Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Είδες ο Ολάντ...


Δεν είναι μόνο ο Α.Σαμαράς που τα πηγαίνει καλά στην ΕΕ. Ειναι και ο Φρ. Ολάντ και θα ήταν άδικο να μην αναφερθεί.
Με επίθεση εντός και εκτός συνόρων δείχνει πραγματική πυγμή και επανέρχεται εντυπωσιακά στο προσκήνιο.
Για τα εκτός τα βλέπουμε, με την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μαλι, όπου όπως λένε τα γνωστα μεγάλα ΜΜΕ, δεν είναι ιμπεριαλιστική γιατί η Γαλλία κλήθηκε από τον πρόεδρο του Μάλι. Ξέχασαν μόνο μια μικρή λεπτομέρεια. Οτι ο "μεταβατικός" πρόεδρος Τραορέ είναι διορισμένος μετά το πραξικόπημα του λοχαγού Σανόγκο και δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένος. Αλλα αυτά είναι λεπτομέρειες, όπως λεπτομέρεια είναι και το ότι υπάρχει εκεί στη φτωχή αυτή χώρα και φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ουράνιο κλπ. που μπορεί να ενδιαφέρει τους Γάλλους εκτός από τη δημοκρατία και την ευημερία του λαού του Μάλι που ήταν ...σίγουρα  και το κύριο κίνητρο τους.

Η εντός συνόρων επιτυχία του σύντροφου Ολάντ δεν είναι άλλη από την σπουδαία μεταρρύθμιση στα εργασιακά που επικροτήθηκε από τις 3 από τις 5 εργατικές συνομοσπονδίες και έτσι πήρε όπως λένε το πράσινο φως για υλοποίηση. Τι λέει εν συντομία; Το κλέβουμε από το dw.de :

"H σχέση εργασίας εξαρτάται από το δελτίο παραγγελιώνΤα συνδικάτα από την πλευρά τους συμφώνησαν στο θέμα της ευελιξίας. Να έχει δηλαδή ο εργοδότης το δικαίωμα να διαμορφώνει τη σχέση εργασίας ανάλογα με το πόσο πάνε καλά οι δουλειές ή το δελτίο παραγγελιών. Η συμφωνία προβλέπει στο σημείο αυτό τη δυνατότητα μετακίνησης του εργαζομένου, την αλλαγή απασχόλησης ή ακόμα και μείωση μισθού με στόχο την αποφυγή της απόλυσης.
....

Αυτά λέει λοιπόν το dw.de για αυτή τη μεγάλη επιτυχία του προέδρου Ολάντ αλλά και των "κοινωνικών εταίρων" που μπόρεσαν να "κερδίσουν" αυτή τη σπουδαία μεταρρυθμιση μετά από διαπραγματεύσεις!
Τελικά όταν υπάρχει αγάπη και συνεννόηση όλα μπορούν να γίνουν. Ακόμη και να τα βρουν οι πλούσιοι καπιταλιστές με τους εργάτες. Ας πούμε τώρα όταν μια επιχείρηση κρίνει ότι έτσι πρέπει σύμφωνα με το δελτίο παραγγελιών, ο εργάτης  στη Γαλλία μπορεί να  χάνει κάτι από το μισθό του αλλά θα κερδίζει ένα ταξιδάκι και παραμονή σε άλλη περιοχή, σε άλλη δουλειά και θα αλλάζει και τον αέρα του. Δεν είναι λίγο...

Υ.Γ.:Ενδιαφέρον είναι  ότι στη συνέντευξή του στο real fm και το Ν.Χατζηνικολάου ο Α.Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι εντάσσει τον κ.Ολάντ στην "υγιή σοσιαλδημοκρατία που υπάρχει στην Ευρώπη" αλλά "δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα". Δυστυχώς όπως είπε εδώ "η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ δείχνουν ότι είναι συστημικά κόμματα"!
Ενώ εκεί στην Ευρώπη...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρώμικοι πολιτικοί

Η ελληνική και η παγκόσμια ιστορία βρίθει από εγκλήματα, διαφθορά, ψεύδη και όλων των ειδών απαίσιες συμπεριφορές….
Δεν ξέρω όμως, αν είναι κάτι συνηθισμένο ή που έχει συμβεί στο παρελθόν, αλλά αυτό που κυριαρχεί στον τόπο μας από μεγάλη μερίδα, σχεδόν 90% των πολιτικών που δραστηριοποιούνται στο κοινοβουλευτικό μας σύστημα, το θεωρώ πρωτοφανές και μοναδικό.
Η μοναδικότητά του έγκειται στο ότι εκφράζεται και κυριαρχεί σ αυτούς και απ αυτούς τους κύκλους, ένα αδιάντροπο και ξεδιάντροπο φέρσιμο.
Το πασιφανές και φανερότατο ΨΕΜΑ!
Ένα ψέμα καθημερινό, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, που…. όλοι μας και αυτοί που το εκφράζουν και εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία, που το ακούμε….ξέρουμε ότι είναι…ΨΕΜΑ!
Βγαίνουν, όλοι τους ανεξαιρέτως στα κανάλια, στις εφημερίδες, στα έντυπα, στις συζητήσεις και….εκστομίζουν πελώρια ψέματα, με πάθος και με παραστατικότητα, που θα τη ζήλευαν οι κορυφαίοι ηθοποιοί στον κόσμο!
Δεν είναι τόσο τρομερό (αν και είναι), ότι λένε ψέματα, αλλά γιατί είναι τόσο σίγουρο ότι ξέρουν πως είναι ψέματα, κι εμείς ξέρουμε επίσης ότι είναι ψέματα κι ότι αυτοί το ξέρουν.
Τείνει κανείς λοιπόν να συμπεράνει και να προτείνει, ότι, όταν μιλάμε ή ασχολούμαστε μ αυτά τα ανθρωποειδή, δεν πρέπει να τα αποκαλούμε κυρίους ή κυρίες, αλλά η ίδια η ουσιαστική ευγένεια και σεβασμός στην αξιοπρέπειά μας, επιβάλλει να τους αποκαλούμε, βρώμικους – πουλημένους – διεφθαρμένους – αλήτες – ρουφιάνους – εγκληματίες, και ότι άλλη ευφάνταστο επίθετο μπορεί να εφεύρει κάποιος….
Έτσι, αντί να αναφέρεται ο υπουργός ή βουλευτής κύριος Π.Ταδόπουλος, ως «κ. Π. Ταδόπουλος», προτείνω εις το εξείς να αναφέρεται ή γράφεται: «βρ. Π. Ταδόπουλος» ή π. Π. Ταδόπουλος ή «δ. Π. Ταδόπουλος» κλπ , από τα αρχικά γράμματα επάνω.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Τώρα όμως τα ψέμματα δεν αντέχουν για πολύ κι έτσι κάθε λίγο το σινάφι των πολιτικάντηδων παθαίνει και μια ήττα. Δεν με νοιαζει που δεν πληρώνουν μετρητοίς. Αυτό που έχει πιο πολύ σημασία είναι να καταλάβει ο κόσμος τι διάολο συμβαίνει και για ποιον δουλευουν αυτοί. Ας πουμε η Λιστα Λαγκάρντ αλλά και η περίπτωση με την έκτακτη εισφορά στα σκάφη που αποσύρθηκε, από τη μια είναι αηδιαστικές φάσεις αλλά από την άλλη τους ξεβρακώνουν. Οσο και να κάνουν οι πολλοί ότι δε βλέπουν τα βλέπουν όλα θέλουν δε θέλουν. Τους έρχονται στα μούτρα σα φτυσιές.

Ntina είπε...

Τους έρχονται στα μούτρα σα φτυσιές.

Ναι, αλλά οι περισότεροι κρατούν και απο μία ομπρέλα και δουλεύονται μεταξή τους...Μπόρα είναι θα περάσει.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Σχόλιο Stergios:

…η ανεστραμμένη αντανάκλαση της πραγματικότητας

Αυτοί είναι οι ιμπεριαλιστές «υπερασπιστές» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! «Υπερασπίζουν» τα δικαιώματα δολοφονώντας τους ανθρώπους!

Το δραματικό είναι ότι κάθε τέτοια δολοφονική επίθεση κατά λαών ανεβάζει, κατά τα μέσα ενημέρωσης του κεφαλαίου, τη δημοτικότητα του προέδρου που βομβαρδίζει!Να έχουν διαφθείρει τόσο τους λαούς τους ώστε να χαίρονται με τις δολοφονίες των άλλων λαών και κυρίως με την κλοπή του πλούτου τους; Πώς να ξεχάσουμε το χειροκρότημα στον Σαρκοζί όταν βομβάρδιζε τη Λιβύη την ώρα που όλοι ήξεραν ότι το κάνει να αρπάξει τζάμπα τα πετρέλαια; Για να μη πούμε για την απίστευτη με μπόλικο ρατσισμό «έγκριση» των Γάλλων στον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας το ’99.Είναι τόσο διεφθαρμένος ο λαός ή τα μέσα ενημέρωσης τον κάνουν να φαίνονται κατ εικόνα και ομοίωση των αιμοσταγών μεγαλοκαπιταλιστών της χώρας τους;Είναι ένα μεγάλο ερώτημα αυτό. Γιατί να χαίρεται άραγε ο Γάλλος άνεργος για τους βομβαρδισμούς της Λιβύης και για τη στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι; Αφού όλα τα κέρδη τα παίρνουν οι πολυεθνικές και αυτός παραμένει άνεργος. Ομοίως γιατί να χαίρεται ο Γάλλος εργαζόμενος αφού εξακολουθούν να του αφαιρούν δικαιώματα και να του μειώνουν το μισθό;Η ανεστραμμένη αντανάκλαση της αλήθειας (πραγματικότητας) στα μυαλά των ανθρώπων είναι η βάση της ιδεολογικής κυριαρχίας των εκμεταλλευτικών τάξεων. Οι μάγοι, οι παπάδες, οι σημερινοί προπαγανδιστές αυτή τη δουλειά κάνουν. Μετατρέπουν σε ευεργεσία την αδικία που κάνει στο λαό η άρχουσα τάξη! Θυμηθείτε πως ψηφίζουν εδώ οι πολίτες που ξέρουν καλά ότι αυτός που ψηφίζουν, αύριο θα τους κόψει μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα! Στη Γαλλία δεν γίνεται κάτι διαφορετικό. Κατάντησαν τον λαό με τη διαστρέβλωση και την αναστροφή της πραγματικότητας, ακόμη και τις δολοφονίες των λαών να τις χειροκροτεί, έστω ας πούμε ένα μεγάλο μέρος του. Πώς να το ερμηνεύσει κανείς;Όπως και να έχει το πράγμα ένα είναι βέβαιο. Όταν κάποιοι από τον λαό χαίρονται με την υποδούλωση των άλλων ας περιμένουν και τη δική τους υποδούλωση. Υποδούλωση ίσως διαφορετικής μορφής αλλά τελικά υποδούλωση με ένα κοινό χαρακτηριστικό: ΑΠΩΛΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. Κανένας δεν μπορεί να είναι ελεύθερος όταν εγκρίνει την υποδούλωση των άλλων.

http://aristeripolitiki.blogspot.gr/2013/01/normal-0-false-false-false-en-us-x-none.html

ShareThis