Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Φασισμός: Ενα "πρόγραμμα σωτηρίας" λόγω "εκτάκτων συνθηκών"

Οταν η αλεπού βγαίνει στο παζάρι για να πουλήσει την πραμάτεια της φροντίζει πάντα να φοράει τα καλά της.

Οταν ο λύκος αποφασίζει να φάει την κοκκινοσκουφίτσα τότε ντύνεται ακόμα και άρρωστη γιαγιάκα.

Το λένε άλλωστε όλοι, ότι οι "δύσκολες συνθήκες απαιτούν δύσκολες αποφάσεις".


O Καπιταλισμός φυσικά  θέλει να αποφύγει να δείξει το σκληρό κι απάνθρωπο πρόσωπό του, ακριβώς όπως κάθε κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει την καταστολή γιατί τότε κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο,  αφού μετά όλοι θα ξέρουν ότι τα περί δημοκρατίας παραμύθια ήταν μόνο παραμύθια. Όμως όταν κινδυνεύσει η εξουσία του τότε δε διστάζει καθόλου.

Λενε ότι οι ΗΠΑ και η Αγγλία πολέμησαν στον πόλεμο το φασισμό.Είναι βέβαιο ότι έτσι έγινε;

Αν ήθελαν να τον πολεμήσουν πραγματικά δεν θα τον άφηναν καθόλου να αναπτυχθεί και να δυναμώσει.Δεν θα άφηναν τη Γερμανία να δημιουργήσει καν στρατό αφού έτσι έλεγαν και οι υπογραμμένες συνθήκες μετά τον 1ο πόλεμο.Γιατί άραγε δεν το έκαναν; Μήπως γιατί ήταν συμφωνημένο κι αναμενόμενο ότι ο Χίτλερ θα χτυπούσε τη Σοβ. Ένωση;

Παρέλαση του Kόκκινου Μετώπου Rotfront(RFB).
Μπροστά ο ΓΓ του ΚΚΓ Ερνστ Τέλμαν

Για την ακρίβεια όχι μόνο δεν τον εμπόδισαν αλλά με τις πλάτες της σοσιαλδημοκρατίας, που κατα τα άλλα ούρλιαζε εναντίον του φασισμού, και υπό την καθοδήγηση των μεγαλοεπιχειρηματιών (Κρούπς κλπ) του παρέδωσαν πραξικοπηματικά την εξουσία, στις 31 Ιανουαρίου του 1933, ακριβώς τη στιγμή που έδειξε το πρώτο σημάδι αποδυνάμωσής του, μετά από συνεχή ανοδικά αποτελέσματα από το 1928, στις εκλογές του 1932 και την ταυτόχρονη σημαντική άνοδο του ΚΚΓ! Μετά ακολούθησαν οι εκλογές βίας και νοθείας του '33 μετά την προβοκάτσια με το κάψιμο του Ράιχσταιγ όπου ο Χίτλερ "θριάμβευσε" και άρχισε η έφοδος.

Ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος φυσικά δεν είναι αυτό που λέει η επίσημη ιστορία, που σε λίγο είναι έτοιμη ακόμη και να τον φορτώσει στο Στάλιν(!).Από τις περίπου 200 μεραρχίες του Γερμανικού στρατού από 160-180 πολεμούσαν διαρκώς στο ανατολικό μέτωπο τον κόκκινο στρατό. Και μόνο το γεγονός ότι το 2ο μέτωπο στην Ευρώπη, πόυ ζητούσαν οι Σοβιετικοί από την αρχή, άνοιξε μετά την ολοκληρωτική ήττα των Γερμανών στο Ανατολικό μέτωπο κι όταν είχε πια αρχίσει η επέλαση του κόκκινου στρατού, λέει πολλά.

Ο πόλεμος αυτός ήταν άλλη μια προσπάθεια του καπιταλισμού να επιτεθεί και να εξαλείψει την εργατική εξουσία της Σ.Ε. που ένοιωθε να τον απειλεί ενώ η παγκόσμια κρίση μαινόταν παντού εκτός από τη Σ.Ε. Και συγχρόνως φυσικά να λύσει και τα δικά του άλυτα με άλλους τρόπους προβλήματα.

