Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Επιλεκτικός καπιταλισμός

Βενιζέλος:"Το 1,5% περίπου των οφειλετών του κράτους χρωστάει το 90% των οφειλόμενων 40 δισεκατομμυριων!!"


Πολλές φορές οι στατιστικές όχι μόνο δεν λένε την αλήθεια αλλά μπορεί ακόμη και να την κρύβουν.
Κάποιες άλλες φορές όμως την φωνάζουν τόσο δυνατά που σε ξεκουφαίνουν.
Ο λαλίστατος υπ.οικονομικών μας κ.Βενιζέλος είπε χθες μερικές αλήθεις και παρουσιασε(επιτέλους) και στοιχεία.
Εχουμε είπε 900.000 οφειλέτες του Κράτους που χρωστούν 40 δισεκατομύρια(!). Ο αριθμός ειναι σοκαριστικός αλλά ακούστε και το υπόλοιπο.
Από αυτούς τα 36δις τα χρωστουν 14000 άνθρωποι!!! Ενω οι υπόλοιποι περίπου 890000 χρωστούν τα υπόλοιπα 4δις. Δηλαδή το 1,5% περίπου των οφειλετών χρωστάει το 90% των 40 δισεκατομμυριων.
Μπορείτε να φανταστείτε ποιοι ειναι αυτοί που μονίμως ξεφεύγουν από έναν τέτοιο λογαριασμό. Εννοείται πως δεν μπορεί μικροαπατεώνες, η λαμόγια συνδικαλιστές(που φυσικά υπάρχουν) ή ακόμα και απατεώνες πολιτικοί να έχουν αρπάξει τόσα δις (πόσο μάλλον απλοί μικροί ιδιώτες οφειλέτες). Τα δις χρεών προς το Δημόσιο προκύπτουν από μπιζνες πολύ περισσότερων δις.
Μετά από αυτό μπορούμε να κατασπαράξουμε ο ένας τον άλλον ήσυχα και χωρίς τύψεις, η μια κοινωνική ομάδα να επιτεθεί στην άλλη γιατί δήθεν "φταίξαμε όλοι" και να βρούμε απαντήσεις στα ερωτήματα μας ακούγοντας Μπάμπηδες και διαβάζοντας Πάσχους.
Η αλήθεια όμως θα σέρνεται στους δρόμους της πραγματικότητας και τους παραδρομους της ενημερωσης και θα ουρλιάζει.
Πως άλλοι ρήμαξαν και εξακολουθούν να ρημάζουν  το σύμπαν της Ελληνικής(και παγκόσμιας) οικονομίας ελέω "ελεύθερης οικονομίας", άλλοι απλά βολεύονται με δωράκια(που όμως δεν είναι η αιτία) για να κάνουν τη δουλειά νόμιμα και να κρατάνε το στόμα τους κλειστό, κι άλλοι αναγκάζονται να κάνουν τη ζωή τους κυριολεκτικά στάχτη για να πληρωσουν το λογαριασμό και από πάνω λοιδωρούνται και ταπεινωνονται καθημερινά όσο ποτέ άλλοτε.

Κάτι σαν επιλεκτικός καπιταλισμός ένα πράγμα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis