Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Σεισμός στο ΠΑΣΟΚ μετά την ταπείνωση του τελεσίγραφου

Mετά το τελεσίγραφο των Γαλλογερμανών ακολουθεί το χάος στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβερνηση.
Ολοι όσοι τόσον καιρό είτε σώπαιναν είτε μασαγαν τα λόγια τους παλεύοντας με νύχια και με δόντια να κρατησουν το κόμμα τους στην εξουσία τωρα ξεσπαθώνουν.
Ξαφνικά ανακαλύπτουν την αλήθεια. Εχουν βάλει την Ελλάδα σε καθεστώς δουλείας κι αυτό έχει πλέον βαριές συνέπειες.
Οποιος άκουσε χθες βράδυ τις δηλώσεις των δύο -Μερκελ και Σαρκοζί- δεν μπορεί παρα να αισθάνθηκε οργή και ταπείνωση.
Τωρα άρχισε το πανηγύρι.
Ο Βενιζέλος αμέσως μετά την επιστροφή έκανε δήλωση κόντρα στο δημοψήφισμα.
Ο υφυπουργός του Π.Οικονόμου δηλώνει υπέρ δημοψηφίσματος αλλά με το ερώτημα που ειχε αποφασιστεί δηλ. ΝΑΙ η ΟΧΙ στη νεα σύμβαση και σίγουρα δηλωσε οργισμένος με το Γαλλογερμανικό τελεσίγραφο.
Η Φ.Γεννηματά είπε οτι το δημοψήφισμα πρεπει να αποσυρθεί.
Ο Κ.Σκανδαλίδης ζητάει εκτακτη σύγκλιση Κ.Ο. και απόσυρση της πρότασης για δημοψηφισμα και ψηφο εμπιστοσύνης.

Ο Μ.Ανδρουλάκης τέλος κατακεραυνώνει τους αυλικούς του Παπανδρέου. Τους κατηγορεί για εξουσιομανία, μιλάει για μεθυσμένους εξουσιομανείς που οδήγησαν τον Πρωθυπουργό εδώ εννοώντας ποιούς; Ραγκούση, Διαμαντοπούλου, Λοβερδο ή και κάποιους άλλους;
Ο Α.Λοβέρδος ζητάει ενότητα αλλά απέφυγε να απαντήσει στο αν υπάρχει θέμα Παπανδρέου.
Το κακο για όλους αυτούς είναι οτι έδωσαν την συναίνεσή τους στο Υπ.συμβούλιο με αποτέλεσμα την ομόφωνη αποφαση για δημοψήφισμα εν μέσω γενικής κατακραυγής!
Ειναι λίγο αργά για δάκρυα λοιπόν.

Οσο για το λαό που πάλεψε τοσον καιρό στους δρόμους να ακουστεί η φωνή του και που είδε και εξακολουθεί και σήμερα να βλέπει όλους αυτούς να υπολογίζουν λές και δεν υπήρχε ως βασικός παράγοντας και συζητητής κι ας ήταν ο ενδιαφερόμενος, καταλαβαίνει τωρα οτι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.
Κι ακόμα ότι πρέπει να σταθει πιο όρθιος από ποτέ και να πεταξει στα μουτρα των ευρωπαίων τους εκβιασμούς, τις ταπεινώσεις και τα τελεσίγραφα. Δυναμικά, με αποφασιστικότητα, χέρι-χέρι μεσα από τις συλλογικότητες, τα σωματεία, τους συλλόγους να δώσει τη μάχη ως το τέλος.
Οι καιροί σκοτεινιάζουν.
Ας ετοιμαστούμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, αλλά επειδή αποδείχθηκε ότι οι λαοί είναι απρόβλεπτοι, ξαφνικά όλο το ευρω-ελληνικό όνειρο αποδεικνύεται ότι ήταν μια φενάκη, κατασκευασμένη για να βγάζουν κέρδη ορισμένοι εδώ και "έξω". Επίσης όλη η νεωτερικότητα γίνεται αυτό που όλος ο πλανήτης ξέρει και εμείς στην Ελλάδα κάναμε ότι δεν ακούγαμε: μια ιδεολογική μηχανή εκμετάλλευσης των απανταχού αδυνάμων, χωρίς δημοκρατία, χωρίς κράτος δικαίου, χωρίς κοινωνική πρόνοια, γεματη ρατσισμό και αδικία... πιστεύαμε ότι ήμαστε "πρώτος κόσμος". Ήμαστε και είμαστε. Περαστικά μας.

ShareThis