Ηταν άλλη μια φορά όπου ο καπιταλισμός πέταξε το ανθρώπινο προσωπείο του κι έβαλε το χακί για να σκοτώσει προκειμένου να σωθεί.Το ίδιο είχε κάνει πριν στην Ισπανία και μάλιστα ολοφάνερα με το Φράνκο, το Μουσολίνι, το Χίτλερ να εκτελούν την Ισπανική δημοκρατία και τΙς "ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΕΣ" της Γαλλίας, της Αγγλίας κλπ. να παρακολουθούν αδιάφορα με "ενδιαφέρον".

Οι ΗΠΑ και η Αγγλία μπήκαν φυσικά στον πόλεμο,αλλά όχι για να πολεμήσουν το φασισμό, αλλά γιατί είδαν ότι κινδύνευε και ο δικός τους καπιταλισμός, οι δικές τους άρχουσες τάξεις από την αδηφαγία του Χιτλερισμού και του πανίσχυρου στρατού του που οι ίδιοι όμως είχαν βοηθήσει να δημιουργηθεί.

Ο φασισμός είναι με λίγα λόγια ένα κεφάλαιο του καπιταλισμού, ένα "πρόγραμμα σωτηρίας" που ενεργοποιείται όταν οι συνθήκες γίνονται επικίνδυνες.

Φασισμός= Καπιταλισμός που παίρνει το όπλο του και βγαίνει για φόνο χωρίς να προλάβει να βάλει το μέικ άπ του που είχαν όλοι συνηθίσει. Γι αυτό και δεν αναγνωρίζεται εύκολα.

Οταν ακούμε λοιπόν "πρόγραμμα σωτηρίας" και "έκτακτες συνθηκες" να ξέρουμε καλά πως βρωμάει φασισμό και δυστυχώς και πόλεμο.

Υ.Γ.: Στη δεύτερη φωτογραφία βλέπουμε παρέλαση του κόκκινου μετώπου Rotfront, που ήταν νόμιμη , και μάλιστα ένστολη, οργάνωση προστασίας της εργατικής τάξης της Γερμανίας που πολλές φορές είχε συγκρουστεί με τις φασιστικές ομάδες που τρομοκρατούσαν εκείνη την εποχή όσους στόχευαν στην ανατροπή. Μπροστά ο ΓΓ του ΚΚΓ Έρνστ Τέλμαν.
Από άλλη παρέλαση του Rot Front (RFB) και η τελευταία φωτογραφία. Ο φασισμός αντιμετωπίστηκε τότε από τους κομμουνιστές με όλους τους τρόπους. Όταν ΤΟ ΚΌΚΚΙΝΟ ΜΈΤΩΠΟ τεθηκε εκτός νόμου το 1929, τα τάγματα εφόδου των Ναζί πήραν βαθιά ανάσα και αναπτύχθηκαν πέρα από κάθε όριο.


4 σχόλια:

TRASH είπε...

Η δεύτερη φωτογραφία απεικονίζει παρέλαση μελών του "κόκκινου μετώπου".
Μπροστά είναι ο ηγέτης του ΚΚΓ Τέλμαν.
Νομίζω πως χρήσιμη θα ήταν μία λεζάντα.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ακριβώς! Μπράβο TRASH. Να ναι καλά κι ο Απολιθωμένος φυσικά. Ειχα βάλει μια άλλη που δε φαινόταν. Θα τη συμπληρώσω τώρα με Υ.Γ. Δεν ξέρω να βάζω λεζάντες κάτω από τις φωτογραφίες να πω την αλήθεια.

TRASH είπε...

Στην φόρμα που γράφεις το κείμενο, βάζεις τον κένσορα πάνω στην φωτό. Σου βγάζει κάποιες επιλογές (μεγάλο, μικρό, δεξιά, αριστερά, κλπ) και μεταξύ αυτών "προσθήκη λεζάντας". Το επιλέγεις και μετά πληκτρολογείς το κείμενο που θέλεις στον ανάλογο χώρο.

Γιώργος Σαρρής είπε...

Ευχαριστώ ΤRASH.Γηράσκω αεί διδασκόμενος:)

ShareThis