Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Καζάκης - Παπαθεμελής στο ίδιο στασίδι...

Ολα μπορεί να περιμένει κανείς να τα δει μέσα σ'αυτή την κρίση. Εχουμε πει άλλωστε πολλές φορες οτι κανένας δεν θα μπορεσει να κρυφτεί πίσω απο΄φλογερά  λόγια, γενικά σωστές κουβέντες και διαπιστώσεις ή αερολογίες περί ενότητας χωρίς κανένα περιεχόμενο. Στο τελος η σκληρή πραγματικότητα που απλώνεται γρήγορα σαν πυρκαγιά θα τους βάλει όλους στη θέση που τους αναλογεί πραγματικά.
Εν πασει περιπτώσει όσο κι αν περιμένει κανείς να δει παράξενες συνεργασίες, υπάρχουν μερικές που δεν τις περιμένεις. Ο Καζάκης ας πουμε με το επαναστατικό προφίλ που είχε δημιουργήσει να συνεργάζεται με τον Παπαθεμελή; Καζάκης και Παπαθεμελής στο ίδιο στασίδι...Ειναι τουλάχιστον αστείο για να πουμε εναν εντελώς επιεική χαρακτηρισμό
Από την εμπειρία που είχα στο ξεκίνημα της κρίσης αυτής όταν είχα έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους που έκαναν αργότερα το ΕΠΑΜ είχα αμέσως καταλάβει οτι πολλά δεν πήγαιναν καλά εκεί παρά τις καλές προθέσεις. Παρά το ότι είχα λόγους να αναφερθώ σε προσωπικές συμπεριφορες που με είχαν προβληματίσει και ενοχλήσει δεν το έκανα κυρίως για δυο λόγους. Πρώτον η ανομοιογένεια των όσων συμμετείχαν στις τότε συζητήσεις ήταν τέτοια που έδειχνε οτι όλος ο σχεδιασμός που υπήρχε δεν θα πήγαινε μακριά. Ημουν σίγουρος επίσης ότι όσο περνούσε ο καιρός ο Δ.Καζάκης με το μένος που είχε γιά όλους μα όλους τους Αριστερούς σχηματισμούς και κόμματα από το ΚΚΕ μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και μικρότερες ομάδες, θα έκανε κινήσεις που θα ακύρωναν τις όποιες καλές προθέσεις υπήρχαν. Ειναι πολύ εύκολο να μιλάει κανείς για ενότητα τη στιγμή μάλιστα που η ενότητα πουλάει τρελά, όμως όλα κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια που πάντα είναι ωραία.. Ετσι ξεκινώντας από τις Σπίθες και καταλήγοντας στον Παπαθεμελή νομίζω οτι ο κύκλος ολοκληρώθηκε και το εγχείρημα αυτοκαταστρέφεται και θα περάσει στο απόλυτο περιθώριο.
Σίγουρα και στο ΕΠΑΜ υπήρχαν άνθρωποι που είχαν αγνα κίνητρα και που σήμερα θα έχουν απογοητευθεί τρομερά. Μόνο που για μένα αυτό ήταν σχεδόν σίγουρο από την πρώτη μέρα οτι θα συμβεί.

42 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ είπε...

Είναι πραγματικά αποκαλυπτικό τελικά οι... φλογεροί λόγοι να κρύβουν στο βάθος τους πολύ αποπροσανατολισμό για την πραγματική στόχευση που δεν είναι άλλη απο το ουσιαστικό ξερίζωμα αυτού του σάπιου συστήματος που λέγεται καπιταλισμός.
Που οδηγούν αυτού του είδους οι συμμαχίες ,τι δουλειά μπορεί να έχει ένας ''μαρξιστής'' με έναν πολιτικό σαν τον Παπαθεμελή που όλοι ξέρουμε τι είναι;
Ποιός κοινός αγώνας μπορεί να σταθεί και σε ποιά κατεύθυνση;
Οι καιροί δεν μπορούν να περιμένουν παρά μόνο μια καθαρή ριζοσπαστική πρόταση που θα έρχεται κατευθείαν απο το μέλλον του Μαρξισμού και την ουσιαστική σοσιαλιστική πρόταση που πηγάζει ,κατα τη γνώμη μου,μόνο απο τις δυνάμεις που εκφράζουν την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.
Συγγνώμη για τον ''ξύλινο'' λόγο μου σύντροφοι .
(θα δούμε κι άλλα...συμμαχικά ευτράπελα άραγε που θα ευαγγελίζονται την σωρηρία αυτού του έρημου τόπου μέχρι τις εκλογές;)

Ανατολή είπε...

Αγαπητέ Γιώργο,
γιατί τέτοια ξινίλα για την κίνηση;
Ο Παπαθεμελής και οι άνθρωποι τού δεν είναι λαός; Από τον Άρη κατέβηκαν; Ψώρα έχουν;
Στην πρόσκληση του ΕΠΑΜ προς ΟΛΑ τα αντιμνημονιακά κόμματα και κινήσεις για εκλογική συνεργασία, ήταν ο μόνος που αποδέχτηκε. (Εκτός από τον Καμμένο που ήθελε να προσχωρήσει το ΕΠΑΜ στο κόμμα του και να κατέβουν υπό τη σκέπη του).
Δεν κατακρίνεις το Δημαρά που μέχρι την τελευταία στιγμή τον είχε στο περίμενε και μετά πήγε και χώθηκε στον Καμμένο;
Δυστυχώς Γιώργο ενότητα του λαού σε ένα κοινό αντιμνημονιακό μέτωπο που θα έδινε ελπίδα στον κόσμο, αναβάλλεται μέχρι του Αγίου Π.
Στο μεταξύ ο καθένας στο μαγαζάκι του να διαφυλάττει την ιδεολογική "καθαρότητά" του και να διώχνει έξω με το ντουφέκι τους μολισμένους.
Στο μεταξύ η εξουσία βρίσκει τρόπους να συνεργάζεται, να αμβλύνει τις όποιες διαφορές της και να παίζει παιχνίδι στην πλάτη μας, εμείς στο διχασμό και να μην βλέπουμε ποιος είναι ο εχθρός και ποιος ο φίλος. Και να αναλωνώμαστε να τρώμε τα κομμάτια ο ένας του άλλου.
Ωραίος λαός! (πεφωτισμένος και πάνσοφος)

Χρόνια πολλά, την υγειά μας να 'χουμε και του χρόνου με το 5ο μνημόνιο!

Γιώργος Σαρρής είπε...

Αντιμνημονιακό μέτωπο γενικά χωρίς στόχο; Με ποια προοπτικη; Προς τα που κοιτάμε όσο βαδίζουμε και παλεύουμε; Πρός τον ΚΌΣΜΟ του Παπαθεμελή; Ευχαριστώ, δεν είμαι τρελός να τρέχω να ρισκάρω τη ζωή μου για να χαρίσω την όποια νίκη σε δεξιούς σχηματισμούς που εκπροσωπουν γνωστα ταξικά συμφεροντα όπως πάντα. Εκτός κι αν όλα τα κόμματα δεξια κι αριστερά είναι το ίδιο και "εκπροσωπουν το λαό" γενικα. Ο Καζακης έβγαζε φωτιες κατα των αριστερων κομματων που δεν ήταν υπερ του "εδω κ τωρα εκτός ευρώ" και τωρα τα βρισκει με τον δεξιο χριστιανό Παπαθεμελή; Τι το ειλικρινές έχει αυτό για να το ξανασυζητήσω; Δε βαρεθηκες να τρωμε δουλεμα και να μας δικαιολογούν όλα τα αδικαιολόγητα; Προσωπικα το βρισκω εντελως γελοίο. Ο Δημαρας κάπου τα βρίσκει με τον Καμμενο. Πατριωτική δεξια με γενικό ΠΑΣΟΚ. Γενικά και οι 2 ναχουμε κάτι να λέμε να περναει η ώρα, οπότε ουσιαστικά το ίδιο. Οσο κι αν δεν δείχνει να κολλάει. Αλλα ο Καζακης θα ταίριαζε πιο πολύ να τον δείρει παρά να συνεργαστεί με τον Παπαθεμελή.Λες και προσπαθει να πεισει για το ποσο πατριώτης είναι.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Μιλας για διχασμό και 5ο μνημόνιο που το φορτώνεις ήδη στα Αριστερά. Να ο διχασμός λοιπόν προς τα που κατευθύνεται.Για σκεψου λίγο μηπως χ'ανεσαι; Μηπως όλοι οι δεξιοι σχηματισμοί είναι απλα εναλλακτικες του συστήματος έτοιμες να προσφερουν χερι βοήθειας όπως ΝΔ κ ΛΑΟΣ; Σημαία με συνθημα ΟΧΙ δεν κερδίζει ποτέ βήματα. Νομίζω πως είναι καιρός να απαιτήσουμε από τους εαυτούς μας-και τους διπλανούς μας- να δηλώσουμε τι είναι αυτό που ονειρευόμαστε. Ενας καινουργιος κόσμος ή άλλος ενας συμβιβασμός ήττας; Καπιταλισμός να ναι κι ότι ναναι δηλαδή αρκεί να μη ματωσουμε. Δυστυχώς αυτό δεν υπάρχει πια. Ο βιώσιμος καπιταλισμός δεν υπάρχει πια επάνω στο τραπέζι ως εναλλακτική. Οπως λεει και το παλιο ρητο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ;Διαλέγουμε και παίρνουμε, χωρίς Παπαθεμελήδες η Καμμένους.

Ανατολή είπε...

Πολλή περίεργη άποψη έχεις περί λαού, Γιώργο. (Λαός είμαστε "εμείς", οι άλλοι που ψηφίζουν κάτι διαφορετικό, είναι κάτι άλλο, κακοί, πλανημένοι, αλλόπιστοι, ΕΧΘΡΟΙ, κλπ)
Καλή υπομονή Γιώργο μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία που θα γκρεμίσετε τον καπιταλισμό. Προς το παρόν θα μου κόψουνε το ρεύμα τις προσεχείς μέρες και δε νομίζω να μου το πληρώσει κανείς σας από κανένα κομματικό ταμείο.
Καληνύχτα.

Ανώνυμος είπε...

Αιδώς Αργείοι!
Δεν είναι ώρα να μαλώνουμε μεταξύ μας. Αν θέλουμε να γίνει κάτι πρέπει να τα βρούμε και να συνεργαστούμε, όχι να κρυβόμαστε πισω απο ταμπέλες (εμείς μαρξιστές, οι άλλοι δεξιοί χριστιανοί κ.ο.κ.). Εκτός κι αν δεν επιθυμούμε να απελευθερωθούμε από τις κατοχικές δυνάμεις αλλά μόνο να κάνουμε την επανάστασή μας, μόνο για την επανάσταση. (και μην ξεχνάμε ότι αν βρέχει η επανάσταση θα γίνει σε κλειστό χώρο!).
Για να μιλήσουμε σοβαρά, πρέπει να παραδεχτούμε ότι πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν. Γύρω από τον Παπαθεμελή έχουν μαζευτεί πολλοί χριστιανοί, από αυτούς που οι συντηρητικοί θα τους χαρακτήριζαν "αριστερούς", με καταβολές από τη Χριστιανική Δημοκρατία του Ψαρουδάκη και παρελθόν που τους φέρνει κοντά στη "Συμμαχία" του 1977. Εκεί κάπου τα βρίσκουν τα δύο μέρη, δηλαδή δεν είναι δεξιόστροφες κινήσεις. Ασφαλώς δεν μπορεί η συνεργασία τους να βρει σύμφωνους όλους τους Έλληνες, και ιδιαίτερα αυτούς που είναι θυμωμένοι με έναν από τους δύο σχηματισμούς. Πρέπει ωστόσο να αναγνωρίσουμε ότι είναι ένα σημαντικό βήμα. Ίσως πλέον από την εποχή της προσωποκεντρικής πολιτικής οδηγηθούμε στην συνεργατική προσέγγιση και τους συνασπισμούς. Γιώργος Τσούπρας

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ανατολη απ ότι βλέπω εχεις διαλεξει σε ποιους θα επιτεθείς που θα σου κόψουνε το ρευμα και αυτοι ειναι η "κομματικοί μηχανισμοί" και η Αριστερα που "θέλει να ριξει τον καπιταλισμό" στη 2α παρουσία. Προφανως εσυ έχεις δίκιο και αυτοί-παρά την εμπειρία και τις φυλακές και τις εξορίες από τις οποιες ξανακινδυνεύουν- κάνουν εγκληματικό λάθος που δεν μπάινουν στον αχταρμά του πατριωτικού αγώνα που είναι η μόνη σωστή θέση και οι άλλοι πρέπει να πάνε στον Καιάδα. Κατα τα άλλα αυτοι είναι παντογνωστες και συ αθωα.
Λαός είναι οι καταπιεσμένοι που π΄ρεπει να ψαξουν να βρουν ποιος πραγματικα τους εκπροσωπεί. Για μενα κανενα δεξιο κόμμα δεν εκπροσωπεί το λαό. Σιγα να μην κανουμε συμμαχία και με τη ΝΔ επειδή υπάρχουν εκεί μεσα εκατομύρια πλανημένοι αλλά πατριώτες. Τα αστικά κόμματα δεν είναι καθόλου πλανημένα. Οπότε δε χωράνε στις συμμαχίες που κανει ο λαός, αυτό θα πρεπει να είναι καθαρό. Ο Παπαθεμελής είναι μια κλασσικη περίπτωση κομματιού του αστικού πολιτικού συστήματος με το οποίο καμια σχεση δεν έχει ο λαός που πρέπει να τους ξεφορτωθεί. Εκτός αν πρεπει να ξεφορτωθεί "όλα τα κόμματα"(η Αριστερά και οι κομμουνιστές έιναι πάντα ο στόχος οταν το λένε) αλλά όχι όποιον δηλώνει πατριώτης. Αυτη ειναι μια κλασσική συνταγη ναζιστικού τυπου εκτροπής που φυσικα θα δοκιμαστεί. Στο τέλος των κρίσεων πάντα υπάρχει ένας καλός πατριώτης για να βάλει στη φυλακή όποιον δε γουστάρει -υπο τις επευφημίες του όχλου- και να στηρίξει την παλιά "τάξη" και ηρεμία. Ολοι αυτοί οι γοητευτικοί πατριώτες είναι υποψήφιοι. Δε μιλάω για τον Καζακη αλλά η αλήθεια είναι ότι μιλάει, για να μην πω φλερταρει, με πολλούς από δαυτους εδω και καιρο

Γιώργος Σαρρής είπε...

Γιωργο πρωτον δεν τσακωνόμαστε με την Ανατολή. Δευτερο για να μη λέω πολλα δε νομιζω οτι το ΕΠΑΜ κανει κατι σημαντικό. Κινηθηκε σε ένα γενικό "ενωτικό" πλαίσιο που δεν το πίστευε, και όσο περνούσε ο καιρός ξεκαθάρισε την αντίθεσή του με τα αριστερά κόμματα οπότε δεν με απασχολεί. Σε ότι επιχείρησε έκανε λάθος και παρά τη σημαντικη δημοσιότητα δεν έγινε πόλος συσπείρωσης.Τωρα θα περασει στο περιθώριο κατα τη γνωμη μου γιατι εξακολουθεί να κινείται λαθος όσο επιτίθεται σε αυτούς που έπρεπε να συνεργαστεί, και δεν έχει κατι καινουργιο να πει. Δεν πείθει παρα τις ικανότητες στο λόγο του Δ.Κ. και τη μεγάλη κινητικότητα. Οι περισότεροι δε από τους αρχικούς το έγκαταλείπουν. Τωρα οι περιπτώσεις των αντιστασιακών Χριστιανων σαν τον Ψαρουδάκη ανήκουν σε άλλη εποχή παρανομίας και δεν έχουν κατι να πουν σήμερα. Τωρα το ζήτημα είναι πολύ διαφορετικό και δεν είναι εθνικό ούτε γενικά δημοκρατικό. Ειναι καθαρά ταξικό.Οι πλούσιοι αστοί με τους οργανισμούς που έχουν δημιουργήσει επιτίθενται στα γνωστα θυματα για να επιβιωσουν και να εξακολουθησουν να εξουσιάζουν σε έναν αγωνα εξόντωσης. Ολοι αυτοί λοιπόν που προσπαθουν να "περάσουν" στην πλευρά των καταπιεσμένων με πολλά λόγια και εντυπωσιακά ντοκουμέντα και συνθηματα όπως π.χ. ο Καμμένος ειναι οι επόμενοι που θα αποκαλυφθούν όταν έρθει η ωρα να τοποθετηθούν με ποιον πραγματικά είναι.
Η ενότητα του λαού θα χτιστεί στα σωματεία και τους συλλόγους και δεν θα έρθει από τα πάνω με σχηματισμούς κομμάτων ή φωτισμένων Ας γραφτεί ο κόσμος στα σωματεία του κι ας μπεί σε θέση μάχης και μετα ξανασυζητάμε. Εκεί είναι το προβλημα. Οποιος δεν γραφεται και δε συμμετεχει στο σωματειο του είναι εκτός διαδικασίας μάχης και δεν εχει καταλάβει τιποτα.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Επειδη μιλαμε για ταμπέλες να πω οτι οι ταμπέλες δεν ειναι οπαδικού τυπου Ολυμπιακός Παναθηναικός. Εχουν περιεχόμενο. Η ταξικη πάλη συμβαίνει ειτε το θελουμε ειτε όχι και δεν εξαφανιζεται ακόμη κι αν όλοι δώσουν τη συναίνεση τους για να συνεργαστουν για το "κοινό καλό" που βεβαια ειναι μια έννοια που δεν υπάρχει και που σπρώχνεται από αυτούς που νοιάζονται μόνο για την εξουσία τους. Το κακό είναι οτι τρώμε το δόλωμα πολλοί από μας

Γιώργος Φωτεινός είπε...

Κοιτάξτε αυτό το ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο:
Η "Ιερά Εξέταση" απεφάνθη: Το Ε.ΠΑ.Μ. στο πυρ το εξώτερον"!

Δημοσιεύθηκε στο μπλογκ "Ελεύθερη Ελλάδα"
Πατήστε εδώ: http://eleftheri-ellada.blogspot.com/2012/04/blog-post_9302.html

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ είπε...

Συμμαχίες έτσι γενικά και αόριστα για να φύγουν τα κακά μνημόνια ,και μετά τί;
Ποιό θα είναι το πλαίσιο που θα διαμορφώσει την ανάπτυξη στην οικονομία και για ποιόν αφού θα φύγουν τα μνημόνια;
Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και η συστράτευση για την συστράτευση ακόμη χειρότερος σύμβουλος.
Να θυμηθούμε καλοί μου φίλοι ότι τα μέτρα που παίρνονται δυό χρόνια τώρα ,παίρνονται μετά απο τις συνθήκες του Μάαστριχτ και τις Λισαβόνας και όχι για τα δάνεια και τα μνημόνια .
Άρα με ποιές συμμαχίες και ενάντια σε ποιούς θα στραφούν όσοι πλήτονται απο αυτήν την πολιτική είναι το Ακαι το Ω.

Γιώργος Φωτεινός είπε...

«Οικονομική ανάκαμψη της χώρας με ανασυγκρότηση της οικονομίας σε εθνική βάση, αξιοποίηση της δημιουργικότητας του λαού μας, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και του γεωγραφικού της χώρου, (ΑΟΖ), ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος».
«Απαιτούμε σύγκληση συντακτικής εθνοσυνέλευσης και αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη για την εγκαθίδρυση μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Πολιτείας με πραγματικά αδέσμευτες εξουσίες, Εκτελεστική, Δικαστική, Νομοθετική, και εφαρμογή απλής αναλογικής για βαθύτερη δημοκρατία. Γιατί πρέπει επιτέλους να μπει ο λαός στο προσκήνιο των εξελίξεων, η ελευθερία να εκτοπίσει τον φόβο».
(Απόσπασμα από τους Πολιτικούς Όρους της Συνεργασίας μεταξύ ΕΠΑΜ και Δημοκρατικής Αναγέννησης).

Όσο για «το πλαίσιο που θα διαμορφώσει την ανάπτυξη στην οικονομία και για ποιόν αφού θα φύγουν τα μνημόνια», το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών μιας κυβέρνησης παλλαϊκού μετώπου αναπτύσσεται εδώ (του Δ. Καζάκη από την εφημερίδα «Το Χωνί»): http://photinos.blogspot.com/2012/04/100.html

Ανατολή είπε...

Φίλε Γιώργο,
χέσε το ΕΠΑΜ (που το έχεις στοχοποιήσει) και πες μου οι αριστεροί σου και η Αριστερά από ΚΚΕ μέχρι ΑΝΤΑΡΣΥΑ τί έχει κάνει αυτά τα 2 χρόνια που μας έχουν γ@μήσει, για να σώσει το λαό από τα νύχια της εγχώριας και εξωχώριας εξουσίας.
"Ελάτε στο μαγαζί μου, εμείς κατέχουμε τον ορθό λόγο και την απόλυτη αλήθεια", λέει ο καθένας και ψαρεύει την πελατεία του.
Διχόνοια και κατακερματισμός σε όλες τις πτέρυγες της αριστερής μπάντας.
Στο μεταξύ καλά μας σαράντα, άντε και αυξάνονται τα συσίτια της γειτονιάς. Κάποιο θα βρούμε να εξασφαλήσουμε το πιάτο της ημέρας...

Με πολλή αγάπη, Γιώργο όλα αυτά, γιατί όπως σου έχω ξαναπεί, είσαι από τους λίγους ανθρώπους που εκτιμώ και αγαπώ αυτού του χώρου, από την προσωπική γνωριμία που είχα μαζί σου. Όμως είναι στιγμές που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιος είναι ο ΕΧΘΡΟΣ και ποιον να πολεμήσουμε. Αλλιώς είμαστε για τα μπάζα, αν ξαναγίνουμε αδερφοφάδες.

Γιώργος Σαρρής είπε...

1.Σιγα να μην εχω στοχοποιησει το ΕΠΑΜ! Παρα τα μυρια όσα μου λενε έγκυρα από τα μεσα δεν αναφέρθηκα ουτε μια φορά!Ουτε μια.
2.Το ΚΚΕ κ οι άλλοι πρωταγωνίστηκαν στη διοργανωση δεκάδων Γεν.απεργιών και 1300 πορειων (κατα δηλωση Παπουτση) σε αυτα τα 2 χρόνια. Δυστυχως η επιρροή τους στο λαό είναι μικρή σε σχεση με την ΤV που μας παίρνει το μυαλό και δεν το καταλαβαίνουμε. Αυτο για το οποιο δεν κατόρθωσαν να πείσουν είναι το οτι ο λαός πρεπει να οργανωθεί και οργανωμένος να παλέψει. Ετσι δεν μπορούσαν όλα αυτα που έγιναν να αποτελούν συνέχεια, να βρίσκονται δηλ. σε μια γραμμή κλιμάκωσης και να έχουν άμεσο θετικό για το λαό αποτέλεσμα. Κυριάρχησε λοιπόν η θέση καταγγελίας των συνδικάτων και ο προσωπικός τρόπος. Αν αυτό αλλάξει τοτε θα δουμε ένα εντελώς άλλο σκηνικό. Οσο ο λαός παραμένει εκτός σωματείων κ οργανωσεων η Αριστερά έχει μικρά περιθώρια παρεμβάσεων και καθοδήγησης όλου αυτου του αγώνα.Οπότε μη ζηταμε ευθυνες από την Αριστερα τη στιγμη που δεν έχει την πρωτοβουλία. Ας ζητήσουμε κάποτε ευθυνες κι από τον ίδιο το λαό. Οι κομμουνιστες και τα αριστερά κόμματα δεν είναι καμια υπηρεσία επίλυσης προβλημάτων του λαού. Εργαλεία αγωνων είναι που ενεργοποιούνται μόνο από τη λαική συμμμετοχή.
Οσο για τα μαγαζιά και τις πελατείες αυτα ισχυουν για τα κόμματα εξουσίας. Το ΚΚΕ από που έχει έσοδα ας πουμε και αποτελεί μαγαζί και πελατεία; Από τους μισθούς των βουλευτών ή από τα ψιλά της επιχορήγησης; Μαγαζιά είναι τα κόμματα που μοιράζονται το χρήμα της οικονομίας με τους επιχειρηματίες. Ειναι έγκλημα για σενα και για όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, με ελαφριά καρδιά να βάζετε στην ίδια μοίρα ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. με το βόθρο των αστικών κομμάτων. Αυτό ακριβως ειναι ο στόχος του φασισμού που επέρχεται με φόρα, γιατι βεβαια μνημονια και μετρα με δημοκρατία δεν περνανε. Πως αλλιώς θα πει οτι δεν χρειάζονται τα κόμματα και να προχωρήσει σε λύση φωτισμένων. Μόνο όταν μια μεγάλη μαζα συνφωνεί.Πως αλλιώς θα τολμήσει να περ'ασει σε απαγορεύσεις αν δεν υπάρχουν εκατομύρια θυμωμένων που θα τις δεχτούν επειδή τους τη βαράει η Αριστερά; Κι ομως πόσο λίγο περναει από το μυαλό σας...Οταν συμβει θα το φορτώσουν κι αυτό στο χάος που προκάλεσαν οι Αριστεροί κι οι κομμουνιστές.
Ο ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ-και οι εκπρόσωποί του- ΚΑΝΕΝΑΣ ΆΛΛΟΣ. ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΟΥΝ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΛΥΣΗ. Απλά θα περναμε απο εναλλακτικη σε εναλλακτική του συστήματος όπως γίνεται ως τώρα. Η λύση ειναι ΄μια άλλη κοινωνία που είναι ένα θέμα που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πρεπει να το αντικρύσουμε. Αδελφικα μιλάω πάντα και το ξερεις

Ανώνυμος είπε...

Eχει ψάξει κανείς τι άνθρωποι ψηφίζουνε αριστερά και πως σκέφτονται.Επειδή έγώ έχω δει πολλούς διαφορετικούς τρόπους σκέψεις και διαφορετικές απόψεις για την λύση της κρίσης ,μιλάω και για τους ανθρώπους του ΚΚΕ.Πως πιστεύει κάποιος ότι υπάρχει κοινός τρόπος σκέψης στην αριστερά;Πίστευα ότι οι αριστεροί θέλουν το καλό όλων των πολιτών ,αλλά βλέπω ότι πολύ εύκολα ρίχνουν στην πυρά αυτούς που ψηφίζουνε δεξιά,γιατί η αριστερά ποτέ δεν κατάφερε να τους κάνει να καταλάβουνε ότι οι πολιτικές της δεξιάς είναι εναντίον τους.Ο Καζάκης το έκανε,μπόρεσε να κάνει πολλούς ανθρώπους να κατανοήσουνε τι σημαίνει καπιταλισμός και τι συμβαίνει σήμερα.Τα κοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς συντηρούνε το σύστημα και δεν βλεπω διάθεση ανατροπής του. Το ΚΚΕ είναι κόμμα συντηριτικό,το έχει δείξει πολλές φορές σε σημαντικά θέματα τα τελευταία χρόνια,ο ΣΥΡΙΖΑ,μπερδεμένος και νομίζει ότι μέσα στην ευρωπαική ένωση να αλλάξει κάτι,εγώ δεν το πιστεύω.Τον λαό δεν τον πείσανε τόσα χρόνια τα αριστερά κόμματα ότι η πολιτική τους είναι η καλύτερη για αυτόν ,μήπως πρέπει να ψάξουνε τα κόμματα το γιατί.Αυτή την στιγμή πρέπει να υπάρξει μεγάλο μέτωπο,για να αλλάξει κάτι για εμάς τους απλούς πολίτες,οι βολεμένοι μπορούν να περιμένουνε μετά από πολλά πολλά χρόνια όταν όλοι συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει καπιταλισμός και απαιτήσουν παγκόσμιο κομμουνισμό,μέχρι τότε οι αριστεροί θα αφήνουμε τους νεοφιλελεύθερους να κάνουν επέλαση και στον δρόμο τους να αφήνει χιλιάδες νεκρούς και εξαθλιωμένους και το ΚΚΕ να το παίζει κόμμα ανατροπής ζητώντας καλύτερο μισθό και να μιλάει συνέχεια μπλα μπλα καπιταλισμός,πλουτοκρατία.......ΚΡΙΜΑ για την αριστερά.

Ανώνυμος είπε...

Οι δεξιοί η" για να μην προσβάλω την "αισθητική" σας οι εκμεταλλευτές μικροί και μεγάλοι
"φίλοι" τους / βολεψάκηδες κτλ. όλων των αποχρώσεων και "γεωγραφικών" προσδιορισμών
παντα ανήθικοι και μοιραίοι .
Τι μας λενε δηλαδη να παλέψουμε για την αστική ( /μικρο) τάξη πάλι εμεις
και στο τελος να μας περιθωριοποιήσουν ,μυαλό δεν βαζουν παντα
αφέντες .γιαυτο σαν πονηροί που ειναι θελουν να τυπώσουν πολύχρωμα χαρτάκια και να τα
μοιράσουν αναμεταξύ τους και βλεπεις πως σου επιτίθενται οταν δεν τους κανεις τα κέφια
αυτο ειναι κατι το εντυπωσιακό
Γιατι λοιπον δεν έδειχναν τοσο και τοσο καιρο την επιθυμία για συνεργασίες
μήπως είχαμε μια δίκαιη κοινωνία, λέτε ?/ ,απλα την κουτσιβολευαν και ηταν
ευχαριστημένοι φυσικα για τον ευατουλη τους ,αυτη ειναι και η μονη σταθερή τους αξια,
ξεχνάνε.ομως πως καποιοι αλλοι έγκαιρα εδω και χρονια/αιώνες τους τα έλεγαν εστω και ξύλινα,
,εκείνοι ομως για δες τους αντι για αυτοκριτική σου κανουν επίθεση
Αντε τραβάτε παραπέρα ανήθικοι ,παει το μικροαστικό σας όνειρο
τέλειωσε δεν υπάρχει θεμα χρόνου ήτανε και δεν αιφνιδιάστηκε κανένας ,
κλαυτε τωρα κατω απο την μιζέρια σας, να και κατι που θα κάνετε τζάμπα
και μην ψάχνεται το συνειδησιακό σας σας άλλοθι στον
καζακη . Για τον καμενο τωρα, η συνεργασία δεν εγινε λογο κολλήματος αρχηγικού διοτι
ο καζακης μπορεί να ελεγε τα παραμιθακια του αλλα όπου έφυγε ο λογος αυτος ήτανε

λυση σαν αυτη που θελετε δεν υπάρχει ουτε υπάρχουν κάπου κρυμμένα λεφτα, τελος
παει πετάξανε και επίσημα ,αρα και περιορισμένη (πολυ) παράγωγη μια και στον καπιταλισμό
δωρεάν εργασία η" χωρις κερδος δεν υφίσταται λοπον παίδες μην κουράζεστε τζαμπα. ,
Ακομα και τωρα αυταπάτες ειστε αμετανόητοι ενότητα πια μονο για κοινωνικοποίηση των Μ.Π
σχεδιασμένη οικονομία δεν υπάρχει εναλλακτική πλέον και αντικειμενικά .
Και είστε πολλαπλά διεφθαρμένοι διοτι δεν σου λενε τα/το κομμουνιστικό κόμμα
ελα στο μαγαζάκι αλλα αντιθετα κανε εσυ την ανατροπή και οχι με ψήφο στην κυρια πλευρά που
ειναι μέσο οχι αυτοσκοπός αλλα στην παραγωγή και στην συνείδηση

"δυο εθνη υπάρχουν μισούνται και κυβερνώνται διαφορετικά οι φτωχοί και οι πλούσιοι"

ΥΓ
Αλήθεια ΠΑΣΟΚ Ν.Δ τοσα χρόνια πως έπαιρναν 83%-86% εχει ακουσει κανεις τιποτα ?
$ $ $ $ $ $ $

proximos είπε...

Με βρίσκει σύμφωνο το άρθρο. Παρακολουθούσα τον Καζάκη λίγο πριν κάνει το μεγάλο μπαμ με τις πλατείες και γίνει δημοφιλής.
Αρχικά, τον είχα θεωρήσει πολύ χρήσιμο για το εργατικό κίνημα, αφού ήταν καλός γνώστης της οικονομικής κατάστασης, τόσο που να μην του αντιπαρατίθεσαι εύκολα, και είχε βάλει μπροστά αιτήματα καθαρά εργατικά.
Δεν το θεώρησα απαραίτητα κακό που δεν ήταν οργανωμένος κάπου. Η πρώτη απογοήτευση ήταν με τη συμμετοχή του στην Σπίθα, όπου τελικώς έφυγε καταγγέλοντας φασιστικές νοοτροπίες.

Με την ίδρυση του ΕΠΑΜ και την εμμονή του πως οι κομμουνιστές πρέπει να συνεργάζονται και με το διάολο προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους, κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν καιροσκόπο, που αδυνατεί να συνδέσει τη θεωρία με την πράξη και αφήνει διάφορες συγκυρίες να τον οδηγούν, όπως είναι για παράδειγμα η καλή του επικοινωνία με έναν άλφα κόσμο. Και αυτό αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο.

Έτσι, ακολουθώντας αυτό που μόλις προανέφερα, άρχισε να συνεργάζεται με τον πατριωτικό χώρο, αφήνοντας κατά μέρους και κάποια ριζοσπαστικά αιτήματα αλλά και ομογενοποιώντας την εργατική τάξη με τις υπόλοιπες. Γιατί η συνεργασία και με το διάολο γίνεται όταν έχεις και τους συσχετισμούς,έχεις για παράδειγμα μια εργατική τάξη ενωμένη και ηγετική. Το ΕΠΑΜ έχει καταφέρει να την θάψει αφαιρώντας την αξία της στα πλαίσια ενός παλλαϊκού μετώπου που τελικά δεν μπορεί να έχει κοινούς στόχους, αφού δεν μπορεί να έχουν τα κομμάτια του κοινά συμφέροντα.

Την καλησπέρα μου!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε 4.47.Ανήκω στους ανθρώπους που χρόνια τώρα έβλεπα το βόλεμα και τον μικροαστισμό αριστερών και δεξιών και όταν μίλαγα με λέγανε απόλυτο,γραφικό που δεν ακολουθούσα το "ρεύμα"της προόδου.Εχω γνωρίσει αριστερούς,δεξιούς,αναρχικούς ,η πλειοψηφία όλων αυτών έχουν άλλη θεωρία και άλλη πράξη.Η κοινωνία δυστυχώς έχει μεγάλο πρόβλημα,οπότε πρέπει όλοι μας να ξαναδούμε τα πράγματα με άλλη ματιά και όταν λες άντε κλάφτε τώρα,δείχνεις και το ποιόν σου σαν αριστερός.Εγώ δεν ήμουνα ποτέ δεξιός και πάντα ήμουνα φτωχός και δεν με πείραζε αυτό,δεν ήθελα ποτέ χρήματα.Είμαι αυτός που έγραψα στις 3.57.Είναι η εποχή που δείχνουν όλοι ποιοί πραγματικά είναι και πως πραγματικά σκέφτονται ,βολεμένε αριστερέ,γιατί βολεμένος πρέπει να είσαι και να μην σε νοιάζει για τους άλλους ,όταν λες ,άντε κλαφτε τώρα.

Ανατολή είπε...

Αγαπημένε μου φίλε,
έκανες τον κόπο και μου έγραψες όλο αυτό το κατεβατό με τις κοινοτυπίες και δεν έκανες τον κόπο να καταλάβεις τι σε ρωτάω:
Ποια εναλλακτική πρόταση εξουσίας (μέτωπο, φορέας, κίνηση ενωμένη ή όπως αλλιώς πες το), παρουσιάζουν ΟΛΟΙ οι αριστεροί (μην ξαναγράφουμε τα κόμματα), μπροστά στο συνασπισμό των μνημονιακών που του παρουσιάζονται αύριο στις κάλπες;

"Οσο για τα μαγαζιά και τις πελατείες αυτα ισχυουν για τα κόμματα εξουσίας." Δηλαδή μου λες ξεκάθαρα, εμείς είμαστε εδώ να κλαιγόμαστε και να απεργούμε εις τον αιώνα τον άπαντα, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ κόμμα εξουσίας, κανονίστε την πορεία σας.
Όχι βρε Γιώργο, ήμουνα νια και γέρασα. Βαρέθηκα να περιμένω να γκρεμίσω τον καπιταλισμό στην Ελλάδα μόνη μου, μιας και δεν τον έχουν γκρεμίσει πουθενά αλλού. Θέλω να ξέρω ποιος θα με κυβερνήσει ΑΥΡΙΟ, θα ακυρώσει τα μνημόνια και θα πετάξει έξω την τρόικα. Θέλω να νιώσω την πατρίδα μου κυρίαρχη και περήφανη και όχι αποικία. θέλω να φύγω από τη φτώχια και την εθνική ταπείνωση, αύριο, όχι στη Δευτέρα Παρουσία.

Αν περιμένετε να λουμπενοπποιηθεί το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας για να αποκτήσει ταξική(!) συνείδηση και να το πιάσετε πελάτη, λυπάμε Γιώργο, αλλά θα καταλήξει να το αρπάξει άλλος στο μαγαζί του: η Χρυσή Αυγή. Απλά μαθήματα Ιστορίας και Κοινωνιολογίας.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Bρε ανώνυμε 3.57
Τι λες τωρα; Εδω ο Καζακης συνεργαζεται με ενα δεξιο συντηρητικο κομμα με ευρωπαικες αρχες. Ποια παγκοσμια επανασταση και κομμουνισμός; Ας μιλησει για κομμουνισμό στα ισα και μετα πες μου. Ετσι θα φερει την επανασταση; Με Παπαθεμελή και τη βοήθεια του κυρίου;
Το ΚΚΕ εχει δικα του μεσα για να ενημερωθει κανεις για τις θεσεις του. Αν περιμενει κανεις να ενημερωθει απο το ΕΠΑΜ για το ΚΚΕ πραγματι θα νομιζει πως ειναι "κοινοβουλευτικο κομμα". Αυτα τα κόμματα δεν εχουν συνηθως χιλιαδες νεκρους που εχουν θυσιαστει σε φυλακες εξορίες και εκτελέσεις. Και σ αυτο δεν υπάρχει απάντηση φυσικά. Αν μαζευαμε λιγο το μυαλό κ τη γλώσσα μας μπορει να το σκεφτόμασταν καμια φορά. Επίσης αυτα τα κόμματα κανουν το παν για μια εδρα παραπάνω στη Βουλή. Το ΚΚΕ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΆ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΌΣΟ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ βΟΥΛΉ. ΟΣΟ ΑΚΡΙΒΏς ΤΗς αναλογεί.οΠΌΤΕ πριν πεις κριμα για την Αριστερά πες καλύτερα κρίμα για τα βουλωμένα αυτιά από την προπαγάνδα της ΤV. OΠΟΙΟς ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΊ Κ ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ Η Αριστερά κ το ΚΚΕ ας τους δώσει την πρωτοβουλία αντι να την βρίζει σε πρώτη ευκαιρία.

Πάνος είπε...

Γιώργο καταρχήν θα είχε ενδιαφέρον να θυμηθείς κάποιες άλλες εκλογικές συμμαχίες των φρουρών της μαρξιστικής ορθοδοξίας:το 1985 συμμετείχαν στα ψηοφδέλτια του ΚΚΕ ο Δρεττάκης και άλλοι αποχωρήσαντες από το ΠΑΣΟΚ. Το 1989το ΚΚΕ συγκυβέρνησε (μέσω του ενιαίου ΣΥΝ) με τη ΝΔ τον ιούνιο και με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ το νοέμβριο. Στον ενιαίο συνασπισμό συμμετείχαν η ΕΑΡ, το ΚΟΔΗΣΟ και διάφορα αστυκά αποκόμματασα. Κατά τα άλλα ήταν πιο χρήσιμο να καταπιαστείς με τη διακήρυξη και να εξηγήσεις τι θα έπρεπε να λέει. Ο Καζάκης προσπαθεί να θέσει μίνιμουμ στόχους (το εξω από την ευρωζώνη γίνεται δημοψήφισμα, το διαγραφή του χρέους δεν αναφέρεται...). Το ΚΚΕ κατεβαίνει στις εκλογές χωρίς καθόλου μεταβατικά αιτήματα.Ούτε καν εξηγεί με ποιο τρόπο (κοινοβουλευτικό? επαναστατικό?)θα εγκαθιδρυθεί η λαική εξουσία. Και ούτε απαντά τι θα κάνει σε σχέση με το ευρώ και το χρέος αν κερδίσει τις εκλογές. Αλλά ξε΄χασα το ΚΚΕ αγωνίζεται για να είναι απλώς ισχυρή αντιπολίτευση στη μνημονιακή κυβέρνηση....

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ας το καταλάβουμε όλοι. Η λύση της βελτίωσης και του "να αλλάξει κάτι για μας" εχει αποσυρθεί από το τραπέζι της πραγματικότητας. Επίσης το να μαζεύεις κόσμο ό,τι ναναι με σύνθημα ΟΧΙ-γιατι οι τοσο διαφορετικοί δεν μπορεί να συμφωνήσουν στο ίδιο όραμα- δεν πάει πουθενά. Δυσκολο βεβαια να το παρει κανεις απόφαση αλλά αληθινό. Η όποια βελτίωση θα έρθει μόνο οταν απειληθεί σοβαρά η εξουσία τους ή αν ανατραπούν. Και βεβαια ποτέ με το λαό στη γωνια και ανοργανωτο και με Βενιζελους, Μητσοτάκηδες, Σαμαράδες αλλά κ Παπαθεμελήδες στην πρωτη γραμμή. Ειναι βεβαια τραγικό να βρίσκει κανεις κοινη γλώσσα με τον Παπαθεμελή και να θεωρεί αντίπαλο το ΚΚΕ ή το Συριζα.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Το ΚΚΕ έκανε λάθος το 89 κ το πληρωσε με διάσπαση και εχει κανει κριτικη γι αυτό. Από τοτε έχει αλλάξει θεση για πολλά αναμεσα στα οποια για το θέμα των "δημοκρατικού τύπου" συνεργασιών που στοίχισαν.Ευτυχώς κάτι μαθαμε από αυτές. σΑΦΩς ΚΑΙ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΆ ΑΙΤΉΜΑΤΑ και θα μπορούσα να γραψω παραγράφους από τη μη αναγνώριση του χρέους, μεχρι τις θεσεις για τα μικρά νοικοκυριά και τα δάνεια αλλά και την αποχώρηση από την ΕΕ και το ευρώ όπως άλλωστε πρώτο κ μόνο πολλές φορές ζητούσε από πάντα, όταν όλη η Ελλάδα γελούσε ειρωνικά π.χ. το 2004. Ε ΔΕΝ ΘΑ ΚΆΤΣΕΙ μετα τις αποφασεις συνεδρίων για τα μακροπρόθεσμα, τη θεση για τη Λαική εξουσια που δίνει πολλές λεπτομέρειες κ τις τελευταίες αποφάσεις για τα καθημερινά να δώσει κι άλλες λεπτομέρειες ενημερωνοντας αναλυτικά το σύστημα για το πώς ακριβως σκέφτεται. Η να δώσει και όλα τα στοιχεία ονόματα, τηλέφωνα κ διευθύνσεις ΜΗΠΩς ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ;
Το κοινοβουλευτικός ή επαναστατικός δρ'ομος δεν υπάρχει αφου καθε μερα μιάει για τα όρια του κοινοβουλευτισμού. Αλλά το πως ακριβως ειναι ζητημα συσχετισμών και λαού. Τις επαναστασεις τις κάνουν οι λαοί και όχι τα κόμματα. Αναλογα με την ετοιμότητα του λαού και τη συγκηρια αποφασίζεται και ο τρόπος. Το "όλη η εξουσία στα Σοβιέτ" π.χ. ττον Αυγουστο του 17 ΑΠΟΣΎΡΘΗΚΕ απο τους μπολσεβλικους ενω την ίδια στιγμή αποφασιζοταν η ένοπλη εξάγερση για κατάληψη της εξπουσίας αφου ο λαός έδειχνε πως θα ακολουθούσε. Δεν ειναι δυνατόν να περιγραφεί τώρα κάτι που θα εξαρτηθεί από μια σειρά παράγοντες. Παντως το ΚΚΕ δεν μιλάει πουθενα για κοινοβουλευτική μετάβαση.

Evangelos Mourelatos είπε...

Αντί άλλου σχολίου επί των ανωτέρω θα παρατηρήσω ότι στον κύριο Καζάκη αρμόζει το ρητό:
"Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι".
Ο κύριος Καζάκης έχει φίλους και συνεργάτες, τα Νο2 και Νο8 του ΕΠΑΜ, τους κυρίους Κυπριώτη και Ιεροδιάκονο αντίστοιχα.
Θαυμάστε τους:

http://unconventionalnews.eu/poltiki/305-kypriotis-pasokos-kazakis.html

και

http://unconventionalnews.eu/poltiki/287-pagans-ierodiakonos-kazakis.html

Πασόκοι μνημονιακοί αυτοδιοικητικοί!!!

νεοφασίστες - νεοπαγανιστές!!!!

και δεδηλωμένοι Σατανιστές - ΠΑΣΟΚοι!!!! (έρχεται σύντομα ΚΑΙ αυτή η αποκάλυψη) αποτελούν τα φιλαράκια του κυρίου Καζάκη.
Όσον αφορά την θρησκεία των κυρίων:
Πιθανολογώ ότι τους περισσότερος εξ υμών δεν σας άγγιξαν. Θα έπρεπε να αγγίξουν τον κύριο Παπαθεμελή αλλά δεν φαίνεται να ενοχλείται!!!
Οι πολιτικές τους προτιμήσεις όμως δείχνουν πολλά για τον κύριο Καζάκη και το ποιόν του..

Πάνος είπε...

Γιώργο για να είμαστε δίκαιοι από όσο ξέρω το ΕΠΑΜ είχε προτείνει ευρύ αντιμνημονιακό ψηφοδέλτιο στους πάντες (Καμμένο, θεοδωράκη, Δημαρά, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ.). Πάντως συμφωνώ ότι έχει μινιμάρει πολύ το πλαίσιο του ΕΠΑΜ αν και σε συνεργασίες τέτοιου τύπου (όπως αυτή με τον Παπαθεμελή) εφαρμόζει την αντίληψη περί συμμαχιών που είχε αποκτήσει όταν ήταν στέλεχος του ΚΚΕ. Πάντως του ΚΚΕ η τακτική είναι καταστροφική για το εργατικό κίνημα και κατά τη γνώμη μου έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο να υλοποιηθεί το μνημόνιο με το να μην κάνει κανένα μέτωπο με κανένα εκτός ΠΑΜΕ...

Γιώργος Σαρρής είπε...

Παντως το 89 για να μην ξεχνιόμαστε η συνεργασία έγινε σε οριζοντα μηνων για να μην παραγραφούν τα αδικήματα του τότε σκανδάλου. Οσο κι αν στοιχισε, αφου κανενας δεν θυμαται πια τις λεπτομέρειες παρά μόνον την συγκυβερνηση με τη ΝΔ, ΕΊΝΑΙ ΣΊΓΟΥΡΟ ΌΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΊΧΕ ΓΊΝΕΙ τωρα θα κατηγορούσαν το ΚΚΕ οτι βοήθησε να ξεφύγουν οι ένοχοι του σκανδάλου Κοσκωτα και να σταματήσει η "κάθαρση".
Ο στόχος του συστήματος ειναι και θα είναι το ΚΚΕ. Κι αυτό γιατί το ΚΚΕ με τη χοντροκεφαλιά του, καταφερε να είναι το μόνο που δεν έκανε ευρωκομμουνιστικές υποχωρήσεις-παραχωρήσεις και να διατηρηθεί αρκετά ισχυρό μετα την θυελλα της πτώσης του υπαρκτού και τη διάλυση τοσων άλλων ΚΚ. Επίσης δεν τους φοβίζουν ΜΟΝΟ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΓΆΝΩΣΗ, ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.Ο οργανωμενος λαός είναι επικίνδυνος. Αυτη ειναι η αλήθεια

Γιώργος Σαρρής είπε...

πΑΝΟ
δΕ ΛΕΩ ΠΩς όλα είναι καλά και άγια στο ΚΚΕ. Στο θεμα του μετωπου στη βαση πρεπει να γινουν πολλά. Οι συνεργασιες στα σωματεία πρέπει να ευκολύνουν και να πολλαπλασιαστουν. Ομως το "του ΚΚΕ η τακτική είναι καταστροφική για το εργατικό κίνημα και κατά τη γνώμη μου έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο να υλοποιηθεί το μνημόνιο" είναι λάθος. Το ΚΚΕ είναι ο βασικός κορμός της αντίστασης του λαού.Ειναι η βαση για να ξαναχτιστει -συνεχιστεί η οργάνωση στα σωματεία που αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ δεν θα λειτουργούσαν καν.Μη μηδενίζουμε πράγματα τόσο σημαντικά.Η εικόνα του εργατικου κινηματος χωρίς το καταστροφικό αλλά επίμονο και πάντα παρόν ΚΚΕ θα ήταν εντελώς τραγική.

Πάνος είπε...

Γιώργο από όσο ξέρω το ΚΚΕ δεν έχει μεταβατικά αιτήματα και κατακρίνει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ επειδή βάζει ζήτημα αποχώρησης από την ευρωζώνη και μάλιστα με άρθρα στο Ριζοσπάστη υποστηριζόταν ότι στην Αργεντινή που συγκρούστηκε με το ΔΝΤ και έσπασε η ισοτιμία πεσό δολλαρίου ο λαός είναι χειρότερα. Τα αιτήματα για 1400 ευρώ ελάχιστο μισθό είναι συνδικαλιστικές διεκδικήσεις και όχι πολιτικά αιτήματα. Η συμμαχία Καζάκη Παπαθεμελή προτείνει δημοψήφισμα για το ευρώ, το ΚΚΕ τι προτείνει? Η Παπαρήγα δήλωσε ότι θα είμαστε χειρότερα αν αποχωρήσουμε από το ευρώ και δεν έχουμε λαική εξουσία (δηλαδή αν έχουμε καπιταλισμό καλύτερα να μείνουμε στην ευρωζώνη) και μετά από μήνες δήλωσε το αντίθετο...Αναρωτιέμαι ο κ. Μουρελάτος που φαίνεται έχει βάλει σκοπό της ζωής του να κοντράρει τον Καζάκη τι θα ήθελε? Να βάλει το ΕΠΑΜ όρο απαγορεύεται η ένταξη και φυσικά η ανάληψη ηγετικών θέσεων σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και επίσης να βάλει όρο ότι απαγορεύεται η ένταξη όσων δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί?

Γιώργος Σαρρής είπε...

Πανο
Υπονοείς οτι το ΚΚΕ έχει αλλάξει θεση για την ΕΕ;Πώς γίνεται αυτοί που τωρα επιβεβαιώνονται πανηγυρικά για την αιώνια θεση τους εναντίον της ΕΕ κ του ΕΥΡΏ να την εγκαταλείψουν τώρα; Το ΚΚΕ σωστα πιστεύω βλέπει οτι η αποχώρηση από το ευρώ από μια κυβερνηση π.χ. Παπαδήμου-πράγμα που θα μπορούσε να είναι και απαίτηση του συστήματος- δεν μπορεί να συναντηθεί με τη θεση των κομμουνιστων. Μιλώντας για απεγκλωβισμό λοιπόν πρωτον αναγνωρίζει ότι άλλο είναι η -πολύ πιο εύκολη- μη ένταξη και άλλο η δύσκολη κατω από αυτές τις συνθηκες αποχώρηση. Εγω αυτό το έλεγα στον Καζακη πριν από 1 χρόνο και παραπάνω κι αναρωτιόμουν με ποιο τρόπο θα πρέπει να διαφοροποιηθούν οι λαικές θεσεις για αποχώρηση από το ευρώ, από το συστημα που θα προσπαθεί να χρεώσει την κλωτσιά εξω από το ευρώ, που ενδεχομενως να επιλεγεί από τη Γερμανια αν έτσι συμφερει, και επομένως και όλες τις δυσάρεστες συνέπειες στην Αριστερά και να σωθεί.
Δεν είναι κακό σε τόσο κρίσιμες συνθηκες να είναι κανείς προσεκτικός με τόσο ισχυρή μηχανή προπαγάνδας απέναντί του που θα ουρλιάζει εναντίον των αριστερών που καταστρέφουν την κοινωνία.
Βαδίζουμε σε μια εικόνα αρκετά χαοτική, είτε μείνουμε είτε όχι στο ευρώ, που χωρις καμια αμφιβολια θα επιχειρηθεί να χρεωθεί στην Αριστερά για να προχωρήσουν σε δρόμο εκτροπής κ να ολοκληρώσουν την έφοδο. Αυτό θέλει προσοχή και διαχείριση μερα με τη μερα.

Evangelos Mourelatos είπε...

Αγαπητέ κύριε Πάνο αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Το τι έχω βάλει εγώ ως σκοπό της ζωής μου, επιτρέψτε μου να το γνωρίζω και να το προσδιορίζω μόνος μου και όχι να το εικάζετε δημοσίως εσείς.
Ο κύριος Καζάκης είναι μεγάλο παιδί. Εάν έχει τα κοχόνες όπως συνηθίζει να λέει για τους άλλους, και εάν ΤΟΛΜΑΕΙ ας αντιπαρατεθεί ΠΟΛΙΤΙΚΑ μαζί μου ο ΙΔΙΟΣ.
Οι πραγματικοί άντρες δεν βάζουν άλλους να δώσουν μάχες για λογαριασμό τους.
Όσον αφορά τις προϋποθέσεις ένταξης στο ΕΠΑΜ:
Είμαι ο τελευταίος που θα έθετα το θρήσκευμα ως όρο ένταξης σε πολιτικό σχηματισμό.
Αλλά ένας σχηματισμός που υποτίθεται ότι αγωνίζεται για τη σωτηρία της πατρίδας, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αντίγραφα θρησκευτικών τελετουργιών και θρησκευτικά σύμβολα μίας θρησκείας καθόλου διαδεδομένης στην Ελλάδα όπως έκανε το ΕΠΑΜ με τις λαμπαδηδρομίες και τα σκουφάκια με τα Δ.

Δεν μπορεί ένας Χριστιανός ή ένας μουσουλμάνος Έλληνας πολίτης να μπει κάτω από Μασωνικά banner και να συμμετέχει σε νεοπαγανιστικές τελετές.
Ακόμα όμως και αν παραβλέψουμε τις θρησκευτικές δοξασίες των κυρίων Αμυρά, Ιεροδιάκονου, Φωτεινού δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι είναι ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.
Δεν γίνεται κύριε Πάνο αγνώστων λοιπών στοιχείων, να δέχεται το ΕΠΑΜ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ στις τάξεις του.
Αυτοί κάνουν μόνο για Χρυσαυγίτες. Δεν είναι πατριώτες.
Είναι φασισταριά.
Ούτε βέβαια να δέχετγαι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟΥΣ φιλοΚαλλικρατικούς υποψήφιους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ!!! επί ΓΑΠ, μετά την ψήφιση του Μνημονίου 1 !!! όπως ο Κυπριώτης.
Εάν επρόκειτο για έναν ΠΑΣΟΚο ανανήψαντα ΕΓΚΑΙΡΩΣ θα συμφωνούσα 100% μαζί σας. Αλλά εδώ μιλάμε για έναν κωλοτούμπα της πολιτικής που ανένηψε ΠΟΛΥ ΟΨΙΜΑ.

Πάνος είπε...

Γιώργο δε σε θεωρώ αντίπαλο. Το ΚΚΕ δεν έχει αλλάξει θέση απλά νοιώθει αμηχανία και από συμμαχίες με αστυκά κόμματα τη δεκαετία του ογδόντα (από τις οποίες εμπνέεται ο Καζάκης)έχει φθάσει στο να μην κάνει καθόλου συμμαχίες (ακόμα και τη συμμαχία με ΔΗΚΚΙ, Κομμουνιστική ανανέωση που ξεκίνησε το 2000 τη διέλυσε). Δεν υπονοω είμαι σαφής: κατά τη γνώμη μου νοιώθει αμηχανία απέναντι στην προοπτική ανάληψης διακυβέρνησης, δεν έχει μεταβατικα αιτήματα (ξαναδιάβασε άρθρο στο ριζοσπάστη με τίτλο Η Αργεντινή δόλιος φάρος (κατά τη γνώμη μου η Αργεντινή και η Ισλανδία είναι παράδειγμα τι μπορούν να πετύχουν ακόμα και αστυκές κυβερνήσεις που συγκρούονται).
"Το ΚΚΕ σωστα πιστεύω βλέπει οτι η αποχώρηση από το ευρώ από μια κυβερνηση π.χ. Παπαδήμου-πράγμα που θα μπορούσε να είναι και απαίτηση του συστήματος- δεν μπορεί να συναντηθεί με τη θεση των κομμουνιστων." Καταρχήν μία αποχώρηση από το ευρώ έχει νόημα αν συνοδευτεί με μέτρα όπως περιορισμό κίνησης κεφαλαίων και εθνικοποίηση τραπεζών που δεν πρόκειται να τα πάρει κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά μία προοδευτική αστυκή κυβέρνηση όπως του Κίχνερ. Εννοείται ότι η ριζοσπαστική θέση για αποχώρηση από το ευρώ διαφέρει πλήρως από νεοφιλελεύθερες κριτικές όπως του Χάβελ και του μακαρίτη Φρίντμαν. Θεωρώ ότι κάνεις λάθος αναφερόμενος σε προοδευτική κυβέρνηση. Σε μία τέτοια περίπτωση (κυβέρνηση αστυκή τύπου Κάστρο αρχικά, Τσάβες ή Κίχνερ) οι κομμουνιστές πρέπει να δώσουν με όρους υποστήριξη χωρίς να πάψουν την κριτική τους και να αγωνιστούν για υιοθέτηση πιο ριζοσπαστικών μέτρων.
Κύριε Μουρελάτο το έγραψα για σκοπό ζωής διότι από ότι βλέπω όπου υπάρχει συζήτηση για το ΕΠΑΜ και τον Καζάκη γράφετε τα ίδια περί Μασονίας, Κυπριώτη κλπ.
Ο ίδιος ο Καζάκης έχει αναφερθεί στο σκούφο και στα σύμβολα δημοκρατίας από τη γαλλική επανάσταση. Τα περί Μασονίας τα αναπράγουν πέρα από εσάς κύκλοι προσκείμενοι στον απατεώνα Καρατζαφέρη. Χωρίς να είμαι ειδικός στα μασονικά σύμβολα, με βάση τον πολιτκό λόγο του Καζάκη, θεωρώ ότι όλα αυτά είναι μάλλον συκοφαντίες.
Οι λαμπαδηδοδρομίες δε νομίζουν να είναι τίποτα περισσότερο από μία προσπάθεια εντυπωσιασμού των περαστικών.
Το να ισχυριστεί κανείς ότι το ΕΠΑΜ είναι νεοφασιστικό με βάση τις ομιλίες του Καζάκη, τα συνθήματα σε πορείες (ΕΛΛΑΣ ΕΠΑΜ ΔΗμοκρατία) και την αρθρογραφία στο χωνί είναι συκοφαντία. Ο Αμυράς διεγράφη, για τους άλλους δύο (Ιεροδιάκονο, Φωτεινό) εσείς φέρετε το βάρος της απόδειξης ότι είναι νεοφασίστες, διαφορετικά είστε συκοφάντης. Αλλά ακόμα και κάποιο μέλος του ΕΠΑΜ να είναι φασίστας (ο Αμυράς έχει όντως φασίζουσες ιδέες) δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η οργάνωση ως φασιστική όπως η Χρυσή Αυγή. Για τον Κυπριώτη η κριτική σας θα είχε νόημα εαν συνέχιζε να είναι υπέρ του μνημονίου ή έπαιζε διπλό παιχνίδι. Το επιχείρημά σας ότι μέχρι το νοέμβριο του 2010 υποστήριζε το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι απλά δεν έχει πολιτική αντίληψη και είχε αυταπάτες όπως και πολλοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις αρχές του 2011, οπότε ξεκίνησε η δημοσκοπική κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ (από 35% σε περιφερειακές νοέμβριο 2010 περίπου 15% σήμερα). ΤΟ κωλοτούμπας θα έστεκε σαν χαρακτηρισμός εαν άλλαζε συνέχεια θέσεις όπως ο Καρατζαφέρης. Εδώ έχουμε απλώς καθυστερημένη αντίληψη του τι σημαίνει το μνημόνιο. Άρα και εδώ μάλλον είναι άδικη η κριτική σας.

Evangelos Mourelatos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Evangelos Mourelatos είπε...

Κύριε Πάνο ο νεοπαγανισμός είναι ένα είδος νεοφασισμού.
Την σχέση του με φασιστικές οργανώσεις και την Μασωνία μπορω να την αποδείξω με βιβλιογραφία.
Οι άνθρωποι δεν είναι απλά νεοεθνικοί.
Έχουν απίστευτες ρατσιστικές ιδέες.
Η αντιχριστιανική τους ρητορεία, η προσβολή στην θρησκευτική πίστη των συμπολιτών τους με έργω και λόγω εξυβρίσεις Ιερών Προσώπων, η κατασυκοφάντηση κάθε τι χριστιανικού, είναι ίδιον όχι της θρησκείας τους, αλλά της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ φασίζουσας συμπεριφοράς τους.
Όσο για τον κύριο Κυπριώτη τον συκοφαντείτε μιλώντας για καθυστερημένη αντίληψη του Μνημονίου!! Ο άνθρωπος είναι ευφυέστατος. Το γεγονός ότι εγκατέλειψε το πλοίο όταν φοβήθηκε την βύθιση δεν τον απαλλάσσει των πράξεών του.

Ανώνυμος είπε...

τελικα ποιος ειναι ο καζακης?πως εμφανιστηκε,τι ελεγε,ποιοι τον προωθουσαν ,ποιοι τον χρηματοδοτουσαν,τι πετυχε ολον αυτο τον καιρο,που κατεληξε?ολοι αυτοι που σφαζονταν για το επαμ,ας κανουν τον κοπο να τα απαντησουν ,ας σκεφτουν πολιτικα...διοτι η απολιτικη σκεψη..ολοι ειμαστε ελληνες...κατανταει γελοια και δεν αφορα σκεπτομενους ανθρωπους...δεν σας προκαλει αηδια ολο αυτο το αλισβερισι χωρις αρχες,για να εμποδισουν την συνειδητοποιηση των εργαζομενων,γιατι μονο αυτην φοβουνται οι καπιταλιστες...

Γιώργος Σαρρής είπε...

Το ΚΚΕ δεν έχει αλλάξει θεση για την ΕΕ κ το ευρώ. Συγνώμη φιλε Πάνο αλλα αυτό ειναι συκοφαντία. Το ΚΚΕ δεν έχει αφήσει ουτε μια συνεντευξη χωρίς να μιλήσει για έξοδο από την ΕΕ κ το ευρώ. Το πόσο δύσπιστος είναι ο καθένας είναι δικό του πρόβλημα.
Το πως θα γίνει αυτό είναι ένα θεμα που θέλει προσκτικές κινησεις.
Το αν είναι και αυτό και άλλα ζητήματα, κάτι που θα λύσει μια "δημοκρατική κυβέρνηση συνασπισμού"- η οποία δεν ξερω βασει ποιας πραγματικότητας θα προκύψει- θα το δούμε, αλλά δεν το πιστεύω. Αυτη τη στιγμη δεν υπάρχει τίποτα που να δειχνει πως θα μπορούσε να εκλεγεί καποιος σχηματισμός με θεση εναντίον της ΕΕ που να κυβερνήσει.Δεν ξερω γιατι πρεπει να μπει σαν ζητημα πρωτης γραμμής αυτό και όχι ας πουμε η επιμονή σε καθαρούς στόχους χωρίς εκπτώσεις και σε κοινες δράσεις από κατω για να δυναμωσει το συνδικαλιστικό κίνημα και να οργανωθούν όσο πιο πολλοί στα σωματεία. Αυτό που πρέπει εδώ κ τώρα να γίνει είναι το δυνάμωμα του κινλήματος και της αντίστασης. Η κυβερνηση λόγω του εκλογικού νόμου και του 'δώρου" των 50 εδρών θα πάει σε μιαν έστω κ αδύναμη(ελπίζω) συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-κ.α.υπαρκτών προθύμων ακόμα κι αν η ΝΔ πάρει 20% κ το ΠΑΣΟΚ 10%.
Ως γνωστόν το μπόνους δεν πάει σε συνασπισμούς αλλά σε κόμματα.Ακόμη κι αν ενας Αριστερός συνασπισμός έπαιρνε την πρώτη θέση το +50 ΘΑ ΠΉΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΝΔ.Ας μη γεμίζουμε με αυταπάτες περι δημοκρατικής διακυβέρνησης λοιπόν τον κόσμο, ειδικά με το κίνημα να βρίσκεται αδύναμο κ ανοργάνωτο.
Η πρώτη δουλεια που εχουμε να κάνουμε αμέσως μετα τις εκλογές ειναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ένταση κ με όσο πιο ξεκάθαρους στόχους γίνεται που να βοηθανε να ωριμασουν στο μυαλό του κόσμου τα κύρια και σοβαρά ζητήματα και το αναπόφευκτο της σύγκρουσης. Οσο για το πριν τις εκλογες η κοινη λογική και η αριθμητική λένε οτι η μεγαλύτερη φθορά για ΠΑΣΟΚ κ ΝΔ θα έρθει αν τα αριστερά κόμματα κατέβουν χωριστά παίρνοντας το καθένα το μεγαλύτερο ποσοστό που μπορεί. Ολα τα άλλα ειναι έξυπνες κινήσεις και πονηριές.
Το να προτείνει κανείς ενότητα από τα πάνω-παρά τις σοβαρές διαφορές- επειδή η ενότητα πουλάει δεν σημαίνει για μενα κάτι. Το μόνο που δέχομαι είναι ότι θα αρέσει στο λαό. Αλλα αυτό πρέπει να επιδιώκουμε; Να γινόμαστε αρεστοί ακόμα κι αν αυτό σημαινει έκπτωση σε θέσεις;ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Μαϊλης είπε σήμερα "Ακυβερνησία δεν θα υπάρξει καθώς η πλουτοκρατία και η αστική τάξη δεν μπορεί να μείνει λεπτό χωρίς κυβέρνηση" στο ΣΚΑΪ. Εκτίμησε ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα υπάρξει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ενώ πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία πρόθεση να συμφωνήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας.
Εντάξει λοιπόν θα ψηφίσω ΚΚΕ, αν και είναι λίγο ηττοπαθής, για να μη καταντήσει η ψήφος μου να υποστηρίζει μία μνημονιακή κυβέρνηση συνεργασίας. Τώρα με ποιον τρόπο θα μπορέσω να αποκτήσω την τροφή μου στις 7 του Μαη ειναι άλλο θέμα.
Εαν τώρα πάλι την τελευταία στιγμή πριν την κάλπη αποφασίσω κάτι άλλο, θα φροντίσω να είναι από τον χώρο της αριστεράς. Γιατι το πρόβλημα της επιβίωσης, της αξιοπρεπιάς και της ελευθερίας μου εχει αριστερή λύση, ανεξαρτήτως της στασης των ηγεσιών τους.

Πάνος είπε...

"To ΚΚΕ δεν έχει αλλάξει θεση για την ΕΕ κ το ευρώ. Συγνώμη φιλε Πάνο αλλα αυτό ειναι συκοφαντία." Μα δεν έχει αλλάξει, ούτε υποστήριξα κάτι τέτοιο. ΑΠλά λόγω αμηχανίας τη μεταθέτει για το μακρινό μέλλον. Αυτό είναι σαφές από συνέντευξη της γγ Παπαρήγα σύμφωνα με την οποία στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία αλλά η λύση έξω από το ευρώ και δραχμή, στις παρούσες συνθήκες, είναι καταστροφική...
Κϋριε Μουρελάτο αναρωτιέμαι αν γωνρίζετε την έννοια τωνλεξεων που χρησιμοποιείτε. Έκανα μία πολιτική εκτίμηση ότι ο Κυπριώτης καθυστερημένα κατάλαβε για το μνημόνιο όπως και πολλοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και γράφετε ως απαάντηση "τον κύριο Κυπριώτη τον συκοφαντείτε". Η συκοφαντία αφορά ψευδή απόδοση πράξεων σε κάποιον. ΒΕβαίως δεν εξηγείτε γιατί εγκαταλείποντας το βυθιζόμενο πλοίο ο Κυπριώτης πήγε σε μία μιρή οργάνωση και όχι στη Δημοκρατική Αριστερά, το ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιο άλλο μεγάλο κόμμα αν ήθελε απλώς να περισωθεί.
Σας εγκαλώ ότι εσείς φέρετε το βάρος της απόδειξης ότι οι Ιεροδιάκονος, Φωτεινός είναι νεοφασίστες, διαφορετικά είστε συκοφάντης.
ΑΠαντάτε ότι με βάση τα βιβλία που έχετε διαβάσει (ούτε καν τα αανφέρετε και δενυπάρχει δυαντότητς ελέγχου ούτε της αξιοπιστίας τους ούτε της κατανόησήσης σας) ο
ο νεοπαγανισμός είναι ένα είδος νεοφασισμού. Και συνεχίζετε ότι
"Έχουν απίστευτες ρατσιστικές ιδέες.
Η αντιχριστιανική τους ρητορεία, η προσβολή στην θρησκευτική πίστη των συμπολιτών τους με έργω και λόγω εξυβρίσεις Ιερών Προσώπων, η κατασυκοφάντηση κάθε τι χριστιανικού, είναι ίδιον όχι της θρησκείας τους, αλλά της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ φασίζουσας συμπεριφοράς τους.". Καταρχήν υπάρχουν και πολλοί χριστιανοί ιερωμένοι οι οποίοι είναι σφοδροί πολέμιοι άλλων θρησκειών και του αθεισμού και με βαρείς χαρακτηρισμούς. Το θεωρείτε και αυτό δείγμα φασίζουσας συμεπριφοράς. Το ότι είναι θρησκευτικοί σας αντίπαλοι και χρησιμοποιούν αντιχριστιανική ρητορεία δεν τους καθιστά ούτε ρατσιστές ούτε φασίστες [διάβσα ένα γράμμα του Ιεροδιάκονου προς σεισάχθεια και δεν κατάλαβα ότι είναι φασίστας], ούτε παραθέτετε κάτι από γραπτά τους που να αποδυκνείει ότι συκοφαντούν το Χριστιανισμό (αλλά και να το έκαναν δεν θα σήμαινε ότι είναι φασίστες). Ξεχνάτε ότι παραχριστιανικές οργανώσεις όπως η Ζωή και ο Σωτήρ στήριξαν το μεταπολεμικό παρακράτος και θα τους ταίριαζε πολύ περισσότερο ο όρος φασιστικές. Συμπερασματικά: εκτοξεύετε ατεκμηρίωτους χαρακτηρισμούς, χρησιμοποιείτε έννοιες που δεν πολυκαταλαβαίνετε. Ορθά ο Καζάκης σας αγνοεί και δεν ανοίγει διάλογο μαζί σας. Η τεκμηριώστε αυτά που γράφετε ή σταματήστε να κάνετε επίδειξη εμπάθειας και ημιμάθειας.

Αλλά ακόμα και κάποιο μέλος του ΕΠΑΜ να είναι φασίστας (ο Αμυράς έχει όντως φασίζουσες ιδέες) δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η οργάνωση ως φασιστική όπως η Χρυσή Αυγή. Για τον Κυπριώτη η κριτική σας θα είχε νόημα εαν συνέχιζε να είναι υπέρ του μνημονίου ή έπαιζε διπλό παιχνίδι. Το επιχείρημά σας ότι μέχρι το νοέμβριο του 2010 υποστήριζε το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι απλά δεν έχει πολιτική αντίληψη και είχε αυταπάτες όπως και πολλοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις αρχές του 2011, οπότε ξεκίνησε η δημοσκοπική κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ (από 35% σε περιφερειακές νοέμβριο 2010 περίπου 15% σήμερα). ΤΟ κωλοτούμπας θα έστεκε σαν χαρακτηρισμός εαν άλλαζε συνέχεια θέσεις όπως ο Καρατζαφέρης. Εδώ έχουμε απλώς καθυστερημένη αντίληψη του τι σημαίνει το μνημόνιο. Άρα και εδώ μάλλον είναι άδικη η κριτική σας.

Το ΚΚΕ δεν έχει αφήσει ουτε μια συνεντευξη χωρίς να μιλήσει για έξοδο από την ΕΕ κ το ευρώ. Το πόσο δύσπιστος είναι ο καθένας είναι δικό του πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Tους φίλους του ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ με ποιό δικαίωμα τους ονομάζετε δεξιούς,συντηρητικούς κλπ..
Τους ξέρετε καλά?
Γιατί τέτοια εμπάθεια ? Ποιός σας τύφλωσε και έναν ακέραιο και ικανό πολιτικό τον μισείτε τόσο πολύ ?

Γιώργος Σαρρής είπε...

ΠΩς να χαρακτηρισεις καποιον που ηταν βουλευτης και υπουργός και με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ; Σοσιαλιστή; Μισος δεν έχω για κανεναν, αλλα οι επαγγελματίες έπρεπε να μας βρωμανε από μακρια φιλε ανωνυμε. Δεν ειναι δουλίτσα η πολιτική

Evangelos Mourelatos είπε...

Ο κύριος Σαρρής με κάλυψε πλήρως για τον κύριο Παπαθεμελή.
Πολύ εύστοχη η ανάλυση.
Όσον αφορά τον κύριο Καζάκη, ο λόγος που αρνείται να μου απευθύνει το λόγο είναι ότι ξεσκεπάζω τις αήθεις πολιτικές πρακτικές του καθημερινά ΜΕ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ στοιχεία και δεν μπορεί να απαντήσει. Όσο και αν το επιθυμεί.
Όσον αφορά τον κύριο Κυπριώτη είπατε κύριε Πάνο ότι έχει καθυστερημένη αντίληψη του Μνημονίου.
Συνεπώς είτε είναι ΗΛΙΘΙΟΣ ώστε να μην καταλάβει ένα ολόκληρο χρόνο τι συνέβαινε και να μην έχει ανοίξει να διαβάσει το ρημάδι το Μνημόνιο, όπως ισχυρίστηκαν μερικοί Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ή είναι ΕΞΥΠΝΟΣ, το διάβασε, το κατάλαβε και αποφάσισε να φύγει και να ανοίξει δικό του παραμάγαζο όταν είδε το ΠΑΣΟΚ να βουλιάζει.
Είτε το ένα ισχύει είτε το άλλο δεν κάνει για Νο2 κάποιου κόμματος.
Και τώρα είναι το Νο2 στο ΕΠΑΜ.
Μην συκοφαντείτε λοιπόν κύριε Πάνο τον κύριο Κυπριώτη υπονοώντας αργή αντίληψη των πραγμάτων. Ευφυέστατος είναι. Αμέσως κατάλαβε τι εστί μνημόνιο. Γιατί δεν αντέδρασε? Ρωτήστε τον.
Μετά αρχίζετε τα προσωπικά υπονοούμενα. Ημιμάθεια, άγνοια και λοιπά φληναφήματα.
Κύριε Πάνο έχετε πλήρη άγνοια της Ορθόδοξης Θεολογίας.
Ξαναγράφω λοιπόν:
Δεν έχω κανένα θέμα με τους δωδεκαθεϊστές. Είμαι υπέρ της ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. Όπως όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες.
Πιστεύω ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ότι το γεγονός ότι είμαι χριστιανός, δεν μου δίνει το δικαίωμα να υβρίζω τον Μωάμεθ, τον Δία, την Ήρα ή τον Βούδα. Πρέπει να σέβομαι την θρησκεία όλων. Για να είμαι ένας πραγματικά δημοκράτης πολίτης.
Όταν κάποιος βρίζει σκαιότατα τον Χριστό και την Παναγία, οι οποίοι είναι για όλουςτους Χριστιανούς συμπολίτες μας, ο Θεάνθρωπος και η Θεοτόκος αντίστοιχα, Ζωντανοί Άνθρωποι στο πλευρό μας, όταν γράφει απίστευτες αστήρικτες βλασφημίες, όπως κάνει ο Ιεροδιάκονος που έγραψε βιβλίο στο οποίο ισχυρίζεται ότι η Παναγία είχε 5 παιδιά!!! και ότι όλοι οι χριστιανοί είναι σκοταδιστές!!! αυτός είναι φασίστας!!
Όταν βεβηλώνεις εικόνες του Χριστού όπως ο Φωτεινός, είσαι ΦΑΣΙΣΤΑΣ εξ ορισμού. Όποιος δεν σέβεται την θρησκευτική πίστη του άλλου είναι φασίστας Πάνο. Και αν δεν το κατανοείς αυτό ε τότε είσαι φασίστας και εσύ. Προφανώς δεν έχεις διαβάσει τα βασικά της Δυτικής φιλοσοφίας πάνω σε αυτό το θέμα.
Βέβαια δεν τους κάνει μόνο αυτό φασίστες. Οι φασιστικές πρακτικές στο συνέδριο του ΕΠΑΜ άφησαν εποχή.
Αλλά αυτά αφορούν και άλλους, κυρίως τους Κυπριώτη και Καζάκη.
Σου εύχομαι να βγάλεις την τσίμπλα και να καταλάβεις πού έχεις πέσει.

jorje7 είπε...

Προς Καζακη και λοιπους ΕΠΑΜιτες

Αντε βρε και με την Χρυση Αυγη για το μεγαλο αντιμνημονιακο μετωπο, ουτε ψωρα εχουν κι αυτοι ουτε κανα λοιμωδες νοσημα...
Αφηστε εμας του περιεργους να παλευουμε για την 'δευτερα' παρουσια, ενω εσεις δημιουργειται το μετωπο που τους χωραει ολους..

Ακομα περιμενω να δω μια αναρτηση για την Χαλυβουργια Ελλαδος και το τι γινεται εκει απο το ΕΠΑΜ,λες να μην ειναι πρεπον να στοχοποιησουμε τον 'συνΕλληνα' Μανεση, μιας και δεν κολλαει στην γενικοτερη θεωρια Καζακη οτι φταινε οι ξενοι και μονον?
Λες και οι ευθυνες και τα μνημονια ταυτιζονται με εθνικοτητες και οχι με ταξεις.

Πάνος είπε...

Jorje καταρχήν διάβασε τα προηγούμενα σχόλια. Ως προς το ΚΚΕ που υποστηρίζεις θα ξαναπροσθέσω συνοπτικά τα εξής:
Το ΚΚΕ αντιγράφει γελοιογραφικά την προπαγάνδα των ΚΚ της περιόδου 1928-1932 που μιλούσαν για σοσιαλφασισμό. Μιλά για σοσιαλσιμό, ααντροπή του καπιταλισμού, εργατική εξουσία. Φαίνεται για αριστερή στροφή, αλλά δεν είναι διότι:
α) υπάρχει πλήρης ασυνέπεια λόγων και πράξεων. Την τότε περίοδο το κόμμα του Τέλμαν συγκρουόταν με τους ναζί έχοντας πολιτοφυλακές. Τώρα ως προς το φασιστικό κίνδυνο όχι μόνο αποφεύγει να συγκρουστεί με τη Χρυσή Αυγή σε Άγιο Παντελεήμονα, αλλά στην Ελληνική Χαλυβουργία έφθασε στο σημείο το ελεγχόμενο από το ΠΑΜΕ σωματείο να καλωσορίσει μέλη της Χρυσής Αυγής και με ανακοίνωση στη συνέχεια να την εξισώνει με τις άλλες αριστερές οργανώσεις.

Όχι μόνο δεν βάζει μεταβατικά αιτήματα, αλλά αποφεύγει και τη στοιχειώση ενότητα στους μαζικούς χώρους. Ενώ υποστηρίζει στις εκλογές ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, η γγ Παπαρήγα σε συνέντευξη έχει πει ότι στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία αλλά η λύση έξω από το ευρώ και δραχμή, στις παρούσες συνθήκες, είναι καταστροφική χωρίς λαική εξουσία. Με την τακτική του να θεωρεί κύριο εχθρό τον οππορτουνισμό, να αρνείται την κοινή δράση, έχει συμβάλλει στο να περάσουν τα μέτρα του μνημονίου. Η συνθηματολογία (από τη στιγμή που δεν βάζει μεταβατικά αιτήματα και δεν τη συνδέει με την τωρινή πολιτική) είναι κενολογία που γίνεται για να διαφοροποιηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ (εαν δεν υπήρχε άλλο αριστερό κόμμα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση θα μπορούσε ο μηχανισμός να κάνει στροφή όπως το 1989). Παραβλέπω ότι ακόμα και σήμερα ασκείται κριτική στη συμμετοχή στις 2 κυβερνήσεις με μισόλογα. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη κριτική στα όσα γράφει και λέει η Κανέλλη (για το ΝΑΤΟ, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κλπ.) δείχνει ότι εφαρμόζει λαϊκομετωπική πολιτική για την οποία κατακρίνει το ΕΠΑΜ, στις δικές του συμμαχίες. Αντιθέτως ο κριτικός υποστηρικτής καθηγητής Ρούσσης καταγγέλθηκε και καταγγέλεται. Το σημερινό ΚΚΕ είναι πολύ πιο ενσωματωμένο στους μηχανισμούς εξουσίας (λάβετε υπόψη ότι άνω του 50% των εσόδων του προέρχεται από κρατική επιχορήγηση) από τα ΚΚ του μεσοπολέμου. Είναι αναπόφευκτο σε περιόδους μακροχρόνιας σταθεροποίησης του καπιταλισμού να μην αναπτυχθούν γραφειοκρατικές τάσεις στα εργατικά, κομμουνιστικά κόμματα, έστω και αν καλύπτονται με υπεραριστερή φρασεολογία.
ΥΓ: Κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει, ακόμα και αν διαφωνεί, τη διαφορά της συνεργασίας με έναν συντηρητικό αστό δημοκράτη όπως ο Παπαθεμελής και της συνεργασίας με νεοναζί όπως η Χρυσή Αυγή....

ShareThis