Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Κάθε απόλυση προκαλεί πολλές άλλες απολύσεις

Κανονικός βομβαρδισμός από αναλυτές που υποστηρίζουν ότι και το χαράτσι αυτό οφείλεται στην "ατολμία της κυβέρνησης να κλείσει Δημόσιους οργανισμούς και να περιορίσει το σπάταλο κράτος"!

Πρωτα από όλα να ξαναπώ ότι το σπάταλο κράτος δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των Δημοσίων Υπαλλήλων πόσο μάλλον με τους μισθούς τους(εκτός περιπτώσεων δικών τους παιδιών) που είναι οι χαμηλότεροι στην Ευρωζώνη πλην Πορτογαλίας. Εχει να κάνει με τον τρόπο που διαχειρίζονται το Δημόσιο χρήμα τα αρπακτικά που υπάρχουν στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τόσα χρόνια, στις ρεμούλες(δημόσια έργα κλπ) και στα "λάθη" που γίνονται κατα καιρούς(π.χ. βιβλία) από τα οποία πάντα κάποιοι γνωστοί επωφελούνται, πάντα εμείς πληρώνουμε και κανεις δεν αναλαμβάνει την ευθύνη.

Με απλά λόγια θα ξαναπούμε οτι σαν επίδραση στην οικονομία κάθε κλείσιμο Δημόσιου οργανισμού και επομένως απολύσεις ΔΥ θα είχε τα ίδια τραγικά αποτελέσματα με οποιαδήποτε αλλη απόσυρση μετρητών..
Και η μια και η άλλη "λυση" αφαιρούν και πάλι ρευστότητα από την αγορά και την κατανάλωση και τσακίζουν τη ζήτηση.

Η μόνη αλήθεια σήμερα είναι οτι ανάκαμψη θα υπάρξει ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΤΟΝΩΘΕΙ Η ΖΗΤΗΣΗ και όχι αν τσκιστεί κι άλλο.
Είναι τεράστιο και άθλιο ψέμα οτι αν απολυθούν ΔΥ σώζονται θέσεις στον Ιδ.Τομέα. Κάτι τέτοιο δεν έχει καμια βάση.
Ισα-ίσα κάθε απόλυση εργαζομένου είτε στον Δημόσιο ειτε στον ιδιωτικό τομέα προκαλεί απόσυρση αυτου του μηνιαίου ποσού των περίπου 1000 ευρώ από την αγορά που μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυση πολλών άλλων και όχι ενός μόνο.(Δείτε κι εδώ)
Χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις είναι στο κόκκινο αυτή τη στιγμή και η επιβάρυνση του ισζύγιού τους ακόμη και με ένα ελάχιστο ποσό είναι σίγουρο οτι α αποτελούσε χαριστική βολή.
Καθε απόσυρση μισθού θα μπορούσε να κλείσει όχι μία αλλά πολλές επιχειρήσεις και να προκαλέσει σειρά απολύσεων που με τη σειρά τους κι αυτές θα φερουν άλλες απολύσεις. Δυστυχώς αυτ'η ειναι η αλήθεια. Τα άλλα λέγονται κοινωνικός αυτοματισμός ή αλλιώς ανθρωποφαγία.
Ας πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι και εδώ ειδικά οι εφοπλιστές που από ότι ακούσαμε χτες, ετοιμάζονται να τους δώσουν και νεα "κίνητρα" και ελαφρύνσεις.
Αυτή η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο ότι είναι απίστευτα επικίνδυνη όσο παραμένει στην εξουσία.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

RED. Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΘΑ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΗΜ, ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΗ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ 500 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ Ε. ΟΤΑΝ ΕΙΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ 2 ΥΠΟΒΡΙΧΕΙΑ 209 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ 214. ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ 400 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ . ΤΑ ΜΜΕ ΤΟ ΚΑΝΑΝ ΓΑΡΓΑΡΑ.

BUTTERFLY είπε...

Δεν καταλαβαινω ειλικρινα. Ειναι τοσο δυσκολο να παρουν χαρτι και μολυβι και να φτιαξουν ενα σχεδιο; Υπαρχουν ΔΥ με υπεραριθμους υπαλληλους και αλλες τοσες με ελλειψεις! Ποσο δυσκολο ειναι αντι να απολυσουν τοσο κοσμο να μετακινησουν -στο μετρο του εφικτου- τους παραπανισιους εκει που χρειαζονται; Τιποτα, απλα ολα ισωμα, ουτε διαχωρισμοι, ουτε σχεδιασμος, στο ποδι εντελως, σπασμωδικες κινησεις που δεν εχουν καμια ουσια. Αλλα, εμεις φταιμε, επρεπε προ πολλου ολοι τους να φοβουνται ακομα και να πατησουν στη Βουλη!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ειναι νομίζω καιρός να συνηθίσουμε στην ιδέα οτι η σύγκρουση αυτή που εξελίσεται αγρια τα τελευταια σχεδον 2 χρονια θα κρατησει καιρο. Δεν θα τους ξεφορτωθουμε ουτε με ενα ντου στη Βουλή φυσικά, ουτε με ενα φυσημα όπως έλεγε ο Μικης. Θελει οργανωμενο αγωνα με υπομονή και πλάνο για κατι καλύτερο στο μελλον. Θελει αποθεματα δυναμης. Και κυριως θελει να κλεισουμε τα αυτια στις οδηγιες σωτηριας της tv και να εμπιστευτούμε αυτο που αποκαθηλώνεται καθε μερα. Τη συλλογικότητα.

ShareThis