Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Οι καιροί αλλάζουν!

Come gather 'round people
Wherever you roam
And admit that the waters
Around you have grown
And accept it that soon
You'll be drenched to the bone.
If your time to you
Is worth savin'
Then you better start swimmin'
Or you'll sink like a stone
For the times they are a-changin'

Φοράνε τις μαντήλες τυλιγμένες στο πρόσωπο για τα δακρυγόνα, ειναι νέοι, ειναι ηλικιωμένοι, είναι άντρες, ειναι γυναίκες με τζην η με μαύρα, ειναι φοιτητές ή εργάτες, κανουν το σήμα της νίκης την ώρα που τρέχουν. Στέλνουν μηνύματα παντού με τα κινητά, φωτογραφίες από τους δρόμους. Μαζεύονται στις πλατείες στην Αλεξάνδρεια, στο Σουεζ στην Ισμαηλία, το Κάιρο και ξεκινάνε...
Ανεβαίνουν στα τανκς κι αγκαλιάζονται με τους στρατιώτες.Τρωνε τη σφαίρα στο στήθος και πέφτουν, καινε το κτιριο του υπουργείου εσωτερικών και φωνάζουν "Μουμπάρακ είναι η τελευταία σου μέρα"!
Ηταν λίγοι μα τώρα είναι πολλοί.Δεν φοβούνται.Προσεύχονται σκυφτοί και είναι έτοιμοι να πεθάνουν όρθιοι. Ειναι Αιγύπτιοι και κάνουν δηλώσεις στο CNN και στο  Aλ Τζαζίρα πως "τέλειωσε,  φτάνει, ως εδώ!" Πως θα φύγει και δεν τον θέλουν άλλο.
Ορμάνε στην αστυνομία.Τους κτυπάνε με γκλομπς, με σιδερένια ραβδιά και πλαστικές σφαίρες κι αυτοί δηλώνουν πως είναι περήφανοι για το τραύμα τους. Δείχνουν το αίμα στο χέρι τους, καταργούν την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, γεμίζουν όλους τους δρόμους στην απαγόρευση κυκλοφορίας μεχρι το πρωί.Ειναι εξεγερμένοι!
Κάνουν τον κόσμο να περιμένει.Εχουν τις πιθανότητες κόντρα αλλά παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα και είναι βέβαιοι. Ειναι σίγουροι πως οι καιροί αλλάζουν. Γι αυτούς, για μας για όλους.
..."'CAUSE THE TIMES THEY ARE CHANGING"




2 σχόλια:

sosat είπε...

Για την Ελλάδα τα μηνύματα που έρχονται από την Τυνησία και την Αίγυπτο είναι θετικά.
Αν ο λαός θελήσει μπορεί σε 10 μέρες να ρίξει οποιοδήποτε καθεστώς ή κυβέρνηση.
Γιαυτό χρειάζεται οργάνωση και πάλη...

Γιώργος Σαρρής είπε...

Μακάρι να ειναι ετσι αλλά νομίζω είμαστε ακόμη μακριά.Εδω ακόμα δεν υπάρχουν ούτε στο ελάχιστο συνθήκες και προυποθέσεις ενότητας δρασης.Ουτε σε αυτά που συμφωνούμε.Η Αριστερα ουσιαστικά στο θέμα των μεταναστων πχ έχει την ίδια θέση.Και με την Νομική έγινε πόλεμος κύρια ενδοαριστερός.Με ίδιες θεσεις.Περίπου το ίδιο συμβαίνει και στα άλλα επίπεδα.Μεχρι να αηδιάσει ο κόσμος και να στραφεί σε ΄΄αλλες μορφες συσπειρώσεων και δράσης.Εχουν ευθύνη πολλοί κι εμεις δεν πρέπει να μενουμε σιωπηλοί σε αυτό.
ας ΜΗΝ ΨΆΧΝΟΥΜΕ ΤΡΌΠΟΥς ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ.ΑΣ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ.ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΜΟΝΟ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ.ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ.

ShareThis