Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ο νεος "πανωλεθρίαμβος"- Η νέα "ΗELLAS Ltd".

Μας έχουν ζαλίσει από το πρωί με το χθεσινό "θρίαμβο".
Διαχειρίσιμο λένε πλέον το Ελληνικό χρέος.
Μόνο που ξεχνούν ότι διαχειρίσιμο είναι ένα χρέος όταν μπορεί να αποπληρώνεται. Και για να μπορεί να αποπληρώνεται θα έπρεπε να μειωθεί δραστικά όχι κατα 6-7%(ακούσαμε για 26δις). Μετα από τα χθεσινά το χρέος θα μειωθεί μας είπαν στο 130-135%!(θα δούμε πως... όποτε μας πουν).
Μα πέρσι ήταν 120% περίπου και έγιναν όσα έγιναν. Οπότε που είναι ο θρίαμβος;
Επίσης υπάρχει ενα σοβαρό ερώτημα.Το χρέος θα αποπληρώνεται από τί; Από το πλεόνασμα φυσικά του προυπολογισμού.
Εχουμε εμείς πλεόνασμα και δεν το ξέρουμε;
Αρα πως αποπληρωνεται το "διαχειρισιμο χρέος μας"; Μα με δανεικά όπως και πρίν.
Οσο για το περίφημο σχέδιο Μαρσαλ για το οποίο δεν δόθηκαν ακόμη λεπτομέρειες ας το δούμε πρώτα με όλες τις λεπτομέρειες(τι παίρνουμε, τι δίνουμε) και τα ξαναλέμε.
Πως θα μπορούσε όμως  κάτι να αλλάξει;
 Μα με μέτρα που να δείχνουν οτι η ΕΕ τουλάχιστον κατανοεί το πρόβλημα του Ευρώ που ειναι ενα νόμισμα που από μόνο του δημιουργεί ελλείμματα στις αδύναμες χώρες και πλεονάσματα στις δυνατές. Αν ειχε γίνει κάτι τέτοιο όμως δεν θα έλεγαν ότι τα μέτρα αυτα απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα εννοώντας βέβαια ότι τα κάναμε σαλάτα μόνοι μας, κι αυτοί-το ευρώ- δεν έχουν καμμια ευθύνη.
Αυτή η λογική κρύβει πίσω της την γνωστή άποψη των τεμπέληδων μπαταξήδων Ελλήνων που θα τους κρατήσουν διασωληνωμένους με δανεικά μεχρι να δούν τι θα κάνουν. Καμιά σχέση δηλαδή με λύση και μάλιστα συνολική όπως λένε.
Ειναι καθαρό βέβαια ότι τέτοιες λογικές κρύβουν επίσης μέτρα "ανταπόδωσης"  για την  διευκόλυνση που μας κάνουν. Οπότε να ετοιμαζόμαστε.
Ετσι κι αλλιως σε λίγο όλα τα σχεδια θα μπλοκάρουν στο ότι δυστυχώς οι Ελληνες έχουν πτωχεύσει ήδη ως λαός και δεν έχουν να τους πληρώσουν αυτα που τους ζητούν. Ηδη τα έσοδα παρουσιάζουν υστέρηση μεγαλυτερη σε απόλυτους αριθμούς από τα ποσά που υποτίθεται ότι θα αποδώσει το μεσοπρόθεσμο. Υστερα θα έρθει ο έλεγχος της Τρόικας και θα κάνει τις διαπιστώσεις.
Και τότε φυσικά αντί να δούν την αλήθεια θα ζητήσουν νεα μέτρα εναντίον του λαού και ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις ως κίνητρο επενδύσεων...

Το μόνο που έγινε χθες, ή μόνη ανάσα ήταν ανάσα για τις τράπεζες. Και βέβαια μαζί διαπιστώθηκε οτι κάτι έπρεπε να γίνει. Ηταν κάποια μετρα απελπισίας που απλά δειχνουν ότι ως τώρα καθόλου δεν είχαμε αποφύγει τη χρεωκοπία και το χρέος μόνο διαχειρίσιμο δεν ήταν. Γι αυτό και τα μέτρα του τύπου επιμήκυνσης, μείωσης επιτοκίων κλπ. Ολα αυτα όμως ήταν μέτρα που απευθύνονται στην αδηφαγία των αγορών και καμια σχεση δεν έχουν με τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας.

Το είπε άλλωστε με ανακούφιση ο κ. Βενιζέλος."Θωρακίσαμε τις τράπεζες". Αυτός είναι ο πάτος και το βαρέλι που προσπαθούν να σώσουν. Οσο για μας είμαστε απλόί αριθμοί, μια μάζα ψηφοφόρων και τίποτα άλλο για την οποία κανένα ανθρώπινο ενδιαφέρον δεν επιτρέπεται να υπάρχει.
Η νέα Ελλάδα που έχουν στο μυαλό τους δεν είναι σύνολο ανθρώπων. Ειναι η ΗELLAS Ltd. ή κάτι τέτοιο.

