Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

"Να κάτσουμε κάτω όλοι και να τα βρούμε"...-Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα


Mιλάνε για κόμματα του "συνταγματικού τόξου" και για γενικά "δημοκρατικά" κόμματα.
Δημοκρατικά κόμματα ποιας Δημοκρατίας όμως;
Καιρός να πούμε τα σύκα συκα και τη σκάφη σκάφη.
Υπάρχουν κόμματα που υποστηρίζουν τη "δημοκρατία" της αστικής τάξης, που όσο η αστική ταξη είχε προοδευτικά χαρακτηριστικά μπορούσε να λέγεται δημοκρατία, που όμως τώρα γίνεται καθημερινά όλο και πιο φανερό ότι πρόκειται για μια στυγνή δικτατορία του κεφαλαίου και των μονοπωλίων που σαρώνει τις ζωές των απλών ανθρώπων του λαού.
Υπάρχουν από την άλλη και κόμματα που δεν υποστηρίζουν αυτή τη δολοφονική δικτατορία των μονοπωλίων, όπως είναι τα κομμουνιστικά κόμματα κι εδώ το ΚΚΕ. Υποστηρίζουν και παλεύουν για την εξουσία και τη δημοκρατία του λαού και της εργατικής τάξης, αυτό που λέμε "δικτατορία του προλεταριάτου" μέχρι την εξάλειψη κάθε ταξικής διάκρισης και μαζί και κάθε εξουσίας δηλαδή το στάδιο του κομμουνισμού.
Τα κόμματα αυτά δεν μπορούν να μπουν στην ίδια μεριά και να ονομαστούν "δημοκρατικά κόμματα" γενικά.
Οι υπόλοιποι που θέλουν να βρίσκονται "κάπου στη μέση", ας αποφασίσουν ποια δημοκρατία στηρίζουν, με ποιούς είναι. Με ποιους θα παν και ποιους θ'αφήσουν. Είναι δικό τους θέμα αν θέλουν να κρύβονται και να κρύβουν την αλήθεια.
Εννοειται πως το κάθε Σύνταγμα επίσης είναι το γενικό πλαίσιο νόμων μέσα στο οποίο κινείται η κάθε μορφή εξουσίας, είτε του κεφαλαίου είτε της εργατικής τάξης και του λαού, και είναι βέβαια ανάλογο και σε απ'ευθείας σχέση με τους συσχετισμούς δύναμης που υπάρχουν μέσα στην κοινωνία. Επομένως ούτε η περίφημη έκφραση "κόμματα του συνταγματικού τόξου" έχει νόημα για τους κομμουνιστές.

Υ.Γ.: Είναι φανερό ότι η περίφημη θεωρία των 2 άκρων έχει υποστεί συντριπτική ήττα. Κανένας λογικός άνθρωπος, όποια πολιτική άποψη  κι αν έχει, δε μπορεί να βάλει μετά από τα τελευταία τραγικά γεγονότα στο ίδιο καλάθι τους κομμουνιστές και τους φασίστες, τα θύματα και τους θύτες.
Τα μόνα "άκρα" είναι το κεφάλαιο από τη μια που παλεύει να σωθεί από την κρίση του και ο λαός από την άλλη που παλεύει για τη ζωή του. όλα τα άλλα είναι δουλεμένες θεωρίες για να μπερδέψουν το μυαλό αφελών και να τους κάνουν να χάσουν από τα μάτια τους την αλήθεια.
Σα βρεγμένες γάτες οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα διάφορα πάνελ δεν τόλμησαν να μιλήσουν και να επιχειρηματολογήσουν υπέρ αυτής της άθλιας άποψης, της εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό και να μιλήσουν για "μαύρο και κόκκινο φασισμό".
 Ήξεραν καλά ότι είχαν ρίξει μπόλικο νερό στο μύλο του φασισμού με τη στάση τους και προτίμησαν να σωπάσουν.

4 σχόλια:

Poe είπε...

Αυτοι που θελουν να ειναι καπου στη μεση ειναι οι ποντιοι πιλατοι της εποχης μας.

Δεν μπορει γυρω σου να γινεται αρμαγεδων και εσυ να προσεχεις μη σου σηκωσει ο αερας τη φουστα.

Ειναι εποχες που πρεπει ο καθενας να στρατευτει και να αρχισει να τρεχει, οπως εκανες και εσυ Γιωργο, οπως εκανα και εγω οταν ξεκινησε η κριση. Αν τωρα του αλλου δεν του χτυπα το καμπανακι, κακο δικο του, και δικο μας.

Poe είπε...

Οσο για το συνταγματικο τοξο, δεν θα περασει πολυς καιρος που θ αμας πουνε "η συστρατευεσαι με τα κομματα του συνταγματικου τοξου η σε βγαζουμε στην παρανομια". Για αυτο εχουν λυσσαξει για τα δυο ακρα και για αυτο εχουν λυσσαξει να μας προκαλουν με επιθεσεις οι χρυσαυγιτες, για να απαντησουμε και να δημιουργηθει το καταλληλο κλιμα να μας τσακισουν κανονικα και με το νομο.

Γιώργος Σαρρής είπε...

To 1952 τέθηκε εκτός νόμου το Ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας. 4 χρόνια αργότερα τέθηκε εκτός νόμου και το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας! Με την ίδια λογική και τον ίδιο νόμο.
Η κυρία Σβόμποντα, εκπρόσωπος των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών στην ΕΕ ζήτησε να τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ. Η ιστορία λέει ότι κάτι τέτοιο θα τους έκανε από δολοφόνους ήρωες. Η ταξικη πάλη κι ο οργανωμένος αγώνας είναι δύσκολα πράγματα αλλά μόνο έτσι μπορείς να ξεφορτωθείς τη ΧΑ.Ολα τα άλλα είναι πονηριές με περίεργους απώτερους στόχους.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Poe μήπως είναι καιρός να μην αφήνουμε χώρο σε κάθε μισάνθρωπο θρασύδειλο και προβληματικό να θεωρεί ότι είναι δικαίωμά του γιατί έχει να κάνει με το "δικό του" κακό;
Μήπως να πάρουμε το καμπανάκι που δεν του ...χτυπάει και να του το χτυπάμε εμείς στο κεφάλι;
Δεν εννοώ να τον χτυπάμε κυριολεκτικά, αλλά να μην τους αθωώνουμε. Να τους την λέμε, βγαζοντας τους κατάφατσα την ευθύνη τους για την ύπαρξη της ναζιστική δολοφονικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, ότι είναι συνένοχοι στους φόνους και στις επιδιώξεις της.

Όσο για το θέμα της παρανομίας δεν νομίζω ότι θα πρέπει να μας εκπλήσουν δηλώσεις, νομοι, σκεπτικό και στο τέλος η επιβολή του καθεστώτος της παρανομίας του ΚΚΕ, για την απόδοση της ισομερούς "δικαιοσύνη" τους και αφού περνένε ήδη την θεωρία των δύο άκρων και την ταύτηση του ΚΚΕ με την ΧΑ.

Νιώθουν την ανάσα μας να τους καίει και φυσικά θα πάρουν τα μέτρα τους. Κινδυνεύουν και ξέρουν ότι ο μόνος κίνδυνος είμαστε εμείς.

ShareThis