Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Το βήμα- Ας τους τρομοκρατήσουμε

Τα πράγματα είναι απλά.
Ας διαλέξουμε με ...σύνεση και σωφροσύνη μακριά από ακρότητες.
Τα όνειρα μπορούν να περιμενουν λίγο, ή μάλλον κι άλλο λίγο. Τώρα(για άλλη μια γ... φορά) ας βάλουμε μπροστά τη λογική...

Tι είναι καλύτερο;
Η μάλλον τι δεν είναι χειρότερο; Η μάλλον... τι είναι καλύτερο μη χειρότερο του τελείως χειρότερου;
Η τέλος πάντων ρε παιδί μου τι είναι καλυτεροχειρότερο του χειροτεροκαλύτερου εντελώς χειρότερου;
Μπερδεύτηκε κανείς;
Αν ναι ο σκοπός έχει επιτευχθεί. Όσο πιο μπερδεμένος τόσο καλύτερα.
Πας στην κάλπη, ρίχνεις με μισή καρδιά και βρίζοντας  μια ψήφο να παει στο καλό σ'ένα από τα δύο μηχειρότερα κόμματα και ύστερα κάνεις την προσευχή σου και περιμένεις... τα χειρότερα.


Παντως εδώ που τα λέμε από τους δυο χειρότερους ο ένας δεν μπορεί παρά να είναι λίγο λιγότερο χάλια από τον άλλο που είναι εντελώς χάλια. Το ζητούμενο μαλιστα είναι ότι σ'αυτή την τερμα χάλια λογική άλλοι δείχνουν ΝΔ και άλλοι ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε όλα καλά... αφού όλα χάλια.

Το καλό βέβαια ειναι ότι όλοι συμφωνούν ότι και οι δύο είναι χάλια!
Το κακό είναι ότι "οι πολλοί" τους ψηφίζουν... και αυτοκτονούν.

Πράγματι λοιπόν πηγαίνοντας μια ζωή, μια με τα νερά της μιας λογικής και μια με τα νερά της άλλης, αφού και οι δύο μπάζουν νερά από παντού, μπορεί να καταλήξεις ότι ένας από τους 2 είναι προτιμότερο χάλι.
Δείχνει ρε παιδί μου έναν κάπως προτιμότερο και πιο ανώδυνο τρόπο.
Ανάμεσα στη στρυχνίνη και το κυάνιο κάποιο θα πρέπει να είναι λίγο πιο γλυκό, δε μπορεί...
Δεν είναι λογικό να ζητάς τον πιο ανώδυνο τρόπο να... τελειώσεις το μαρτύριο;

Είναι ίσως "λογικό" αν το ζήτημα είναι το πως θα πεθάνουμε.
Το ζητούμενο είναι ένα και μόνο: Το πως θα ζήσουμε!

Δεν γίνεται να δεχόμαστε να διαλέξουμε το ποιος είναι πιο ανώδυνος και λιγότερο εξευτελιστικός τρόπος για να γονατίσουμε, αλλά το πως θα σταθούμε με αξιοπρέπεια όρθιοι και θα παλέψουμε.
Δεν γίνεται να δεχόμαστε και πάλι να βρούμε τον προτιμότερο τρόπο για να θάψουμε τα όνειρά μας για έναν πραγματικά όμορφο και δίκαιο κόσμο που να μας αξίζει και μας αναλογεί.
Δεν είναι δυνατόν διαρκώς να στριμωχνόμαστε στο δικό τους άθλιο κουτί αντί να βάζουμε μπροστά  το δικό μας στόχο, τις δικές μας ανάγκες, το δικό μας κόσμο, το δικό μας όνειρο.

Δε γίνεται να δεχόμαστε πως είναι τάχα ανέφικτο να ζήσουμε μια ανθρωπινότερη ζωή τη στιγμή που ο άνθρωπος έχει κάνει τεράστια άλματα στην εξέλιξη του σε όλους μα όλους τους τομείς, τέτοια που θα μπορούσαν να του εξασφαλίσουν τα πάντα.
Δεν γίνεται να μη θυμώνουμε που αυτά τα τεράστια άλματα τα απολαμβάνουν ελάχιστοι ενώ όλοι οι άλλοι μαθαίνουν πως να διαλέγουν το πιο ανώδυνο ...άλμα στο γκρεμό.
Δεν γίνεται να μην θέλουμε να εκφράσουμε το θυμό μας και στην κάλπη απορρίπτοντας όσους κυβέρνησαν αυτά τα χρόνια.

Είναι απλό.
Ο κόσμος εξελίσσεται κάθε μέρα και με τη δική μας δουλειά. Κάθε λεπτό η επιστήμη, η έρευνα, η τεχνολογία, η παραγωγή αγαθών, ο συλλογικά σκεπτόμενος ανθρώπινος εγκέφαλος κάνει άλλο ένα βημα προς τα μπρός.
Γιατί λοιπον να δεχτούμε η ζωή μας να πηγαίνει  όλο και πιο πίσω;

Ας κοιτάξουμε καθαρά.
Από τη μια μεριά βρίσκονται όλοι αυτοί που  τσάκισαν τις ζωές μας όλα αυτά τα χρόνια και τώρα παριστάνουν τη φωνή της λογικής και της σύνεσης. Είναι τα κόμματα που κυβέρνησαν ή στήριξαν κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ(τωρα ΚΙΝΑΛ...),ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ.
Ας τους τιμωρήσουμε πετώντας στα σκουπίδια τα ψηφοδέλτιά τους!

Από την άλλη είναι το κόμμα που ποτέ δεν έκρυψε την αλήθεια όποια κι αν ήταν.
Που μπήκε μπροστά σε όλους τους αγώνες μέχρι και τώρα. Που δε σταμάτησε στιγμή να τους ξεσκεπάζει στη Βουλή και να φωτίζει τα άθλια ψέματα τους, που έκαναν το μαύρο άσπρο.
Είναι το ΚΚΕ, το κόμμα που σε κάθε βημα που κάνει κοιτάζει στα μάτια τους απλούς ανθρώπους της δουλειάς και την ίδια στιγμή κοιτάζει στα μάτια χωρίς κανένα δεος το όραμα ενός άλλου καλύτερου και δικαιότερου κόσμου.!
Ενός κόσμου που τον πλησιάζει, τον σχεδιάζει με κάθε λεπτομέρεια, που βαδίζει προς αυτόν με πίστη στο λαό και καταθέτει τη δική μας πρόταση εξουσίας βάζοντας εδώ και τώρα φράγμα αγώνα σε κάθε πολιτική που γκρεμίζει τη ζωή μας!
Είναι το ΚΚΕ που παλεύει για μια πραγματικότητα που δεν είναι καθόλου μακριά μας αν πιστέψουμε σ' αυτήν και στη δύναμή μας.

Απέναντι στην αθλιότητα και τη φτώχεια του "μή χειρότερου" βρίσκεται η δική μας δύναμη να αλλάξουμε τον κόσμο.
Ας κάνουμε το βήμα χορεύοντας πάνω στο φτερό του καρχαρία!

Ας βαδίσουμε με πίστη ρίχνοντας στην κάλπη το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο.
Ας τους τρομοκρατήσουμε ψηφίζοντας ΚΚΕ!
Αυτή τη φορά ΕΜΕΙΣ ο λαός ψηφίζουμε ΕΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis