Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Η Πολυεθνική Εταιρεία Εξόρυξης Χρυσού “AngloGold Ashanti” Ανακηρύχτηκε σαν η 2η πιο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Εταιρεία στον Κόσμο

 ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
antigoldgreece.wordpress.com
Σύμφωνα με διεθνή ηλεκτρονική δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Ελβετική Μη Κυβερνητική Οργάνωση PublicEye (http://www.publiceye.ch/de/news/) στην οποία συμμετείχαν περίπου 40.000 άτομα και η οποία δημοσιοποιήθηκε στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, η Νοτιοαφρικανική πολυεθνική εταιρεία “AngloGold Ashanti” ανακηρύχτηκε σαν η 2η πιο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ εταιρεία στον κόσμο (μετά την ΒΡ φυσικά) και της απονεμήθηκε το σχετικό «βραβείο». Η “AngloGold Ashanti” κατέλαβε τη θέση αυτή επειδή με τις εξορύξεις χρυσού που έκανε δηλητηρίασε το υπέδαφος μιας μικρής (‘τριτοκοσμικής’, περίπου σαν τη δική μας) αφρικανικής χώρας, της Γκάνα, και προκάλεσε τη βίαιη μετακίνηση 12.000 φτωχών ανθρώπων.
Εμείς θα κάνουμε μόνο τρία σχόλια (τα υπόλοιπα δικά σας)
1.Τα ελληνικά Μ.Μ.Ε.ξαπάτησης μετέδωσαν από το Νταβός μόνο τη (θλιβερή όπως πάντα) εμφάνιση του εκλιπαρούντα Έλληνα Πρωθυπουργού.
2. Κάθε ομοιότητα με την «Ελληνικός Χρυσός» είναι συμπτωματική. Και εκεί, στη Γκάνα, (ψάξαμε και μάθαμε) οι άνθρωποι της εταιρείας έλεγαν στους χωρικούς (αν και πιο φτωχοί από εμάς, ήταν αρκετά υποψιασμένοι σαν κι εμάς) ότι δεν θα συμβεί τίποτα και θα γίνει μόνο μια μικρή τρυπούλα από την οποία θα προκύψει γενική ευημερία (καλή ώρα όπως ο Δήμαρχός μας Χρήστος Παχτας).
3.Η «Ελληνικός Χρυσός» και το Υπουργείο ΠΕΚΑ θα πρέπει να συνεκτιμήσουν τα γεγονότα και τα «αντισταθμιστικά τους οφέλη» γιατί «κάλιο να σου βγει το μάτι παρά το όνομα».
Ενεργοί Πολίτες Δ. Ε. Αρναίας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

[Δεν είναι ακριβώς σχόλιο στην ανάρτηση. Είναι μια ενημέρωση για την παρέμβαση που κάναμε χτες ως Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση Πειραιά αλλά δεν έχω κάποιο μέιλ να το στείλω αυτόνομο.]

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 6-7-2011

Μια εβδομάδα μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, όπου όλος ο λαός βίωσε την πιο απίστευτη καταστολή, η Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Κοραή, είμαστε ακόμα εδώ για να δείξουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Ύστερα από απόφαση της Ανοικτής Λαϊκής Συνέλευσης Πειραιά (4-7-2011) οργανώθηκε σήμερα (6-7-2011) πορεία διαμαρτυρίας κατά του μνημονίου. Για να συμβολίσουμε την αντίστασή μας κατευθυνθήκαμε σε γνωστό μαγαζί του Πειραιά, στο οποίο γινόταν εκδήλωση και επρόκειτο να συμμετέχει ο κύριος Καρύδης, βουλευτής Α’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, ένας από τους 155.

Ο κύριος βουλευτής, όμως, «πιστός» στην πολιτική του τοποθέτηση και σε όσα υποσχέθηκε στον πειραϊκό λαό, δεν παραβρέθηκε. Είναι κατανοητό ότι επιλέγουν να μιλήσουν μόνο σε ακροατήριο που τους αποδέχεται και κρύβονται πίσω από την κομματική τους ομπρέλα, ξεχνώντας την ατομική τους ευθύνη. Ο κύριος Καρύδης και όλοι οι βουλευτές όλων των κομμάτων, όσοι ψήφισαν το μνημόνιο και όσοι ήταν έτοιμοι να το στηρίξουν, μας βρίσκουν αντίθετους.

Δεν θέλουν να ακούσουν την φωνή μας. Ωστόσο τους ρωτάμε: «Κ.κ. βουλευτές, έγκυρα περιοδικά όπως το Economist και το Financial Τimes χαρακτηρίζουν το μνημόνιο ως «οικονομικό βανδαλισμό». Το γνωρίζετε ή μήπως δεν έχετε σαφή γνώση του μνημονίου, μιας και ακόμα το μεταφράζετε από τα αγγλικά;».

Δεν υποχωρούμε, αντιστεκόμαστε. Όχι στην υποδούλωση και την εξαθλίωση της ζωής μας. Σας φωνάζουμε ότι τα γκλοπς και τα χημικά σας είναι η προέκταση της ψήφου σας.

http://aganaktismenoipirea.blogspot.com/





Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ

...................................................................................................................................
1. Ας θυμηθούμε όμως και τι είπε ο κ. Καρύδης κλείνοντας την ομιλία του για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη βουλή:
[Αντιλαμβάνομαι την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ως την τελευταία πράξη για μια άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της πραγματικής ανάπτυξης, την Ελλάδα της παραγωγής και όχι της αλόγιστης κατανάλωσης, την υπεύθυνη Ελλάδα που γυρίζει σελίδα στη φαυλοκρατία, τον «ωχαδερφισμό» και το νεοπλουτισμό.]



2. Και ιδού τι έγραψε ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος χτες στο http://press-gr.blogspot.com/ ενόψει της απόφασης της Λαϊκής Συνέλευσης Πειραιά για την επικείμενη διαμαρτυρία (αυτή η καραμέλα με τους "μπαχαλάκηδες" δε λιώνει με τίποτα αδερφάκι μου....)



[ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...
Από τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο

Επειδή διάφοροι μπαχαλάκηδες, με την συμπαράσταση μερίδας υβριδιακού γνωστού κόμματος στον Πειραιά, αποφάσισαν να καταλάβουν τον χώρο της εκδήλωσης, οι διοργανωτές αποφάσισαν, για να μην καταστραφεί ο χώρος, να μην κατέβουν οι ομιλητές και να παρουσιάσουν το βιβλίο ...οι καταληψίες! Με την υποχρέωση βέβαια να αγοράσουν από δύο αντίτυπα ο καθένας!!
Η ομιλία μου λοιπόν στο UN NUEVO MUNDO σήμερα στον Πειραιά με τον Φ. Κουβέλη και τον Δ. Καρύδη για το βιβλίο του Ν. Ανανιάδη "Σκιές στο Νερό" ματαιώνεται.]

3. Κι όπως καταλαβαίνετε όλοι πολύ στενοχωρηθήκαμε...

Ανώνυμος είπε...

Παγκοσμίως οι εταιρείες χρυσού καταστρέφουν το περιβάλλον.
Εκ των συμβάσεων μετά το πέρας της εκμετάλευσης και της εξάντλησης τν φλεβών, υποχρεούνται να αποκαταστήσουν τις εκτάσεις που εκμεταλεύτηκαν.
παγκοσμίως, η μέθοδος για να την κάνουν χωρίς βα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους, είναι η ίδια.
Κηρύσουν πτώχευση κι από δω παν κι άλλοι...

mbiker

Γιώργος Σαρρής είπε...

mbiker
Ελπιζω να τα καταφερουν οι άνθρωποι στη χαλκιδική και να αντεξουν, γιατι θα εχουν να αντιμετωπίσουν όλη την ασχετοσύνη που νομιζει οτι ο χρυσός θα μας σωσει. Ξερεις όλοι αυτοι που αντι να βγουν στο δρόμο περιμενουν το θαυμα και εν τω μεταξυ επιτιθενται σε όποιον τολμα να αντιδρασει για να σωσει τη ζωη του και τη ζωη των παιδιων του. Ειμαι από τα μερη εκει και με ποναει αυτη η φαση.

ShareThis