Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Επιχείρηση έφοδος

Eνώ η έφοδος ενάντια στην κοινωνία συνεχίζεται ακάθεκτη σαρώνοντας μια μία τις διάφορες κοινωνικές ομάδες τα επιχειρήματα παραμένουν ολόιδια και βαρετά.
Πρωτα από όλα το γνωστό "Δεν  γίνεται μια συντεχνία ή μια και μόνο κοινωνική ομάδα να στρέφεται εναντίον ολης της κοινωνίας"!
Το "μία και μόνο" βέβαια δε χρειαζεται σχολιασμό εκτός κι αν είσαι είτε πλούσιος είτε χαζός είτε άρρωστος ΠΑΣΟΚ τζής. Πλέον μιλάμε για όλες τις κοινωνικές ομάδες από τους Ιδιωτικούς  και Δημοσίους Υπαλλήλους όλων των ειδών μέχρι τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες πάλι όλων των κατηγοριών εκτός από όσους απλά δεν τολμούν να το δουν και να το αντικρύσουν.
Το δεύτερο και πιο αστειο ειναι το να ζητάνε την συμπαράταξη της κοινωνίας για τον "κοινό" σκοπό, που δεν είναι άλλος από το να σωθούν οι τράπεζες και το μεγάλο "επενδυτικό" κεφάλαιο κι όλοι οι άλλοι ας χορέψουν το χορό του Ζαλόγγου.
Το πόσο "έγκυρο" ειναι το επιχείρημα φαίνεται από το πόσο το πιστεύουν. Γιατι αν το πίστευαν δεν θα επέμεναν στην περίφημη συναίνεση των 2 μεγάλων κομμάτων έτσι ωστε να μπορούν να επιτεθουν στην κοινωνία περνώντας αντιδημοκρατικά από τη Βουλή ό,τι θέλουν παρά τη θέληση του λαού φυσικά.
Τρίτο και καλύτερο το ανεπανάληπτο "ζητάμε τη βοήθεια όλης της κοινωνίας" για να γίνουν οι "απαραίτητες" μεταρυθμίσεις που 'εχει ανάγκη ο τόπος και για τις οποίες μας ψήφισε ο λαός!!
Μόνο που στο λαό δεν είχαν πεί τι ειχαν στο μυαλό τους, γιατί βεβαια αν ειχαν πει την αλήθεια δεν θα καθάριζαν ουτε με 20%, όχι το ψεύτικο και κλεμμένο 45% που πήραν.
Αλλά έντυπωσιαζεται κανείς αν σκεφτει απλά το εξής.
Ας πάρουμε για παράδειγμα το Νόμο πλαίσιο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση (Πανεπιστήμια), που κι αυτός σπρώχνεται ύπουλα για ψήφιση μεσα στο καλοκαίρι.
Ολοι μα όλοι οι συμμετέχοντες στην Πανεπιστημιακή κοινότητα είναι ξεκάθαρα εναντίον του νόμου εκτρώματος. Από τους Πρυτάνεις μέχρι τους φοιτητές, το καθηγητικό προσωπικό και τους βοηθητικούς υπαλλήλους ακόμη! Ποιανού τη βοήθεια ζητάνε αφου αγνοούν εντελώς τις γνώμες όλων των πλευρών όλων των Πανεπιστημίων της χώρας;
Τι Δημοκρατία είναι αυτή; Επιλεκτική μάλλον.
Αλλά και αυτό το "Δεν θα λάβουμε υπ' όψη το πολιτικό κόστος", τι άλλο μπορεί να σημαίνει εκτός από το ότι θα γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη θέληση κάθε κομματιού του λαού, εκτελώντας κατα γράμμα τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν σε αυτούς που τους βοήθησαν να εκλεγουν με κάθε τρόπο. Και ο λαός βέβαια πείσθηκε και τους ψήφισε και πάλι.
Θα το ξανακάνει άραγε ο κοψοχέρης την επόμενη φορά με μαυρισμένο ματι από γκλομπ και τα πνευμόνια γεμάτα χημικά και δακρυγόνα;
Και δεν εννοώ το ΠΑΣΟΚ μόνο βέβαια. Η ΝΔ (που δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο να κατέβει μαζί με ΛΑΟΣ και Ντόρα) είναι φυσικά τα ίδια και χειρότερα.

1 σχόλιο:

Dr.Fake (κατά κόσμον Κλαρκ Γκέϊμπελ) είπε...

την ίδια στιγμή στη δεξίωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας....

http://kato-kefali.blogspot.com/2011/07/blog-post_26.html

ShareThis