Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Αγοραίοι και οικόσιτοι

Oι οικοι αξιολόγησης ειναι ως γνωστον ο γνησιότερος και αμεσότερος τρόπος έκφρασης των "Αγορών". Ειναι το παιδί για τις δουλειές, ο μπράβος τους που στέλενει το μήνυμα εκεί που πρέπει πριν αρχίσουν οι "κατάλληλες δράσεις".
Πως γίνεται λοιπόν ξαφνικά αυτοί που εχουν αποθεώσει το ρόλο των αγορων, που τις έχουν ανακηρύξει ως τον υπέρτατο κριτή κάθε πολιτικής, που τους έχουν επιτρέψει ουσιαστικά να επεμβαίνουν ψυχρά επιβάλλοντας ό,τι τους βολεύει, που τους έχουν αναγνωρίσει το δικαίωμα να καταργουν την Ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία σε ελεύθερες χώρες, τωρα να σπεύδουν να αμφισβητήσουν τα όργανά τους.
 Μεχρι χτές και οι δικοί μας αλλα και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι Γιωργάκηδες μας έκαναν απίστευτη πλύση εγκεφάλου οτι πρέπει να κάνουμε "ό,τι χρειάζεται" -τόσο δουλικά όσο και "θολά"- για να "πείσουμε τις Αγορες".
Τωρα ανακάλυψαν το ρόλο των οίκων λές και ειναι άλλο οι οίκοι, άλλο οι Αγορές (που φυσικά κατα τη γνωμη τους εξακολουθούμε να πρέπει να τις πείσουμε) και άρχισαν πάλι τις βαρετές δήθεν διαμαρτυρίες και "απειλές" τους. Εννοείται βέβαια οτι και πάλι κανένα μέτρο δεν θα ληφθεί που να βάζει χέρι στην ανεξέλεγκτη δράση και λειτουργία των αγορων που ειναι ο δράστης του εγκλήματος που γίνεται παγκόσμια τα τελευταία 3-4 χρόνια.
Βέβαια οι πολιτικοί εκπρόσωποι ας ξέρουν ότι όσο κρατάει η κρίση και αυτοί μιλάνε και τοποθετούνται περί παντός, τόσο περισσότερο αποκαλύπτονται στα ματια των αφελών που πιστεύουν ακόμη τα παραμύθια τους.
Πριν 2 μερες ας πούμε είδαμε τον κ. Μάνο σε κάποιο κανάλι να αυτοεκτίθεται. Αφου έκανε τις γνωστες τοποθετήσεις "για όλα φταίει το Δημόσιο και οι ανίκανοι πολιτικοί", στη συνέχεια αυτός ο ικανός "κατακεραύνωσε" την ΕΕ που επιτρέπει στους οίκους να αξιολογούν τα της ΕΕ!
Και αν το έκανε κάποιος άσχετος "ειδικός" όπως π.χ. ο Ράμφος άντε και να το πιστεύαμε οτι δεν κατέχει ο άνθρωπος και λέει ό,τι του κατέβει. Αλλά ο Μανος; Δεν ξερει οτι οι οίκοι ειτε τους επιτρέπεις ειτε όχι εφόσον έχουν καθιερωθεί τόσα χρόνια ως θεσμοί, θα επηρρεάζουν τις Αγορές ό,τι και να λένε οι "ικανοί" πολιτικοί;
Το ξερει καλύτερα από τον καθένα.
Οπως ξέρει οτι ακόμα κι αν κανει η ΕΕ κάποιον δικό της οίκο αξιολόγησης φυσικά οι Αγορές θα εμπιστεύονται όλους τους άλλους εκτός από αυτόν, ειδικά όταν θα πρόκειται για εκτιμήσεις που αφορούν στα της Ευρώπης.
Αν ήταν τόσο απλό θα έφτανε να κάνει κι η Ελλάδα έναν "οίκο" και να αξιολογεί τον εαυτό της ως "ΑΑΑ+ extra turbo" και θα καθαρίζαμε.
Μας δουλεύουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis