Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

"Φύγε μαλάκα πλούσιε..."- "Φεύγω μαλάκα λαέ..."

Όλη η Γαλλία βρήκε θέμα να ασχολείται αυτές τις μέρες.
Το θέμα λέγεται Μπερνάρ Αρνό και είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Γαλλία.
Ο εν λόγω  κροίσος λοιπόν είπε ότι δεν πρόκειται να κάτσει και να πληρώσει τα ωραία του λεφτά στο Γαλλικό κράτος που έχει πρόθεση να φορολογήσει με 75% τα κέρδη άνω του 1εκ. ευρω.
Θα τα μαζέψει και θα πάει αλλού. Στο Βέλγιο ας πούμε ή όπου αλλού επιτρέπεται και δεν του κολλάνε. Δεν μπορεί, θα βρει μια λογική χώρα που να σέβεται τα δικαιώματα των πλουσίων.
Τι διάολο, Παγκοσμιοποίηση έχουμε κι ό,τι θέλουμε κάνουμε.
Να σημειώσουμε ότι στην κρίση του 1929 το Αμερικάνικο κράτος είχε πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα και είχε φτάσει κάποια στιγμή σε φορολόγηση των πλουσίων σε ποσοστό 80%. Η διαφορά ήταν ότι τότε δεν ήταν τόσο εύκολο όσο τώρα για τους πλουσίους "να φύγουνε ...να πάνε αλλού". Από τότε όμως οι πλούσιοι σκέφτηκαν και δούλεψαν πολύ και άλλαξαν τα πράγματα.
Ετσι στο πρωτοσέλιδο της Λιμπερασιόν που έλεγε "Φύγε μαλάκα πλούσιε..." ο Αρνό μπορούμε να φανταστούμε πως απάντησε.
Οσο μάλιστα οι λαοί της Ευρώπης δεν καταλαβαίνουν ποιοί είναι αυτοί που ωφελήθηκαν από τις περίφημες 4 ελευθερίες του Μάαστριχτ, ανάμεσα στις οποίες είναι και η ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων, και δηλώνουν πίστη στην ΕΕ ή κρύβονται πίσω από ανόησίες όπως "η Ευρώπη των λαών" εντός ΕΕ, τόσο χειρότερα για αυτούς.
Σιγά να μην ιδρώσει το αυτί του κάθε Αρνό.
Εννοείται πως και εκεί οι λαοί έχουν όλο το δικαίωμα οταν πολυτσαντίζονται να βρίζουν, να μουτζώνουν, ακόμη και να εκτονώνονται με "γενναία" πρωτοσέλιδα εφημερίδων.
Για την ιστορία λέμε πως ο Αρνό κατέθεσε μήνυση εναντίον της εφημερίδας γιατί βρήκε τον τίτλο της χυδαίο. Το ότι αποφάσισε να γίνει από Γάλλος Βέλγος φαντάζομαι θα το βρήκε εντελώς νόμιμο και ηθικό. Το 1981 όταν είχε εκλεγεί πρόεδρος ο Μιτεράν ο Αρνό είχε μετακομίσει για 3 χρονάκια στις ΗΠΑ. Σίγουρα τα κεφάλαιά του θα βρήκαν καλή φιλοξενία εκεί οσο ασκούσε τον εκβιασμό του στην κατά τα άλλα αγαπημένη του πατρίδα.

Να δούμε μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα και πλαίσιο που επιτρέπει τα πάντα στους υπερπλούσιους πως θα βρεθεί η διαχειριστική "λογική" λύση που τάζουν και ονειρεύονται κάποιοι.
Αν τη βρούνε γράψτε μου.

1 σχόλιο:

Ανατολή είπε...

Θα μπορούσατε αγαπητοί μου να φανταστείτε πρωτοσέλιδο του "ΕΘΝΟΥΣ" ή των "ΝΕΩΝ" στην ημιδαπή με τίτλο "Φύγε μαλάκα πλούσιε...", όπου το υποκείμενο της φράσης θα ήταν ο Μπόμπολας ή ο Βγενόπουλος ή ο Λάτσης οι οποίοι θα έκαναν κάποια ανάλογη κίνηση;
Όχι;;;;;;;
Αυτή είναι η διαφορά μας με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Δεν είναι τόσο προσκυνημένοι, δωσίλογοι, διαπλεκόμενοι και απάτριδες με τους δικούς μας.
Επίσης, για να συγκρίνουμε:
Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός για οικονομικό σκάνδαλο!

ShareThis