Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Ελλάδα σήκω απο τον καναπέ!


Το παιχνίδι χοντραίνει επικίνδυνα.
Αυτή τη φορά ήταν οι FT του Λονδίνου κι ένας σιχαμερός δημοσιογράφος ο David Hale, λαγός της αυτοκρατορίας που ανοίγει διάπλατα ακόμα και το θέμα της δημοκρατίας η και της ίδιας της ύπαρξής μας.
"Μιά ξεχασμένη ιστορία θα μπορούσε να χρησιμεύσει σα μοντέλο για την Ελλάδα" λέει.Κι αναφέρει το παράδειγμα της Νέας Γης (Newfoundland) , που έχασε την ανεξαρτησία της από το 1935 λόγω χρεοκοπίας, και παρέδωσε τη διοίκηση της σε 6μελή επιτροπή υπό τους Βρεττανούς, για να πάψει να υπάρχει το 1949 και να γίνει η δέκατη επαρχία του Καναδά!Να σημειώσουμε οτι η Νέα Γη είχε πεισθεί από τους "συμμάχους" της να δανεισθεί χοντρά κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο για να διαχειρισθεί την συμμετοχή της στον αγώνα εναντίον των Γερμανών!Το αποτέλεσμα ήταν να βουλιάξει αμέσως μετά.Εννοείται οτι η Ανεξαρτησία της δεν είχε αρέσει καθόλου ούτε στον Καναδά ουτε στους Βρεττανούς...
Η Νέα Γη είχε στραφεί τότε για βοήθεια στην Βρεττανία η οποία απέστειλε μια επιτροπή για να μελετήσει το πρόβλημα.Μετά από 3 μήνες ερευνών αποφασισαν μια "γενναία" ριζοσπαστική λύση.Πίεσαν το κοινοβούλιο να ψηφίσει την αυτοκατάργησή του και να μπεί η χώρα υπό τον έλεγχο της 6μελούς επιτροπής με 3 ντόπιους και 3 Αγγλους.Το αποτέλεσμα ήταν να ενταχθεί στον Καναδά ως επαρχία το 1949.
"Η ΕΕ θα μπορούσε να ζητήσει απο την Ελάδα να καταργήσει το κοινοβούλιο μέχρι το 2015, και να παραδώσει τη διοίκηση σε 6 γραφειοκράτες( 3 "Ελληνες" και 3 απο τις Βρυξέλλες)" λένε οι FT!
Πιο κάτω ο κ.David Hale γίνεται ακόμη πιο σιχαμερός. Προτείνει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ντουμπάι που έδωσε το όνομα του εμίρη του Αμπού Νταμπι στο ψηλότερο κτίριο της Γης για να ευχαριστήσει για τα 10δις που έσωσαν την οικονομία.
Και λέει: " Greece could follow this precedent by promising to rename the Parthenon after Jean-Claude Trichet or Wolfgang Schäuble, the German finance minister."
"Η Ελλάδα θα μπορούσε να ακολουθήσει το παραπάνω, υποσχόμενη να μετονομάσει τον Παρθενώνα δίνοντας το όνομα του Jean-Claude Trichet ή του Wolfgang Schäuble, του Γερμανού υπουργού οικονομίας"!!!!
Κι όλα αυτά γιατί;
Μήπως πρέπει κάποιοι που γλεντάνε αυτή τη στιγμή τα κλεμμένα να στηθούν στον τοίχο;
Μήπως πρέπει να κλείσουν οι τηλεοράσεις που μας προτρέπουν να γελάσουμε η να καυ..σουμε σαν ηλίθιοι με την Τζούλια και να σκεφτούμε που μας πάνε;
Ελλάδα ξύπνα!Κινδυνεύεις!Ολα πια συζητιούνται ερήμην σου.
Κανένας δεν θα σε νοιαστεί αν δεν νοιαστείς εσύ τον εαυτό σου.
Ο καπιταλισμός παίζει το κεφάλι του αυτή τη στιγμή και δεν έχει την πολυτέλεια να ξοδεύεται σε δημοκρατικές ευαισθησίες.Η τύχη μας είναι στα χέρια μας και μόνο.
Ολοι στο δρόμο!Δεν υπάρχει άλλη λύση απο την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ!

6 σχόλια:

dyosmaraki είπε...

Αααααα! Το παράκαναν πια οι FT. Αχτι μας είχαν φαίνεται και βγάζουν όλη τη κακία τους τώρα. Η μήπως όλος αυτός ο εξευτελισμός γίνεται για να ξεπουληθούμε???

Καλή εβδομάδα εύχομαι

Γιώργος Σαρρής είπε...

Χωρίς λόγο δεν γίνεται τίποτα.Απο όλα τα θέματα του πλανητη η Ελλάδα του έπεσε στο κεφαλι εντελως τυχαία;
Μπορεί βέβαια και οι λόγοι να είναι και σεξουαλικοί ας πούμε και να το παρακάνω εγώ.Αλλά δεν νομίζω

admin είπε...

Σε περιόδους κρίσης του καπιταλισμού αυτό που είναι πρωτεύον για τους οικονομικά κυρίαρχους είναι ποιους θα βρουν για να πληρώσουν την κρίση για λογαριασμό τους.
Αν δεν υπήρχε η παγκόσμιο κρίση θα μπορούσαμε να δεχθούμε το σημερινό σενάριο.
Όμως δεν το βρίσκω πιθανό. Είναι λιγότερο οργανωμένοι απο όσο νομίζουμε και περισσότερο σε κρίση.
Δεν υπάρχουν συμφωνίες αλλά ανταγωνισμός.

A.F.Marx είπε...

Ακόμα και ως φαιδρότητες όλα αυτά δεν παύουν να είναι επικίνδυνα.
Κάποιοι πολύ θα γούσταραν να τα κάνουν πράξη.
Πολύ καλό ποστ Γιώργο.

Γιώργος Σαρρής είπε...

O Kαπιταλισμός περνάει την χειρότερη κρίση που πέρασε ποτέ, πολύ χειρότερη από κείνην του 1929 όπου τα εργαλεία για την αντιμετώπιση κρίσεων τέτοιου είδους αμέσως βρέθηκαν και μπήκαν σε εφαρμογή. Τώρα 'εχοντας τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει αντίπαλος ξεπέρασε κάθε όριο απληστίας, αλλά και εξαπάτησης του κόσμου, δοκιμάζοντας μίγματα επικίνδυνων τρόπων απότομης συσώρευσης κεφαλαίων βάζοντας ο ίδιος βόμβες στα θεμέλιά του.Αυτή τη στιγμή ο παγκόσμιος καπιταλισμός είναι ενας τερατώδης χλιδάτος λαμπερός Τιτανικός, χωρίς σχεδόν καθόλου στεγανά και που θα κινδυνέψει αλλεπάλληλες φορές από ρήγματα που ο ίδιος θα προκαλεί.Το ζήτημα απο κεί κι έπειτα είναι και πόσο πειστικές εναλακτικές θα παρουσιαστούν, και πόσο γρήγορα και σωστά θα προλάβει να οργανωθεί το λαικό κίνημα που τώρα δείχνει αρκετά πρόθυμο αλλά αδύναμο, αλλά και από το τι λύσεις "άλλες" θα βγάλει το σύστημα από τα συρτάρια του. Το ότι ο καπιταλισμός θα τρίξει πολύ δυνατά, και μάλιστα σύντομά το θεωρώ βέβαιο , όπως και το ότι ακόμα απο την κρίση έχουμε δεί μόνο μια γλαφυρή πλευρά της.

Γιώργος Σαρρής είπε...

A.F.Marx ευχαριστώ.Το οτι οι τύποι αυτοί είναι γελοίοι και προβοκάτορες το ξέρουμε, αλλά ποτέ δεν μπαίνουν στον κόπο να λένε ότι τους κατέβει έτσι για πλάκα.Ειναι λαγοί που δοκιμάζουν όρια.Πολλές φορές είναι κομμάτια απο παζλ, που διακρίνονται όταν τοποθετηθούν και μερικά ακομη στο τραπέζι.Σε κάθε περίπτωση ας έχουμε το μυαλό μας , γιατί οι FT, ειναι ο παραδοσιακός εκπρόσωπος του city στο Λονδίνο από όπου ξεκινούν τα πάντα στις παγκόσμιες αγορές, που αυτή τη στιγμή καταταλαιπωρούν τους πάντες.

ShareThis