Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΤΕΛΟΣ!!! ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ;

Έπεσε!
Όλη η Αίγυπτος, όλο το Αραβικό σύμπαν σείεται!!!
Ανθρωποι τρέχουν στους δρόμους φωνάζοντας."Ελευθερία, είμαστε ελεύρεροι!!"
Κλαίνε, γελάνε, χορεύουν, τραγουδάνε, είναι νικητές!Ειναι νικητές! Ειναι νικητές!
Οι τυρρανίες όλου του κόσμου κοιτάζουν με δέος.
Όλοι οι λαοί του κόσμου, όλοι οι λαοί του κόσμου υποκλίνονται!
Κουβέντιαζαν με το θάνατο 17 μέρες, αγκαλίαστηκαν με την πιο σκληρή βία, με το πιό βαθύ σκοτάδι, χόρεψαν με το φόβο και τον έκαναν φίλο κι αδερφό και τον νίκησαν!
Ειναι ελεύθεροι, είναι νικητές!
Ποιος το πίστευε πριν από λίγες μέρες;
Όμως όταν ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΙ ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ, ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΙΛΙΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΠΟΥ ΧΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΒΙΑ , ΚΑΜΙΑ ΤΥΡΡΑΝΙΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΤΑΔΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ.
Αυτό ειναι το μήνυμα αυτής της υπέροχης επανάστασης!
Ας το διαβάσουμε.


Ο κόσμος από σήμερα γυρίζει αλλιώς.Αφού τα κατάφερε η στρατοκρατούμενη Αίγυπτος με τους 1.200.000 αστυνομικούς τότε όλοι μπορούν!
Ο Μουμπάρακ έπεσε μετα από 30 χρόνια κι οι ασκοί του Αιόλου ανοίγουν!
Ποιός έχει σειρά;

22 σχόλια:

www.aksioprepeiakantoxh.com είπε...

"Φυσάει νοτιάς", έγραψες Γιώργο στο προηγούμενο κείμενο!

Τόσο μα τόσο εύστοχο!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Γειά σου φίλε μου!Ειναι εκπληκτικό δεν είναι;
Δες στο CNN που δείχνει live αφου η επανάσταση τελικά "πουλάει"!
Τρομερή νίκη!
Δεν τελειωνει εδω βέβαια. Θα τους πάρει ο διάολος όλους.Ακου 60 δις περιουσία ο Μουμπάρακ! Φαντασου τι εχουν μαζεψει όλοι μαζί τόσα χρόνια στο σβερκο των φτωχών.Και θέλουν και αξιοπρεπή αποχώρηση γι αυτούς που ηταν στην υπηρεσία της πατρίδας 50 χρόνια.Ποιος ήταν αλήθεια στην υπηρεσία του άλλου;

Gryzor είπε...

...και μετά ξυπνήσαμε, κι εμείς, κι αυτοί και όλοι. Πολύ, πολύ νωρίς για πανηγύρια και χορούς, αφού κανείς και τίποτα δεν εγγυάται ότι ένα χρόνο από τώρα δεν θα είναι χειρότερα τα πράγματα. Μα τόση τύφλα πια που μωροχαιρόμαστε επειδή έπεσε κάποιος που, ούτως ή άλλως θα έπεφτε μόνος του εντός μηνών, αν πιστέψουμε τις ιατρικές φήμες; Όχι ότι δεν είναι τεράστιο γεγονός, αλλά καλύτερα να προβληματιζόμαστε παρά να σαλιαρίζουμε...

Ανατολή είπε...

Θέε μου, τι ξινίλα είναι αυτή;
Μερικοί είναι μόνιμα πνεύματα αντιλογίας!
Για τον από πάνω μου το λέω.
Καλά φίλε, άσε τον κόσμο της Αιγύπτου να χαρεί και εμάς να αισιοδοξούμε λιγάκι για τη δύναμη του λαού.
Εσύ στο μεταξύ κάτσε σπίτι σου και περίμενε τη μητέρα-φύση να κάνει το θαύμα της, σε καμιά 30ριά χρόνια. (Στο μεταξύ μπορείς να τη βοηθήσεις μια στάλα: πάρε κανένα κουκλάκι με τη φάτσα του ΓΑΠ και χώνε του καρφίτσες... Έχω ακούσει ότι πιάνει)

Gryzor είπε...

