Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Οι σημερινές συγκεντρώσεις (βίντεο-φωτο))

To βίντεο με τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα σήμερα, που αφού συναντήθηκαν στα Χαυτεία έκαναν πορεία στο Σύνταγμα.




Στο Σύνταγμα ήταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κ.α. Αριστερών κομμάτων.
Η πορεία του ΠΑΜΕ μπήκε στο Σύνταγμα και παρέμεινε στην Συντάγματος για περίπου 1,5 ώρα, ενω η άλλη συγκέντρωση είχε γεμίσει την πάνω μεριά στην Αμαλίας μπροστά στη Βουλή.

Παρά την διασπορά ψεμάτων στα ΜΜΕ, και μιας ατμόσφαιρας που λέει πως οι συγκεντρώσεις αύριο είναι απαγορευμένες, οι συγκεντρώσεις θα γίνουν κανονικά.
Οχι οτι αν ήταν απαγορευμένες δεν θα γινόντουσαν, αλλά λέμε τωρα...

Το κόλπο σήμερα στα ΜΜΕ ήταν το εξής. Μιλούσαν για απαγόρευση σε όλα τα μονόλεπτα δελτία και έδιναν εξηγήσεις για τα σημεία που ισχύει απαγόρευση, κάπου στη μέση των δελτίων. Οι περισσότεροι είχαν την εντύπωση ότι υπήρχε γενική απαγόρευση παντού. Η κουβέντα συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα πάνελ και το βράδυ.
Η απαγόρευση βέβαια μύριζε χούντα, αφού έκανε και χρήση του νόμου του 1971.

Το βίντεο της συγκέντρωσης ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κ.α. Αριστερών κομμάτων στην Αμαλίας μπροστά στη Βουλή την ώρα που το ΠΑΜΕ ήταν στην κάτω πλευρά της πλατείας

2 σχόλια:

Megalomaniak είπε...

Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ:

«Λασπωμένη, ατιμασμένη, βουτηγμένη μέσα στο ίδιο της το αίμα, στάζοντας πύον: να πώς παρουσιάζεται η αστική κοινωνία, να ποιο είναι το πραγματικό της πρόσωπο. Δεν είναι πια όπως κάποτε, που φτιασιδωμένη και φορώντας το πέπλο της εντιμότητας επιδιδόταν στην κουλτούρα και στη φιλοσοφία, στην ηθική και στην τάξη, στην ειρήνη και στο δίκαιο. Τώρα μοιάζει με θηρίο αρπαχτικό, όργιο αναρχίας, μάστιγα του πολιτισμού και της ανθρωπότητας. Η αστική κοινωνία φανερώνεται ολόγυμνη, όπως πραγματικά είναι.»

Ρόζα Λούξεμπουργκ

Γιώργος Σαρρής είπε...

"H κόκκινη Ρόζα χάοηκε κι αυτή,
κανείς δεν ξέρει που το κορμί της παραχώσαν΄έλεγε την αλήοεια στους φτωχούς,
γι αυτό κι οι πλούσιοι τη σκοτώσαν" Μπ.Μπρέχτ.

Κάποτε, πιστεύω σύντομα,τ'αυτια θα διψάσουν γι αυτές τις αλήθειες

ShareThis