Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Στηρίξεις, ανταγωνιστικότητες και άλλα ωραία και παράλογα


Μα καλά, αυτοί που έχουν θρησκεία τους τον ανταγωνισμό και την "ανταγωνιστικότητα", είναι δυνατόν να ενδιαφέρονται για το δυνάμωμα του ανταγωνιστή τους; Μήπως κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε τι σημαίνει ανταγωνισμός;



"Στήριξη της Ελλάδας", " Αναγνώριση της αλλαγής πορείας από τη Γερμανία", "Τέρμα στη φημολογία για έξοδο από το ευρώ" και άλλα τέτοια ακούσαμε για το λόγο της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα.
Βέβαια η θολούρα περί "πατρίδας" και "Ελλάδας" αλλά και "Ευρώπης" θέλει να κρύψει ότι ο κόσμος είναι χωρισμένος στα 2 και δεν τον έχει χωρίσει ο "χωρισμένος μας εαυτός" όπως λεει το τραγούδι αλλά ο καπιταλισμός. Είναι ο κόσμος των μονοπωλίων από τη μία και ο κόσμος των εργαζόμενων και των φτωχών από την άλλη.
Η ουσία βέβαια δεν ήταν στο τυπικό της βόλτας στο Προεδρικό μέγαρο, ούτε στα όσα ειπώθηκαν με τον Α.Σαμαρά που έτσι κι αλλιώς ήταν ειπωμένα.
Ήταν στη συνάντηση με τους επιχειρηματίες που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό επιμελητήριο και η Γερμανική πρεσβεία.
Ολα τα "μικρομάγαζα" κι οι μικρομεσαιοεπιχειρηματίες, που κρεμάστηκαν στις οθόνες για να ακούσουν με αγωνία τι το καλό βγήκε από την επίσκεψη Μέρκελ, και το αν τελειώνει η κρίση "εκπροσωπήθηκαν" εκεί...(Α, ρε φουκαρά μικρομεσαίε κυρ-Παντελή...)

Ρίξαμε μια ματιά στο ποιοί ακριβώς βρέθηκαν στη συνάντηση όπως το βρήκαμε στο Ριζοσπάστη και καταλάβαμε.

"Συγκεκριμένα, εκτός από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, προσκλήθηκαν και συμμετείχαν οι επιχειρηματίες: Δ. Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ, Μ. Μαΐλλης,πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και του ομίλου «Μ. Ι. Μαΐλλης», Δ. Κοπελούζος, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου στην Ενέργεια, Κ. Φρουζής,πρόεδρος των φαρμακοβιομηχάνων και αντιπρόεδρος της εταιρείας «Novartis Hellas», J. Koechling, διευθύνων σύμβουλος της «Hochtief», ιδιοκτήτριας του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», Ν. Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της «Eurobank»,Μιχ. Τσαμάζ επικεφαλής του OTE, Γ. Ζανιάς, πρόεδρος της Eθνικής Tράπεζας, Σ. Ζαββός, διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής «Zeus Capital Partners», Α. Ζερβός ,επικεφαλής της ΔΕΗ, B. Vargas Herzberg,διευθύνων σύμβουλος της «Bosch - Siemens Hausgeraete», Π. Ξυνής,της «Siemens Hellas».

Έκοψε κίνηση λοιπόν η κ.Μέρκελ, άκουσε τα παράπονα, τα καρφώματα και τις γκρίνιες Δασκαλόπουλου προς το "πολιτικό σύστημα" που δεν προχωράν οι μεταρρυθμίσεις και επιστρέφει στη Γερμανία για να τα πει με τους δικούς της και να στήσουν οι άνθρωποι  τις δουλειές τους στη νέα πιάτσα που διαμορφώνεται εδώ όπως ακριβώς τη θέλουν.
Έκανε φυσικά η κ.Μέρκελ και αισθητή τη Γερμανική παρουσία εν όψει των εξελίξεων στη Συρία απ' όπου φυσικά η Γερμανία δεν μπορεί να λείψει όπως έγινε στη Λιβύη. Χρυσές δουλειές θα κλείσουν, δε γίνεται να μείνουν απ'έξω.
Κατα τα άλλα μπροστά στις κάμερες και απαντώντας σε στημένες ερωτήσεις "ανησύχησε και ενδιαφέρθηκε για την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας".

Μα καλά, αυτοί που έχουν θρησκεία τους τον ανταγωνισμό και την "ανταγωνιστικότητα", είναι δυνατόν να ενδιαφέρονται για το δυνάμωμα του ανταγωνιστή τους; Μέσα σε μια τέτοια κρίση του τύπου "ο θάνατός σου η ζωή μου" γιατί η Γερμανία να ενδιαφερθεί για τη δική μας "ανταγωνιστικότητα" και όχι για τη δική της;
Πάμε καλά; Μήπως κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε τι σημαίνει ανταγωνισμός;

Και καλά να βγάζουν τη Μέρκελ πονόψυχη και τον καπιταλισμό "αγγελούδι", να βγάζουν όμως τη λογική νοκ άουτ και όλους εμας ηλίθιους πάει πολύ.

3 σχόλια:

Kimkar είπε...

Ναι βρε Γιώργο, αλλά η καημένη η Αδόλφα είπε πως "ελπίζει κι εύχεται η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη". Ελπίζω να μην πιάνουν οι ευχές της...

Ntina είπε...

Και όμως...η λογική είναι νοκ αουτ εδώ και πολύ καιρό. Σε αυτό το χωράφι που λέγετε Ελλάδα τελικά μόνο η ηλιθιότητα ευδοκιμει..και ας μην θέλουμε να το παραδεχτούμε.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Τρελή είναι να μην ελπίζει; Τέτοι πελατάκι που θα το ξαναβρεί.
Βεβαια αν αλλάξει η μνημονιακή κυβέρνηση τότε πάει η Ευρώπη των μονοπωλίων. Την έβαψε ο Μερκελισμός. Τότε θα δωσουν αμέσως τα κλειδιά στους λαούς και θα επιστρέψουν τις περιουσίες τους στο λαό.
Υστερα θα ξυπνήσουμε

ShareThis