Ναι, ρε συ Ανατολή, κι εσύ κοιμήσου ξέγνοιαστη μέσα στη γλυκιά ανατριχίλα της επανάστασης και της ευδαιμονίας σου, μέχρι να ξυπνήσεις μ'ένα κλομπ στο σβέρκο σου.

Ξινίλα, ο ρεαλισμός; Μάλιστα...

Γιώργος Σαρρής είπε...

ο Μουμπαρακ φιλε Gryzor δεν ειχε καμια διαθεση να φυγει.Ουτε καν νεκρος'Προφανως ουτε απο την tv δεντο παρακολουθησες και δεν το εχεις το θεμα' Με 50 δις περιουσια και ριζες 50 χρονια που να παει; Μονο φυλακη μπορει να παει και γι αυτο προσπαθει με καθε τροπο να ξεφυγει με μια δηθεν αξιοπρεπη αποχωρηση.Επισης ουτε τη δυση ενθουσίαζαν οι επαναστασεις Τυνησίας Αιγυπτου αφου η μεταδοση και οι παρενεργειες ειναι λογικές.Ακομη ουτε οι άλλοι Αραβες που φοβουνται για το τομαρι τους, όπως επισης οι Ισραηλινοί.ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ.ΤΟΥΣ ΤΟ ΦΟΡΕΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΙΜΑ.Ο στρατος δε προσπαθει θυσιαζοντας τελικα τον Μουμπαρακ να γλυτωσει τα χειρότερα.Βλέπεις και η βια εχει πολυ στενα όρια.Το τι θα γινει θα καθοριστει από παρα πολλα και κανενας δεν μπορει να το πει.Ομως ο λαος πια παιζει κυριαρχο ρολο θελουν δε θελουν.Γιαυτο και τοτρελο γλυψιμο. Αυτος ειναι ο ρεαλισμος που φυσικα αν κανεις δεν ειναι τυφλός δεν τον εμποδιζει να δει την απιστευτη νικη των Αιγυπτίων.

Gryzor είπε...

Κατ'αρχάς, μια που μίλησες για αίμα, ήταν μάλλον η πιο αναίμακτη επανάσταση που έχει γίνει ποτέ - και θα γίνει αντικείμενο πολλής αναλυσης από τους ιστορικούς και τους θεωρητικούς της επανάστασης...
Από κει και πέρα είναι σαφές στους πάντες πλην των παιδιών του νηπιαγωγείου πως, ενώ η εξέγερση (περί τέτοιας επρόκειτο νομίζω)υπήρξε καταλύτης, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα οι εξελίξεις να καθορίστηκαν στο παρασκήνιο από μεγάλους και "μεγαλους". Εύχομαι να βγω λάθος, προφανώς, αλλά το αν πέτυχε ή όχι θα φανεί στα επόμενα χρόνια που θα παιχτεί και θα ξεδιπλωθεί το παιχνίδι που έχει σχεδιαστεί τώρα. Κάτσε να δούμε το IMF να ενσκύπτει 5 χρόνια από τώρα, π.χ., και μετά μιλάμε.

Επιχειρήματα του στυλ "Ο Μουμπάρακ ούτε νεκρός" συγγνώμη αλλά δεν τα απαντάω.

Γιώργος Σαρρής είπε...

H εξέγερση ήρθε σαν αέρας από αυτην της εξέγερσης της Τυνησίας και όλοι μαόλοι οι μεγάλοι την ξόρκιζαν και προειδοποιούσαν τον Μουμπάρακ να πάρει μετρα. Κανεις δεν φανταζόταν την έντασή της.Οταν εγιναν οι πρωτες αυτοπυρπολήσεις που δεν ειχαν άμεση συνεχεια νόμιζαν οτι η εξάπλωση ήταν όνειρο των ρομαντικών. Μεχρι που άρχισε.Κι οταν απάντησε με απίστευτη βία το καθεστώς αντι για φόβο ο λαος απάντησε με εκπληκτική αυτοθυσία βγαίνοντας μαζικά. Οι 300 νεκροί και 2500 τραυμ. των 2-3 ημερών(27-28/1) δεν είναι αναίμακτη επ/ση. Η απάντηση του κρατους έσταζε αίμα!Αλλα δεν ειχε κανενα μα κανενα αποτέλεσμα. Ισα-ισα.Τότε ειδαν οτι ο Μουμπάρακ ειχε τελειωσει κι έπερεπε να τον στείλουν για να σωθούν.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Η Σ.Αραβία έντρομη δήλωνε στηριξη στο Μουμπάρακ, ενώ Ισραηλ και Ιορδανία έκαναν το ίδιο! Απ την άλλη όμως όλη η δυση ήθελε να μικρύνει όσο γίνεται τις απώλειες περνωντας σε ελεγχόμενη επόμενη μερα κι αυτο προσπαθούν ακόμα.Δες τι εγινε στην Τυνησία όπου βήμα-βημα οι επαναστάτες επιβάλουν τη θέλησή τους.Αλλα η Αίγυπτος είναι άλλο.Ειναι το κέντρο του αραβικού κόσμου, είναι το Σουέζ κλπ.Κι ετσι κάνουν οτι γίνεται για να είναι παρόντες στις εξελίξεις.
Το ΔΝΤ ειναι παρόν εκει εδω και πολλα χρόνια και θα επιχειρήσει να συνεχίσει να είναι.
(Το ουτε νεκρός το λεω γιατι το σχεδιο του Μουμπάρακ ήταν να δωσει την εξουσια στο γυιό του με το ζόρι!Η Αιγυπτος εδω και καιρό ηταν γεματη αφισες του Γκαμαλ. Αλλα ο στρατος δεν τον ήθελε για πολλούς λόγους (ουτε θητεία δεν είχε κάνει).Κι αυτό ηταν το πρωτο ρήγμα που δούλεψε υπέρ των εξεγερμένων.)
Η επανάσταση στην Αιγυπτο ότι κι αν γίνει ειναι τεραστιο μαθημα για όλους. Και πρωτα απ όλα δείχνει πως όταν ένας λαός βάζει στην άκρη τις διαφορές κι επικεντρώνεται στον κοινο στόχο μονο νικητής μπορει να είναι! Αν γινόταν εδώ κάτι τέτοιο ο ΓΑΠ θα έφευγε σε 3 μερες με ελικόπτερο και το μνημόνιο θα έπεφτε σε χρόνο μηδέν. Κι αυτο είναι κάτι που θέλει πολύ "διάβασμα" για ποιο λόγο δεν συμβαίνει.

Ανατολή είπε...

Αγαπητέ Gryzor,
φαίνεται πως μπερδεύεις τους "ισμούς".
Εσύ δε μιλάς για "ρεαλισμό", αλλά για "ραγιαδισμό": ήτανε θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει...κλπ
Είναι γνωστό φαινόμενο που παρεπιδημεί στην Ελλάδα.
Στο μεταξύ (όσο εσύ θα προσεύχεσαι στην Παναγία της Τήνου να τη βολέψουμε, οι κυβερνώντες θα ξεπουλούν κομμάτι κομμάτι τις σάρκες της πατρίδας μας.
Αν έχεις παιδιά, κοίταξε τα στα μάτια αύριο μεθαύριο, όταν θα σε ρωτήσουν: "εσύ μπαμπά πού ήσουν; Εσύ πατέρα τι έκανες για να τους εμποδίσεις;"
Και πες τους ότι "σκεφτόσουν ρεαλιστικά", σκεφτόσουν τις πιθανές επιπτώσεις από τις πράξεις σου και αν αυτές ήταν πολιτικώς ορθές.
Και για να κλείσω με ενελώς μη πολιτικώς ορθή φρασεολογία, έχουμε γίνει ο περίγελος στους αραπάδες και στους κρυώκ@λους τους Ισλανδούς.

Gryzor είπε...

Από άσχετο σε άσχετο σχόλιο... λες και υποστήριξα εγώ ποτέ ότι δεν έπρεπε να γίνει η επανάσταση χάριν ορθολογισμού. Δεν ξέρω τί καπνό μπορεί να φουμάρεις, αλλά εγώ προτιμώ να πω στα παιδιά μου πως ΔΕΝ εθελοτυφλούσα ενώ μας έδιναν φρούδες ελπίδες. Εσύ μπορείς να πεις πως πανηγύριζες με τις μπανανόφλουδες που σου πέταγαν.

Επανάσταση με το στρατό στην εξουσία και την υποστήριξη των μεγάλων δυνάμεων... that's a first ρε σεις φοβεροί κι αισιόδοξοι επαναστάτες!

Ανατολή είπε...

Επίσης μπορείς να πεις στα παιδιά σου ότι φοβόσουνα τα γκλομπς, γιατί αφήνουν σημάδια (μελανιές).
Εγώ πάντως προτιμώ το γκλομπ να το νιώσω στο σβέρκο μου κι όχι στο συγκεκριμένο σημείο του σώματός μου, που το έχουν τοποθετήσει 1 χρόνο τώρα.
Θέμα γούστου.

Gryzor είπε...

Από επιχειρηματολογία, σκίζουμε βλέπω... άντε, να σου πω κι όλας πως έχω φάει πραγματικό γκλομπ στο κεφάλι, και όχι μόνο μία φορά. Ίσως αυτό φταίει που δεν είμαι αιθεροβάμων και συνεχίζω να παλεύω με σφιγμένα δόντια, αντί να χαζοχαίρομαι με ό,τι ελπίζω πως είναι αληθινό κι όπως θέλω...

Κάποιο επιχείρημα;;

Γιώργος Σαρρής είπε...

Παιδιά ψυχραιμία. Η πιο ακατάλληλη στιγμή να λύσουμε διαφορές μεταξύ μας ειναι τώρα. Το παρελθόν μας έτσι κι αλλιως δεν αποτελεί μπουσουλα για το μέλλον κανενος. Και το μελλον θα μας κρίνει και για το αν καταφέρουμε να λειτουργήσουμε επιτέλους σαν ένα όπως έκαναν οι Αιγύπτιοι.
Επι της ουσίας τώρα η συμμετοχή του στρατου έγινε κατω απο την ασφυκτική πίεση των δρόμων και απο το φόβο οτι η σφαγή από το παρακράτος και την αστυνομία μπορεί να οδηγούσε σε ισλαμική επανάσταση που για την ώρα φαίνεται εντελώς απίθανη. Ηταν νίκη του λαού ο τρόπος που αντιμετώπισε ο στρατός τους εξεγερμένους κι όχι παραχώρηση. Επίσης ο στρατός είχε κι εχει πολλά να χάσει από ολκληρωτική ανατροπή έστω και τύπου Τυνησίας. Γι αυτο παρενέβη.Αλλιως η συνέχεια (η άμεση) θα ήταν δεσμεύσεις λογαριασμών στρατιωτικών, διώξεις κλπ. που για την ώρα ελπιζουν να αποφύγουν θυσιάζοντας τον κακό Μουμπάρακ.
Και πάλι ψυχραιμία.Στην ίδια μεριά είμαστε όλοι νομίζω ακόμα κι ανσκεφτομαστε διαφορετικά.

Gryzor είπε...

Εξηγείς όμως απλά το λόγο για τον οποίο ο στρατός τήρησε τη στάση που τήρησε. Δεν διαφωνούμε εδώ: ο στρατός είχε συμφέρον να τηρήσει τη συγκεκριμένη στάση (σημαντικό: ποτέ δεν πήρε ανοιχτά το μέρος των εξηγερμένων με τον τρόπο που θα μπορούσε να τελειώσει την υπόθεση μέσα σε μία ώρα - στην κυριολεξία) και γι αυτό και την πήρε, και γι αυτό πήρε και την εξουσία. Αυτό πώς ακριβώς συμβαδίζει με την επανάσταση δεν το αντιλαμβάνομαι.

Δεν είπα ότι η στάση του στρατού δεν ήταν λογική ή δεν ξέρω γω τι. Μόνος σου δείχνεις τις αποτυχίες (ή shortcomings) της επανάστασης...

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ο στρατός δεν πηρε τωρα την εξουσία. Δεν ξερω αν καταλαβαίνω τι εννοείς.
Οστρατός προσπαθει να διατηρήσει τα κεκτημένα αν και καταλαβαίνει οτι θα κανει πισω. Φυσικα δεν θα ηταν δυνατον να λυσει το ζητημα υπερ του λαου. Αυτο θα ηταν αυτοκτονία. Ο στρατός ειναι κομματι του κράτους και εμπλέκεται σε ενα μεγάλο κομματι της οικονομικής ζωής.Αν άφηνε την επανάσταση να εξελιχτει χωρις να αναμιχθεί κάποια στιγμη η καμπάνα θα χτυπουσε και για τα στελέχη του. Γι αυτο αντιδρά έτσι. Προσπαθει να αποφυγει τα χειρότερα.Αυτο ποθ θα ήθελε ειναι να πνιξει στο αιμα τους εξεγερμένους η να τους στειλει σπιτι τους.Αλλα δε γινεται κι εκει φαινεται οτι η επνάσταση ειναι ζωντανή.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Δοκίμασαν τα πάντα.Πρωτη φάση αστυνομια παρακράτος. Δευτερη φαση τανκς, κατάληψη της πλατείας κλπ.Τριτη φαση τρομιοκράτηση με κανονιοβολισμούς και χαμηλές πτησεις μεσα στην πλατεία! Τεταρτη φαση, έφοδος οπλισμενων παρακρατικών και "μαζων" οπαδων για να ανακαταλάβουν την πόλη με πάνω από 15 νεκρούς εκείνη τη μέρα.Πέμπτη φάση απειλές και προειδοποιήσεις για αστυνομικού τύπου επιβολή. Και τελικά αναγκάστηκαν να στείλουν τον Μουμπάρακ μηπως ησυχάσουν επιτελους.
Αυτο που έχει σημασία και που εχει κατακτηθεί ειναι το οτι ο λαός νίκησε το φόβο που ηταν τόσα χρόνια το εργαλείο επιβολής, αλλά κι ότι έφτασαν σε ένα σημείο απόλυτης κορύφωσης μιας πρωτοφανούς και πρωτόγνωρης αίσθησης ελευθερίας που τωρα λειτουργεί ως βασικό καύσιμο στη μηχανή των επαναστατημένων.Αυτο ειναι που δεν μαζεύεται με τίποτα αφου τωρα ο λαός ξερει τη δύναμή του. Αυτο είναι που φοβουνται όλοι.Αιγυπτιακή άρχουσα τάξη, Αραβικά αυταρχικα καθεστώτα, Δυση αλλά και πιο πέρα Ανατολή. Αυτο θέλουν όλοι να αποφύγουν, την μεταδοτικότητα του ιού των εξεγέρσεων. Και δυστυχώς γι αυτούς το έδφος και ο καιρός είναι εντελώς κατάλληλα. Ο κοσμος δεν είναι πια ο ίδιος μετα το πρωτο στάδιο που τελειώνει με νίκη του λαού της Αιγύπτου. Κι ενω μεσα τους τρέμουν τη συνέχεια βγαίνουν όλοι και συγχαίρουν προσπαθωντας να οικειοποιηθούν αυτό που τους απειλεί.

Ανατολή είπε...

Φίλε Gryzor,
Ίσως και να έχεις δίκιο τελικά. Όταν ΟΛΑ είναι προαποφασισμένα από ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, τοτε τι νόημα έχουν οι επαναστάσεις.
Ας καθόμαστε καλύτερα να βλέπουμε τα τρένα να περνούν. Ίσως έχεις δίκιο.
Όπως δίκιο φαίνεται να είχαν όλοι εκείνοι που φώναζαν ότι τις φωτιές που κατέκαψαν την Ελλάδα, τα Βατοπέδια και ένα σωρό άλλα σκάνδαλα των προηγουμένων ετών, ήταν κατασκευασμένα. Από το παρακράτος και τους αμερικανοεβρέους που θέλανε να ρίξουνε την προηγούμενη Κυβέρνηση και να βάλουν στη θέση της μια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ, που θα ξεπουλούσε την Ελλάδα στα ξένα συμφέροντα.
Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, είχαν δίκιο όλοι εκείνοι που έβλεπαν σχέδιο προδοσίας στη χώρα.
Και φυσικά την puppet government θα την κρατήσουν μέχρι να επιτελέσει το έργο της (το έργο τους).
Στη συνέχεια θα τη στείλουν.
Έχεις δίκιο τελικά. υπάρχει πιο τρανταχτή απόδειξη από αυτά τα εξωφρενικά πράγματα που έχουν συντελεστεί στην Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα;

Gryzor είπε...

Δώξα το θεώ, ενα ψύχραιμο άρθρο επιτέλους...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=5296

Γιώργος Σαρρής είπε...

Eπιτέλους ένα άρθρο που συμφωνείς!Οταν κανείς προσπαθει σε μια πραγματικότητα όχι το τι συμβαίνει αλλά την επιβεβαίωση της αποψής του...
Τα ειδα όλα στο άρθρο.Το στρατό, τον Μουμπάρακ, την Ευρωπη, τις ΗΠΑ, ΜΌΝΟ ΤΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑ, ΕΛΕΙΠΕ.... σαν να μην έκανε αυτός την εξπεγερση, σαν να μην έφερε σε απόγνωση όλους τους παραπάνω παρα τις αντίθετες προβλέψεις.Δεν είναι τίποτε άλλο από την επιφυλακτικότητα αυτού που φοβαται να ρισκάρει γιατι εχει ίσως αρκετά να χασει. Οι Αγυπτιοι όμως δεν ειναι ετσι και το έδειξαν, αδιαφορώντας για το θανατο που σκόρπιζε αφειδώς ο Μουμπάρακ. Οπότε ας περιμένουμε να δουμε πρωτα ...
Το αν θα τελειωσει καλά η οχι η όλη ιστορία δεν σημαίνει οτι η Αίγυπτος δεν μπηκε στη διαδικασία όντας σε επαναστατικό αναβρασμό για 20 μέρες!Προς θεού.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Η μεχρι σημερα πορεια δε δεν δείχνει κατι αρνητικό.Ο στρατος δε της Αιγυπτου που όντως έρριξε τον Μουμπάρακ ικανοποιωντας το λαό κι έκανε χούντα, δεν εχει σχεση με τον Ελληνικό στρατό.Ποτε δεν έμπλεξε σε κανενα πραξικόπημα κατα του λαού και ποτε δεν χτυπησε το λαό.Και τωρα εχει κανει επιτροπή μελέτης νεου Συντάγματος με συμμετοχή αντιπροσώπων των εξεγερμένων της Ταχρίρ. Ας διαβασουμε τα γεγονότα "Αιγυπτιακά" χωρίς ελληνική μετάφραση και απόδοση. Ειμαστε σε μακριά εξέλιξη κι οχι σε ξεκομμένο γεγονός. Κι αυτοί που ειδαν τα γεγονότα από κοντα ζωντας τα, λένε πως ο λαός ο πριν την εξεγερση, δεν ειναι ο ίδιος με τον λαό μετα την εξεγερση. Το δε αποτέλεσμα μονον μαγοι το προδικαζουν.
Ομως ακόμα κι αυτο που εχει γίνει με την πτωση του πανισχυρου Φαραώ κα των συν αυτώ, και το πάγωμα των 40δις περιουσίας του(!) δεν ειναι καθόλου λίγο για την ώρα. Ας ειμαστε λίγο αντικειμενικοί!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Aν εμεις καταφερναμε να παρουμε πίσω 30 δις από τα αρπακτικα των περασμενων 35 χρονων τωρα δεν θα ειχαμε κανενα προβλημα.Οπότε ας υποκλιθούμε με σεβασμό και σοβαρότητα!

ShareThis