Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Άξιος!


Xαρά να ανοίγεις το πρωί την τηλεόραση και να βλέπεις έγκυρους πολιτειακούς παράγοντες να αναλύουν την κατάσταση και να λέν και σε μας τους άσχετους και άκυρους τι συμβαίνει.
Σήμερα λοιπόν είδαμε τον τ.πρόεδρο του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλο.
Τωρα ως τί εμφανίστηκε και γιατί, δεν το πολυκαταλάβαμε.
Αν το θέμα ήταν το ότι ακούστηκε το όνομά του σε κάποια από τις λίστες που κυκλοφορούν, θα μπορούσε να λυθεί με μια τηλεφωνική παρέμβαση δευτερολέπτων. Δεν ήταν λοιπόν αυτό.
Ο τ. πρόεδρος παρέμεινε στο γυαλί περίπου 30 λεπτά τη στιγμή που κανείς εκπρόσωπος του ΚΚΕ δεν έχει ανάλογη μεταχείριση εδώ και καιρό. Ακόμη και η Α.Παπαρήγα που είχε προσκληθεί πριν το φεστιβάλ της ΚΝΕ δεν εμεινε στον αέρα πάνω από 10 λεπτά και διακόπηκε από 'έκτακτο" ρεπορτάζ, που καθόλου έκτακτο δεν ήταν, και δεν πρόλαβε να πει λέξη για το φεστιβάλ που ξεκινούσε εκείνο το βράδυ!
Για να πούμε την αλήθεια  για το λόγο που ένας τ.πρόεδρος του ΣΥΝ καλείται σε μια εκπομπή και αντιμετωπίζεται περίπου ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάπου παει το μυαλό μας. Μπαίνει κι αυτός στη λίστα των "ειδικών" που θα κληθούν να μας "σώσουν" την επόμενη κάποιας  επόμενης αποτυχίας στο να βρεθεί διαχειριστική λύση. Ως "αριστερός" μάλιστα θα είναι πολύ χρήσιμος αφού συνήθως αυτοί είναι που βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά μιας και ο κόσμος έχει την τάση να τους εμπιστεύεται.
Πόσο μάλλον ο κ.Κωνσταντόπουλος που τα είπε και πολύ ωραία. Ούτε ίχνος πολιτικής ανάλυσης, ούτε μια επικίνδυνη λέξη, όπως αγώνες, σύγκρουση, εκμετάλλευση, εργάτες, ταξικό κλπ. Δε μιλάμε βέβαια για λέξεις όπως σοσιαλισμός κ.α.. Ούτε για αστείο. Ούτε καν την έννοια Αριστερά δεν ακούσαμε. Τι διάολο ουδέτερος θα ήταν...
Δε θα σταθώ στον τρόπο που σχολίασε την κατάσταση που ζούμε αφού επανέλαβε όλη τη θεωρία περί ικανών και ανίκανων πολιτικών, και φυσικά δεν είδε πουθενά κάποιο πρόβλημα με την ΕΕ της οποίας είναι μεγάλος οπαδός και έδειξε πόσο χρήσιμος μπορεί να φανεί αν του ζητηθεί.
Μάλιστα όταν σε κάποιο σημείο καταδίκασε τη φασιστική παρέμβαση της Χ.Α. και διάφορων σούργελων παραθρησκευτικών οργανώσεων (τρομερό θέαμα πραγματικά να βλέπεις γριές με σταυρούς και ασπρομάλες μάγισσες να χαιρετούν φασιστικά τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο(!)), που είχαν εμποδίσει θεατρική παράσταση, υπεράσπισε σθεναρά τη νομιμότητα καταγγέλοντας την παραβατικότητα από όπου κι αν προέρχεται.
Τον ρώτησε λοιπόν ο δημοσιογράφος πως βλέπει το ότι βουλευτής της Χ.Α. εμπόδισε κάποια προσαγωγή  φασιστοειδούς κι εκείνος είπε ότι καταδικάζει το γεγονός γιατί η νομιμότητα πρέπει...κλπ.κλπ. Κι όταν ο δημοσιογράφος επανήλθε ρωτώντας αν θα έλεγε τα ίδια στην περίπτωση που κάποιος βουλευτής της Αριστεράς εμπόδιζε προσαγωγή διαδηλωτή σε κάποιο συλλαλητήριο,απάντησε: "Φυσικά"!!!
Οι διαδηλωτές εργαζόμενοι λοιπόν που παλεύουν στα συλλαλητήρια και αντιμετωπίζονται άγρια από τις δυνάμεις καταστολής στην ίδια μοίρα με τα σούργελα με τους σταυρούς και τους φασίστες που εμποδίζουν θεατρικές παραστάσεις επειδή δεν τους αρέσουν! Άψογα!

Τέτοιοι άνθρωποι επομένως είναι φανερό ότι είναι πραγματικά πολύτιμοι για τη σωτηρία... του συστήματος, όταν έρθει ή ώρα, και αξίζει να τους δοθεί η ευκαιρία να μας κρεμάσουν και να μας σφάξουν είτε με το μπαμπάκι είτε με κανονικά μαχαίρια.
Όσο για τις αρχικές μου απορίες κι επιφυλάξεις τις παίρνω όλες πίσω. Άξιος!!

8 σχόλια:

Swell είπε...

Μα γιατί νομίζεις ότι τον χρησιμοποίησαν και οι Βαρδινογιάννηδες; Ο άνθρωπος δεν είναι απλά άξιος, είναι πανάξιος.

ΥΓ. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ο Τσίπρας πήρε την κόρη του...

Γιώργος Σαρρής είπε...

Από όσο άκουγα πολλοί κι εκεί δεν καταλάβαιναν

spiral architect είπε...


Α, μην χαλάς το σύνθημα!
Ενας ήταν ο Ορισμοί για: Γκουζγκούνης - slang.gr. Αυτός που το σύνθημα δονούσε κάποτε τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο κύριος που παραθέτεις είναι για τα λιμά.
(δεν βλέπω να σταθούν αυτά τ φρικοειδή σενάρια τυπου Κουβέλη, Κωνσταντόπουλου κλπ μουστερήδων της καρέκλας της εξουσίας)

Ανώνυμος είπε...

Το προβλημά σας είναι ότι δεν είχε ανάλογη μεταχείρηση εκπρόσωπος του κκε;Ε όχι δά.Εκείνη η Λιάνα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ,πρώτο τραπέζι πίστα,τόσα χρόνια.

Γιώργος Σαρρής είπε...

1.Το πρόβλημά μου είναι ο καπιταλισμός και οι φανεροί και κρυφοί πιστοί του.
2.Από εκεί και μετά είναι περίεργο να θεωρείς φυσιολογικό να τρώς κάθε μέρα δευτεροκλασάτους δημοσιογράφους, δημοσιολόγους και αναλυτές πού λένε κουταμάρες και όχι την Κανέλλη που έσκαγε αραιά και πού εκπροσωπώντας (και τιμώντας) και τη δημοσιογραφία, αλλά και το ΚΚΕ αφού ήταν βουλευτής του που ήταν 3ο κόμμα. Ψαξτο, μήπως έχεις πάθει αντι ΚΚΕ σύνδρομο.Ειναι συνηθισμένη εποχική ασθένεια.
Δυστυχώς θα κάνει κακό σε όλους και σε΄σενα κι σε μένα.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Μόλις πρόσεξα τον ενεστώτα 'εχει σπάσει" (για την Κανέλλη). Εχω να δώ εκπρόσωπο του ΚΚΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΌΣΕΣ ΕΒΔΟΜΆΔΕΣ. ΜΌΝΟ ΠΡΙΝ 2 μέρες είδα το Σοφιανό σε πρωινό αλλά δεν πρόλαβα να τον ακούσω καθόλου γιατί είχε άλλους 6 γύρω που μιλούσαν.
Την Κανέλλη δεν τη θυμάμαι πουθενά.Ευτυχώς την είδα στο συλλαλητήριο προχθές και θυμήθηκα πως είναι.

Ανατολή είπε...

"Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα"
Τι απορίες έχεις κι εσύ Γιώργο!
Ο κύριος πήγε να προμοτάρει λίγο την κόρη που δυσκολεύεται εσχάτως και να βουλώσει κάποια στόματα για το εκατομμυριάκι βεβειωμένου πορίσματος φοροδιαφυγής του ΣΔΟΕ που το κατάπιε η μαρμάγκα.

Ntina είπε...

Το γιλέκο ΔΗΜΑΡ ψάχνει κι'αλλο αριστερό ΜΑΝΙΚΙ.

ShareThis