Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Οι 20 κροίσοι του κόσμου και οι θαυμαστές τους


Στην 5η θέση ανέβηκε ο ιδιοκτήτης των ΙΚΕΑ!

Είδα τη λίστα με τους 20 πρώτους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη και χάρηκα.
Τόσα εκθαμβωτικά δισεκατομμύρια σε τόσο λίγα χέρια. Τι υπέροχα "ικανοί" "άνθρωποι"!
Κι απέναντί τους όλοι εμείς οι ανίκανοι, οι τόσο πολλοί σε αριθμό κι όμως τόσο "λίγοι" σε αξία...

Επιβεβαιώθηκε λοιπόν για άλλη μια φορά το ότι ο καπιταλισμός είναι μακράν το καλύτερο σύστημα και το πιο ελεύθερο  Δίνει πλέον απόλυτη ελευθερία στους "ικανούς" να συγκεντρώνουν όσο πλούτο μπορούν(απ' αυτόν που παράγουν άλλοι που πεθαίνουν σα σκυλιά στα άθλια εργοτάξια του πλανήτη).
Επιτέλους αυτό το σύστημα δεν έχει περιορισμούς! Ούτε σε χρήματα, ούτε σε κρίματα, ούτε σε θύματα...

Χάρηκα πολύ που είδα τους 4 από την οικογένεια Waltons των Wallmarts να συγκεντρώνουν από 30 δις ο καθένας κι έτσι μια οικογένεια να έχει μόνη της 120 ολόκληρα δις! Αυτή είναι καλή οικογένεια!
Η εκείνη του Ινδού μεγιστάνα Μπουχές Αμπανί με τα άλλα 30 δις, κι όχι κάτι άλλες άθλιες με 10 παιδιά η καθεμιά που πεθαίνουν στους δρόμους επειδή παίρνουν 1 δολάριο τη μέρα(όταν βρουν δουλειά).
Συγχαρητήρια λοιπόν! Και πιο πολύ συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που μας τους κολλάνε στη μούρη, σε όλης της γης τους πεινασμένους, για να τους χειροκροτήσουμε. Αυτό θα πει αθλιότητα! Να βλέπεις σε εφημερίδες, περιοδικά και κανάλια να περιφέρουν με θαυμασμό και δέος όλους αυτούς που μας κλέβουν, που καταστρέφουν με παγκόσμιας εμβέλειας κερδοσκοπικά παιχνίδια όλους τους λαούς του πλανήτη, και να μας τους προτείνουν σαν πρότυπα...
Χάρηκα ακόμη για τον γνωστό μας Warren Buffet της "επενδυτικής" Βerkshire, που ασχολείται και με την κρίση στην Ευρώπη και την Ελλάδα, γιατι βλέπω ότι τα λεφτά μας πιάνουν τόπο τελικά.

Πάντως πιο πολύ από όλους χάρηκα για τον ιδιοκτήτη των ΙΚΕΑ Ingvar Kamrad που κατάφερε να αυξήσει την περιουσία του κατά 14%, δηλ. περίπου 5δις, και να ανέβει στην 5η θέση με 42 δις.
Από την άλλη έβλεπα τους απεργούς στα ΙΚΕΑ που τολμάνε να σηκώνουν κεφάλι στο μεγιστάνα που τους ζητάει να κατεβάσουν άλλο ένα 15% τις αποδοχές τους... γιατί δε βγαίνει η επιχείρηση.
Το μεγαλείο του καπιταλισμού!
Πόσους νεκρούς, πόσους απολυμένους, άρρωστους, δυστυχισμένους, εξαθλιωμένους ανθρώπους έχει στοιχίσει αυτή η περίφημη λίστα; Πόσους μικρούς ή μεγάλους πολέμους;
Δεν άκουσα να μας το πουν αυτό οι θαυμαστές πλουσίων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο Γιώργο πολύ καλό
http://www.youtube.com/watch?v=Qyu7eOqRTyc&feature=em-uploademail

ShareThis