Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

H Ελλάδα στο σφυρί!!-50 δίς αποκρατικοποιήσεις αποφάσισε και διέταξε η Τρόικα!

"Ήταν ο τόπος μου σαν το χαμόγελο,
όνειρο καθημερνό.Κάποιος τον
πούλησε, κάποιος τον ρήμαξε
σαν δανεισμένη πραμάτεια."

Υπάρχει κυβέρνηση σε αυτόν τον τόπο;
Η κυβέρνηση Παπανδρέου φαίνεται πως κατάπιε τη γλώσσα της.
Ενώ καθημερινά τρώμε 5-10 υπουργούς να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου για όλα, ξαφνικά δεν υπάρχει σε κανένα δελτίο, κανένας υπουργός, κανένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης να μας πει τι ειναι η βόμβα μεγατόνων που ανακοίνωσε ως εκπρόσωπος δυνάμεων κατοχής ο Τόμσεν και η Τρόικα.
50 δις αποκρατικοποιήσεις είναι ποσό που απλά δεν υπάρχει!
Ολες οι αποκρατικοποιήσεις όλων των εποχών δεν ξεπερνούν τα 10 -12 δίς.
Όλη η συμμετοχή του κράτους σε επιχειρήσεις είναι κάπου εκεί κοντά, άντε λίγο παραπάνω.
Ενω το πόσο αξίζει η ακίνητη περιουσία του Ελληνικού κράτους δεν είναι υπόθεση που μπορεί να την συζητήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά και οποιοσδήποτε λαός ακόμα, αφού η Ελλάδα δεν πωλείται!
Δεν είναι δυνατόν να λέει κάποιος -και μάλιστα ξένος- πως θα πωληθούν κομμάτια της Ελληνικής γης και να συζητείται.
Θα σηκωθούν οι νεκροί που έπεσαν γι αυτό τον άμοιρο τόπο και θα μας πάρουν στο κυνήγι.
Θα ανατριχιάσει το μέλλον των παιδιών μας αν δεχτούμε κάτι τέτοιο.
Αλλα και πέρα από αυτό, τι σημαίνουν όλα αυτά στο επίπεδο  κρατικών η ελεγχόμενων από το κράτος επιχειρήσεων;
Θα ανήκει στην Ελλάδα η παραγωγή της ενέργειας;
Θα ανήκουν στους Ελληνες τα ποτάμια και τα νερά μας; Το νερό που πίνουμε θα είναι στον έλεγχό μας;
Θα υπάρχουν Ελληνικές τράπεζες; Για τις οποίες έχουν διατεθεί πάνω από 50 δίς δικά μας;
Που είναι όλοι αυτοί οι αισιόδοξοι μεταρρυθμιστές που μας μιλούσαν για την Ελλαδα που γυρίζει σελίδα σήμερα το βράδυ; Που κρύφτηκαν για να μην δώσουν εξηγήσεις;
Και τι ακριβως έχουν στο μυαλό τους να πουλήσουν; Την Κρητη; Τις Κυκλάδες;
Τη θάλασσα και τον αέρα που αναπνέουμε;
Αισχος και ντροπή!


Η κατοχή από ΔΝΤ-ΕΕ φαίνεται πως μπαίνει σε ολοκάθαρη και εξοντωτική, αηδιαστική και ντροπιαστική για την Ελλάδα φάση. Και φυσικά απαιτείται ανάλογη απάντηση από το λαό και όσους θεωρούν ότι τον εκπροσωπούν.
Το μέλλον έχει στρέψει το βλέμμα του πάνω μας και μας κοιτάζει.
Και φυσικά μετά από χρόνια κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για το ποιός έβαλε την υπογραφή του στο ξεπούλημα.
Γιατί τότε στα μάτια των ανθρώπων του τότε, στα μάτια των παιδιών μας δηλαδή, υπέυθυνοι θα είμαστε όλοι μας. Ολοι μας!!
 Βλέπω τη συνέχεια των δελτίων όπου συνεχίζουν στα επόμενα θέματα σαν να μην τρεχει τίποτα, όταν άλλες φορές ολόκληρα δελτία ξοδεύονταν μονοθεμετικά στο θέμα των σκανδάλων που έχουν ήδη παραγραφεί.
Ακούω τον εξαφανισμένο αυτό το βράδυ Πρωθυπουργό να μιλάει για την ανομία αυτών που αρνούνται να πληρ'ώσουν το χαράτσι των 2-2,5 ευρώ στα διόδια, ή το 1,40 του εισιτηρίου.
Κι αυτοί την ίδια στιγμή δεσμεύονται να ξεπουλήσουν την Ελλάδα σε ξένους τζογαδόρους "επενδυτές"!Αυτό δεν είναι φυσικά ανομία.
Ειναι εσχάτη προδοσία!

6 σχόλια:

Ανατολή είπε...

