Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Πριν αλέκτωρ λαλήσει

Όλες τις προηγούμενες μέρες, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, Συσπειρώσεις(ΣΥΡΙΖΑ) και ΑΠ έστησαν  στον τοίχο το ΠΑΜΕ, -που είχε τη μόνη λογικη πρόταση, που έλεγε να γίνει 2ήμερη Απεργία και μετά με ΓΣ να εκτιμήσουν οι καθηγητές το πως πρεπει να συνεχίσουν- και πρότειναν Απεργία διαρκείας.
Οι ΓΣ υπερψήφισαν με μεγάλες πλειοψηφίες την πρότασή τους
Πριν αλέκτωρ λαλήσει καν τα πήραν όλα πίσω!
Ξαφνικά έκριναν πως δεν υπάρχουν προυποθέσεις για τέτοιο αγώνα...
Χθες υπήρχαν, αλλά σήμερα τις πήρε ο αέρας ή τις πάτησε το τρένο κι ετσι δεν υπάρχουν πιά.

Ετσι έφυγαν από τις ΓΣ των καθηγητων με θυελλώδη χειροκροτήματα ενθουσιασμού και στραβοκοιτώντας υποτιμιτικά το ΠΑΜΕ και πήγαν στη ΓΣ των προέδρων. Αλλά είχαν ξεχάσει να πάρουν μαζί τους τις προυποθέσεις! Γύρισαν, έψαξαν παντού, αλλά οι προυποθέσεις δεν υπήρχαν πουθενά!
Κι έτσι τι να κάνουν, αναγκάστηκαν να μην ψηφίσουν αυτό που είχαν και οι ίδιοι ψηφίσει μια μέρα πριν, αλλά ν' αφήσουν την Απεργία για άλλη φορά, μέχρι να βρεθούν οι άτιμες οι προυποθέσεις.

Άραγε ντρέπονται μια στάλα;

Πάντως για να λέμε την αλήθεια καμιά έκπληξη δεν υπήρχε σε όλο αυτό. Οσοι είναι ελάχιστα σχετικοί  ήξεραν ότι δεν μπορούσε να γίνει απεργία. Οχι από αυτό τον κλάδο και πάντως όχι τώρα.
Το είχαμε πει μετά τη συγκέντρωση της Δευτέρας. Οι δρόμοι δε μύριζαν Απεργία διαρκείας. Δυστυχώς.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξανάρχεται στο νου πάλι, αδυσώπητος, ο στίχος απ' το τραγούδι:
"Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες, τότε και μόνο όταν είναι εφικτές. Μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις, άστες καλύτερα, καθόλου μην τις λες..."

Απάγκιο κι απαντοχή μας.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιωργο εγω θα ηθελα να δω ολους αυτους που προ ημερων εμπαιναν και κραζανε το ΠΑΜΕ να κανουν αλλοι μια βολτα απο εδω να μας ξαναπουν τη γνωμη τους.Κατι μου λεει ομως οτι η τρυπα στην οποια χωθηκαν ειανι πολυ βαθια για να βγουνε εξω.

Ανώνυμος είπε...

Κανένα σχόλιο στις ιστοσελίδες των Παρεμβάσεων και των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και είναι ήδη μεσημέρι, ώρες μετά το φιάσκο τους.

Ανώνυμος είπε...

Οι καθηγητές προδόθηκαν απ'όλους.
Ισως και οι ίδιοι να μην πίστεψαν στις δικές τους δυνάμεις και να εμπιστεύθηκαν τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες που όντως είναι ξεπουλημένες.
Ισως να μην είχαν την δύναμη να τις ξεπεράσουν και να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους.
Πάει πολύ όμως να εμφανίζεται το κκε ''δικαιωμένο''.Όταν πρώτο έσυρε το χορό της υποταγής και της απεργοσπασίας,δεν πείθει κανένα.
Το καλό είναι ότι όπως οι καθηγητές κατάλαβαν τον ύποπτο ρόλο του,και συνέτριψαν την προτασή του στις ΕΛΜΕ,έτσι και η υπόλοιπη κοινωνία το έχει καταδικάσει στην αφάνεια και την ανυποληψία.
Ευτυχώς δεν μπορεί να ξεγελάσει κανένα πιά.





Γιώργος Σαρρής είπε...

Eίσαι για γέλια και για κλάματα. Δε ντρεπεσαι να μιλάς για "απεργοσπασία" μιας απεργίας που αν δεν ήσουν ηλίθιος έβγαζε μάτι πως δε θα γίνει. ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΧΥΔΑΊΑ ΤΟ ΚΚΕ για "απεργοσπασία" προτειναν μια απεργία που ήξεραν ότι θα τη σπάσουν πριν καν αρχίσει!!Ποσο πιο χυδαίο; Επίσης όλοι στα σχολεία ξερουν οτι οι ΠΑΜίτες δεν υπάρχει απεργία που να μην κάνουν και μάλιστα δηλώνοντας απεργοί χωρίς κόλπα για να σώσουν το 50'αρι που φυσικά έχουν ανάγκη.Σκασμός λοιπόν.
Η μόνη απεργία που προτεινόταν 'ηταν αυτή του ΠΑΜΕ, ενώ η διαρκείας ήταν φανερό πως θα παιρνόταν πίσω ΚΑΙ πάρθηκε πίσω. Απορω πως είχαν το θράσος να προτεινουν απεργία διαρκείας που είχαν προαποφασίσει οτι δε θα έκαναν. Οταν όμως ο καιροσκοπισμός και η πολιτική φθήνια δεν έχει όρια έτσι γίνεται. Αν έγινε, με τη δική σου λογική, "απεργοσπασία" λοιπόν ήταν από την ανάποδη. Για να μην περάσει οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση που θα είχε κάποια λογική, προτειναν απεργία διαρκείας, και κατάγγειλαν καθε τι άλλο ως δειλία.Μετά έβαλαν την κυβερνηση να κανει επιστράτευση και διαβεβαίωσαν όποιους μπορούσαν ότι είναι ασφαλές να ψηφίσουν διαρκείας γιατι δε θα γινει ποτ'ε! Αυτό έκαναν τα παληκάρια της ΔΑΚΕ κ ΠΑΣΚ(πες μου ότι θελουν το καλό του κινήματος) και ακολούθησαν σα χάνοι(;) οι Συνεργασίες και οι ΑΠ.ΒΆΖΩ ΣΤΗ ΔΑΚΕ 10 με τονο και στους άλλους μηδεν. Ο δε ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ θα ανταμειφθεί ανάλογα από τους προστάτες του να εισαι σιγουρος. ΜΕ ΤΗ βοήθεια ΑΠ κ Συριζα ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΠΟΥΔΑΊΑ ΥΠΗΡΕΣΊΑ! Τελικά δεν έγινε καμια κινητοποίηση!Καμια!
Μαλιστα ακόμη και την απεργία συμπαράστασης της ΑΔΕΔΥ την καταψήφισαν! Και κατάγγειλαν, λεγοντας ψεματα, το ΠΑΜΕ που ειχε προτεινει απεργια και για τις 17 οτι διασπά το κίνημα!

Οταν κανείς είναι χαζός και δεν έχει επαφή με τα σχολεία μπορεί και να ψηθεί με την απεργ'ια διαρκείας που προταθηκε. Οποιος όμως ξερει τι γίνεται εκεί ξερει πολύ καλά ότι Απεργία διαρκείας δεν μπορούσε να γίνει με το τιποτα!
Βγάλε λοιπόν τα αντιΚΚΕ γυαλιά σου και παρτο αλλιώς. Αν θέλεις να δεις δε ποιος πιστευει ακόμα ή όχι το ΚΚΕ δεν ε΄χεις παρά να ρωτησεις στα σχολεία. Γιατί εγώ ξέρω από δικές μου πηγές, κι όχι επειδή το διάβασα,ότι σήμερα σε συλλόγους όπου το ΠΑΜΕ δεν είχε καμια επιρροή, παρα πολλοί έλκεγαν πόσο δίκιο είχε.
Περαστικά, αν και η φαντασιοπληξία δε θεραπεύεται.Ζησε λοιπον ελεύθερα τον αντιΚΚΕ μυθο σου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε,
μην παίζεις άλλο με τα νεύρα μας.
Παίρνω γύρω στα 700 ευρώ και δεν υπήρχε απεργία που να μην έκανα. Με τα παιχνιδάκια σας με αλυσοδέσατε με επίταξη, λες και είμαι τρόλευ.
Κάνατε τη μάνα μου που δούλευε μια ζωή για να με σπουδάσει να κλαίει και να αναρωτιέται "γιατί σπούδαζα το παιδί μου, για να το επιτάξουν και να το λένε γαϊδούρι;".
Με βάλατε να επιλέξω ανάμεσα στο ψωμί του παιδιού μου και στην αξιοπρέπεια μου και αποφάσισα το δεύτερο, δηλαδή να κάνω την απεργία σας, μια απεργία αδιέξοδη. Και τώρα μου λες ότι σύραμε το χορό της υποταγής και της απεργοσπασίας; Αλήθεια, για αυτό οι Παρεμβάσεις ακόμα δεν έχουν βγάλει μία ανακοίνωση για τη δήλωση της Φατούρου; Σιωπή, λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

Προς 7:03

Η ρηξικέλευθρη πρόταση Σκουρλέτη στο ρ/σ «Κόκκινο»

( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7052162&publDate=23/9/2012 )

(..)Γι' αυτό και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης προ ημερών δήλωνε στο ρ/σ «Κόκκινο»: «Είχα μια συζήτηση με κάποιους εκπαιδευτικούς... έβλεπαν με επιφυλακτικότητα την προκήρυξη νέων απεργιών, όταν γνωρίζουν ότι τα 30, 40, 50 ευρώ που θα χάσουν συμμετέχοντας, δεν είναι κάτι το αμελητέον πλέον. Αρα λοιπόν ίσως πρέπει να βρούμε και άλλους τρόπους... και το βράδυ ή το απόγευμα να κατεβούμε στους δρόμους και να διαδηλώνουμε».(..)

( http://www.rizospastis.gr/storyPlain.do?id=7062145 )
Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012. Η «κυβερνώσα αριστερά» για την απεργία.

Τι έκαναν στις προηγούμενες 48ωρες απεργίες του 2012;
Mε παραδείγματα από Μεγάλους Δήμους - ΟΤΑ ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7134755&publDate=2012-11-11%2000:00:00.0 ).

Το Συμπέρασμα
( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7162750&publDate=24/11/2012 ). Ilief

Γιώργος Σαρρής είπε...

Παρακαλώ όλους να βάζουν ένα όνομα στα σχόλια.

ShareThis