Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ακάθεκτα ψέμματα και κουβέντα καφενείου

Και τι δεν ακούσαμε το πρωί στη ΝΕΤ.
Στο πάνελ ο Σ.Φυντανίδης, μαζί με τους συγγραφεις Δημου και Κακουλίδη.
Στεκομαι μόνο στον Σ.Φυντανίδη που μίλησε για όλα μεσα σε λίγα  λεπτά "αναλύοντας" το τί φταίει.

Αναφέρθηκε τους Δ.Υ. επαναλαμβάνοντας τη γνωστή προπαγάνδα περι "διπλασίων δημοσίων υπαλλήλων από όσους χρειαζόμαστε!" Είπε μάλιστα οτι αυτό είναι "κάτι που το ξερουμε όλοι". Η αλήθεια των στατιστικών στοιχείων όμως που δεν το ξέρουν είναι ότι έχουμε 1εκ. ΔΥ σε σύνολο 4,7 εκ εργαζόμενων ήτοι 23% επί του συνόλου εργαζομένων (η απογραφή έδωσε 780χιλ). Αντιστοιχα ποσοστα σε άλλες χωρες 34% στη Σουηδία, ενω από 27% μεχρι 30% ειναι σε Γαλλία, Δανια, Γερμανία, Φινλανδία, κλπ.κλπ. Αρα πως γίνεται να ειναι διπλάσιοι απο όσους χρειαζόμαστε; Οι άλλοι Ευρωπαίοι γιατι χρειάζονται περισσότερους άραγε;
Στάθηκε στη συνέχεια στο γνωστό θέμα των επιδομάτων με πολύ εντυπωσιακό τρόπο. Πάλι όμως δεν είπε οτι τα επιδόματα δίνονταν αντί να δίνονται αυξήσεις όπως έπρεπε (όπως γίνεται σε άλλες χώρες) για να μην επιβαρύνεται το ασφαλιστικό και για να μπορούν κατόπιν να καταργηθούν(όπως γίνεται τώρα) χωρίς να γίνεται τυπικά μείωση μισθού. Μιλάμε για την τακτική "Δεν μειωνουμε μισθούς, απλά κόβουμε τα επιδόματα".
Να πω εδω οτι σε αποδοχες στο Δημόσιο 1300 ευρω (εξωφρενικό ποσό!) τα 400 ευρω ειναι επιδόματα, οποτε χωρίς να μειωθει ο μισθός (900 ευρω) μπορει να περικοπεί το 30%.

Ειπε ακόμη οτι του είπε κάποιος φίλος του στο εξωτερικό(...) οτι απορεί πως γίνεται οι Ελληνες να έχουν έκτος απο σπιτι κι απο 1 η και παραπάνω εξοχικά...(Μαλλον θα εχω πιαστει κορόιδο γιατι δεν εχω κανενα εξοχικό παροτι δουλεψα σκληρα απο 18χρονων)
Επίσης ειπε πως όλοι οι κλητηρες εχουν ενα μονό κι ενα ζυγό αυτοκίνητο στην Ελλάδα ενω στη Γερμανία ουτε ποδήλατο. Δε χρειάζεται μαλλον να τρεξω για στοιχεια στην ΕΣΥΕ για τετοιου ειδους επιχειρηματολογία.
Τελικά για να μην πολυλογω δικαιολόγησε την άποψη του Πάγκαλου (όλοι φίλοι είμαστε) ότι "τα φάγαμε όλοι μαζί" όπως άλλωστε ειχαν αποδείξει τα αδιάσειστα στοιχεία που ειχε παρουσιάσει.

Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι η ευκολία με την οποία ξεπέφτουν σε κουβέντα καφενείου δημοσιογράφοι του μεγέθους του Σ.Φυντανίδη παρέχοντας κάλυψη σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο στην επίθεση που γίνεται στα  λαικά εισοδήματα χωρίς να δώσουν έστω έναν αριθμό για δείγμα όπως στοιχειωδως θα έπρεπε.
Αντίθετα όταν πριν καιρό κάποιοι ειχαν δημοσιεύσει "στοιχεία" από δημοσίευμα στο "Πρώτο Θέμα" περι εξωφρενικής αμοιβής του στην ΕΡΤ (ο Σ.Φυντανίδης έχει εκπομπή στην κρατική τηλεόραση) είχε εξοργισθεί ζητώντας από παρουσιαστές life-style εκπομπής να διασταυρώνουν τα στοιχεία τους!

Εγω πάντως παρότι μουσικός δίνω λινκ με στοιχεία πάνω στο θέμα των Δημοσίων Υπαλλήλων κι όποιος δεν βαριεται ας δει την αλήθεια.
Βλέπετε καμια φορά οι μπλόγγερ εχουν μεγαλύτερη σχεση με την αλήθεια και την ενημερωση από ότι πολλοί επαγγελματίες του ειδους.
(καντε κλικ πάνω στους τιτλους των άρθρων)

1.Ποσος ειναι ο Δημόσιος τομέας
2.Μισθοί Δημοσίων Υπαλλήλων
3.Ειναι το Δημόσιο τέρας;

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στα παραπάνω άρθρα ειναι του ΟΟΣΑ, ΕΣΥΕ,Διεθνούς Ινστιτούτου Εργασίας, (ILO) κλπ.

ΥΓ. Δεν ειναι καθόλου στο υφος μου το να κάνω προσωπικες επιθεσεις. Η επίθεση ειναι στις απόψεις και όχι στα άτομα. Νοιωθοντας απόλυτα κομμάτι του κόσμου που υποφερει, θεωρω χρεος μου να παίρνω θεση σε τόσο ολοφάνερη προπαγανδα και πόλεμο εναντιον λαικων στρωματων, άσχετα αν το "συμφερον" μου θα ηταν να σωπάσω για λόγους δημοσίων σχεσεων, κάτι που πάντα μου καθοταν στο λαιμό.

4 σχόλια:

ange-ta είπε...

Μην τους ακούς πια. Είναι ή βαλτοί ή αγράμματοι!
Το ζήτημα είναι τι κάνουμε;

Γιώργος Σαρρής είπε...

Βαλτοι ξεβαλτοί ο κόσμος ακούει και ψηνεται.
Οσο για το τι θα κάνουμε πρωτα θα ενωθούμε και μετα θα εξεγερθούμεή και τα2 ταυτοχρονα. Με κομματιασμενα κινηματα νικη δενυπάρχει. Εγιναν βήματα μπροστα και βηματα πισω αυτη τη φορά. Ο απλός κόσμος θα παίξει ρόλο πιεζοντας όλους πιστευω.Ειμαι αισιόδοξος παρα τις δυσκολίες. Θελει συζητηση και ματια καρφωμενη στο στοχο.

Ανατολή είπε...

Γιώργο,
σε παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό να υπερασπίζεσαι τους δημοσίους υπαλλήλους, χωρίς να ανήκεις σ' αυτούς και άρα να έχεις κάποιο προσωπικό συμφέρον.
Είσαι από τους λίγους (μπλογκερ, αριστερούς, κλπ) που έχεις σταθεί απέναντι στην κανιβαλική επίθεση που δέχονται.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μένα.
Για πολλούς και διαφόρους λόγους είσαι από τους λίγους ανθρώπους με ανθρωπιά, ευαισθησία και εντιμότητα που έχω γνωρίσει.
(και να φανταστείς πως δε σε έχω γνωρίσει από κοντά!)

Αν είπε...

παιδιά έτυχε και εγώ να δώ την εν λόγω εκπομπή και βγήκα απο τα ρούχα μου με όσα ακουγα κυρίως απο τους δύο του πάνελ Δήμου-Φύντα. Απαράδεκτοι και προκλητικότατοι και οι δύο... Πάντως είναι γνωστό πως και οι δυο είναι απο τους βολεμένους αυτου του συστήματος

ShareThis