Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Το ΠΑΜΕ τους στενοχώρησε και πάλι-Πολύ μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα!



Oι εργαζόμενοι της Αθήνας στεναχώρησαν και πάλι την εδω άρχουσα τάξη και την Τρόικα που κάνουν ό,τι περνάει από το χερι τους για να μην ακουστεί η άρνηση του λαού στην υποταγή. 
Παρά το ότι μετέφεραν την Πρωτομαγιάτική 'αργία" την Τρίτη στέλνοντας όσους περσσότερους μπορούσαν, στη δουλειά, ένας μεγάλος αριθμός εργαζόμενων απέργησε και σήμερα, θυσιάζοντας άλλο ένα μεροκάματο,  ακολουθώντας το ΠΑΜΕ και συμμετέχοντας στην πολύ μεγάλη ΚΑΙ γεμάτη ενθουσιασμό συγκέντρωση που εγινε στο Σύνταγμα.
Πολλά ΜΜΕ μίλησαν για αδύναμες συγκεντρώσεις προσπαθώντας να απογοητεύσουν αυτούς που είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το τέλος και βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι όποιες συγκεντρώσεις έγιναν.
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ όμως μόνο αδύναμη δεν ήταν. Το δείχνουν άλλωστε οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβήχτηκαν προσθέτοντας στην αλυσίδα των μεγάλων κινητοποιήσεων μία ακόμη.
Να σημειώσουμε βέβαια ότι το ΠΑΜΕ, μιλώντας για την Αττική, δεν έκανε συγκέντρωση μόνο στο Σύνταγμα, αλλά και στον Πειραιά, στο Λαύριο, στην Ελευσίνα και στο Σταυρό.
Ό,τι κι αν λένε λοιπόν, είναι σίγουρο ότι παρακολούθησαν με πίκρα τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν τόσο στην Αθήνα -και όλη την Αττική-, αλλά και σε όλη την Ελλάδα όπου έγιναν συνολικά 81 συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ! 
Δεν παρακολούθησα την κινητοποίηση των άλλων δυνάμεων και επομένως δεν έχω άποψη για το τι έγινε εκεί, το ΠΑΜΕ όμως έδειξε και πάλι ότι είναι το μόνιμο αγκάθι στα σχέδια της άρχουσας τάξης, η δύναμη που θα είναι πάντα εκεί οργανώνοντας τους εργαζόμενους και το λαό μέχρι την τελική νίκη.

Οι φωτογραφιες ειναι από το 902.gr.
Λόγω του ότι συμμετείχα στο καλλιτεχνικό κομμάτι της συγκέντρωσης δεν ήταν δυνατόν να έχουμε δικό μας βίντεο παρά μόνο στιγμές από την πλατεία.
Ετσι δημοσιεύουμε , εκτός από την ομιλία του Γ.Πέρρου, το βίντεο με τα 2 τραγούδια που τραγούδησα στο Σύνταγμα.
Περιττό να πω πως ένοιωσα επάνω στη σκηνή τριγυρισμένος από συναγωνιστές και συντρόφους τραγουδώντας το "Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά"










3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι δεν θα κλείσουν μάτι απόψε απο την στεναχώρια τους.
Το έμαθε και η Μέρκελ και τρομοκρατήθηκε τόσο πολύ που σκέφτεται να μην κατέβει στις γερμανικές εκλογές.
Αμα δεν έχεις σχέση με την πραγματικότητα....

Γιώργος Σαρρής είπε...

Βγάλε τα μαύρα γυαλιά να βλέπεις καλύτερα.
Οσο για την απογοήτευση που πουλάς, αλλού. Εδω δεν ψωνίζει κανένας.
Η Μέρκελ πάλι δεν κολλάει πουθενά.
Τη δουλειά της κάνει γι αυτούς που την κάνει.
Αυτοι λοιπόν που βλέπουν καλά είδαν και χθες ότι ο δρόμος δεν είναι ανοιχτός όπως θα ήθελαν.
Αν πάλι ήσουνα σε άλλη συγκέντρωση...

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα Γιώργο αν ήταν εδώ http://news247.gr/eidiseis/koinonia/article2235870.ece/BINARY/w660/prosyg.JPG έχει όλα τα δίκια με το μέρος του.
Αν πάλι ήταν εδώ http://i.picasion.com/pic68/676d42446d8d8f959ab0076006d0b498.gif ........
Εκτός και ήταν εδώ http://i.picasion.com/pic68/f356374abf26a04a51b40454bb7a00bb.gif και δεν έχει καταλάβει τι λέει το άρθρο σου.

ShareThis