Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Συλλαλητηριο για την απεργία του μετρό- Πολύτιμες εμπειρίες


Mε ένα μεγάλο συλλαλητήριο απάντησε σήμερα το ΠΑΜΕ στην επίθεση που έκανε η κυβέρνηση στους απεργούς του μετρό αλλά και στο απεργιακό δικαίωμα ειδικότερα.
Στην ομιλία του ο Γ.Κιούσης χαιρέτησε τον αγώνα των απεργών εργαζόμενων στο μετρό και κατάγγειλε τον αυταρχισμό της τρικομματικής κυβέρνησης καλώντας τους εργαζόμενους "να κάνουν κουρελόχαρτα τα χαρτάκια της επίταξης".
Παράλληλα όμως έκανε κριτική και στην προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε ένα τόσο δύσκολο αγώνα η ηγεσία του σωματείου.
"Κανένας αγώνας όμως δεν πάει χαμένος" είπε. "Ετσι αποκτούν εμπειρίες οι εργαζόμενοι και συνειδητοποιούν τι πρέπει να γίνει"


Στη συγκέντρωση της Ομόνοιας είδαμε και τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζόμενων του μετρό Α.Σταματόπουλο και αντιπρόσωπους από άλλα μεσα μεταφοράς.
Αυτό που διαπιστώνεται για μια ακόμη φορά είναι η αξια του οργανωμένου και στοχευμένου αγώνα.
Γίνεται ακόμη φανερό ότι οι δύσκολες μάχες μπορούν να κερδηθούν μόνο όταν έχουν παρθει προσεκτικά ολα τα μέτρα εκείνα που εξασφαλίζουν την μαζικότερη δυνατή συμμετοχή των εργαζόμενων στις αποφάσεις καθημερινά, αλλά και την όσο το δυνατόν ευρύτερη στήριξη του λαού και των εργαζόμενων στους αγώνες. Στην περίπτωση του Μετρό η κυβέρνηση λόγω της κρισιμότητας που έχουν οι μεταφορές  προχώρησε γρηγορα σε αυταρχική επιθετική τακτική αιφνιδιάζοντας  με την επίταξη τη διοίκηση του σωματείου. Μένει να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια και η απάντηση των εργαζόμενων.
Όπως και να έχει το πράγμα πάντως η θεωρίες ήττας που οδηγούν στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία, ούτε σωστές είναι, ούτε έχουν τίποτα να προσφέρουν. Μέσα από αυτό που οι ηττολόγοι ονομάζουν "ήττα" οι εργαζόμενοι μαθαίνουν τα βήματα και τις επόμενες κινήσεις τους σε μια σκακιέρα που μόνο εύκολη δεν είναι.
Οι αγώνες αυτοί που τώρα φαίνονται να μην έχουν αποτέλεσμα σύντομα θα επανέλθουν με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα, αφού τα προβλήματα όχι μόνο δε λύνονται αλλά όλο και μεγαλώνουν. Κάθε εμπειρία λοιπόν είναι πολύτιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis