Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Εμπρός για ένα νέο φασισμό! Αρπάξτε την ευκαιρία


Το που το πάει το σύστημα είναι νομίζω πιο φανερό από ολοφάνερο.
Υποταγή σε κάθε εντολή, οδηγία, παραίνεση, διαταγή, ή όπως αλλιώς λέγεται, της τρόικας με σκοπό την προστασία του καπιταλισμού, του πυλώνα του που είναι το τραπεζικό σύστημα και οι αγορές και των συμφερόντων των μεγάλων μονοπωλίων.
Ολοι οι "ειδικοί" ξεφωνίζουν αραδιάζοντας καθημερινά στα διάφορα ΜΜΕ τα επιχειρήματα τους για το πώς θα σωθεί "η οικονομία", "οι τράπεζές ΜΑΣ", οι επιχειρήσεις, για το πώς και τι πρέπει να γίνει για να παραμείνουμε πάση θυσία(πάντων και πασών ημών) στο ευρώ, για τη σωτηρία της ΕΕ  και του κοινού μας νομίσματος.
Για το πώς και αν θα επιβιώσει ο λαός και οι άνθρωποι δεν γίνεται πολλή κουβέντα. Οι άνθρωποι σε αυτό τον άγιο κόσμο του καπιταλισμού δεν θα μπορούσαν να είναι ποτέ στο πρώτο πλάνο, ειδικά σε μια τέτοια συγκυρία τύπου "ο θάνατός σου η ζωή μου" που το σύστημα νοιάζεται μόνο για το πώς θα σώσει το τομάρι του..

Ολα αυτά βέβαια δεν είναι παρά ο πρόλογος σε ένα κυρίως θέμα που θα παρουσιαστεί προσεχώς. Και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι το πως πρακτικά θα υποστηριχτεί η υλοποίηση όλων αυτών των θυσιών που "πρέπει να γίνουν"
Με λίγα λόγια με ποιά φασιστικά μέτρα θα υποχρεωθεί ο λαός να κλείσει το στόμα και να κρατήσει την ανάσα του μέχρι να του βγει η ψυχή.
Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πάρα πολλοί από τους γνωστούς μας σταρ της πολιτικής(αλλά και άλλοι) ονειρεύονται και σχεδιάζουν νεες χούντες και φασισμούς φυσικά όπως πάντα "για το καλό της πατρίδας". Χωρίς ένα τέτοιο σιδηρόφρακτο "πλαίσιο" μέτρα σαν αυτά που πρόκειται να εξαγγελθούν δεν έχουν βέβαια καμιά τύχη.
Το πρώτο στάδιο ήταν η προετοιμασία της κοινωνίας και ο εκφασισμός της με κάθε τρόπο.
Τους καρπούς τους βλέπουμε ήδη με την άνοδο της Χρ.Αυγής που στο μυαλό μιας σημαντικής μερίδας του λαού δεν είναι δα και τόσο φασιστική. Μπορεί μάλιστα να είναι και αναγκαία ή τελος πάντων "λογική και ανεκτή". Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε στον καιρό των ατόμων και όχι των κοινωνιών.
Στο επόμενο στάδιο ακούγονται ήδη ανοιχτά οι φωνές: Εμπρός για ένα νέο φασισμό! Χτυπήστε τη βία "από όπου κι αν προέρχεται". Χτυπήστε επιτέλους την Αριστερά και τους κομμουνιστές. Τσακίστε πριν το φούντωμά τους τους εργατικούς αγώνες.


Το άρθρο της Καθημερινής για "την ευκαιρία της Χρ.Αυγής"(!!) είναι ένα καλό δείγμα αλλά και ένα σήμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Συγχαρητήρια στον Σ.Κασιμάτη που έχει πιάσει το θέμα από τα μαλλιά...


"Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία"


Tου Στεφανου Κασιματη

Οσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως. Της το οφείλουμε για την ευκαιρία που μας προσφέρει -και μάλιστα την ώρα που την έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη- ώστε να διορθώσουμε λάθη δεκαετιών και να κάνουμε μια νέα αρχή στην πολιτική ζωή. Είναι η ευκαιρία που δίνεται στη νομιμότητα να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς: αυτό το καρκίνωμα της Μεταπολίτευσης, που όλοι το φοβούνται και κανείς δεν το αγγίζει· αυτό που σήμερα αποτελεί το βασικό εμπόδιο στη μετάβαση της χώρας από την εποχή των σοβιέτ με αστακομακαρονάδα (ελληνικό μοντέλο του σοσιαλισμού...) στη σύγχρονη πραγματικότητα.
......
 Η κατάλυση της έννομης τάξης έχει φθάσει να θεωρείται στοιχείο της ελληνικής «ιδιαιτερότητας», όπως προτιμούμε να λέμε τη γραφικότητά μας. Σας θυμίζω σχετικώς μόνον μια σκηνή από την ιδιόμορφη αθηναϊκή καθημερινότητα - σκηνή την οποία όλοι έχουμε δει να εκτυλίσσεται μπροστά μας ξανά και ξανά: την τελετουργία της θραύσης των μαρμάρων, παρουσία της απαθούς Αστυνομίας, σε κάθε συλλαλητήριο που γίνεται με τη συμμετοχή αναρχικών κουκουλοφόρων.
........

Ανεχόμαστε στελέχη ή ακόμη και βουλευτές του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζονται καταλήψεις πανεπιστημιακών κτιρίων από λαθρομετανάστες, να εμποδίζουν τη λειτουργία επιχειρήσεων που υφίστανται νομίμως (π.χ., το χρυσωρυχείο στην Χαλκιδική), να επιβάλουν με το ξύλο την υποχρέωση της απεργίας σε ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν. Επιτέλους, ας παραδεχθούμε ότι κάτι έχει πάει πολύ στραβά σε τούτη τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια της Μεταπολίτευσης! Ας το παραδεχθούν, μάλλον, οι πολιτικοί εκπρόσωποι του αστικού κόσμου που τόσα χρόνια κάνουν τις κότες μπροστά στο φαινόμενο -πλην ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων, όπως των Ν. Δένδια και Φ. Σαχινίδη- γιατί εμείς οι άλλοι το έχουμε καταλάβει προ πολλού. (Για ποιον λόγο νομίζετε εξαφανίσθηκε από την πολιτική εκείνος ο ανεκδιήγητος Παπουτσής;)

Και αν ώς τώρα ήταν ο φόβος που συγκρατούσε τους πολιτικούς, ας είναι καλά τα «λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες» και τα καμώματά τους, που δίνουν την ευκαιρία στον αστικό πολιτικό κόσμο να υπερβεί το δέος της εξ αριστερών «ιεράς αγανακτήσεως» και να αποδείξει ότι η δημοκρατία μπορεί να υπερισχύσει εκείνων που επιβάλλουν τη βία, είτε μαύρη είτε κόκκινη. Το έδειξαν τα γεγονότα στο πανηγύρι του Μεσολογγίου, ώστε να το μπορούν πια να το δουν καθαρά όσοι μέχρι πρότινος αναπαύονταν στις βολικές βεβαιότητες της Μεταπολίτευσης: το χρώμα της βίας δεν κάνει καμία διαφορά ως προς την ουσία της....
...... Αν ο Σαμαράς εννοεί αυτά που έλεγε προεκλογικά, αν ο Βενιζέλος καταλαβαίνει ότι μόνον ως αστική σοσιαλδημοκρατία μπορεί να έχει μέλλον το ΠΑΣΟΚ και αν ο Κουβέλης πιστεύει στη διαφορά της δημοκρατικής Αριστεράς από την Αριστερά της βίας, ιδού η ευκαιρία κύριοι! Η Χρυσή Αυγή, χωρίς να το καταλαβαίνει, ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή της νομιμότητας προς κάθε πλευρά: κουκουέδες, συριζαίους, χρυσαυγίτες - όλοι τους βλάπτουν τη δημοκρατία εξίσου.

Πρόκειται για ευκαιρία, την οποία η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει, διότι είναι, τρόπον τινά, αναγκαστική. Αν την αφήσει ανεκμετάλλευτη, όχι μόνον θα έχει στερηθεί το κέρδος που μπορεί να αποκομίσει, αλλά η απραξία θα της επιφέρει ένα σοβαρό κόστος. Αν, δηλαδή, διαχωρίσει την καλή βία της άκρας Αριστεράς από την κακή της άκρας Δεξιάς, ενισχύει την οιονεί νομιμοποίηση της πρώτης και καλλιεργεί το έδαφος για την περαιτέρω εξάπλωση της δεύτερης. Ας μην κρυβόμαστε πια πίσω από το δάκτυλο της πολιτικής ευπρέπειας και ας κοιτάξουμε πού έχουμε φθάσει: στις παρέες σας, εκεί όπου μιλάτε ελεύθερα, πόσοι είναι εκείνοι που ευχαριστήθηκαν την προεκλογική μπούφλα που έφαγε η Λιάνα Κανέλλη από τον Ηλ. Κασιδιάρη, αλλά ντρέπονται ή φοβούνται να το πουν παραέξω; .... Εξάλλου, το διδάσκει και η Ιστορία: στη Γερμανία της Βαϊμάρης, τα Τάγματα Εφόδου του Ρεμ δεν ήλθαν μόνα τους, επειδή τα γέννησε η κρίση· ήλθαν παρέα με τις στρατιωτικοποιημένες μονάδες των κομμουνιστών. Τα δε Τάγματα Ασφαλείας στην Αργολίδα οι κάτοικοι τα υποδέχονταν με ζητωκραυγές, μετά το κύμα τρομοκρατίας που εξαπέλυσε ο ΕΛΑΣ το καλοκαίρι του 1943.(!!!)

Αν λοιπόν η κυβέρνηση αδρανήσει μπροστά στην ευκαιρία που της προσφέρεται τώρα από τη Χρυσή Αυγή, τότε κατρακυλάει στον δρόμο που χάραξε ο Πάκης, τον Δεκέμβριο του 2008. Γι’ αυτό, άλλωστε, τον χειροκροτούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αλλά φοβάμαι ότι ο ίδιος δεν το αντελήφθη. Εκτός, βέβαια, αν ως Καλαματιανός διανοούμενος που βλέπει βαθιά στο μέλλον (το δικό του μέλλον), προετοιμάζεται για να γίνει κάποτε βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά, όχι στο κοντινό μέλλον· μιλούμε για μετά από τουλάχιστον καμιά δεκαπενταριά χρόνια, όταν ο Μανώλης Γλέζος θα έχει αρχίσει να κουράζεται...
...............................................................................................


Υ.Γ.(Γιώργος Σαρρής):  
Γεώργιος Παπανδρέου(1934): «Πιστεύω ότι η δικτατορία ημπορεί εις ωρισμένας περιστάσεις να αποτελέσει ιστορικήν ανάγκην δι’ έναν τόπον, όταν την επιβάλλη ο υπέρτατος νόμος της σωτηρίας της πατρίδος…» 7 σχόλια:

subutai red είπε...

Η photo είναι από τη γερμανική επανάσταση του '18 και τα frei corps, με ότι αυτό υποκρύπτει, έτσι;

Νάσαι καλά και καλό κούραγιο. Ακούω την εκμπομπή σου στο Β.Κ. τώρα. Φοβερές επιλογές κομματιών. Τα δια ταύτα, τα διαβάζουμε εδώ. Κρίμα για εμάς τους επαρχιώτες που δε σε είδαμε στο φεστιβάλ.

BUTTERFLY είπε...

Καλο το τσουβαλιασμα του δημοσιογραφου! Το θεμα ειναι πως ακομα καποιοι επηρεαζονται και επικροτουν τετοια αρθρα. Και το χειροτερο, ειναι αρκετοι οι πολιτες που λενε "μια χουντα μας χρειαζεται"! Εκ του ασφαλους βεβαια, γαιτι δεν την εζησαν οι ιδιοι...
Καλημερα βρε Γιωργο, καλο κουραγιο!

Ανώνυμος είπε...

Πάμε σαν άλλοτε...

Γεώργιος Παπανδρέου(1944):
«Κόλασις είναι σήμερον η κατάστασις της Πατρίδος μας... Σφάζουν οι Γερμανοί. Σφάζουν τα Τάγματα Ασφαλείας. Σφάζουν και οι Αντάρται. Σφάζουν και καίουν...»

Σήμερον...

http://www.ert.gr/politiki/item/21636-Entolh-Dendia-gia-syllhpseis-akomh-kai-boyleytwn-ths-Chryshs-Ayghs:
«Την εντολή να συλλαμβάνουν ακόμη και βουλευτή, στην περίπτωση που τελεί αδίκημα, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, στους επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων σε ολόκληρη την επικράτεια.»

...

Γιατί έχω την εντύπωση πως Εμείς θα βρεθούμε πάλι στο «κάδρο»;

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Γιώργος Σαρρής είπε...

BUTTERFLY
Δυστυχώς δεν είναι λίγοι. Το θέμα για μένα είναι πόσοι θα σταθούν απέναντι σε αυτούς που επιλέγουν να υποταχθούν και να δείξουν τον άλλο δρόμο. Πόσοι είναι αυτοί που θα αντισταθουν στην π΄ραξη όταν αρχίσουν οι εκτροπές και τα κυνηγητά "υπόπτων για αντεθνική δραση"

Γιώργος Σαρρής είπε...

Subutai red
Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται βέβαια, αλλά οι ομοιότητες είναι πολλές σε πολλά σημεία. Ο φασισμός έχει βρεί το καλύτερο έδαφος και βοηθιέται από παντού με όλους τους τρόπους.
Η εκπομπη αυτή είναι σχεδόν 1,5 χρόνο πρίν. Για να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι όυτε ακριβώς τι έλεγα ούτε τα κομμάτια. Θα την ξανακούσω.
Το αφιέρωμα που έκανα στους Χαλυβουργούς πιστεύω ότι θα κάνει παραστάσεις και έξω από την Αθήνα και θα έχει γίνει και καλύτερο.

BUTTERFLY είπε...

Δεν ξερω Γιωργο ειλικρινα...ουτε για μενα την ιδια δεν μπορω να απαντησω. Τα ιδανικα και οι αξιες ποσο μπορουν να σταθουν οταν ισως (ας μην ερθει ποτε η ωρα αυτη!!!) απειλειται η ζωη των παιδιων σου η αυτων που αγαπας; Τις μεθοδους αυτες τις γνωριζουμε ολοι, ποση δυναμη ψυχης διαθετει ο καθενας μας, ας ελπισουμε να μη χρειαστει να το μετρησουμε...

geranista είπε...

Κι όμως Γιώργο η ιστορία επαναλαμβάνεται, δεν είναι απλές ομοιότητες είναι από την ίδια μεριά με στόχο πάλι τους κομμουνιστές, μπορεί να έχει αλλάξει η μέθοδος και εν μέρη ο τρόπος που το πλασάρουν αλλά οι ίδιοι άνθρωποι ή μάλλον οι απόγονοι των προηγούμενων που τους γάνωσαν το μυαλό οι γονείς και οι παπούδες τους βγαίνουν τώρα και ετοιμάζουν το νέο κύκλο επίθεσης.
Να μην ξεχνάμε τις επιθέσεις των φυλλάδων με τους καλοπληρωμένους δημοσιογράφους της εποχής που ακολούθησε τον Βενιζέλο, τον Μεταξα, τους Ράλληδες, τους Πλαστήρες, τους Παπάγους, τους γέρους της δημοκρατίας και μην ξεχνάμε το πρόσφατο παρελθόν του Παπαδόπουλου που ερκετοί από αυτούς ζουν μέχρι σήμερα.
Να μην ξεχνάμε τους συνεργάτες της χούντας που εξακολουθούν να δημοσιολογούν με άκρατο αντικομμουνισμό.
Να' σαι καλά

ShareThis