Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Πραγματικες απορίες για τη λίστα


Το θέμα "λίστα Λαγκάρντ" εξακολουθεί βεβαια να κυριαρχεί.
Έχει σημασία όμως το προς ποια κατεύθυνση στρέφεται η προσοχή.
Το ζητούμενο  σύμφωνα με τον τρόπο που παρουσιάζεται η όλη ιστορία, είναι πάνω κάτω το εξής:
Να εξεταστεί το στικάκι για να μαθουμε εδώ και τώρα: "Ποιός αλλοίωσε, πως αλλοίωσε, τι ώρα αλλοίωσε τα στοιχεία" και να τιμωρηθεί.
Το ζήτημα δηλαδή δεν είναι τι λένε τα στοιχεία αυτά καθ' εαυτά, αλλά αν κάποιος αφαίρεσε 1-2 ονόματα από μέσα, και μάλιστα ονόματα με καταθέσεις 100 ή 200000 που μπορεί να ήταν και νόμιμες.
Για το αν κάποιοι έχουν το δικαίωμα νόμιμα να κερδίζουν δις την ίδια στιγμή που άλλοι, και μάλιστα αυτοί που παράγουν αυτό τον πλούτο, πεθαίνουν στο δρόμο, και μάλιστα να τα βγάζουν εντελώς νόμιμα στο εξωτερικό δεν θίγεται από κανέναν στα διάφορα πάνελ, πλην ΚΚΕ φυσικά.
Άλλη μια φορά δηλαδή πετιέται η μπάλα στην εξέδρα παρότι από το πρωί μέχρι το βράδι όλοι μιλάνε για το ζήτημα.
Ας πουμε λοιπόν ότι ξεσκόνισαν την υπόθεση και έπιασαν και φοροφυγάδες.
Ας πουμε οτι πήγε φυλακή ο Παπακωνσταντίνου -όχι ότι δεν θα το χαρούμε- και κάποιοι ακόμη. Εστω ότι μπήκαν και κάτι ψιλά στο Ταμείο για τα μάτια του κόσμου.
Ποιο είναι το πραγματικό κέρδος;
Θα σταματήσει η λαίλαπα; Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας; Πως μπορεί να γίνει κάτι  τέτοιο αφού η εξαγωγή δις θα εξακολουθήσει νόμιμα συμφωνα με την "ελευθερία κίνησης των κεφαλαίων" της συνθήκης του Μααστριχτ;
Εκεί είναι λοιπόν το θέμα κι όχι στο πως και τι ώρα έγινε η αλλοίωση του στικακίου.

Ακόμη και στην περίπτωση όμως που ανακάλυπταν ότι το 90% της λίστας ήταν παράνομο και έκανε φοροδιαφυγή, μέχρι ποιο σημείο θα έφταναν; Μέχρι ποιο σημείο θα επιτρεπόταν να φτάσουν;
Θα αναζητούσαν άραγε και άλλες λίστες από άλλες τράπεζες; Γιατί αυτά τα 2 δις ήταν από μία μόνο τράπεζα. Φυσικά όχι.
Αλλά κι αν έβρισκαν κι άλλες λίστες και δεκάδες δις το μόνο που θα κατάφερναν θα ήταν να γελοιοποιηθούν. Γιατί φυσικα τα πάντα θα σταματούσαν μόλις το μαχαίρι χτυπούσε κάποιο κόκκαλο εξουσίας.
Θα μιλούσαν τοτε από το πρωί ως το βράδι για τους "μικροκαταθέτες" των λίγων δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων ενω θα αναγκαζόντουσαν να σωπάσουν μόλις χτυπούσαν κάποια φλέβα εξουσίας με καταθέσεις δις.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Η πραγματική εξουσία δεν συλλαμβάνεται ούτε δικάζεται. Συλλαμβάνει και δικάζει.

Υ.Γ. Επειδή κάποιοι παριστάνουν τους αφελείς έχω μια απορία.
Πραγματικά πιστεύουν οτι ο Παπακωνσταντινου προσπάθησε να κρύψει να προστατέψει τους συγγενείς του; Δεν προσπάθησε δηλαδή και μάλιστα κατ' εντολή να προστατεψει το σύστημα και τους μεγαλοκαταθέτες αλλά τους 2 "μικρούς" συγγενείς παίζοντας την καριέρα του; Το κίνητρό του δηλαδή ήταν η αγάπη στην οικογένεια;
Ποιοι είναι άραγε πιο "συγγενεις" του; Αυτοί που λένε ή αυτοί που κρύβουν;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis