Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Αθώωση χωρίς ντροπή - Γραμμένα και ..άγραφα
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί και υπακούει στην απαίτηση να βγει λάδι ο καπιταλισμός, τι πρέπει να κάνουν οι κομμουνιστές; Να συνεργαστούν στην αθώωση ενός συστήματος που πλέον δολοφονεί και καταστρέφει ζωές καθημερινά ή να δυναμώσουν τη φωνή τους καταγγέλλοντας και τον καπιταλισμό και τους εκπρόσωπούς του αλλά και τους νέους δήθεν σωτήρες;
Το ερωτημα είναι μάλλον απαντημένο με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο από το ΚΚΕ.

Πάμε τώρα να δούμε άλλο ένα μικρό επεισόδιο "αθώωσης".
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Παπαδημούλης στο πρωινό του STAR έχει το λόγο και μιλάει για το φορο ακινήτων:
"Είναι δυνατόν", λέει, "να κρύβονται πίσω από τις off shore τα μεγάλης αξίας ακίνητα και να πληρώνουν φόρο τα διάρια στο Πέραμα; Αυτό είναι από τα άγραφα!"
Και συνεχίζει πύρινος μοιράζοντας ευθύνες παντού, χωρίς βέβαια να πει κάτι για τον κύριο φταίχτη.

Τι λέει λοιπόν ο κ.Παπαδημούλης; Οτι μπορεί να υπάρξει καπιταλισμός χωρίς offshore; Χωρίς τρόπους δηλαδή να αποφεύγει τους φόρους η πλουτοκρατία και να τους φορτώνει στο λαό; Χωρίς τρόπο να βολεύουν τους ισολογισμούς τους τα μονοπώλια μέσα από ένα μπερδεμένο δίκτυο επιχειρήσεων σε όλο τον πλανήτη έτσι ώστε να μεγαλώνουν την κερδοφορία τους; Κατά τον κ.Παπαδημούλη μπορεί. Μπορεί λέει να παραιτηθεί ο καπιταλισμός από τις "κατακτήσεις" του που με τόσο "κόπο" πουλώντας φούμαρα κατάφερε να νομοθετήσει και να νομιμοποιήσει παγκόσμια, μόνο και μόνο ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ...
"Αυτό είναι από τα άγραφα..." λέει ο κ.Παπαδημούλης!
Το να πληρώνουν στον καπιταλισμό τα διαρια από το Πέραμα και να μην πληρώνουν οι βίλες και οι επαύλεις είναι από τα άγραφα;; Μα τι άλλο είναι ο καπιταλισμός από μια ταξική δικτατορία που εφαρμόζει ταξικές πολιτικές υπέρ των πλουσίων και των μονοπωλίων; Λέξη δε λένε οι "ριζοσπάστες αριστεροί" γι αυτό;
Η μήπως δεν είναι έτσι και τελικά ο καπιταλισμός μπορεί να έχει και αγγελικό πρόσωπο αν ο διαχειριστής είναι καλός; Μήπως δε φταίει τελικά το σύστημα αλλά η ..."κλεπτοκρατία", η ανικανότητα, η διαφθορά κλπ. κλπ;
 Αθώος λοιπόν ο κατηγορούμενος. Δεν ήρθε η ώρα του ακόμη. Έχει ακόμη να δώσει πολλά ο καπιταλισμός λένε ψιθυριστά προς τα δεξιά τους για να μην τους ακούσουν από τ'αριστερά...

Ο καπιταλισμός όμως έχει προσπεράσει προ πολλού και με ταχύτητα την "καλή" του εποχή των "παροχών" και της "δημοκρατίας" που τότε εξυπηρετούσε την κερδοφορία του. Τώρα προσπαθεί με όποιο τρόπο να σώσει το τομάρι του δείχνοντας το άγριο πραγματικό του πρόσωπο. Βγάζει μέσα από τα σπλάγχνα του τον αληθινό κατάμαυρο εαυτό του που φτάνει μέχρι και το φασισμό αν χρειαστεί.
Τώρα πια τίποτα δεν  είναι "...από τ' άγραφα". Ρωτήστε και τους κλασσικούς.
"Τι είναι νόμος; Η έκφραση της θέλησης των κυρίαρχων τάξεων..." έλεγε ο σοφός Βλαδίμηρος Ίλιτς πριν από 100 χρόνια. Μια χαρά γραμμένα είναι λοιπόν.

Κάποιοι όμως εδώ δείχνουν πρόθυμοι να  μακιγιάρουν το φρικτό και το αδυσώπητο, ζωγραφίζοντας χαμόγελα πάνω στην απαίσια μάσκα του τη στιγμή ακριβώς που  πρέπει να αποκαλυφθεί  το άγριο πρόσωπό του. Και δυστυχώς αυτοί οι κάποιοι λέγονται "ριζοσπαστική αριστερά".

Μάλιστα θέλουν και χέρι βοήθειας και συνεργασίας από το ΚΚΕ και κοιτάζουν με έκπληκτα και δήθεν λυπημένα μάτια όταν οι κομμουνιστές το αρνούνται!
Βέβαια ούτε αυτό είναι "από τα άγραφα". Ρωτήστε και την ιστορία.

2 σχόλια:

symastev είπε...

ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

Τώρα και επισήμως πληρωμένα….

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Το της ΕΕ αντικομουνιστικό μνημόνιο της εξίσωσης σε υλοποίηση

ΘΕΜΑ: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ‘Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014-2020’: Οι δράσεις, τα μέτρα και οι προθεσμίες του νέου προγράμματος

…Τα επιδοτούμενα έργα αντανακλούν τις αιτίες της ανάδυσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία (Ναζισμός, φασισμός, σταλινισμός και ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα). Επίσης, στο πλαίσιο αυτού του σκέλους , θα επιδοτηθούν έργα που αφορούν σημαντικές στιγμές της πρόσφατης ευρωπαϊκής ιστορίας….
Τα έργα υλοποιούνται από διάφορους τύπους οργανισμών (τοπικές αρχές, ΜΚΟ, ερευνητικά ιδρύματα κ.α.), αναπτύσσοντας διάφορους τύπους δράσεων (ερευνητικές, άτυπες μορφές εκπαίδευσης, δημόσιες συζητήσεις, εκθέσεις κ.α.) και ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ-ΣΤΟΧΟΥΣ.


Το σύνολο των έργων θα πρέπει να υλοποιούνται σε διεθνικό επίπεδο (δημιουργία και λειτουργία διεθνικών συμπράξεων και δικτύων) με ξεκάθαρη ευρωπαϊκή διάσταση.
Μέγιστη επιδότηση: 100.000 - 150.000€


Επανάληψη:
ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ-ΣΤΟΧΟΥΣ.


Χωρίς άλλα σχόλια

Ανώνυμος είπε...

http://902.gr/eidisi/apopseis-sholia/31699/athoosi-horis-ntropi-grammena-kai-agrafa

Μπραβο!


petroulas

ShareThis