Γιατί σου κάνει εντύπωση; Οι κύριοι ζητούν τα αυτονόητα. Αυτά που υπέγραψαν οι εκπρόσωποί μας στο ελλην. κοινοβούλιο, με τη δανειακή σύμβαση αυτού του καταραμένου δανείου. Ήδη από τον Ιούνιο το φωνάζουμε, πως πρόκειται για εσχάτη προδοσία. Πολύ απλά. ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Αυτά που υποθήκευσαν με τις υπογραφές τους, αυτά που ξεπουλούν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. Είναι εθνική κληρονομιά, είναι δημόσια περιουσία. Φοβάμαι πως αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας δικάσουν πολύ αυστηρά μια μέρα οι αγέννητοι και οι νεκροί. Θα μας ζητήσουν το λόγο μια μέρα.
Ξαναδές τι υπέγραψαν:

α) Άρθρο 14 παρ.5 της Δανειακής Σύμβασης (ΕΠ1-σελ.32-33) : «Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με τη παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων χωρίς περιορισμούς της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής… όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν τα απαγορεύει αναγκαστικός νόμος».

γ) Παράρτ. 11 παρ.4 του υποδείγματος νομικής γνωμοδότησης της Δανειακής Σύμβασης (ΕΠ1-σελ.42): «Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας κατάσχεσης- συντηρητικής ή αναγκαστικής- ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με την Σύμβαση».

Ο όρος αυτός συνιστά την κατάλυση της φυσικής υπόστασης του Κράτους και εκχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας σε ξένες δυνάμεις (Τρόικα).
Ένας ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ δεν υπάρχει;;;; Που να μην είναι ούτε αριστερός ή επαναστάτης ή ήρωας. Αλλά απλά τυπικός, εργασιομανής, τυπολάτρης, υποχόνδριος, να ακολουθεί πιστά το γράμμα του νόμου τέλος πάντων, όπως ο Σαρτζετάκης για παράδειγμα…..
Ένας;

Ανώνυμος είπε...

Ένας μαλάκας απ αυτούς, δεν τολμάει να τιμήσει τα παντελόνια που φοράει.
Να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να φτύσει τη σκατόφατσα που βλέπει, να καταγγείλει και να παραιτηθεί.
Κι εκατομμύρια μαλάκες από μας, δεν τολμάμε να σηκωθούμε απ τον καναπέ, να σπάσουμε την τηλεόραση, να πλαισιώσουμε πορείες και κινήματα, να φτύσουμε επτέλους εκεί που κάποτε γλύφαμε.
Εκατοντάδες μουρόχαβλοι μπάτσοι-πραιτωριανοί, στερημένοι αγάμητοι φασίστες, αδυνατούν να βάλουν το ακατοίκητο να δουλέψει και να μην αντιλαμβάνονται πως το να ξυλοφορτώνεις τους ελάχιστους πολίτες που βρίσκουν το κουράγιο να αντιδράσουν δεν είναι επάγγελμα, μα διαστροφή.
Τι θα πούμε σε λίγα χρόνια στα παιδιά μας, όταν ρωτήσουν τι σκατά κάμαμε για ν αποτρέψουμε την καταστροφή όλων αυτών που μας κληρονόμησαν οι δικοί μας γονείς, με δικές τους στερήσεις, αγώμες και θυσίες για να περάσουμε εμείς, τα παιδιά τους (άχρηστοι κληρονόμοι), καλύτερα?

mbiker

Γιώργος Σαρρής είπε...

mbiker έχεις τρομερο δίκιο. Παθαίνω πλάκα όταν βλέπω να συνεχίζονται όλα σαν να μην τρεχει τίποτα.Οι κωμικες "προοδευτικές" εκπομπές , το κουτσομπολιό, ο χαβαλές, σαν να μην έγινε τίποτα. Χθες το ΔΝΤ ζήτησε όλη τη χώρα και το μέλλον μας. Κι εμείς βλέπουμε τηλεόραση. Αλλα πάντα από λίγους ξεκινάει κι έτσι πιστεύω θα γίνει και τώρα. Αλλα πλεον όλοι μας πρε΄πει να αλλαξουμ συμπεριφορά απεναντι στην αδράνεια.

Nefelovatis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Nefelovatis είπε...

Ξεπούλημα χωρίς τέλος..!

Άραγε θα τους αφήσουμε, άραγε θα τους κοιτάμε..;

Η θα αποφασίσουμε να δράσουμε, όσο υπάρχει ακόμα χρόνος..;

Καλή Λευτεριά να Έχουμε!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Δεν πρόκειται φίλε.
Ειναι καιρός να παμε κόντρα στην λογική του εφικτού.
Ειναι καιρός να φτασουμε "ως εκεί που δεν μπορούμε"
Υπαρχει κόκκινη γρμμή που μόλις ξεπεράστηκε. Οποιος την αγνοήσει σωπαίνοντας θα το πληρώσει.

ShareThis