλλων όλη τη βαριά του βιομηχανία στα ενδότερα όπως είπαμε...) και τότε ίσως η έκβαση του πολέμου να ήταν διαφορετική.

Όμως, δυστυχώς για τους παραχαράκτες, η ιστορία του Β' Παγκόσμιου δεν είναι και τόσο παλιά. Υπάρχουν ακόμα στη ζωή άνθρωποι που τον έζησαν. Υπάρχουν ακόμα στη ζωή πολλοί, που ξέρουν καλά αν "συνεργάστηκε" ο Στάλιν και οι κομμουνιστές με τον Χίτλερ. Άνθρωποι που ακόμα τιμούν τους δικούς τους κομμουνιστές νεκρούς τους που έπεσαν στις μάχες εναντια στους Ναζί ή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ήταν γεμάτα από κομμουνιστές.
Ειναι ακόμη εκείνες  οι φωτογραφίες από τους γιορτασμού,ς που είναι γεμάτες κόκκινες σημαίες και σφυροδρέπανα και γεμάτες από ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους που αγάπησαν όσο τίποτα, επειδή μίσησαν όσο τίποτα το φασισμό..

Είμαστε ακόμη εδώ κι εμείς που θα θυμόμαστε, θα μελετάμε και θα θυμίζουμε σε όλους εκείνη τη μεγάλη κατακόκκινη νίκη των λαών.

1 σχόλιο:

akrat είπε...

μεγάλη ημέρα

στην δουλιά μου είπα χρόνια πολλά και δεν ήξεραν γιατί τους είπα και όταν τους εξήγησα έμειναν βουβοί εκτός από τους Ρουμάνους που στραβουτσούνιασαν και τον Αλβανό Καθολικό που επίσης πήγε αλάργα...

Οι υπόλοιποι γκρέκοι χάρηκαν και αφού άκουσαν αντευχήθηκαν....

σε φάμπρικα εννοώ

ShareThis