Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Θέλουν,Θέλουν,Θέλουν...


Τα λέει αυτή τη στιγμή ο Λοβέρδος, δεν τα λεω εγώ.
Θέλουν κόψιμο 14ου μισθού.Λες και δεν κόπηκε;
Θέλουν απελευθέρωση των απολύσεων !
Θέλουν περιορισμό στις συλλογικές διαπραγματεύσεις!
Θέλουν, θέλουν...
Δεν ασκούν πιέσεις λέει ο υπουργός.Απλά τέθηκε στο τραπέζι!Ετσι για να έχουμε να λέμε.Και άλλα ζητάει το ΔΝΤ, άλλα η ΕΕ.Το παιχνιδακι με τον καλό και τον κακό, ράβε ξήλωνε ενα πράγμα δηλαδή!
Κι εμείς στη γωνία, φυσικά αμέτοχοι, στη θέση αυτού που εχει δικαίωμα μονο να ακούει και να δέχεταί.Κι όταν διαμαρτυρηθεί, θα τον βγάλουν άχρηστο, τεμπέλη, καφενόβιο, λαμόγιο και θα αναλάβουν οι αγορές να ανησυχήσουν, να εκβιάσουν κι αυτά που "μπήκαν απλά στο τραπέζι" θα γίνουν αναγκαία, απαραίτητα για να σωθούμε απο τον ασύδοτο εαυτό μας!Γιατί απ ότι ακούω τελευταία δεν φταίνε πια οι τράπεζες, δεν φταίει η απληστία του καπιταλισμού που οι ίδιοι κατήγγειλαν πριν λίγους μήνες , φταίει το χρέος της Ελλάδας, φταίνε οι Ελληνες συνδικαλιστές(!) και ο Δημόσιος υπάλληλος που άργησε 10 λεπτά από τη δουλειά.Με πήρε τηλ. ένας φίλος από την Αμερική να μου πει πόσο ανησυχούν οι Ελληνοαμερικανοί για τους Ελληνες πολιτικούς.Του είπα να χαίρεται τους δικούς τους τους τίμιους που έλεγξαν το τραπεζικό σύστημα που έφερε την Παγκόσμια Οικονομία στο χείλος του γκρεμού.Γιατί το περιμένω κι αυτό.Θα αρχίσουν να φταίνε οι Ελληνες για όλα τα Παγκόσμια σκάνδαλα, για τη Lehman, τη Goldman...Eυτυχώς που δεν είχαν Ελληνα διευθ.σύμβουλο γιατί δε μας ξέπλενε τίποτα!
Εχουμε τρελαθεί τελείως.Μου θυμίζει το απλό κολπάκι όπου στήνουν ένα σκυλοκαυγά για να απασχολήσουν την προσοχή κι από πίσω μπουκάρουν στην τράπεζα.Κι όλα αυτά με την ευλογία των παγκόσμιων και Ελληνικων ΜΜΕ που έχουν αναλάβει να μας ενημερώνουν και των συντηρητικών πολιτικών που κάνουν τα πάντα για το καλό μας!Αξιος ο μισθός τους.
Οι οικονομίες μπορεί να έχουν πρόβλημα, αλλά ο Αξονας Κεφάλαιο-ΜΜΕ-Κυβερνήσεις δουλεύει μια χαρά.Κι όποιος δεν πιστεύει ας ρίξει μια ματιά στο πόθεν έσχες τους.
Κουράγιο αδέρφια, γιατί έρχεται μεγάλο κυμα.Ας μείνουμε ο ένας δίπλα στον άλλο κι ας πουμε
NO PASSARAN.

6 σχόλια:

anatoli είπε...

Χρόνια πολλά!
Χρόνια καλά, χρόνια καλύτερα, ή μήπως από' δω και πέρα θα πρέπει να ευχόμαστε: "μη χειρότερα";
Σήμερα ακούσαμε πως στόχος τους είναι η Ιθάκη (τι πρωτότυπο!)
Μόνο που στην Ιθάκη κατάφερε τελικά να φτάσει μόνο ένας. Όλοι οι υπόλοιποι ψόφησαν στη διαδρομή.
Είσαι πολύ αισιόδοξος φίλε Γιώργο, τόσο που σε θαυμάζω. Έχεις ένα όραμα πως ο κόσμος θα ξεσηκωθεί, θα ανταμωθούμε στους δρόμους και στις πλατείες να τους εμποδίσουμε να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας και να υποθηκεύσουν το μέλλον μας.
Εγώ προσωπικά βλέπω πως την επανάσταση θα την κάνουν τελικά οι ακροδεξιοί. Έχουν μεγαλύτερο fun club.
Πάντως μη σταματήσεις να ονειρεύεσαι
και να τραγουδάς.
"και μην αμελήσετε. Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία".
Χρόνια πολλά

Στέργιος είπε...

πρώτα χρονια πολλά και ας ξέφυγα κάτιώρες απο την ημέρα..

Μα φυσικά το ΔΝΤ, δηλαδή το συνασπισμένο - συλλογικό παγκόσμιο κεφάλαιο δεν ζητάει τίποτα. Απλά τα ζητάει όλα! Σιγά μη ρωτούσαν τον Λοβέρδο τι θέλουν να του πουν να κάνει. Του λένε μόνο να γίνει αετός πολιτικός και να κάνει αυτό που θέλουν να κάνει πριν του το πουν. Έτσι θα περνάει τις εξετάσεις όπως τις πέρασε και ο ΓΑΠ όλον αυτό τον καιρό. Έλεγε πριν από το ΔΝΤ αυτά που ήθελε το ΔΝΤ και… το έπιανε στον ύπνο!!!!!

Πάντως χαρές και πανηγύρια βλέπω με την είσοδο στο ΔΝΤ! Θα κρατήσουν λίγες ώρες μέχρι να προεξοφληθεί το κέρδος και αμέσως μετά θα ζητάνε περισσότερα. Δυστυχώς ο βρικόλακας και το κεφάλαιο είναι ίδιας γέννας τέκνα.

Άκουσα κάπου ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, η Ελλάδα έχει μπόλικο πλούτο να πουλήσει (ξεπουλήσει) για να ξεχρεώσει. Όμορφα όνειρα κάνουν. Αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν με τίποτα θα το κάνουν με τη θέλησή μας! Ένα σχόλιο που έκανα στη λεγόμενη «Φιλελεύθερη Συμμαχία» που μας έλεγε χωρίς ντροπή ότι μόνος δρόμος σωτηρίας είναι αυτός που μας έφερε σε αυτή τη καταστροφική κρίση δλδ ο νεοφιλελευθερισμός (!!!) έχει κάποια αξία να διαβαστεί ευρύτερα:
«Καλά δεν πρωτοειπείτε. Άλλοι τα έχουν πει και άλλοι φυσικά τα έχουν υποστεί. Προφανώς μια ανθρώπινη καταστροφή αποτελεί κέρδος για σας παρότι θα διαμαρτυρηθείτε ότι για το κοινό καλό ενδιαφέρεστε.

Τέλος πάντων εκτός από τα μέτρα πλήρους διάλυσης του κράτους που προτείνετε εγώ σας προτείνω να υιοθετήσετε και άλλα πιο καλά μέτρα όπως τη πλήρη μετοχοποίηση των πάντων ώστε με κανόνες αγοράς να λειτουργεί η κοινωνία καταργούμενου κάθε δημόσιου οργανισμού και συμφέροντος.

Έτσι πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα οι εξής εταιρείες: «Υπουργείο ΑΕ». Για κάθε υπουργείο χωριστή ΑΕ με χωριστές μετοχές που θα παίζονται στα χρηματιστήρια αφού πρώτα το κράτος τις πουλήσει, εισπράξει και (ίσως) ξεπληρώσει τους δανειστές.

Οι αρμοδιότητες της κάθε «Υπουργείο ΑΕ» θα καθορίζονται από τους νόμους της αγοράς και κυρίως τη προσφορά και ζήτηση.
Ανώνυμες Εταιρείες για τις φυλακές, την αστυνομία, στον στρατό, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις αποθήκες όπλων, των πολεμικών αεροπλάνων…

Εταιρείες όπως: «Άνεμος ΑΕ» που θα πουλάει τον αέρα και όποιος τον χρησιμοποιεί για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή για ιστιοπλοϊκά ή για σεσουάρ, ή πεπιεσμένο για κομπρεσέρ ή στα λάστιχα, ή για να πετάει με αεροπλάνο θα πληρώνει... «Ήλιος ΑΕ». Όποιος χρησιμοποιεί τον ήλιο για ηλιακούς θερμοσίφωνες, παραγωγή ηλεκτρισμού, ανάπτυξη φυτών, ηλιοθεραπεία θα πληρώνει. «Γιαλός ΑΕ». Όποιος πάει θάλασσα για μπάνιο θα πληρώνει νταβατζή. Κάτι δήμαρχοι σαν αυτόν του Ελληνικού που θελει τζάμπα θάλασσα, θα τους φάει η μαρμάγκα. «Θαλάσσια ύδατα ΑΕ». Όποιος ταξιδεύει με πλοία θα βλέπει στο εισιτήριο και «τέλος χρήσης θαλάσσιου ύδατος» και όσοι έχουν σκαφάκι… «Άνθραξ ΑΕ». Όλα τα κάρβουνα θα ανήκουν στην ΑΕ και όποιος σκάβει πληρώνει μαζί και η ΔΕΗ ΑΕ. Παρακάτω, Πετρέλαιο ΑΕ, Δημόσια δάση ΑΕ, Χιόνια ΑΕ, Αρχαία ΑΕ, Γλυκό Νερό ΑΕ, , Ψαρότοποι ΑΕ, Λίμνες ΑΕ Ερτζιανά ΑΕ, Πεζοδρόμια ΑΕ, κλπ, κλπ, κλπ. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Και όλα αυτά να πουληθούν από το κράτος και να εξαφανιστεί από προσώπου γης να αφεθούμε στον νεοφιλελευθερισμό και να ησυχάσουμε από... κρίσεις, ανεργίες, πολιτικούς, κοινωνικές πρόνοιες, πολέμους κλπ ,κλπ. Αν τα έχουν όλα εταιρείες θα διευθετούν τα προβλήματα μόνες με τη προσφορά και ζήτηση όπως πχ με τις τούρκικες εταιρείες στο Αιγαίο και ούτε γάτα ούτε ζημιά και κυρίως ούτε πόλεμο! Γιατί να πολεμήσουμε, μήπως δικά μας θα είναι ή των εταιρειών;
Το άλλο με τον Τοτό….»

Καλομελετάτε…. Και μη κοιμάστε! Δύσκολες μέρες έρχονται. Αυτοί δεν χορταίνουν παρά μόνο αν τους βάλουμε να φάνε τον εαυτό τους με μια γυριστή εξέγερση!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ανατολή καλημέρα,
Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου,να είσαι καλά.
Αυτό που θελω να πω είναι ότι δεν δίνω στον εαυτό μου την λάθος "πολυτέλεια" της επιλογής ανάμεσα στην αισιοδοξία και την απαισιοδοξία.Απλά όταν σκέφτομαι τα παιδιά μου σκλάβους χωρίς δικαιώματα σε ένα κατάμαυρο αύριο, με μερικές χιλιάδες κροίσους και δις εξαθλιωμένους αποφασίζω πως ο μόνος δρόμος είναι ο ξεσηκωμός.Τι θα τους λέω δηλαδή;Οτι υπήρχαν δικαιολογίες που δεν το έκανα και ότι η ζωή είναι σκληρή και άδικη;Η ζωή είναι όμορφη όταν την κάνουμε δική μας.Εφτασε ο καιρός νομίζω να δείξουμε αν υπήρχε λόγος για ό τι όμορφο ζήσαμε.Αν αξίζαμε έστω λίγο τις θυσίες των προηγούμενων.Αν αξίζουμε έστω λίγο την ευτυχία που μας χαρίζει το χαμόγελο των παιδιών μας που μας κοιτάζουν με εμπιστοσύνη και περιμένουν κάτ από μας.Ο κόσμος αυτός πρεπει να αλλάξει και θα αλλάξει γιατί η άλλη επιλογή είναι ένα απόλυτο σκοτάδι.
Καλά τα λέει ο Μ.Κατσαρός.Αλλά μια που θα την περάσουμε την ξηρασία ας φροντίσουμε κάποτε να φτάσουμε στην πηγή και να πιούμε.Και εμείς και αυτοί που έρχονται.Ειναι υπέροχο νομίζω το ότι μεσα από αυτή την δύσκολη κατάσταση η γενιά μας και η ζωή μας αποκτάει ένα κρίσιμο βάρος που μπορεί να ανατρέψει αυτό το αίσχος.Εχουμε καθήκον να το κάνουμε.Τουλάχιστον όσοι δεν είμαστε τόσο βολεμένοι που να νομίζουμε πως δεν μας αφορά.

anatoli είπε...

Αγαπητέ Γιώργο,
Συγνώμη που κάνω κατάχρηση του χρόνου σου.
Θά' θελα τόσο να σου απαντήσω μ' αυτούς τους στίχους, (μιας και σ' αρέσει κι εσένα η ποίηση):
"Δυστυχείς εμπροσθοφύλακες και ανάστροφοι
οδηγοί των βαρέων αρμάτων τ' ουρανού
ως και τα σύννεφα είναι ναρκοθετημένα
το νου σας: από μας η άνοιξη εξαρτάται."

Αντ' αυτού σου απαντώ με τούτα τα λόγια που με εκφράζουν τα τελευταία χρόνια:

" Θα' ρθω μια μέρα γυμνός απ' αγάπη και μίσος.
Αλύγιστος και αδυσώπητος, μ' οδηγό τη σιωπή μου και σύντροφο.
Φίλε: αν νομίζεις πως δεν ήρθα πάλι αργά, δείξε μου κάποιο δρόμο.
Εσύ που ξέρεις τουλάχιστον πως γυρεύω ένα τίποτα για να πιστέψω πολύ και να πεθάνω."

Υ.Γ1 Δεν ανήκω στους βολεμένους, ψυχή τε και σώματι.Απλώς κουράστηκα να βλέπω τους αδερφοφάδες της Αριστεράς...

Υ.Γ2 50.000 γέμισαν απόψε ένα γήπεδο (πληρώνοντας). Πόσοι μπορούν αύριο να γεμίσουν μια πλατεία; (δωρεάν)
Μετρημένοι...

anatoli είπε...

Αγαπητέ Γιώργο,
Συγνώμη που κάνω κατάχρηση του χρόνου σου.
Θά' θελα τόσο να σου απαντήσω μ' αυτούς τους στίχους, (μιας και σ' αρέσει κι εσένα η ποίηση):
"Δυστυχείς εμπροσθοφύλακες και ανάστροφοι
οδηγοί των βαρέων αρμάτων τ' ουρανού
ως και τα σύννεφα είναι ναρκοθετημένα
το νου σας: από μας η άνοιξη εξαρτάται."

Αντ' αυτού σου απαντώ με τούτα τα λόγια που με εκφράζουν τα τελευταία χρόνια:

" Θα' ρθω μια μέρα γυμνός απ' αγάπη και μίσος.
Αλύγιστος και αδυσώπητος, μ' οδηγό τη σιωπή μου και σύντροφο.
Φίλε: αν νομίζεις πως δεν ήρθα πάλι αργά, δείξε μου κάποιο δρόμο.
Εσύ που ξέρεις τουλάχιστον πως γυρεύω ένα τίποτα για να πιστέψω πολύ και να πεθάνω."

Υ.Γ1 Δεν ανήκω στους βολεμένους, ψυχή τε και σώματι.Απλώς κουράστηκα να βλέπω τους αδερφοφάδες της Αριστεράς...

Υ.Γ2 50.000 γέμισαν απόψε ένα γήπεδο (πληρώνοντας). Πόσοι μπορούν αύριο να γεμίσουν μια πλατεία; (δωρεάν)

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ανατολή,
Δεν εννοούσα εσένα όταν μιλούσα για βολεμένους, μπορεί και να είμαι πιο βολεμένος εγώ, εννοούσα αυτούς που έτσι κι αλλιώς από θέση δεν θα θελήσουν ποτε να καταλάβουν.
Η αριστερά δεν είναι μόνο σ αυτά τα σχήματα που βλέπουμε.
ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΕΣ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ .ΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΕΣ.
Αν λοιπον αυτο που ζηταμε ειναι ταυτισμενο με την ανάγκη και επομενως ενα αναπόφευκτα κοινο αίτημα, απλά θα συμβεί.Με τον ένα η τον άλλο τρόπο.Ειρηνικά η βίαια.Οπότε ας μην απογοητευόμαστε.Ας κινηθούμε μόνο προς τα εκεί.Για να καταλάβουμε και να κάνουμε και τους άλλους να καταλάβουν.Για να προλάβουμε τα όποια λάθη.Για να το ζήσουμε με νικες και συντριβές.
Ο Μ.Α. με το υπέροχο ποίημα μην ξεχνας πως έζησε την μεγάλη ήττα ,την φρικτή απογοήτευση μιας γενιάς που νόμισε πως κράταγε την επανάσταση στα χέρια της κι όμως βρέθηκε στις φυλακές και τς εξοριες.Κι όμως τι ζητάει;
Ενα τίποτα για να πιστέψει και να πεθάνει.
Οσο για τις 50000 ας μην το πολυσκεφτουμε.Ας πάμε στο συλλαλητήριο της Τρίτης κι ας μην μετρηθούμε καν.Και μετα στο επόμενο.Και πίστεψέ το .Θα είμαστε πολλοί, όλο και περισσότεροι.
Οι αριθμοί άλλωστε είναι για τους λογιστές όχι για τους επαναστάτες και τους ονειροπόλους, κι εμείς που αγαπάμε την ποιηση, είμαστε ακριβως αυτό.ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΜΕ Τ ΟΝΕΙΡΟ.
Σ Ι Γ Ο Υ Ρ Α!

ShareThis