Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Τι έχουν να πουν; - Ράβε ξήλωνε από την Ευρώπη

Τι έχουν να πουν μετα τις τελευταίες δηλώσεις Τρισέ αυτοί που έσκιζαν τα ρούχα τους από θυμό όταν κάποιος μιλούσε για χρεωκοπία μετα τη διατύπωση της νέας έννοιας "επιλεκτική χρεωκοπία";
Τι λέει τωρα ο "σίγουρος" κ.Βενιζέλος;

Ο Τρισέ δεν έκανε καμία διάκριση σε επιλεκτική ή μη χρεωκοπία, ενώ καθόλου δεν άφησε αμφιβολίες για το αν θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα η ΕΚΤ με χρ΄ση ελλ.ομολόγων.

"Ένα πιστωτικό συμβάν, μια στάση πληρωμών, επιλεκτική ή μη, πρέπει να αποφευχθεί. Ζητάμε από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να βρουν τις κατάλληλες λύσεις, το ταχύτερο δυνατόν" είπε.

"Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η χρεοκοπία ενός κυρίαρχου κράτους, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής και διεθνούς δημοσιονομικής κρίσης, θα είναι μια καλή λύση;" ήταν τα λόγια του αρχιτραπεζίτη της Ευρώπης που μάλλον δεν σηκώνουν πολλές ερμηνείες.

Πάντως ειναι λάθος να βλέπει κανείς διχογνωμίες ανάμεσα στους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλάιου στην Ευρώπη, τραπεζίτες ή μή. Μοιάζει πολύ περισσότερο με ράβε ξήλωνε που αν το δεί κανείς συνολικά θα δει πως έχει και ενιαία εικόνα και συγκεκριμένο στόχο.
Ο εκβιασμός συνεχίζεται. Αλλωστε το Σπήγγελ μίλησε καθαρά για την ανεπάρκεια της Δημοκρατίας.
Τώρα μιλάει το πυροβολικό των δανειστών..
Τα "κανόνια" βέβαια έπονται.

2 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Μα καθε νοημων ανθρωπος τα ιδια θα ελεγε! Η χρησιμοτητα μια επιλεκτικης χρεοκοπιας καποιων ημερων η εβδομαδων, κατα τη γνωμη μου ειναι η εξης μια:
Να φτασουμε σε εσχατο σημειο, να πανικοβληθουμε και μετα να συμφωνησουμε σε ο,τι κι αν μας ζητησουν κατα τη λογικη του "μη χειρον βελτιστο" η σε ελευθερη μεταφραση κι ας μου συγχωρεθει η εκφραση "καλυτερα τα σκατα απο τα αποσκατα"!
Καλησπερα Γιωργο!

Unknown είπε...

ΟΙ ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟ ΜΙΑ
ΠΛΕΥΡΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ.

ShareThis