Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

"Ετσι φτάσαμε ως εδώ"


Από τα "αθώα" αλλά κατευθυνόμενα των δελτίων ειδήσεων.
Ο δημοσιογράφος Ν.Στραβελάκης κάνει "μεγάλη" αποκάλυψη στο Mega!
"Η απάτη του κ.Μπάμπη", έτσι την ονόμασε.Ο κ. Μπάμπης λέει-όχι εσύ κυρ-Μπάμπη μου- , μάζευε τις αποδείξεις των διοδίων που πετούσαν οδηγοί, και μετά τις πουλούσε σε διευθυντές υπουργείων , δημοσίων υπηρεσιών κλπ., οι οποίοι σε συνδυασμό με κρατήσεις ξενοδοχείων δικαιολογούσαν αμοιβές "εκτός έδρας" που πληρωνόντουσαν διπλά! Εντυπωσιακό!Μάλιστα μιλάει και με τον ανταποκριτή συνεργάτη κ.Δεντονθυμάμαι που ξαναλέει τα ίδια και αφιερώνουν πάνω από 5 λεπτά στην απάτη του αιώνα.Όμως πόσο να μας στοίχισε άραγε η τρομερή κομπίνα;50000,100000; Παραπάνω; Άντε να το δεχτώ.Και τελειώνει αποστομωτικά: "Aυτά συμβαίνουν κυρίες και κύριοι.Ετσι φτάσαμε ως εδώ!!"
Θα μου πείς εντάξει, έκανε μια υπερβολή της δουλειάς.Γίνονται αυτά.Μόνο που δεν είναι έτσι.Και το λέω αυτό γιατί είναι βέβαιο πως υπάρχει λόγος σοβαρός να πιστέψουν όλοι πως πράγματι "ετσι φτάσαμε ως εδώ"
Γιατί τότε ποιό λόγο θα έχουν να αντιδράσουν όλοι δυναμικά και μαζικά, και μάλιστα ενάντια στο σύστημα, ζητώντας όχι ανώδυνες μεταρρυθμίσεις, αλλά γκρέμισμα από τα θεμέλια;Αφού θα αναλάβουν τα τίμια παιδιά του Γιώργου, και με τη βοήθεια της καλής τηλεόρασης θα νοικοκυρέψουν τον τόπο και καθαρίσαμε!Αμ δέ..
Γιατί η αλήθεια η κακιά είναι ότι εδώ δε φτάσαμε επειδή μερικοί κλεφτοκοτάδες άρπαξαν κάτι ψιλά, αλλά γιατί μεγαλοκαπιταλιστές επιτέθηκαν σε ολόκληρες οικονομίες. Επειδή τεράστιες εταιρείες έβαλαν στο μάτι αποθεματικά δις, ασφαλιστικών ταμείων κρατών. Επειδή πολιτικοί συνεργάτες χρηματοοικονομικών οίκων έγιναν υπουργοί και πρωθυπουργοί, κι έφτιαξαν νομους για να γίνονται νόμιμα οι μεγάλες κομπίνες που αρπάζουν τον πλούτο που παράγουν εργαζόμενοι, που στό τέλος όχι μόνο παίρνουν ...ούτε καν τη φτώχεια που απόμεινε, αλλά τους βρίζουν από πάνω και τεμπέληδες και τους καλούν να συμμορφωθούν!Και επειδή μεγαλοεργολάβοι που βρίσκονται πίσω από θεσμούς κ.Στραβελάκη μου, ρήμαξαν τα πακέτα της ΕΕ και τώρα κάνουν το παγώνι, και προσπαθούν να μας πείσουν πως καναΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κακή διαχείριση!Η πριν λίγο μόλις, γκρέμισαν τα Τέμπη και έκοψαν την Ελλάδα στα δύο για μήνες και δεν μπήκε στον κόπο αυτό το κράτος να αποτιμήσει τη ζημιά και να δεί μηπως φταίει κάποιος!!Και αντί γιαυτό συλλαμβάνονται πολίτες που ταλαιπωρούνται και πληρώνουν τη ζημιά κάθε μέρα, επειδή αρνούνται να πληρώσουν 2,40 στα διόδια της Λεπτοκαρυάς!!
Και αύριο θα απαιτήσουν με νόμους, σύμφωνα και άρθρα συνθηκών που τάχα είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε,όλο τον πόνο, τον κόπο, τον ιδρώτα και την όποια περιουσία όποιου δουλεύει και παράγει, για να το μοιραστούν σε μια νέα αναδιανομή υπέρ των πλουσίων!Και θα προσπαθήσουν πάλι να μας πείσουν πως αυτό απαιτεί το καλό της πατρίδας όσο όλοι εμείς δεν καταλαβαίνουμε πως ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ και πως τίποτα άλλο εκτός από αυτό δεν έχει σημασία!Ούτε οι νόμοι τους ,ούτε οι θεσμοί τους, ούτε οι τράπζές τους , ούτε οι ενώσεις τους και οι μηχανισμοί τους,ούτε οι δήθεν αξίες τους, ούτε τίποτα.
Γι αυτό φτάσαμε ως εδώ.Γιατί τα κράτη και οι κυβερνήσεις χωρίς καμιά ντροπή γίνονται φανερά υπηρέτες αυτών που τους χρηματοδοτούν για να εκλεγούν, κόντρα σε κάθε λογική δικαιοσύνης και δημοκρατίας, με τα γνωστά επακόλουθα.
Μόνο που αυτό πρέπει να κρυφτεί καλά και να κάνουμε τους πάντες να πιστέψουν πως με λίγο νοικοκυρεματάκι το σώσαμε και να συνεχίσουμε να καταπίνουμε ηλιθιότητα και κυρ-Μπάμπηδες αραχτοί στον καναπέ.Γιατί αν συνειδητοποιήσει πραγματικά ο λαός "το πώς φτάσαμε ως εδώ", κάποιους δεν τους ξεπλένουν όλες οι θάλασσες της γής.
Και να σας πω και κάτι;Δεν θα προλάβουμε να το συνειδητοποιήσουμε!Γιατί ο πόνος και ο θυμός που θα προκαλέσουν όλα τα μέτρα που έχουν στο μυαλό τους θα φέρει τέτοια αντανακλαστική αντίδραση και τέτοιο χαμό, που όλα τα άλλα θα γίνουν αργότερα.Στην ώρα τους, όταν θα προσπαθούν όλοι αυτοί να επανασυνταχθούν και να παρουσιαστούν με αγγελικά πρόσωπα ως οι νέοι σωτήρες.
Δυστυχώς ο καπιταλισμός χρωστάει τόσα πολλά και έχει δημιουργήσει τόσες μαύρες τρύπες και τόσα κενά αέρος ,που όσα και να ζητήσει πάλι δεν θα φτάνουν.
Το νού μας λοιπόν, ο καιρός γαρ εγγύς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis