Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Το κλίμα ήταν λέει καλό...


Mόλις τελειωσε το πρωτο μερος της τηλεδιάσκεψης. Αύριο πάλι.
Ακουσα το δελτίο της ΝΕΤ που είπε οτι το κλίμα είναι καλό....Είμαστε έιπαν κοντα σε συμφωνία για να μας δωσουν τη δόση μας. Ας γίνει πια αυτη η συμφωνία, κι ας είναι ό,τι νάναι...
Βεβαια η κουβέντα ειχε μεσα και απολύσεις ίσως και 100000 δημοσίων υπαλλήλων. Οι μισοί ισως και μεχρι τέλος του χρόνου!
100000 άνθρωποι ρε φίλε...

Αλλα αφού είναι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πειράζει, ας τους διώξουν.
Τι μας νοιάζει εμάς...

Από όσα ειπώθηκαν οι πιο πολλοί θα κρατήσουν πως το κλίμα ήταν καλό. Για τα άλλα δεν θέλουν να ξέρουν. Δεν τους νοιάζει.
Δεν θα πουν, τι κάνετε ρε...
Δεν θα σκεφτούν πως κάτι πρεπει να σταματησει αυτη την κόλαση. Θα πουν πως το κλίμα ήταν καλό, θα πάρουν μια βαθιά ανάσα και θα πέσουν για ύπνο. Θα υποθεσουν πως το μελλον αργεί ακόμη ή πως ο Θεός είναι μεγάλος και θα αλλάξουν πλευρό.
Βεβαια το κομματικό κράτος δεν πρόκειται να σταματήσει να υπάρχει. Δεν επιβιωνει κομμα εξουσίας χωρίς αυτό. Αυτά είναι γνωστά πράγματα, αλλά α΄στο καλύτερα...το κλίμα ήταν καλό.
Αρα ποιοι θα φύγουν; Μάλλον οι άλλοι, κι ας χρειάζονται.
Ο στενός δημόσιος τομεας είναι οι εφορίες, ο στρατός κι η αστυνομία, οι διάφορες υπηρεσίες των υπουργείων, τα σχολεία, τα νοσοκομεία.
Από τις εφορίες δεν θα φυγουν. Ειναι οι πιο δικοί τους και στη φαση που είμαστε δεν θα ανοίξουν πόλεμο. Από τα γραφεία των υπουργείων το΄ίδιο. Από στρατό , αστυνομία αποκλείεται, ούτε συζήτηση.
Ποιοί έμειναν;
Σχολεία, νοσοκομεία...

Διαλέξτε και πάρτε κεφάλια...

Τι έρχεται αλήθεια; Τί έρχεται;

Ανθρωποι με γραβάτες και κουστούμια, μεταμφιεσμένοι σε κανονικούς ανθρώπους κυκλοφορούν ανάμεσά μας, δινουν συνεντεύξεις, αναλύουν τα δεδομένα, είναι μαζι μας, είμαστε όλοι το ίδιο, θέλουν να μας σώσουν, δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί παρά μόνο Έλληνες κι Ευρωπαίοι.
Στηνουν σιγά-σιγά το ναρκοπέδιο αλλά τι μας νοιάζει εμάς...
Εμείς θα βρούμε τρόπο, θα τη βγάλουμε δεν μπορεί. Τι δουλειά έχουμε εμείς με τους άλλους; Και στο κάτω κάτω δεν είναι καιρός για ρομαντισμούς...σιγά να μην κάνουμε κι επανάσταση!
Ο σωζων εαυτόν...
Ας κρατησουμε το θετικό, το κλίμα ήταν καλό...
Καληνύχτα

2 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Γιώργο καλή σου μέρα διακρίνω την απόγνωση και τον θυμό σου.
Γνωρίζω καλά τις μορφές τους, είναι και δικοί μου συνοδοιπόροι.
Να ξέρεις όμως τους κουλαντρίζω.
Δεν θα μας βάλουν κάτω.
Όσο περνά από το χέρι μας, μαζί μας καλά δεν θα περάσουν.
Είναι ξέρεις καταδικασμένοι και πάνω και στην δική τους απόγνωση, αλαλάζουν "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων"
και σφαδάζοντας σκορπούν τον όλεθρο.
Αν δεν γίνει συνείδηση και σε όσους, ακόμη παρακαλάνε για δανεικά, ικετεύουν γονυπετείς για τα δικαιώματά τους,τα πράγματα θα χειροτερεύουν όλο και περισσότερο.
Όσο δεν μπορούμε να πείσουμε τον κόσμο για την ανάγκη μαζικής οργανωμένης αντίστασης, δεν πρόκειται να βγούμε από αυτό το λαγούμι.
Η μοίρα μας είναι δεμένη,με την μοίρα εκείνων που μέσα από το πέρασμα των χρόνων της εξουσίας του κεφαλαίου εκπαιδεύτηκαν να συμβιβάζονται, να είναι υποτελείς, να υποκύπτουν σε εκβιασμούς, να εκχωρούν τα δικαιώματά τους.
Σε κείνους που μπόρεσαν να ξεφύγουν από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της εξουσίας του κεφαλαίου, χρεώνεται από την ιστορία να συνεχίσουν, να προχωρήσουν, να χτίσουν το μέτωπο των αγώνων ενάντια στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει ο κοινός ταξικός εχθρός.
Διαφορετικά Γιώργη αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις και εσύ και εγώ.

Γιώργος Σαρρής είπε...

ΒΒ.
Ολα θα αλλάξουν το ξέρω.
Και σύντομα. Θα το δούμε, θα το προλάβουμε, ειμαι εντελώς σίγουρος.
Δεν με βαζουν κατω. Αλλα εχω μερικες σιγουριές ακόμα. Πρωτα από όλα θα μας βαλουν να σφαχτουμε μεταξύ μας. Και μερικοί θα το κάνουν με ευχαρίστηση. αλλοι από βλακεία, άλλοι συνειδητά.
Οπως ειναι τα πράγματα η μεγάλη μαζα ειναι εντελως ανετοιμη να αντιμετωπίσει την προπαγάνδα τους. Πιστευουν τα παντα. Εχουν πειστει σε μεγάλη πλειοψηφία οτι το Δημόσιο ειναι τεράστιο και πρέπει να απολυθουν 100000. Και γιατί;Και μετά; Δεν ξερουν. Τους φωναζουν σοβαροί άνθρωποι, ειδικοί, και πιο πολυ οι ίδιοι οι αριθμοί. Κι αυτοί πιστευουν τους Μπάμπηδες, τους Καψήδες, την εικόνα. Τους τρεις που βαζουν εναν στη μεση και τον κομματιπαζουν. Και ο λογος ειναι απλος. Γιατι δεν εχουν το κουράγιο να δουν την αλήθεια, πόσο μαλλον να τα βαλουν με το σύστημα. Ενω να τα βαλουν μ αυτόν που κυνηγιέται είναι το πιο εύκολο. Και δυστυχώς υπάρχει ο νομος που λέει πως οι άνθρωποι διαλέγουν το πιο εύκολο. Μεχρι να μην υπάρχει πια πιο εύκολο. Τοτε αλλάζουν τα πράγματα.
Ο κοσμος θα αποφασίσει μαζική κι οργανωμένη δράση όταν πια θα ειναι ολοφάνερο οτι τελικα δε γινόταν αλλιώς,αφου όλα τα άλλα θα τον εχουν πάει στο γκρεμό. Δεν ξερω πως λέγεται αυτο που νοιώθω. Πιο πολύ θυμός. Κι ενας λόγος ειναι γιατί παλι λίγοι θα μπουν μπροστά. Οι γνωστοί λίγοι ξερεις. Και γυρω θα χτυπάνε όλοι. Παλι λίγοι θα πληρώσουν και πάλι οι πολλοί θα τρεξουν να μοιραστουν το ό,τι κερδηθεί.
Οσο για την Αλεξάνδρεια σαν έτοιμος από καιρό, μαλλον την εχω ήδη αποχαιρετήσει. Θα σκοτεινιάσει πολύ για λίγο. Μετα θα δουμε...Εχει πολύ πόλεμο μπροστά, αλλά αυτη τη φορά δεν θα τους περάσει.
"Λένε πως η άνοιξη ξανα
Πρώτα θα κάνη φόνο

Πρώτα θα κάνει φόνο
Και ύστερα θα πεθάνη"
Αρκει μετα ναναι καλοκαίρι, κανονικό.

ShareThis