3 σχόλια:

Ανατολή είπε...

Θρίαμβος, Γιώργο!
"Αρα πως αποπληρωνεται το "διαχειρισιμο χρέος μας"; Μα με δανεικά όπως και πρίν."
Είχαμε ένα χρέος 350 δις, το "κούρεψαν" λίγο στα 330 και παίρνουμε κι άλλο δάνειο 109 δις και φτάνουμε το χρέος πού; στα 440 δις περίπου.
Ένα γαμ...νο καινούργιο δάνειο που θα μας δώσουν και ΙΔΙΩΤΕΣ με τοκογλυφικό επιτόκιο 5% και βάζοντας ΕΝΕΧΥΡΟ την δημόσια περιουσία μας (εμπράγματες εγγυήσεις). Σ' αυτούς τους ιδιώτες που θα έχουμε υποθηκεύσει τη γη μας, ανήκει και τουρκική τράπεζα η ΑΚ Βank που μέτοχός της είναι οι Ενοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας.
Πράγματι θρίαμβος!
Οι μόνες που σώθηκαν είναι οι ελληνικές τράπεζες και οι μέτοχοί τους που τους εξασφάλησαν ρευστό.
Όλα για τους τρπεζίτες ρε γαμώτο, οι Έλληνες ας πάνε να κουρεύονται.
Θα έχουν να ξεπληρώνουν αυτή τη χιονοστιβάδα του χρέους που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει, για άλλα 30 χρόνια.
Άλλα 30 χρόνια λιτότητα.
Ποιά παιδιά; και τα εγγόνια μας θα ξεπληρώνουν τα θαλασσοδάνεια του Γιωργάκι και της παρέας του.
Σκατά.

blackbedlam είπε...

Γιατί πετύχαμε ρωτάει ο Πρωθυπουργός και απαντάει μόνος του:

"Πετύχαμε χάριν στο φιλότιμο και η αυτοθυσία μας" λέει το τσιράκι.
"Απαλλάχθηκε ο λαός μας", λέει, "από τον βραχνά της χρεοκοπίας"
Την τρομοκράτηση, τους εκβιασμούς και τα διλήμματα που επιβάλλουν σε έναν λαό, τώρα την ονομάζουν φιλότιμο και αυτοθυσία.
Που έτσι και ξυπνούσε το φιλότιμο του λαού, δεν θα ήξεραν που να κρυφτούν.
Απαλλάχθηκε λέει ο Λαός,την ίδια στιγμή που ό λαός βουλιάζει διαρκώς όλο και περισσότερο στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Θα ήσουν πολύ πιτσιρικάς για να θυμάσαι το σενάριο και το παιγνίδι που παίχτηκε το ΄83, την στιγμή που ο Αντρέας έχοντας γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το "συμβόλαιο με τον λαό" υπέγραφε την συμφωνία για την παραμονή των βάσεων και την ίδια στιγμή, έβγαζαν πανηγυρικούς μέσα και έξω από την βουλή, βεβαιώνοντας τον Ελληνικό λαό που απαιτούσε έξω οι βάσεις του θανάτου και που άλλωστε με αυτό και άλλα τέτοια συνθήματα που καπηλεύτηκε, αναρριχήθηκε στην εξουσία, ότι υπέγραψε την απομάκρυνση των βάσεων.
Και τότε χαμόγελα και χειροκροτήματα, πανηγυρισμοί και τα τηλεοπτικά κανάλια να δίνουν την μάχη για να πείσουν τον κόσμο ότι η Ελλάδα μπήκε στο δρόμο της ανεξαρτησίας.
Και ένας λαός ολόκληρος στους δρόμους ,που το προηγούμενο διάστημα διεκδικούσε την απομάκρυνση των βάσεων, να πανηγυρίζει φωνάζοντας "Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ"
Τι να πεις ας μην χάνουμε το κουράγιο μας για παραπέρα ανάπτυξη των αγώνων.
Δεν έχουμε άλλες επιλογές έτσι και αλλιώς.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Σιγά να μη χασουμε το κουράγιο μας. Οταν αρχίσουν να μας θερίζουν στους δρόμους τότε να συζητήσουμε. Αυτα απλά μας θυμωνουν. Αφου δεν καταλαβαίνουμε -ως λαός- από λόγια ας κατλάβουμε τον πόνο. Δυστυχως θα πονεσουμε όλοι και αυτοι που καταλαβαίνουν και αυτοί που έχουν τοίχους στα αυτιά.
Οσο για το πιτσιρικας που λες ευχαριστώ από καρδιας. Εισαι φίλη μου:)))

ShareThis