Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Οι αγορές...απαιτούν

Το να κατανοήσει κανεις τις χρηματιστηριακές αγορές μελετωντας ξαφνικά την συμπεριφορά τους δεν ειναι εύκολο πράγμα για τους απαίδευτους.
Ομως μπορείς πάντα να καταλάβεις πολλά βλέποντας τον τρόπο που αντιδρούν.
Σημερα λοιπόν είχαμε αποτελέσματα για την Τρ.Κύπρου.
Αντιγράφουμε από το capital.gr.
"• Σημαντική αύξηση συνολικών εσόδων: Τα συνολικά έσοδα σημείωσαν σημαντική ετήσια αύξηση 13% και ανήλθαν σε €1.450 εκατ. για το 2010, αποδεικνύοντας την ικανότητα του Συγκροτήματος να πετυχαίνει αυξημένα επαναλαμβανόμενα έσοδα ακόμα και σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

• Σημαντική αύξηση προ-προβλέψεων κερδοφορίας: Τα κέρδη πριν τις προβλέψεις για το 2010 ανήλθαν σε €725 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 18% σε σύγκριση με το έτος 2009 (€612 εκατ.).

• Βελτίωση επιτοκιακού περιθωρίου: Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο του Συγκροτήματος ανήλθε σε 2,66% για το 2010 σημειώνοντας σημαντική αύξηση 27 μονάδων βάσης σε σύγκριση με 2,39% το 2009.

• Τα κέρδη μετά τη φορολογία ανήλθαν σε €306 εκατ. για το 2010, με το Συγκρότημα να είναι κερδοφόρο σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται.
"


Tα στοιχεία της "κοινοφελούς" επιχείρησης είναι μάλλον εντυπωσιακά, ειδικά για καιρό κρίσης. 
Βάλαμε λίγο βαθιά το χέρι στην σωτήρια τσέπη μας, αλλά δόξα τω θεώ οι τράπεζές μας τα καταφέρνουν μια χαρά στην κερδοφορία τους, αφου ανάλογα ειναι τα αποτελέσματα των περισσότερων τραπεζών.(ΕΤΕ και ΑΛΦΑ είχαν αθροιστικά κερδη 4δις! τα   χρόνια της κρίσης 2008-2010)
Παρα τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Τρ.Κυπρου όμως, η αγορά την φιλοδώρησε με ενα δυνατό -8,5%!
Δείχνοντας έτσι την έλλειψη εμπιστοσύνης των αγορών και την απαίτησή τους για επί πλέον μετρα στήριξης του τραπεζικού τομέα!!
Οσο για τη στήριξη του λαικού εισοδήματος ποιος νοιάζεται...
Αυτών των αγορών μας λένε πως πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη...
Ειπατε τίποτα;


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis