Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Νεα σελίδα -Μικρό σχόλιο για την ομιλία του Δ.Κουτσούμπα


Νέα σελίδα για το ΚΚΕ μετά τις αποφάσεις του 19ου συνέδριου και την εκλογή νέας ηγεσίας.
Χθές το είδαμε και στο δρόμο, στην πρώτη συγκέντρωση με ομιλητή το νέο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα.
Φυσικά κανένας από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ δεν ξεχνάει ούτε βγάζει από την καρδιά του την Αλ.Παπαρήγα και τη μεγάλη προσφορά της στην ανασυγκρότηση του ΚΚΕ από το 1991 και μετά, βρισκόμαστε όμως ήδη στη νέα σελίδα που άνοιξε, και σ'αυτήν πλέον συγκεντρωνόμαστε.

Η χθεσινή ομιλία του Δ.Κουτσούμπα είχε ενα τόνο ενθουσιασμού που έχουν ανάγκη όλοι όσοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν σκληρά για την ανατροπή  της σκληρής πραγματικότητας που ζούμε.
Ο νέος γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ συνομίλησε με το λαό στη διάρκεια της ομιλίας του πράγμα που έδειξε και μ' αυτό τον τρόπο, ότι έχουν δίκιο όσοι λένε ότι είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να ακούει, κι αυτό είναι κάτι που επίσης έχουμε ανάγκη. (Πολλές φορές ακόμη και  γνώμες κι απόψεις με κενά και ατέλειες μπορεί να είναι χρήσιμες)
Ο λόγος του τέλος είναι καθαρός, σαφής, οξύς πολιτικά, και έχει το χάρισμα ότι μπορεί να εξηγήσει και να διευκρινίσει δύσκολες λεπτομέρειες με απλούς τρόπους χωρίς πολλά λόγια.
Πιστεύω ότι η παρουσία του θα βοηθήσει πολύ στην κατανόηση της γραμμής του ΚΚΕ  τη στιγμή που όλες οι εκτός ΚΚΕ φωνές γύρω, που είναι πολλές και επομένως κάνουν θόρυβο,  θα κάνουν ό,τι μπορούν για να θολώσουν την εικόνα και το λόγο των κομμουνιστών.
Άρεσε και σε μας αλλά και σε όλους όσους το παρατήρησαν, το ότι  ο Δ.Κουτσούμπας φώναζε τα συνθήματα μαζί με τους συγκεντρωμένους μόλις ανέβηκε στο βήμα.

Παρά το ότι το ΚΚΕ δεν εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο τα άλλα κόμματα, από το ΓΓ της ΚΕ, πολλοί είχαν μια αγωνία να δουν και να ακούσουν την πρώτη του ομιλία. Από ό,τι είδαμε όλοι έφυγαν  πιο χαρούμενοι, πιο αισιόδοξοι και με πίστη ότι παρά τις δυσκολίες θα τα καταφέρουμε.

Πρώτο δείγμα γραφής λοιπόν θετικό.

Υ.Γ. Πολύ καλή και  πάλι η κάλυψη της χθεσινής συγκέντρωσης από το πόρταλ του ΚΚΕ το 902.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειμαι απο αυτους που θα προκριναν την εκλογη του Κουτσουμπα ως γ.γ.

Ωστοσο, η πρωτη ομιλια στον κοσμο του ΚΚΕ, ο παλμος, ο ενθουσιασμος του γ.γ., η αλληλεπιδραση με τον κοσμο, η πυρινη ομιλια του αποτελουν ενα ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟ πρωτο βημα και δειγμα.

Ωφειλω επομενως να πω οτι ημουν λαθος για τους ενδοισμους που ισως ειχα ως προς το επικοινωνιακο επιπεδο.

Red Star είπε...

Θα συμφωνήσω με το σχόλιο του Ανώνυμου 12:57 μ.μ .Και εγώ είχα στο μυαλό μου άλλες επιλογές ως πιο χρήσιμες για τη θέση του Γ.Γ ξατά σειρά προτίμσης του Παφίλη, Μπαλού και Πρωτούλη αλλά τελικά βλέπω πως η ΚΕ του ΚΚΕ έπραξε άριστα !

Συγχαρητήρια να πω για τα εξαίρετα σχόλια που βρίσκω στο μπλογκ σας κύριε Σαρρή, καλή συνέχεια.

ShareThis