Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ποιός κυβερνάει αυτόν τον πλανητη;

Πιστωτικό γεγονός θεωρείται η αθέτηση ή η μη εκπλήρωση από την πλευρά του δανειζόμενου κάποιων όρων της δανειακής σύμβασης που δεν γίνεται αποδεκτή από τους δανειστές. Αυτό χονδρικά. Από εκεί και πέρα σίγουρα στην επιβεβαίωση ενός πιστωτικού γεγονότος χωράνε διαφορες μεταφράσεις.
Το ενδιαφέρον στην υπόθεση όμως είναι στο ποιός είναι αυτός που πιστοποιεί το αν έχουμε ή δεν έχουμε  πιστωτικό γεγονός.
Και αυτός δεν είναι ούτε η ΕΕ, ουτε φυσικά η Ελλάδα, ουτε το Εurogroup(σύνοδος υπουργών οικονομικών, ούτε κάποια Ευρωπαική επιτροπή, ουτε η ΕΚΤ(!), ούτε το G20, G8, η το G spot της Μερκελ αν είχε, ουτε ο Θεός ο ίδιος! Ούτε η ίδια η Διεθνής Ενωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων.
Αρμόδιοι γι αυτό είναι οι Οίκοι Αξιολόγησης! Μάλιστα! Αυτοί που αξιολογούσαν με ΑΑΑ την Λέμαν 10 μέρες πριν χρεωκοπήσει. Και μάλιστα ούτε καν όλοι. Ακόμη κι αν όλοι οι παραπάνω αναφερόμενοι θεσμοί πουν όι δεν υπάρχει πρόβλημα, αν ένας από τους 3 Αμερικανικούς ιδιωτικούς οίκους  θεωρήσει οτι υπάρχει πιστωτικό γεγονός -επειδή έτσι κρίνει ότι τον συμφέρει (άντε βρες γιατί)-, φτάνει για να γίνει το μπάχαλο.
Κι υστερα μας λένε ότι η Ευρώπη τους έτριξε τα δόντια και απήυθυνε αυστηρές προειδοποιήσεις...
Ειναι να μην ρωτάς μετά.
Μα ποιός κυβερνάει αυτόν τον πλανητη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis