Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Συλλαλητήριο την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στις 19.00 στο Σύνταγμα - Θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ για επέκταση του μνημονίου

Η νέα συμφωνία, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η συμφωνία αυτή και η λίστα "μεταρρυθμίσεων" περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά για τους εργαζόμενους μέτρα που πήρε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, μαζί με την ΕΕ στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, μέτρα που βοηθούσαν και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Όλα αυτά, δηλαδή, για τα οποία ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια μάτωσε, αλλά και αντιπάλεψε: Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζεται "τρεις θεσμοί", διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων.


Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει ότι οι διαπραγματεύσεις, ακόμη και οι ονομαζόμενες "σκληρές", που διεξάγονται μέσα στα τείχη της ΕΕ και με στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη, έχουν σταθερά αντιλαϊκό αποτέλεσμα. Η δήθεν "περήφανη" διαπραγμάτευση ήταν διαφημιστική απάτη.Η όποια αναθεώρηση του προηγούμενου προγράμματος, π.χ. τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, δεν θα γίνει για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός, ν’ αυξηθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές, αλλά για να εξοικονομηθούν κρατικοί πόροι που θα στηρίξουν το κεφάλαιο, τις επενδύσεις και την κερδοφορία του, καθώς και τους δανειστές. Οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν το "μάρμαρο" της όποιας ανάκαμψης, με συνέχιση της λιτότητας, που η κυβέρνηση αποκαλεί "λιτό βίο".


Ακόμη και τα ψίχουλα, κυρίως για την απόλυτη φτώχεια, που έταξε η κυβέρνηση με το πρόγραμμά της, είναι στον "αέρα" και θα εξαρτώνται από τη συμφωνία με τους εταίρους και με την προϋπόθεση ότι δεν θα τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική πειθαρχία, η ανάκαμψη της οικονομίας και η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.


Γι’ αυτό και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, άλλα κόμματα και κέντρα του συστήματος, όπως ο ΣΕΒ, που τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική, χαιρέτισαν ως θετική τη συμφωνία της κυβέρνησης.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρουσιάζει τη νέα συμφωνία ως αποτέλεσμα της λαϊκής θέλησης και της στήριξης του λαού στην κυβερνητική πολιτική. Επιδιώκει να εξαπατήσει και να φορτώσει στο λαό τους συμβιβασμούς και τις αντιλαϊκές συμφωνίες με την ΕΕ. Προσπαθεί να χειραγωγήσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να μετατρέψει το λαό σε χειροκροτητή της κυβέρνησης, να τον πείσει ότι πρέπει να συνεχίσει τις θυσίες του, να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα.


Καμιά στήριξη και ανοχή στην κυβέρνηση που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, των δεσμεύσεων στην ΕΕ και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Γι’ αυτό και βαφτίζει "εθνική" υπόθεση τις ανάγκες του κεφαλαίου, την εξυπηρέτηση αυτού του δρόμου που δεν είναι όμως προς το συμφέρον του λαού. Άλλωστε, ο λαός έχει πείρα και πρέπει να την αξιοποιήσει, ότι δηλαδή οι κάθε φορά "εθνικοί στόχοι" των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου κατέληξαν σε μεγάλες θυσίες για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.


Όσοι είχαν ελπίδες για κάτι καλύτερο, δεν πρέπει να απογοητευτούν, αλλά να αντιδράσουν. Πολύ περισσότερο δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν το στόχο της πραγματικής κατάργησης των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και της ανάκτησης των απωλειών.


Η θέληση του λαού ν’ απαλλαγεί από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται με μνημόνια, ν’ απαλλαγεί από τα μέτρα και τους επιτηρητές, μπορεί να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο, όταν ο λαός διεκδικήσει με τον αγώνα του όσα έχασε, απαιτώντας εδώ και τώρα:


Λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών και προστασίας των ανέργων.


Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και την κατάργηση αντεργατικών μέτρων που χτυπάνε εργασιακά δικαιώματα.


Πραγματική επαναφορά, τώρα, με νόμο, του κατώτατου μισθού το λιγότερο στα 751 ευρώ για όλους, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους, ως βάση για αυξήσεις των μισθών.


Επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων, που μείωσαν τις συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, απαιτώντας ταυτόχρονα την επιστροφή των "κλεμμένων" από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και την καταβολή των υποχρεώσεων της πλουτοκρατίας και του κράτους.


Απαλλαγή των λαϊκών οικογενειών από τα χαράτσια, με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου αλληλεγγύης, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, την αύξηση του αφορολόγητου στις 40.000 ευρώ για κάθε οικογένεια, με ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου.


Κανένας πλειστηριασμός σε πρώτη και δευτερεύουσα κατοικία των λαϊκών οικογενειών. Διαγραφή χρεών από τόκους, δραστική περικοπή των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών.


Αύξηση των δαπανών για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

Η εργατική τάξη, ο λαός μπορεί να τα καταφέρει, οργανώνοντας τον αγώνα και τη συμμαχία του, παλεύοντας για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και με το λαό στην εξουσία.


Αυτός είναι ο δρόμος μιας πραγματικά περήφανης και αξιοπρεπούς στάσης του ελληνικού λαού.


Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής σε συλλαλητήριο, την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ».


902

11 σχόλια:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ είπε...

ΑΥΤΉ Η ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 4% ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ, ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ;
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. ΜΙΛΑΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.
ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ή ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΑΟ;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΚΚΕ ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΙΑ. ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ.ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.

τασος είπε...

Ποιος την χάρη μας Γιώργο!

διαβάζω τωρα απο την προταση νόμου Πρόταση Νόμου για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΩΝ κτλ:

...Κανένας εργαζόμενος να μην αμοίβεται κάτω από 751 ευρώ τον μήνα.
...Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
...Αύξηση του επιδόματος της ανεργίας στα 600 ευρώ τον μήνα (στο 80% του κατώτερου μισθού των 751 ευρώ).


Ε ρε λεφτααα! Επιτέλους ασπρη μέρα και για μας τους ανεργους και χωρις ενσημα. ΚΚΕ δαγκωτό απο δω και εμπρος!

Γιώργος Σαρρής είπε...

ΒΑΣΙΛΗΣ
Θα δεις λοιπόν πως το 5,5%, κ όχι 4% όπως λες, εχει δικιο κ το 90% αδικο. ¨Οπως φυσικά είχε άδικο και το 44% του ΠΑΣΟΚ το 2009 κλπ.
Το ΚΚΕ όσο και να χτυπιέται η εξουσία κι αυτοί που μασανε από το παραμυθι της και χαρίζουν τη ζωούλα τους στα αφεντικά, δεν αλλάζει πολιτική. Παντα θα είναι με το λαό, με το σοσιαλισμό, με την ανατροπή του καπιταλισμού. Οποιος θέλει ας αλλάξει ό,τι θέλει στα δικά του. Το δίκιο σπάνια κάνει παρέα με τις πλειοψηφίες,

Γιώργος Σαρρής είπε...

ΤΑΣΟ
Αφου μπορείς να ζήσεις εσυ ασε τους άλλους να πεθάνουνε. Χωρίς δουλεια, χωρίς υγεία, παιδεία, χωρίς επιδόματα ή με "μισθούς" 300-400 ευρώ. Όσο για τα λεφτα αστα να μαζευονται στις τσεπες των πλουσίων, π.χ. τις 500 επιχειρήσεις που αύξησαν κέρδη μεσα στην κρίση. Μην αγγιζετε τους πλούσιους! Μια χαρά είναι η φτωχεια. Η οικονομία δεν αντέχει:) Εχει πλάκα τελικά να καταπίνεις την κοροιδία κ να σου φαίνεται άπιαστο το αυτονόητο, ότι οι άνθρωποι πρεπει να ζουν!

zoot horn rollo είπε...

Γιατί ρε βασιλητάσο από Ζωγράφου δε τα έγραψες σε ἐνα σχόλιο; Καμμένα χαρτιά.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΕΠΙΜΕΝΩ.
ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΕΙΣΕΣ.
ΧΩΡΙΣ ΛΑΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ,ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ ΣΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ. ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ: ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 2012 ΠΗΡΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 6%. ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΙ ΠΗΡΕ 4%. ΟΧΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ.
ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ zoot horn rollo ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΟΡΚΙΖΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Etsi bravo, h omogenhs apo usa symparastekonte kai kaloun olous tous ellhnes se auto to patriotiko sylalitirio. Bravo sto kke!

Γιώργος Σαρρής είπε...

ΒΑΣΙΛΗ ΄
Λες ό,τι να ναι.Εισαι μες την ανακρίβεια. Τον Απρίλη 2012 το ΚΚΕ πήρε 8,5% κι όταν μειωσε ποσοστά δεν τα μειωσε επειδη είπε στο λαό να διορθωσει την ψήφο του, ΑΛΛΆ ΕΠΕΙΔΗ με το νεο κόλπο "πρωτη φορά Αριστερά" ο λαός έτρεξε να ψηφίσει τη δηθεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί και ψηφοφόροι του ΚΚΕ. Ο λαός ή μαλλον η μαζα έχει παντα την τάση να ακολουθεί το εύκολο κι όχι το δυσκολο, εκτός αν φτάσει στο μη περαιτέρω με την πλάτη στον τοιχο. Τότε επισης το ΚΚΕ ξεκαθαριζε για πρωτη φορά τόσο καθαρά ότι δεν υπήρχε περίπτωση να στηρίξει οποιαδήποτε κυβερνηση διαχείρισης του καπιταλισμού, ακόμη κι αν λεγόταν Αριστερή.Αυτό δεν άρεσε στον κόσμο που ήθελε λυση ότι ναναι στα γρηγορα. ΤΩΡΑ ΟΜΩς ΤΟ ΚΚΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ αφου η "αριστερη κυβέρνηση¨" ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορει να κάνει τιποτα μεσα στο πλαίσιο της ΕΕ. Αυτός που πειθει τελος δεν παει να πει πως εχει δικιο. Επι 35 χρονια ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ έπειθαν. Ειχαν δικιο; Οχι φυσικά. αΥΤΌ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΚΕ μοιάζει στο λαό δυσκολο και είναι. Το ζήτμα είναι ότι θα φανεί πως αυτό το δυσκολο είναι η μόνη λύση. Η μόνη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ είπε...

ΕΜΕΣΑ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ.
ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟ ΚΚΕ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΙΣΕΙ; ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ,ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΕΜΕΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ. ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ 8,5 ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗ, ΑΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ, ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΜΟΝΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΡΑ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΦΟΒΙΖΟΥΝ.
ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ.

zoot horn rollo είπε...

Αν δε θέλεις να πειστείς, δε πείθεσαι, κι όλο σε "δικαιώνει" ο άλλος ό,τι και να λέει.
Απλά.

zoot horn rollo είπε...

Όχι ρε Βασίλη, δε αντέχω τη "κριτική". Τη κριτική πάλι την αντέχω.
Καρφώνεσαι "καλοπροαίρετε", να κάθομαι να σε λιβανίζω εγώ δε θέλω, λυπάμαι.

ShareThis