Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Με πίστη στην καρδιά που κρύβουμε μέσα μας



Ψυχραιμία!
Όλα τα μπορούμε!
Ο φόβος, πόσο μάλλον ο πανικός, ποτέ δε βοήθησαν να κάνουμε το καλύτερο μέσα σε δύσκολες συνθήκες.
Στο κάτω κάτω της γραφής δε θα κάτσουμε να μας λιώσουν με έναν ακόμη εκβιασμό.

Ας παλέψουμε για τη ζωή μας έχοντας στο νου και τους διπλανούς μας αλλά και το αύριο.

Αυτό που ζούμε και αυτή την εβδομάδα είναι άλλο ένα σκληρό δείγμα του τι σημαίνει οικονομία της αγοράς, τι σημαίνει Ευρωπαική Ένωση, τι σημαίνει να σε στριμώχνουν ανάμεσα σε τεράστια (ιμπεριαλιστικά) συμφέροντα που πολεμάνε το ένα το άλλο και δε δίνουν δεκάρα αν άνθρωποι πεθαίνουν ανάμεσά τους.

Αυτή ήταν κι αυτή θα είναι η "Ευρώπη", η ΕΕ που τώρα, αφού μας έχει βάλει τη θηλειά στο λαιμό,  "νοιάζεται" για μας και μας λέει απλά και ...φιλικά:

Η θα μας τα δώσετε με σκληρό μνημόνιο, ή θα σας τα αρπάξουμε με grexit και δραχμούλα.

Όπως φαίνεται ο σεβασμός προς το ΟΧΙ της Κυριακής είναι ...απόλυτος.

Το είπαν άλλωστε και η Μέρκελ με τον Ολάντ:" Η Ευρώπη είναι η δημοκρατία"
Όποιος τους πιστεύει ακόμη ...τι να πώ; Ας πάει να τον κοιτάξουν οι γιατροί.
Η δικτατορία του κεφαλαίου που φοράει την προβιά της "αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας" δείχνει τα δόντια της.

Η δραχμή σε συνθήκες όπως οι τωρινές, με άμεση χρεοκοπία, δεν είναι φυσικά η λύση.
Άλλωστε, αν θέλουμε να είμαστε ελάχιστα σοβαροί, ειναι άλλο να κάνεις εσύ σα λαός μια επιλογή και προγραμματισμένα και με ηρεμια να προσπαθείς να την υλοποιήσεις ακόμη κι αν είναι λάθος, και άλλο να σε πετάνε έξω αυτοί απροετοίμαστο.
Δεν είναι λοιπόν ένα θετικό σενάριο που θα πρέπει να το πανηγυρίσουμε κιόλας.

Αυτό το ξέρουν όλοι ό,τι κι αν λένε.

Πέρα απ΄ αυτό όμως θα είναι τεράστιο λάθος και μεγάλο κρίμα να περάσει ο λαός την τρομερή ταλαιπωρία αλλαγής νομίσματος,  με όλες τις μεγάλες συγκρούσεις που θα περιλαμβάνει αυτή η διαδικασία χωρίς να κερδίζει κάτι πολύ πιο σπουδαίο. Και το πραγματικά σπουδαίο θα είναι το να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, είναι η έξοδος από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία.
Με πιο απλά λόγια δεν μπορεί να βάζουμε σαν στόχο και όραμα έναν καπιταλισμό της φτώχειας άλλων εποχών.
Η επιστροφή στη φτώχεια, που μάλιστα δεν την επιλέγουμε αλλά μπορεί να μας την επιβάλουν με κλωτσιά, και η καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων με βίαιο τρόπο δεν θα βοηθήσει το λαό να καταλάβει και να παλέψει και να πετύχει το καλύτερο που μπορεί και έχει ανάγκη.

Ισα-ίσα το πιο πιθανό είναι να δρομολογήσει εξελίξεις αρνητικές με απόλυτα αντιδραστικό χαρακτήρα που μπορεί να μας πάει πίσω πολλές δεκαετίες και με πολύ πόνο.
Αυτό το λέω με απόλυτη ηρεμία και φυσικά χωρίς καμιά διάθεση να φοβίσω κανέναν.
Προσωπικά ανήκω σ'αυτούς που δεν έχουν να χάσουν ούτε καταθέσεις ούτε τίποτα τέτοιο.

Η λύση είναι μία για το σήμερα.
Την ώρα που η πλούσια αστική τάξη και οι εκπρόσωποι της θα ουρλιάζουν σα φοβισμένα σκυλιά πάνω απ'το κεφάλι μας ας απαντήσουμε με πίστη και ανθρωπιά!

Αλληλεγγύη, αλληλεγγύη, αλληλεγγύη!
Με οργάνωση κι αγώνα  για τη ζωή μας, για τη ζωή των παιδιών μας και των διπλανών μας που υποφέρουν όσο εμείς.
Ο αγώνας αυτός ας γίνει με τα μάτια ανοιχτά και καρφωμένα στην αλλαγή του κόσμου με μιά άλλη οικονομία που δεν θα έχει κέντρο του το ατομικό κέρδος αλλά τους απλούς ανθρώπους της δουλειάς, που θα έχει κέντρο την ομορφιά της ζωής και το καλύτερο άυριο όλου του λαού.

Δύσκολο θα πείτε, αλλά αυτό που ζούμε είναι ακόμη δυσκολότερο και δείχνει ότι μπορεί να γίνει γρήγορα ακόμη και φρικτό`αν το αφήσουμε.

Ας πάμε στα σωματεία μας, στις επιτροπές αλληλεγγύης που στηνονται εκεί για να απλωθεί ένα δίχτυ που θα μας προστατέψει απο την άγρια επέλαση που έρχεται πάνω μας, ας πάμε στις επιτροπές αλληλεγγύης της γειτονιάς, και με όποιο τρόπο μπορούμε ας βοηθήσουμε ό ένας τον άλλο.
Ας κοιτάξουμε με προσοχή την κίνηση για την οργάνωση της Αλληλεγγύης που κάνει η Λαική Συμμαχία με το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΠΑΣΥ χωρίς να ακούμε τις άθλιες φωνές που λένε ότι αυτό το κάνουμε δήθεν για 'κομματικούς" λόγους. Για μας το λαό το κάνουμε, για μας και τους διπλανούς μας. 
Πιστέψτε το κι ελάτε μαζί.

Ας δείξουμε τι μπορεί να κάνουμε στα δύσκολα.

Ας δείξουμε ότι ο λαός μπορεί τα πάντα όταν γίνει λαός πραγματικός, όταν πάψει να εξαρτά τη ζωή του από τις αποφάσεις των εχθρών του και πιστέψει στον εαυτό του, στη δύναμη και την καρδιά που κρύβει μέσα του.


Με αλληλεγγύη, με πίστη και αγάπη για τη ΖΩΗ που μας την κάνουν σκουπίδι.

ΥΓ:Και κάτι ακόμη.Ας κλείσουμε τη χάβρα της τηλεόρασης.
Δε βοηθαει καθόλου...Καθε άλλο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανάσα, ευχαριστούμε. Γιάννης Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ανάσα, ευχαριστούμε. Γιάννης Ν.

ShareThis